Obsedenost z avtomobilom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
*kristyna* napisal/-a: Najboljše je ko vidiš tipa ki je ravno izpit dobil, voziti "bemflna" 50km/h. Še sreča, da je ati avto posodil.
OK, kera butasta. Če bi meli XY-ovi starši Cliota, ne bi blo čudno - če majo pač BMW se pa takoj vsak obregne. Tud jst sem nardila izpit in na začetku vozla domač (mamin) avto, ki je vreden veliko več kot avti od ostalih mojih znancev/prijateljev. In se mislim, da nihče ni obregnil v to, ker sem se vozila pač tako kot je treba, brez duvanja. Ti si napisala kot, da če vozi fotrovega BMWja je itak krneki, plus tega se pelje pa 50km/h. A mu je treba 100/h, z driftanjem pred šopingcentrom? To so pa pol že tisti frajerji, ki se preseravajo na tuj račun - to mi pa gre na živce.
Drugače se mi pa zdi totalna bedarija kupit nov avto, ker v 2h, 3h letih zgubi čist preveč cene. O kreditu in leasingu pa ravno ne bi.
In *purple* sori, ampak avti kvalitetnih znamk grejo tudi po 10ih letih ko urice in se v njem ne bojiš vozit. Nevem sicer kak avto sta vidva vzela, zato ne upam ugibat kako bo v primerjavi z nekaterimi znamkami držal vajin. Pa tudi za 5, 6, 7 čukov dobiš tak avto da stoj pa glej. (Če pa ne upaš kupit rabljenega avta, ker se ne spoznaš, pač sabo vzameš koga ki se.)
In mal se probite pogovarjat z ljudmi, ki vozijo 10, al pa 20let stare Audije, Mercedese, VW in BMWje. Pol pa za primerjavo vprašajte še lastnike enako starih Renojev, Daewoojev, Fiatov, Fordov in podobnega (če so tolk stari avti še sploh na cestah ).
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
*purple* napisal/-a:pa ga mava in lahko si ga komot prvošva
Če avto za več kot 3mio bivših tolarjev uzameš na leasing bi se dalo razglabljat o tem, če si ga lahko privoščiš ali ne.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
renatka_ napisal/-a:In mal se probite pogovarjat z ljudmi, ki vozijo 10, al pa 20let stare Audije, Mercedese, VW in BMWje. Pol pa za primerjavo vprašajte še lastnike enako starih Renojev, Daewoojev, Fiatov, Fordov in podobnega (če so tolk stari avti še sploh na cestah ).
to mi ni blo nikoli jasno.. če ma človek denar za si kupit BMWja bo meu tudi denar za ga zamenjat po 5 letih, ne pa da ga vlači za sabo 10 al celo 20 let
nvem pa zakaj ste se vsi tko utaknli v ta leasing.. pač so vzeli na leasing in bojo plačali in preplačali avto, njihova stvar. a nekdo k bi pa meu nesrečo in si nbi upu kr tko čez noč privoščit novega avta, bi blo OK da bi uzeu na kredit?
obstajajo rabljeni avti ja, sam js nism pristaš tega kr nikoli ne veš kaj se je zgodilo z avtom in kaj vse prikrijejo lastniki (da jim nbi zbili cene) ko ga prodajo (poznam dosti takih primerou in tudi moji starši so prikrili to da je blo treba zamenjat ceu sprednji del od avta kr je mela mama nesrečo.. in se je dalo prikrit kr je biu avto popravljen in posledično ku nov)
spadam pa med "obsedene" (kot so opredeljeni v tej temi, čene se nimam za obsedenko), kr me vsaka najmanjša praska na avtu spravi ob živce in niti nočem pomislt kko bo ko bom primla avto al celo mela nesrečo.. avto k ga največ vozim ni biu niti približno poceni in tudi če nism dala zravn niti 1 centa se mi sanja kko je če šparaš za avto, potem ti ga pa nekdo razbije.. tko da meni se ne zdi samoumevno met avto od mame in tudi "se zgodi" ne bi nikoli rekla, pa če bi sam eno majhno praskico nrdila. zto tudi pazim med parkiranjem (je pač velik in niti senzorji mi niso v veliko pomoči) in rajš porabim 1 minuto več, kot pa da bi zadela ob drugi avto pa tud ne divjam z njim (tko ku eni mislijo da če maš močn avto ti 50km/h ni dovoljeno it)
-
McLarnovc - Cosmofrik
[vanessa] napisal/-a:renatka_ napisal/-a:In mal se probite pogovarjat z ljudmi, ki vozijo 10, al pa 20let stare Audije, Mercedese, VW in BMWje. Pol pa za primerjavo vprašajte še lastnike enako starih Renojev, Daewoojev, Fiatov, Fordov in podobnega (če so tolk stari avti še sploh na cestah ).
to mi ni blo nikoli jasno.. če ma človek denar za si kupit BMWja bo meu tudi denar za ga zamenjat po 5 letih, ne pa da ga vlači za sabo 10 al celo 20 let
Danes je čast imet 25 ali 30 let starega mercedesa ali bmw-ja...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
/\/\4t3j napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Kot da si boste vi vsi kupovali avto na gotovino...
Zakaj pa ne? Če avto načrtuješ vnaprej, potem ni problema. Za vas nevem, ampak jaz vem kdaj bo treba avto zamenjat in zato šparam že nekaj časa pred nakupom novega(in ne, ni mi treba stradat ta čas). Nevem, zakaj bi banki delal profit.
Sicer je dosti odvisno od posameznikovih financ, vendar, če nisi sposoben našparat 20k za avto, potem kupi takšnega za katerega veš, da si sposoben.
Vsi ljudje pač ne morejo vozit audija q7, obstajajo tudi cenejše varjante: clio na primer, ampak seveda tega pa jaz že ne bom imel, ker moj prijatelj ima novega bmw-ja.
kaj pa če ga ne načrtuješ? moj primer sem opisala in verjamem, da ni prou mal takih. Midva takrat nisva mela v načrtu kupovat avta tlo hitr.Mela sva načrte da nekje v roku dveh do treh let in sva tud šparala, usak an svoji strani kukr sva lahko.Ampak ko sva bla seznanjena z dejstvom, da je treba tastarga takoj nehat furat,potem nama prou dost opicj ni preostalo in ker sva lih kupovala sva gledala tud za naprej,ker nameravava avto imet dlje časa, kukr bo delal in kukr bo šlo.
in /\/\4t3j,povej mi še tole.Kdo dejansko je danes sposben pršparat tolk denarja za avto.Tud en clio novejšega tipa z normalno opremo (klima, airbag...) stane več kot deset.In če smo na tem bi blo treba usak mesec, če želiš avto v enem letu kupt, dat mal manj kot jurja na stran.To je pa precej težko.Šparat v nedogled, tko da ti bo obrok koristu je pa skorej enako kot če vzameš kredit.res je da je treba tud bankam in leasing hišam dat določen procent, ampak če potrebuješ avto se mi zdi da je to še najboljša opcija.Konec konceu danes redkokdo našpara tolk denarja,kaj šele skešira. Jst takih oseb ne poznam.
in fora je tud v tem kakšen avto ti odgovarja.midva sva imela prej starga kliota pa je bil iber premajhen,ker če greš za 14 dni kampirat na morje precej težko stlačiš vse notr.
renatka...Mi imamo pač svoja prepričanja glede novih in rabljenih avtomobilov.Fotr je nazadnje kupoval avto in ga je kupoval eno leto, pregledal nevemkoliko avtomobilou in usak je mel kje kšno skrito napako.smo pač mnenja, da more bit avto nekak neoporečen in nezaleten, poleg tega pa tud razne hibe za katere moraš naknadno še nevemkolk dnarja odštet ne pridejo v poštev. in kupujemo pač nove avte.
mi imamo doma pežoja,kupljenega v salonu, in v petih letih nismo imeli nobenega problema.edino enkrat se je ročna zataknila pozim, ko je bla pri minus deset celo noč napolno zategnjena in dvakrat nam ga je klima posrala in ko so zamenjali je od takrat mir.Da ne govorim o starejšem avtu, ki sva ga imela z mojim, v katerga sva v treh letih kar sva ga mela, vložila še pa još!pa usak mesec je šla ena stvar, al hladilnik, al končniki, al ročna....in glede na izkušnje nam ni to nikakršen minus.
sama si rekla, da imate doma očitno precej dober avto, tako da tud verjetno ne razumeš kako je če pač nimaš denarja za skeširat in se moreš kreditirat.
In starejši avti pač za moje/naše pojme niso pojem varnosti.taka so naša prepričanja in to je to.Poleg tega kukr sm rekla, naše izkušnje s starimi avti starejšega tipa kažejo na to, da se starga avta ne izplača met ker maš same stroške z njim.Kako bo s temi novejšimi nevem, bomo videli, upam pa da glede na to kukr zdej delajo ok, da bodo čimdlje.
in ne da se ne spoznamo, tist kar mormo vedet o nakupu rabljenga avta ćže dobro vemo, plus to da je s fotrom na oglede vedno hodil naš sosed mehanik, pa je lahko tud laično oko, ki nima pojma pri marskerem avtu vidl da neki ni blo ok.sploh takrat ko si na avtocentrovo stran vtipkal št. prometne in vidu, da avto ni imel dva lastnika kukr je tist reku, ampak pet.In tukej se je že za vprašat, zakaj se je avto na veliko prodajal!
Mclarnovc, če si lahko privoščiš na mesc tolk in tolk plačevat za avto si lahko privoščiš. čez noč pač nimam kje dobit tolk denarja. verjamem, da tud ti ne.razen če pač bogata mamica plača.
[vanessa]..če nekomu tak avto odgovarja ni nujno da nima denarja al kajjestvemkaj da ga zamenja.eni pač ne menjajo skos avtomobilov in jih imajo dokler pač ok delajo.zakaj pa ne če jim tko sede?
in če je meu dvsjt let nazaj denar pa tud ni nujno da ga ma danes tudi.
drugače se pa strinjams tabo.
aja, tud jst ne razumem zakaj bi če maš novo hudo benflko moral vozt nevemkolk hitr in se delat nekga frajerja? Tko kot tistedva na avtocesti v sežani s fotrovo benflko....Tist ki mu je to da se je delal pametnega in tiščal na ves gas da bo pred kolegom frajer, vzelo življenje...Zame to ni odgovornost in vse take bi direkt v momentu s ceste poslala!
-
McLarnovc - Cosmofrik
*purple* napisal/-a:Mclarnovc, če si lahko privoščiš na mesc tolk in tolk plačevat za avto si lahko privoščiš. čez noč pač nimam kje dobit tolk denarja. verjamem, da tud ti ne.razen če pač bogata mamica plača.
Eni hodimo v šole, da si bomo nekoč lahko privoščili tak avto brez leasinga.
-
McLarnovc napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:renatka_ napisal/-a:In mal se probite pogovarjat z ljudmi, ki vozijo 10, al pa 20let stare Audije, Mercedese, VW in BMWje. Pol pa za primerjavo vprašajte še lastnike enako starih Renojev, Daewoojev, Fiatov, Fordov in podobnega (če so tolk stari avti še sploh na cestah ).
Danes je čast imet 25 ali 30 let starega mercedesa ali bmw-ja...
ok, ma zravn si lahko še kej bolj dostojnega kupijo.. kr se furat brez klime, brez napredne tehnologije, s prtljažnikom k znese za en kovček, z ogormno porabo, da ne govorim kolko pride stat (in kolko se načakaš) za dele avta če ti gre karkoli v k.... in še bi lahko naštevala. za človeka k je 20 let nazaj daju dosti na (in za) luksuz in udobje, bi pričakovala da bo s tem nadaljevau, ne pa da se konča pr prvem mercedesu.
-
McLarnovc napisal/-a:*purple* napisal/-a:Mclarnovc, če si lahko privoščiš na mesc tolk in tolk plačevat za avto si lahko privoščiš. čez noč pač nimam kje dobit tolk denarja. verjamem, da tud ti ne.razen če pač bogata mamica plača.
Eni hodimo v šole, da si bomo nekoč lahko privoščili tak avto brez leasinga.
no ja.. marsikdo je dokončau fax al celo magisterij pa si ne morejo čez noč al tudi čez leto privoščit nvem kšn avto.. če bi vsi k končajo fax veljali za uspešne bi po svetu (al če se omejimo - po slvoeniji) vidu same oh in sploh avte.
res pa je, da je treba v tem primeru upotševat možnost, da eni dajo vel na/za druge stvari in ni vsem na prvem mestu avto.
EDIT: in če kupiš avto ne pomeni da si s tem zaključu.. vzdrževanje avta tudi ni kr tko..
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
^^sej sm rekla, pač optimizem
po sloveniji po svetu vidš ogromno dobrih avtov...Povečini na leasinge in kredite
+ to, da če maš kšno ornk mašino je tud ornk žejna in jo je treba tud ornk tankat, za vedno več novejših avtomobilou morš že za usak drek na servis, ker je vse tko naštiman da doma ne morš več sam pošraufat,registracija je dražja, itn....
veliko je takih, ki so kupili ornk mašine, pa jih hitro prodali, ker se niso zavedali da ti ornk mašina požre še pa še dnarja in če res nimaš ene dost močne finančne zaloge.
No jst pač nebi do takrat dokler se mi res nebi odpirale možnosti za nakup avta na gotove pare nč govorila da nekoč bom, ker nikol ne veš kako hitro se lahko življenje obrne, pa makar mel doktorat.
in nasprotno razmišljanje je daleč daleč od realnosti.
po sloveniji po svetu vidš ogromno dobrih avtov...Povečini na leasinge in kredite
EDIT: in če kupiš avto ne pomeni da si s tem zaključu.. vzdrževanje avta tudi ni kr tko..
+ to, da če maš kšno ornk mašino je tud ornk žejna in jo je treba tud ornk tankat, za vedno več novejših avtomobilou morš že za usak drek na servis, ker je vse tko naštiman da doma ne morš več sam pošraufat,registracija je dražja, itn....
veliko je takih, ki so kupili ornk mašine, pa jih hitro prodali, ker se niso zavedali da ti ornk mašina požre še pa še dnarja in če res nimaš ene dost močne finančne zaloge.
No jst pač nebi do takrat dokler se mi res nebi odpirale možnosti za nakup avta na gotove pare nč govorila da nekoč bom, ker nikol ne veš kako hitro se lahko življenje obrne, pa makar mel doktorat.
in nasprotno razmišljanje je daleč daleč od realnosti.
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
McLarnovc napisal/-a:Eni hodimo v šole, da si bomo nekoč lahko privoščili tak avto brez leasinga.
Svašta. Prvič, vsi niso za šole, drugič, tudi če nimaš super izobrazbe imaš lahko visok dohodek in tretjič, tudi tisti, ki so šolo že naredili, si avto na gotovino težko privoščijo, sploh če ne skrbijo samo za svojo tazadnjo, ampak imajo za sabo še družino, hišo, položnice, psa itd..
Jaz vem za svojo družino in druge sorodnike, da si kljub dobrim službam ob vseh investicijah tudi v druge zadeve in tekočih stroških nihče ne kupuje avtomobila v celoti na gotovino.
-
McLarnovc - Cosmofrik
[vanessa] napisal/-a:ok, ma zravn si lahko še kej bolj dostojnega kupijo.. kr se furat brez klime, brez napredne tehnologije, s prtljažnikom k znese za en kovček, z ogormno porabo, da ne govorim kolko pride stat (in kolko se načakaš) za dele avta če ti gre karkoli v k.... in še bi lahko naštevala. za človeka k je 20 let nazaj daju dosti na (in za) luksuz in udobje, bi pričakovala da bo s tem nadaljevau, ne pa da se konča pr prvem mercedesu.
Verjemi da ima 25let star mercedes vse to kar si naštela in še kaj več. Da ne govorimo o tem da ima tak avto ponavadi 2toni al pa še več in se po cesti z njim pelješ kot v letalu...
Kar se pa tiče velikih motorjev in požrešnosti... Velik avto(karavani, SUV-i in podobno) in majhen motor, sta dva pojma, ki se medsebojno izključujeta. Če imaš ti karavana ki je težak tono in pol, potem ne moreš noter imet 1,4 motorja. Oz. lahko ga imaš, ampak to že meji na sado-mazohizem... Tak avto more met 2000ccm motor al pa še več, z veliko konji in navora, da se tak avto sploh kam premakne.
Nasprotno pa majhen mestni avto ki je kot igračka takega motorja ne potrebuje... Pri slednjem se da govorit o majhni porabi, pri prvem pač ne. Bolano pa je da ima folk 15k€ za avto, potem ne gleda če avto spije 7,5l/100km al 8l/100km...
-
Moa - Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 5. 2007
- Kraj: Nekje na Štajerskem
renatka_ napisal/-a:*kristyna* napisal/-a: Najboljše je ko vidiš tipa ki je ravno izpit dobil, voziti "bemflna" 50km/h. Še sreča, da je ati avto posodil.
OK, kera butasta. Če bi meli XY-ovi starši Cliota, ne bi blo čudno - če majo pač BMW se pa takoj vsak obregne. Tud jst sem nardila izpit in na začetku vozla domač (mamin) avto, ki je vreden veliko več kot avti od ostalih mojih znancev/prijateljev. In se mislim, da nihče ni obregnil v to, ker sem se vozila pač tako kot je treba, brez duvanja. Ti si napisala kot, da če vozi fotrovega BMWja je itak krneki, plus tega se pelje pa 50km/h. A mu je treba 100/h, z driftanjem pred šopingcentrom? To so pa pol že tisti frajerji, ki se preseravajo na tuj račun - to mi pa gre na živce.
Drugače se mi pa zdi totalna bedarija kupit nov avto, ker v 2h, 3h letih zgubi čist preveč cene. O kreditu in leasingu pa ravno ne bi.
In *purple* sori, ampak avti kvalitetnih znamk grejo tudi po 10ih letih ko urice in se v njem ne bojiš vozit. Nevem sicer kak avto sta vidva vzela, zato ne upam ugibat kako bo v primerjavi z nekaterimi znamkami držal vajin. Pa tudi za 5, 6, 7 čukov dobiš tak avto da stoj pa glej. (Če pa ne upaš kupit rabljenega avta, ker se ne spoznaš, pač sabo vzameš koga ki se.)
In mal se probite pogovarjat z ljudmi, ki vozijo 10, al pa 20let stare Audije, Mercedese, VW in BMWje. Pol pa za primerjavo vprašajte še lastnike enako starih Renojev, Daewoojev, Fiatov, Fordov in podobnega (če so tolk stari avti še sploh na cestah ).
Hmm, Daewoojev recimo res več ni. Ne pa pravt, da se 14-16 let star renault več ne vozi po cestah. In še kako se. Teče kot urca. Ni vse v znamki avtomobila, ampak tudi v vzdrževanju in seveda v samem vozniku. Včasih stari audi bolj kadi kot renault.
Imam izkušnje z renaultom, ki teče kot urca ima pa še 15 let stare smerokaze gor (žarnice).
Jah, če voziš Audi, BMW, VW,..... si pač jack.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov