Obsedenost z avtomobilom

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2009 6:08

Mahagonij napisal/-a:Koga boli ce bo enako kot je prej. Zame so obsedeni z avti vsi ljudje, ki zmecejo pretezen del svojih dohodkov za avto. Ce ne mores kupit avta v enkratnem znesku, potem kupujes predrag avto. Da pa si mizar (purplin tip) kupi avto za 16k evrov na leasing, potem pa vsak mesec pol place da za leasing, se mi zdi pa neumno. To je tipicen primer obsedenosti z avtomobili. Ce ti je avto v zivljenju najvecji hobi in najvecji strosek, pol ti pa res mora bit jeb**o dolgcas v lajfu.

mahagonij ti si itak največja glavca tuki gor in zlo hitro zaključiš stvar, pa sploh ne veš nič o tem.Prvič, avto ni bil šestnajst kosov, ampak je tok vreden.drugič, gledala sva v naprej, ker ni kupil nekega športnega jebačkega avta, ampak avto, ki je večji in bo namenjen tudi za družino.ni tip, ki bi menjal avte kot spodnje gate in ga bo imel kar precej časa, vse dokler bo konkretno delal.in glede na to kakšne izkušnje imamo z rabljenimi avtomobili, da dandanes že težko dobiš enga, ki pod pokrovom ne bo razkrival najrazličnejših hib, je bla tole najboljša poteza.In preračunano se tudi bolj splača, da imava čez tri leta nou avto, da ob rojstvu otroka ne postane še to dodaten strošek. Avto je večji, ker potrebujeva večji avto, pa tudi če imaš otroka potrebuješ večji avto.Kaj naj počnem z malo škatlco v katere gepek lih tok da voziček pospravš kaj šele kej druzga? Gledal je vnaprej in raje danes mal potrpi kot potem. In ne ne gre mu pol plače za avto.poleg tega je bil prejšnji avto za na odpad in je bilo treba iz nule kupit novega.kako kupiš novega kot na pa na kredit ali leasing? Nismo usi tko priskrbljeni kot si mogoče ti, da lahko skeširaš za nou auto, nekateri morajo pač postopit po drugih alternativah!in raje se furava v novejšem, varnem, udobnem avtu, avtu ki nama bo služil več let, ki nama bo v primeru družine prekleto prav prišel, kot pa da danes vržem stran pet jurjev za eno škatlo, pa čez tri leta spet pet jurjev. nama so pač pomembnejše druge stvari kot sama barva avta in če danes želiš imet malce večji, konkretnejši avto na dolgi rok, pač ne boš prišel prou pocen skoz.

Obsedenost z avtomobili je pa čisto nekaj drugega,kot to da študiraš v naprej in opraviš nakup ki se ti najbolj splača od vseh.
ko boš sam študiral o družini boš sam prišel do zaključka kakšen avto boš potreboval, da boš lahko normalno shajal.Midva pač potrebujeva večjega, zaradi potreb in še zaradi varnosti. In če si lahko privošči, zakaj pa ne? Noben ni reku da komaj plačuje, kar sem omenila je bilo to da vrednost avta ni majhna in da ne njemu ne meni ni vseeno če se avto poškoduje,ker ne gledava na to kot samo potrošni material.
Uporabniški avatar
Moa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 5. 2007
Kraj: Nekje na Štajerskem

Neprebrana objavaNapisal/-a Moa » 18. Avg. 2009 6:34

*kristyna* napisal/-a:
Moa napisal/-a:
Jah, ni res. Parket takoj obrišeš, steklo daš ven in vgradiš novo, ploščice na wc-ju obrišeš. Ni nikakeršnih posledic. Avto pa nikol ne bo več isti, kot je bil preden je dobil poškodbe.

avtoklepar, avtoličar, avtotehnik mogoče? ali pa kovino, motor,... menjaš. tudi če ti Nevihta strho s hiše sname boš moral novo kritino narest in še kaj drugega.

Saj imaš tudi zdravnike, medicinske sestre in fizioterapevte, pa tvoja roka po zlomu nikol ne bo več ista.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 18. Avg. 2009 12:07

*purple* napisal/-a:Prvič, avto ni bil šestnajst kosov, ampak je tok vreden.

:lol: :lol: :lol:

purple, o kateri vrednosti govorimo? predvidevam, da o tržni... kaj je tržna vrednost? Tržna vrednost je podana kot ocenjeni znesek, po kateri naj bi voljni kupec in voljni prodajalec zamenjala premoženje na datum ocenjevanja v transakciji med nepovezanima in neodvisnima strankama po ustreznem trženju, pri katerem sta stranki ravnali seznanjeno, previdno in brez prisile.

kako boš torej objasnila svoj stavek? :D
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 26. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 18. Avg. 2009 12:55

Avto je vreden 16k€ ona ga je dobila pa za 10k€. Štekaš?
:lol:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 8. 2004
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objavaNapisal/-a micamaca » 18. Avg. 2009 13:52

keri napisal/-a:Moj ej eden od teh odsedencev z avtom :oops: Pa se probam potolažit s tem, da so moški očitno bolj udarjeni na avte kot ženske, pa da je to pač njegova mala obsesija (roko na srce, vsak ima kako stvar, na katero je malo udarjen) ampak vsakič ko se vsedem v avto in PO NJEGOVEM MNENJU preveč zaloputnem z vrati in mi začne pridigati kako lahko tako loputam z vrati (čeprav ne, ker vem kako šele drugi loputajo ker sem začela tudi jaz biti pozorna na to :oops: ), pa ko ga takoj ko se malo pooblači že vozi pod streho, pa kako me s kotičkom očesa spremlja vsakič ko jem npr.sladoled v avtu da ja ne bo kaj na sedež padlo......da pop***** :evil:

zgleda da je tale tvoj z istga klana k moj ;D
The secret of success is consistency of purpose.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2009 14:57

spet blebetata kr neki in spet vse na pamet.
In ja točno tko je, avto je vreden 16 kosov, njegova cena v salonu je 16 kosov, moj je dal zanj 13!zakaj in kako pa pač gruntajta sej sta glavce :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 18. Avg. 2009 15:07

Verjetno je trgovec znižal ceno zato da se je tebe rešil... :lol: :lol: :lol:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2009 16:27

kakorkoli, važno da jo je znižal :)
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a McLarnovc » 18. Avg. 2009 16:32

Važno da masta zdej ti in tvoj tip avto za 16k€ na leasing. Leasing je trenutno IN ja...
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2009 16:34

pa ga mava in lahko si ga komot prvošva :P
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 18. Avg. 2009 17:15

Jao saj ni kupla avta za 50k. Nevem, zakaj jo zdaj napadate, ker ima avto za 13k... Ni se treba pisat Šrot, da si kupiš avto za 13k.

Sicer sem jaz mnenja, da avto na leasing ni ravno pametna ideja. Po drugi strani pa tudi kredit ni dober. Najboljše si je našparat in potem kupit avto za katerega veš, da ti potem ne bo treba hujšat zaradi tega nakupa.
Sicer pa je njen denar.
my_self
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 6. 2008
Kraj: Daleč...

Neprebrana objavaNapisal/-a my_self » 18. Avg. 2009 17:17

No, to je pa tipičen primer slovencev. Važno je, da maš nov, hud, velik (k zauzame kr 2 prostora na parkirnem), prostoren in boljši avto kot ga ima sosed.
Sploh ni pomembno kko si ga plačuješ.
Verjamem da je 3/4 takih ljudi, k preplačajo avto, samo da imajo potem boljšega :wink: Sej kul, da gledaš naprej v prihodnost, ampak kdo ti zagotavlja da bo tudi tko? Da boš mela čez točno 5 let otroke? Da bo avto še cel? Da boš vedno, vsak mesec sposobna plačat avto?
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Avg. 2009 17:35

ko ste smešni madonca :D
Kukr da je purpl svetla izjema, ki je (ubistvu ga je kupu, ga kupuje moj fant) kupila avto na leasing. Jebiga, splet okoliščin je nanesel tako, da drugače ni šlo. avto, ki ga je prej imel se je čez noč izkazal za hudo nevarnega in naju je očitno božja roka vozila po svetu da ni blo kej narobe.popravilo se je glede na vrednost avta izkazalo za denar vržen v smeti, ker bi cena popravila presegla krepko vrednost avta.
In kaj naj potem? Dava male pare za eno kripo, s katero bova imela vsak mesec spet same probleme, s kripo s katero se ne bova upala peljat dlje kot do Iga in kripo, ki mi ne predstavlja neke varnosti brez vseh tehninčnih vrnostnih sistemou ki so danes v novejših avtomobilih.
Preračunano se nama je veliko bolj splačalo kupiti nov avto, večji, ker potrebujeva velikega zaradi potreb ko greva na počitnice in ko prevažava najrazličnejše stvari in podobno.In seveda sva gledala vnaprej z optimizmom, da bo avto ko se odločiva za družino še vedno pri hiši in nama bo še vedno, glede na to da ne bo prou star, služil čimbolje.
če ga bova vedno sposobna plačat je vprašanje ja, do zdaj nama je laufalo in mislim da nama bo laufalo tud naprej.če pa ne pač ne, nobene garancije ni, kot tudi zate ne da ti čez petnajst minut ne pade cegu na glavo in te ubije.
in ne avto ne zasede dveh prostorou na parkirnem, hud je nama to ne bom zanikala, je pa običen družinski avto, nič pretirano posebnega.
In ne, sosed ma boljšega,ampak športni avto pač naju ne zanima. :)
Zanimivo je kako se na tem forumu hitro sklepa use stvari.najprej s tem, da mizar vzame leasing. Moj mizar ma čist fino plačo, da lahko tud z leasingom normalno preživiva.se seveda kdaj zatakne, ko pridejo vmes kakšni nenačrtovani večji stroški, ampak načeloma gre čist lepo. seveda si vsega ne moreva privoščit, kdo si pa lahko?eni res govorite kukr da ste al popolnoma razvajeni očkovi sinčki in mamine hčerkice, ki vam verjetno starši še avte kupujejo,al ste pa res tapravi gorenjci.kaj pa ljudje ki kupujejo stanovanja in se pufajo na veliko da lahko živijo an svojem, pa bi lahko komot doma živelai?to je pa razumljivo?ja zakaj če majo pa doma plac.
mal manj obremenjevanja z drugimi in mal manj fušije al kajjestvem kaj vam nebi škodlo. če mene njegov/najin leasing ne skrbi in ne moti, zakaj bi vas? je pa res, rajš vzamem leasing/kredit in se vozim bolj brezskrbno,kot pa da molim boga da mi stara kišta ne zakuha na naslednjem križišču in da sem varna in da je moja družina varna.ni ga denarja ki ga nebi odštela za slednje.In sosedu skoz ograjo ne gledam in baš me briga kakšen avto fura.briga me samo zase.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 18. Avg. 2009 18:15

Zdaj pa se strinjam s *purple*. Kot da si boste vi vsi kupovali avto na gotovino... Njuna odločitev je bila kakšen avto potrebujeta, gledala sta dolgoročno in čisto verjetno je, da se bo nakup lepo poplačal. Ta situacija se mi zdi povsem drugačna od edini-hobi-za-katerega-mi-gre-tudi-cela-plača-je-avto zadev.
/\/\4t3j
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a /\/\4t3j » 18. Avg. 2009 18:27

g00fy_qa napisal/-a:Kot da si boste vi vsi kupovali avto na gotovino...

Zakaj pa ne? Če avto načrtuješ vnaprej, potem ni problema. Za vas nevem, ampak jaz vem kdaj bo treba avto zamenjat in zato šparam že nekaj časa pred nakupom novega(in ne, ni mi treba stradat ta čas). Nevem, zakaj bi banki delal profit.

Sicer je dosti odvisno od posameznikovih financ, vendar, če nisi sposoben našparat 20k za avto, potem kupi takšnega za katerega veš, da si sposoben.
Vsi ljudje pač ne morejo vozit audija q7, obstajajo tudi cenejše varjante: clio na primer, ampak seveda tega pa jaz že ne bom imel, ker moj prijatelj ima novega bmw-ja. :roll:

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov