Obsedenost z avtomobilom
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
jagoda-malina napisal/-a:Jochie napisal/-a:ne razumeš me...
kakorkoli, ko sem kdaj šel v tujino na poslovne pogovore (bodisi k prodajalcem, bodisi h kupcem), sem vedno preveril urejenost, pospravljenost firme, avtomobile pred firmo, itd, itd...
izkazalo se je vedno, da bolj urejene firme so boljši plačniki, zanesljivejši dobavitelji...
pač moje izkušnje...
Jaz pa opažam, da imajo ljudje, ki imajo bolj skromne avtomobile, bolj urejene finance.
in obratno. doma bmw (m6) parkiran not pa razpadajoča bajta, plesniva hahaha
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
chiqqa napisal/-a:jagoda-malina napisal/-a:Jochie napisal/-a:ne razumeš me...
kakorkoli, ko sem kdaj šel v tujino na poslovne pogovore (bodisi k prodajalcem, bodisi h kupcem), sem vedno preveril urejenost, pospravljenost firme, avtomobile pred firmo, itd, itd...
izkazalo se je vedno, da bolj urejene firme so boljši plačniki, zanesljivejši dobavitelji...
pač moje izkušnje...
Jaz pa opažam, da imajo ljudje, ki imajo bolj skromne avtomobile, bolj urejene finance.
in obratno. doma bmw (m6) parkiran not pa razpadajoča bajta, plesniva hahaha
To pa čisto jasno. Saj točno o tem govori. Za vse ni denarja. Če je dober avto pa drugo ni pošlihtano. Za vse ni denarja. Saj veš kako pravijo: važno, da je avto boljši od sosedovega potem pa četudi se strada.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
matjazd napisal/-a:Seveda potrebuje, a za te namene naj bi obstajal službeni avto. Če je le kaj firma bo imela službeni avto.
Ej čist odvisno kakšna firma sploh je. Če bi imeli računovodstvo tudi npr. ne bi rabli met službenega avta. Pri nas ne rabimo met osebnih avtomobilov na firmo. Jih mamo sam za osebno uporabo, oz. če gre fotr na kak sestanek, rihtat kako pogodbo res ne rabi za to službeni avto.
Mamo pač druge mašine oz. tudi prevozna sredstva, ki jih pač oče rabi za tako vrsto dela. In ne boš vrjel, tudi za hišo ostane kak €, je glih v finišu.
Meni se ne da več.
Zadnjič spremenil renatka_, dne 28. Avg. 2009 11:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
- jagoda-malina
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 4. 2008
Hotela sem reči to, da nekateri znajo porazdeliti denar, vedo koliko ga je smiselno zakaj porabiti. V mislih sem imela mojega bivšega, ki je vse kar je zaslužil porabil za avtomobile. Cilj mu je bil samo ne dober, ampak drag avto. Delav je samo za avto, kupoval enega za drugim - menjal vsake 2 leti. Za vse ostalo je potem zmanjkalo denarja. Oblečen je hodil kot klošar, za v kino in na morje ni bilo denarja, ker je bil pomemben samo avto.
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
red_rose napisal/-a:matjazd napisal/-a:Ahaha direktor ene izmed naših uglednih firm ima jugota. Važno kaj imaš v glavi.
A ti predno prodaš štruco kruha preveriš kakšen avto ima kupec?
Ne rabiš pospeška za naše omejitve na cestah. In prav je, da so omejitve, ker s takšnimi pospeški bi se ubilo še več norcev.
Zaradi imidža in prestiža pa ne rabim avtomobila.
direktor potrebuje dober avto. tu ni nobenega dvoma. to je priblizno tako kot primerna oblacila. ima za to primerno placo, da si lahko privosci dober avto. njim je avto pac imidz, nuja...ne mores ti prit na nek hudo pomemben sestanek, po moznosti se v tujino, z avtom nizjega ali srednjega povprecnega ranga tako kot ne mores tam sedet v navadni majici...
ne gre se pa tu za prodajanje struc? ampak za malo vecje, pomembnejse firme.
kaj je s tabo da mečeš take vn?
kje piše da direktor more met najboljši avto oz. vsaj dobr? res je, dosti potujejo ampak za to pa ja ne rabiš met dobrega (bmw, audi, mercedes). se da ful dobro potovat tudi z malo manj dobrim pa močnim avtom. mogoče ti tega ne veš, ampak eni dajo več na druge stvari kot na avto. nekdo bo dau več za hišo kot pa za avto in še bi lahko naštevala.
poznam dosti takih (starši od frendic) k so na visokem položaju pa eni imajo 10 let starga mercedesa, drugi ma avto nižjega razreda a vseeno dobr, tretji ima volvota kr je znan po tem da se da prevozit z njim dosti km in je še udobn pa se vseeno ne more primerjat s audijem.
pa kdo bo gledu s kašnim avtom se pripelješ na sestanek? a zaradi tega si slab človek? zaradi tega folk ne bo sklepu poslou s tabo?
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
Direktorja, ki se bo pripeljal s cliotom na poslovni sestanek o poslu med dvema firmama, bo takoj obravnavan kot manj resen, oz. bo firma obravnavana kot ne-resna. Naj se sliši še tako čudno, ampak je resnično in se dogaja...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- my_self
- Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 6. 2008
- Kraj: Daleč...
nikoli nism omenjala cliota ker to je že druga skrajnost. ampak neki vmes pa mislim da je dovoljeno oz. te nihče ne bo gledau postrani.
zanašat se na službeni avto je pa tudi kr neki, kr to si lahko pa res vsaka dobro delujoča firma privošči pa ne pove neč o človeku, ki sklepa posle. mogoče pa ma ravno tak človek k se fura v audiju a8 al pa bmw 5, doma cliota.
zanašat se na službeni avto je pa tudi kr neki, kr to si lahko pa res vsaka dobro delujoča firma privošči pa ne pove neč o človeku, ki sklepa posle. mogoče pa ma ravno tak človek k se fura v audiju a8 al pa bmw 5, doma cliota.
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Uh, Volvoti so dobri.
Pa tukaj ne govorimo zdej o avtih, ki so v lasti firm no. Jst ne vem za firmo, ki bi dala uslužbencu za vozit A8 - če se vozi v njem je ponavadi njegov lasten avto.
Tuki pa zdej govorimo o normalnih avtih, za lastno uporabo. Takega kot maš ti, jst, tvoj/moj oče...
Pa tukaj ne govorimo zdej o avtih, ki so v lasti firm no. Jst ne vem za firmo, ki bi dala uslužbencu za vozit A8 - če se vozi v njem je ponavadi njegov lasten avto.
Tuki pa zdej govorimo o normalnih avtih, za lastno uporabo. Takega kot maš ti, jst, tvoj/moj oče...
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
my_self napisal/-a:nikoli nism omenjala cliota ker to je že druga skrajnost. ampak neki vmes pa mislim da je dovoljeno oz. te nihče ne bo gledau postrani.
Pa koga boli kitara za človeka... Če se direktor ene firme pripelje na sestanek s cliotom pa to pove zelo veliko o resnosti firme oz. je že kar sramota.
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- fun
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 15. 8. 2005
Men se pa dobesedno SMILIJO razni muloti, ki delajo že od 15 leta, samo zato da imajo zdej doma enega prerihtanega golfa z nevem kakimi hudimi zvočniki in vesoljskimi feltnami.
Res ne razumem, kako lahko nekdo dela samo za to, da ma pred hišo parkiran dober pleh. meni veliko več pomenijo vsakdanje stvari in razvajanja, potovanja, urejenost bivališča itd.
Ja, avto JE neke vrste statusni simbol, in priznam da tud meni še zdaleč ni vseeno v čem se vozim naokrog, ampak ne razumem, kako je lahko nekaterim to edino veselje in naložba v življenju, in zakaj kupujejo če nimajo denarja.
Res ne razumem, kako lahko nekdo dela samo za to, da ma pred hišo parkiran dober pleh. meni veliko več pomenijo vsakdanje stvari in razvajanja, potovanja, urejenost bivališča itd.
Ja, avto JE neke vrste statusni simbol, in priznam da tud meni še zdaleč ni vseeno v čem se vozim naokrog, ampak ne razumem, kako je lahko nekaterim to edino veselje in naložba v življenju, in zakaj kupujejo če nimajo denarja.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
McLarnovc napisal/-a:my_self napisal/-a:nikoli nism omenjala cliota ker to je že druga skrajnost. ampak neki vmes pa mislim da je dovoljeno oz. te nihče ne bo gledau postrani.
Pa koga boli kitara za človeka... Če se direktor ene firme pripelje na sestanek s cliotom pa to pove zelo veliko o resnosti firme oz. je že kar sramota.
primer: poznam privatnika, ki ima doma parkiran najnovejši mercedes CLK, a se sklepat posle vozi z opel astro (pred kakšne pol leta pa z reno cliotom). sam pravi, da če bi prišel k stranki z mercedesom, bi ga takoj označili za dragega. tako pa mu posli še kako dobro cvetijo. tako da, odvisno v kaki stroki delaš.
sicer pa poznam tudi uspešne direktorje, ravnatelje ipd. v pežojih in oplih in preveč ljudi z novo bmw 5 na lising, ki so navadni delavci.
-
gaby_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 22. 8. 2006
^vem da ni enako. zato sem tudi napisala, da poznam direktorje,župane v pežojih, oplih, renojih. itak to niso neki mali avti, ampak ponavadi največji (vectra, insignia, 607...) ampak vseeno, niso pa to audi, mercedes ali bmw.
želim povedati, da mislim, da tudi če nimaš enega izmed treh 'velikih' znamk, ampak malo večji avto srednjega razreda, nisi zato nič manj uspešen direktor.
navsezadnje so lahko avti srednjega ranga z vso opremo tudi dražji od tistih z visokega brez opreme.
želim povedati, da mislim, da tudi če nimaš enega izmed treh 'velikih' znamk, ampak malo večji avto srednjega razreda, nisi zato nič manj uspešen direktor.
navsezadnje so lahko avti srednjega ranga z vso opremo tudi dražji od tistih z visokega brez opreme.
-
Tashy - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 8. 2007
Moje mnenje pa je, da je za poslovneža pomembno, da ima med drugimi tudi dober avto. Veliko je odvisno od njegovega zunanjega izgleda (kako je oblečen, kako govori, kakšen avto vozi...), ker bodoči poslovni partner na podlagi njegovega izgleda dobi o njem vtis urejene in zanesljive osebe. In če vidi, da je človek urejen, ima dober (urejen, čist) avto bo verjetno hitreje pripravljen sodelovati z njim. Polega tega dober avto odraža dobro finančno stanje podjetja in potencialni poslovni partner skelpa, da sodeluje s kredibilnim podjetjem in ga zato manj skrbi, da mu to podjetje v prihodnosti ne bi moglo plačati stroškov...
Poleg tega pa nekateri podjetniki in direktorji veliko potujejo in že zaradi tega potrebujejo dober avto, ki jim bo nudil varnost in udobje. Razlika v vožnji je med avtomobili srednjega in višjega razreda velika (mogoče se ta razlika ne občuti na kratkih razdaljah in v mestni vožnji, ampak pri velikih razdaljah, na avtocestah, kjer pa direktorji in privatniki naredijo tudi do 1000 km dnevno, pa se zelo pozna).
Je pa seveda razlika med službenim in privatnim avtom. S službenim avtom osebno nimaš nobenih stroškov, saj so vsi stroški (od bencina pa do servisa) od firme. Večina boljših avtomobilov je v lasti podjetnikov in direktorjev, ki se z njimi vozijo na stroške podjetja, tako, da zanje ne porabijo niti evra. Vsekakor pa en posameznik, ki kupuje avto, zanj ne more porabiti toliko, kot si lahko privošči podjetje. Tudi podjetniki in direktorji ne bi imeli tako dobrih avtomobilov, če bi zanje morali plačati iz lastnega žepa.
Glede na posameznikov odnos do avtomobila, pa se mi zdi, da urejen in čist avto tudi pokaže nekaj o njegovem lastniku. Si ne predstavljam, da bi se oseba, ki ima vedno vse lepo pospravljeno in urejeno, vozila v umazanem in zanemarjenem avtomobilu. Seveda, pa ni treba, da gre v skrajnosti in vsako minuto sesa in drgne avto.
Poleg tega pa nekateri podjetniki in direktorji veliko potujejo in že zaradi tega potrebujejo dober avto, ki jim bo nudil varnost in udobje. Razlika v vožnji je med avtomobili srednjega in višjega razreda velika (mogoče se ta razlika ne občuti na kratkih razdaljah in v mestni vožnji, ampak pri velikih razdaljah, na avtocestah, kjer pa direktorji in privatniki naredijo tudi do 1000 km dnevno, pa se zelo pozna).
Je pa seveda razlika med službenim in privatnim avtom. S službenim avtom osebno nimaš nobenih stroškov, saj so vsi stroški (od bencina pa do servisa) od firme. Večina boljših avtomobilov je v lasti podjetnikov in direktorjev, ki se z njimi vozijo na stroške podjetja, tako, da zanje ne porabijo niti evra. Vsekakor pa en posameznik, ki kupuje avto, zanj ne more porabiti toliko, kot si lahko privošči podjetje. Tudi podjetniki in direktorji ne bi imeli tako dobrih avtomobilov, če bi zanje morali plačati iz lastnega žepa.
Glede na posameznikov odnos do avtomobila, pa se mi zdi, da urejen in čist avto tudi pokaže nekaj o njegovem lastniku. Si ne predstavljam, da bi se oseba, ki ima vedno vse lepo pospravljeno in urejeno, vozila v umazanem in zanemarjenem avtomobilu. Seveda, pa ni treba, da gre v skrajnosti in vsako minuto sesa in drgne avto.
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
gaby_ napisal/-a:navsezadnje so lahko avti srednjega ranga z vso opremo tudi dražji od tistih z visokega brez opreme.
draga moja, avti visokega ranga brez opreme ne obstajajo!
edino če jaz ne vem, da ima audi a8 stranske šajbe za na ročko odpirat!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov