najboljši prvi pristopi
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
Džeki napisal/-a:CaliLove* napisal/-a:Ma kaksna dnevna rutina in day time situacije? Kdo pa v Sloveniji upa flirtat in pecat sredi belega dne, razen kaksnih cudnih tipov? To je tak redek pojav, da je ze prav cudno, ce si kdo sploh upa ogovorit sredi parka, na troli, ulici itd. Tipi itak ne upajo pristopit do bejbe, ki jim je vsec, ce nimajo vsaj mal alkohola v riti al pa da so vsaj v eni druzabni situaciji kot je npr. koncert, diskoteka itd.
Žal to povsem drži.
Po moje je to en glavnih razlogov, da v Sloveniji težko pride do dobre zveze.
Po novem je kvaliteta zveze odvisna od narodnosti oz. države, kjer živiš?
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
- CaliLove*
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 31. 1. 2011
Ne kvaliteta zveze, sigurno pa je od tega odvisno, kako lahko/tezko je spoznavat nove ljudi in s tem potencialne partnerje. Slovenci smo ful zaprt narod, vsak se drzi sam zase. Ena moja prijateljica Americanka trenutno zivi na Hrvaskem, pride pa veckrat tudi v Slovenijo. Povedala mi je, da je v tem delu Evrope zelo tezko spoznavat nove ljudi. Ni ji prevec prijetno kar stopiti do ljudi na druzabnih dogodkih in zaceti pogovor (kot so Americani navajeni), zato ker se ljudje na to cudno, nelagodno odzovejo. Nismo navajeni small talka s tujci. Drzimo se znotraj poznanih krogov ljudi. Malo vec si upamo ogovorit nepoznane ljudi, ko smo v kaksnih barih, klubih, koncertih, to je pa to. Jaz vidim razlike med Ameriko in Slovenijo, tako da ju lahko primerjam, za druge drzave ne vem, ampak vidim, da so razlike ogromne. Tako da ja, upam si trdit, da je tudi od drzave (odprtosti naroda) odvisno, kako uspesno bomo prisli do dobre zveze.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Glede na to da sem tujka v Sloveniji, jaz upam si trdit, da je kvaliteta zveze lahko odvisna o narodnosti.
Meni predvsem pri Slovencih me je zmotila zaprtost in osamljenost posamesnikov in jaz resnicno nisem mogla funkcionirat s slovenskimi tipi.
Zdelo se mi je, da ne morem ustvariti pravega medcloveskega odnosa, ki podrazumeva stik z osebo v smislu dusevne povezanosti.
Za povezovanje z osebo je predvsem potrebna custvena odprtost in odkriti pogovor. Slovenci pa naceloma skrivajo custev, se manj pa se odkrito pogovarjajo.
Zdi se mi da v Sloveniji ravno zaradi zaprtosti posamesnikov pride do ustvarjanja odnosov, ki temeljijo predvsem na lastnega uzitka(uzitka zaradi blizine z nekom, uzitka zaradi seksa itn.). Odnosi bi mogli temleljit na prave povezanosti s clovekom. Zaradi tega mislim, da je tolk velik locitev tlele.
Meni predvsem pri Slovencih me je zmotila zaprtost in osamljenost posamesnikov in jaz resnicno nisem mogla funkcionirat s slovenskimi tipi.
Zdelo se mi je, da ne morem ustvariti pravega medcloveskega odnosa, ki podrazumeva stik z osebo v smislu dusevne povezanosti.
Za povezovanje z osebo je predvsem potrebna custvena odprtost in odkriti pogovor. Slovenci pa naceloma skrivajo custev, se manj pa se odkrito pogovarjajo.
Zdi se mi da v Sloveniji ravno zaradi zaprtosti posamesnikov pride do ustvarjanja odnosov, ki temeljijo predvsem na lastnega uzitka(uzitka zaradi blizine z nekom, uzitka zaradi seksa itn.). Odnosi bi mogli temleljit na prave povezanosti s clovekom. Zaradi tega mislim, da je tolk velik locitev tlele.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Led Zeppelin napisal/-a:Jaz uporabljam tale forum. Enostavno pac ce je kak punca, in hocem recimo odpret pogovor, enistavno recem: a te lahko vprasam za zensko mnenje..jaz in moj prijatelj sva govorila o..ali pa, sem na enemu zenskemu forumu in me zanuma tvoj pogled na to tematiko. Ker sem ugoovil da ste zenske zelo vprasanje o mnenju oz. nasvetu, tako da se vcasih smejim kaksne neumne nasvete sem ze spraseval..ce tudi ni imela pojma o tem. In vedno uporabljam posplosevanja, vedno recem mislim da so Vse zenske..bla bla bla, ne vem zakaj vas to tako vznemiri .
Ta forum je zakon!
Hmmm, ne vem, če je z mano kaj narobe, ampak ta post sem prebrala ene 3x, pa še vedno mi deluje, kot da si pisal s pomočjo google translatorja...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
Ne vem, kako lahko tako posplošujete, razen če ste bile skupaj z ogromno Slovenci. Resda je do neke mere odvisno, če je nek narod bolj odprt ali hladen, ampak to ni merilo za kvaliteto zveze. Šele ko človeka spoznaš, vidiš, če imaš lahko kvalitetno zvezi z njim. Pri meni se je do zdaj še vedno izkazalo, da kolikor je bil nekdo na začetku hladen kot špricar, se je kasneje izkazal za nekoga, s katerim lahko gradiš na resni zvezi. Baje smo Slovenci res bolj zadržani in se ne upamo posluževat nekih za nas nenavadnih osvajalskih tehnik, a se najde kar nekaj pogumnih fantov oz. moških. Jih pa dandanes večina uporablja FB za navezovanje stikov, ker je za marsikoga najbrž lažje kot navezati stik s punco v živo, ko je obdana z družbo.
Jaz včasih tudi delujem sama sebi dovolj, niti ne toliko sramežljiva, kot bolj nezainteresirana za okolico, pa to še ne pomeni, da nisem človek za kvalitetno zvezo. Morda je pa čas, da razmislite v tej smeri, če se več ali manj gibljete v istih okoljih. Če greste nekam ven žurat, morate vzet za rezervo, da se tam težko ob istem času in na istem kraju najde nekdo, ki išče resno zvezo. Ne vem, samo na glas razmišljam...
Jaz včasih tudi delujem sama sebi dovolj, niti ne toliko sramežljiva, kot bolj nezainteresirana za okolico, pa to še ne pomeni, da nisem človek za kvalitetno zvezo. Morda je pa čas, da razmislite v tej smeri, če se več ali manj gibljete v istih okoljih. Če greste nekam ven žurat, morate vzet za rezervo, da se tam težko ob istem času in na istem kraju najde nekdo, ki išče resno zvezo. Ne vem, samo na glas razmišljam...
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
- *Žuža*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 9. 2011
Haha, sori sam zdej sm dobila pa tisto sliko pred oči, ko se ti primaje mimo pijan tip (tko, res pijan), se hoče naslonit na šank (ga skoraj fali), pol pa tko dramatično (wannabe) "Dej mi ti povej, zakva ste vse babe take prasice?"
Sam ajde, to najbrž ni pristop (upam )
Sam ajde, to najbrž ni pristop (upam )
Life may not be the party we hoped for, but while we're here we should dance.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Kasiopeja sramezljivost ni isto kot custvena zaprtost.
To da en zgleda odprto za komuniciranje, v smislu da zgleda pogumno in nesramezljivo, ne pomeni da je tudi custveno odprt in da pusti deljansko do sebe.
Jaz sem govorila o custveni zaprtosti.
Seveda ne velja posplosevat za vse
To da en zgleda odprto za komuniciranje, v smislu da zgleda pogumno in nesramezljivo, ne pomeni da je tudi custveno odprt in da pusti deljansko do sebe.
Jaz sem govorila o custveni zaprtosti.
Seveda ne velja posplosevat za vse
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
mah slovensci smo eni smotani, zahrbtni, nevoščljivi, škodoželjni, čustveno in socialno nedostopni in zaprti hovdreti.
kaže se pa takole: imam znanko iz tujine, ki me je lani obiskala za nekaj dni. predstavila sem ji kup prijateljev in znancev, vendar je vseeno bilo ogromno težav pri sprejemanju. večinoma je bil problem že jezik. nas je sedelo za mizo 5 in redno se je dogajalo, da je folk začel debatirat slovensko in jo izključil ali pa so bili zadržani, tiho, in gledali, ker so bili negotovi zaradi svojega znanja angleščine, pa tudi zaradi njene prisotnosti, kot outsiderke. ko smo šli zvečer ven in je bilo prisotnega tudi nekaj alkohola, se je vzdušje občutno spremenilo - na bolje. kot da brez 2 pirov v riti ne moremo normalno funkcionirat
kaže se pa takole: imam znanko iz tujine, ki me je lani obiskala za nekaj dni. predstavila sem ji kup prijateljev in znancev, vendar je vseeno bilo ogromno težav pri sprejemanju. večinoma je bil problem že jezik. nas je sedelo za mizo 5 in redno se je dogajalo, da je folk začel debatirat slovensko in jo izključil ali pa so bili zadržani, tiho, in gledali, ker so bili negotovi zaradi svojega znanja angleščine, pa tudi zaradi njene prisotnosti, kot outsiderke. ko smo šli zvečer ven in je bilo prisotnega tudi nekaj alkohola, se je vzdušje občutno spremenilo - na bolje. kot da brez 2 pirov v riti ne moremo normalno funkcionirat
Vsak raj ima svojo kačo.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Ah dej no, povsod so iste ovire. Če je drugih v manjšini, vsi govorijo po njihovo. Se spozabijo.
Se mi zdi, da s(m)o slovenci ravno nekje vmes. Sem spoznala že precej bolj zaprte narode (severnjaki, angleži, poljaki, japonci) in veliko bolj odprte (španci, portugalci).
Se mi zdi, da s(m)o slovenci ravno nekje vmes. Sem spoznala že precej bolj zaprte narode (severnjaki, angleži, poljaki, japonci) in veliko bolj odprte (španci, portugalci).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Mah, meni se zdijo naši še preveč nadležni, zvečer med pijane opice itak nikoli ne hodim, tako da ne vem, kakšni so tam, pa me zadnja leta že sredi dneva na cesti / v trgovini skos eni ogovarjajo, mi mahajo, laufajo za mano, me vabijo na kave ipd. Pa niti slučajno ne dajem vtisa, kot da sem družabna oz. jih s čim spodbujam. Sej ok, so prijazni, na začetku se ti še fino zdi, ampak zdej me že precej moti Tako da se ne strinjam s tistim, ko so eni pisali, da si pri nas nihče ne upa sredi dneva odpret ust.
-
Led Zeppelin - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 8. 2010
Haha lol PV. Ne znam pisat na samsungovo tipkovnico...to je. In to je super tema za odpret pogovor..in ja, najbrz se to kvalificira kot pristop. Zagotovo bolje kot, hej a tvoj fotr terorist .
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
- dot
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 4. 2010
Skoraj vsi so bili 'normalni' v stilu, da so začeli pogovor, me pozdravili, kam povabili ipd. Tisti, ki samo kaj pripomnijo / zažvižgajo na ulici pa pomoje itak povečini nimajo kakšnih resnih namenov, pač nekaj bleknejo, ko grejo mimo, in bi verjetno celo čudno pogledali, če bi ženska nato pokazala nadaljnje zanimanje
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov