"Nabildane" punce
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
slovenc79 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 7. 2011
- Kraj: Ljubljana
pač. za 100 kilsko babnco ne moreš rečt da skrbi za svoje zdravje. ker je lena in žre, z izgovori da ima močne kosti, počasen metabolizem, itd..
preklet veliko pove že sama postava o človeku in njegovem značaju. bolj točno, o njegovem odnosu do lastnega telesa in zdravja.
preklet veliko pove že sama postava o človeku in njegovem značaju. bolj točno, o njegovem odnosu do lastnega telesa in zdravja.
hej norci
- *Abby**
- Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 9. 2009
Motiš se. Povsem mogoče je, da je oseba, ki je predebela, takšna zato, ker je bolna. Kdor zboli za avtoimunsko boleznijo, mora, denimo, jemati zdravila, ki imajo za stranski učinek nabiranje tekočine v telesu. Potem je tu denimo sladkorna bolezen ali pa je, če gre za žensko, mogoče, da je neplodna in se je zredila zato, ker poskuša zanositi, pa mora jemati hormonska zdravila/injekcije. Druga možnost je, da je oseba enostavno zadovoljna sama s seboj, takšna kot je in enostavno res uživa v velikih količinah hrane in je nekaj ''odvečnih'' kilogramov ne moti. Jaz bi na svojo višino lahko imela denimo 80kg in še vedno spadala v normalen ITM, bi bila pa gotovo lahko označena za ''zamaščeno'' in ''zavaljeno''. Svojemu zdravju, posebej, če se bi vseeno gibala tiste pol ure intenzivne vadbe dnevno, ne bi škodovala ... itd., itd., itd.
Ne, teža sama o značaju ne pove nič. Totalno nič.
Ne, teža sama o značaju ne pove nič. Totalno nič.
-
slovenc79 - Cosmopsiho
možno. ampak debelost oz. nezdravo življenje je pri teh boleznih v veliki večini vzrok, ne posledica.
pri ostalih 99% predebelih pa je kriva lenoba.
sprejemanje 100 kilske postave je isto kot če rakav bolnik zavrne zdravljenje, ker "sprejema raka v sebi".
ITM ne pove ničesar, ker je po sami teži nemogoče sklepat, kaj telesu daje maso. nabildan tip z 90kg in predebel tip z 90kg z enako višino bosta imela enak ITM, samo da bo pri enem upravičeno pokazal predebelost, pri drugemu pa popoln fail. ITM je popoln bullshit.
tko da, v vsakem primeru, postava pove veliko ne teža, POSTAVA.
sploh pa ti ni treba nič govorit, ker kot si rekla te rekreacija ne zanima, torej o tem nič ne veš
pri ostalih 99% predebelih pa je kriva lenoba.
sprejemanje 100 kilske postave je isto kot če rakav bolnik zavrne zdravljenje, ker "sprejema raka v sebi".
ITM ne pove ničesar, ker je po sami teži nemogoče sklepat, kaj telesu daje maso. nabildan tip z 90kg in predebel tip z 90kg z enako višino bosta imela enak ITM, samo da bo pri enem upravičeno pokazal predebelost, pri drugemu pa popoln fail. ITM je popoln bullshit.
tko da, v vsakem primeru, postava pove veliko ne teža, POSTAVA.
sploh pa ti ni treba nič govorit, ker kot si rekla te rekreacija ne zanima, torej o tem nič ne veš
hej norci
- *Abby**
- Cosmofrik
Ne, avtoimunskih bolezni ne povzroča debelost. Tudi v primeru hormonskega zdravljenja debelosti pogosto ni mogoče preprečiti. In kot pravim; razpon teže, ki je primerna za ohranjanje zdravja, je velik, ITM gor ali dol.
Odlično, zdaj si že nepismen? Nisi samo neumen in nesramen? Huh! Nikjer nisem napisala, da me rekreacija ne zanima. Niti ne bi nikoli trdila česa tako bedastega. Zapisala sem, da me ne zanima šport, pri čemer sva govorila o spremljanju športa po televiziji, ne pa o rekreaciji. Majcena razlika.
Odlično, zdaj si že nepismen? Nisi samo neumen in nesramen? Huh! Nikjer nisem napisala, da me rekreacija ne zanima. Niti ne bi nikoli trdila česa tako bedastega. Zapisala sem, da me ne zanima šport, pri čemer sva govorila o spremljanju športa po televiziji, ne pa o rekreaciji. Majcena razlika.
- *Lani*
- Debatorica
- Na forumu od: 1. 12. 2011
*Abby** napisal/-a:Jaz sem govorila specifično o moškem, ki ga lahko privlači samo ženska z ozkimi boki, praktično brez prsi in brez definiranega pasu. Govorila torej nisem o tipu, ki se zaljubi v žensko z majhnimi prsmi, ampak o moškem, ki so mu všeč samo postave, kakršne se sprehajajo po modnih brveh in mu ne bi mogla biti všeč nobena drugačna ženska. In še vedno mislim, da je s takih moškim nekaj narobe in mi je vseeno, če se vam zdi to še tako čudno.
Jaz sem ciljala na to, da ne vem, kako lahko povezuješ to, da je nekomu všeč en tip postave, celo en tip postave, ki je pogosto viden na ženskah, s tem, da oseba, ki ji je ta tip postave všeč, po neki natančno določeni lastnosti odstopa od drugih oseb, in celo s tem, da je ta natančno določena lastnost nezrelost. Jaz si lahko to, da je nekomu všeč poudarjeno vitek, manj oblinast tip postave, pojasnim na najmanj deset načinov, ki niso povezani z nezrelostjo, ki pa so povezani z vsem od tega, da taka postava pravzaprav ni otroška postava, ampak je pogosto videna ženska postava, posebej na nekaterih predelih, ki jo ljudje vidijo kot lepo, do tega, da so ljudje lahko dovolj visoko inteligentna, kompleksna bitja, da jim ni vsem lepa večinoma ali izključno postava, ki je po estetskih merilih, ki so tipično povezovana s plodnostjo, temveč je lahko veliko ljudem lepa večinoma ali izključno postava, ki je po nekih drugih estetskih merilih.
Imam občutek, da se ti ne zdi nezrelo, da se neka oseba, upam, da ne le moški, zaljubi v žensko, ki je poudarjeno vitka, z malo oblin, se ti pa zdi nezrelo, da je ta oseba mnenja, da ima ta ženska najlepši možen tip postave, kar mi deluje kot nekoliko nenavadna pozicija.
slovenc79 napisal/-a:preklet veliko pove že sama postava o človeku in njegovem značaju. bolj točno, o njegovem odnosu do lastnega telesa in zdravja.
slovenc79 napisal/-a:možno. ampak debelost oz. nezdravo življenje je pri teh boleznih v veliki večini vzrok, ne posledica. pri ostalih 99% predebelih pa je kriva lenoba.
Ko je več kot en dejavnik, ki lahko vpliva na postavo, ti postava nikakor ne more povedati, kateri dejavnik je in kateri ni vplival nanjo.
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
Mislim, da se vsi strinjamo, da je od vse pretežke populacije bore malo tistih, ki kopičijo kilograme zaradi kakih drugih (zdravstvenih) vzrokov; večina je pač prelenih, da bi šli čez dan na sprehod, kolesarih ali v hribe, ker je bolj udobno tolčt filmske maratone, ko se peče pica. Bližja sorodnica dela v zdravstvenem domu z ljudmi, ki hujšajo pod zdravniškim nadzorom (ITM višji od normalnega) in generalno gledano gre za odvisnike od hrane, ki so se ujeli v začaran krog tolaženja s hrano (gojijo močno čustven odnos do hrane in s tem kompenzirajo svoje nezadovoljstvo na drugih področji v življenju) v kombinaciji s pomanjkanjem motivacije za športno aktivnost. Izjeme so redke. In se strinjam - to pove ogromno o osebnostnih lastnostih posameznika.
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
- *Abby**
- Cosmofrik
Lani: Kot sva razčiščevali že z dot, dala sem slab primer, ko sem navedla Kate Hudson. Kar sem jaz imela v mislih, je anoreksična postava oz. ženska, ki je pretirano suha in ne naravno vitkejše postave. In ne zdi se mi nezrelo, da se moški ali ženska zaljubi v žensko, ki je takšne postave, zdi se mi, da je oseba nezrela, v kolikor ni zmožna razviti čustev do osebe, ki ni anoreksična ali pa do osebe, ki ni pretirano suha. Torej, da moški (ali ženska) ne more biti zaljubljen, ne glede na značaj, obraz, celotno podobo neke osebe, v drugačno osebo kot tako, ki je pretirano suha. Nezrelo pri tem je že to, da se je posameznik sposoben zaljubiti zgolj v videz osebe in značaj na ta način povsem zanemarja - zaljublja se v objekt, ne v subjekt, hkrati pa vidim podobno povezavo z nezrelostjo kot pri deklicah, ki so anoreksične zato, ker ne želijo odrasti. Takšne osebe pač niso zrele, niti niso zdrave.
In to, ko stalno poudarjaš, da je nekje po svetu normalna takšna ženska postava ... ne vem ali govoriva sploh o podobni ženski postavi, to je prvi, drugo pa je, da je pri nas kot ''najlepša in normalna'' dolgo veljala in pogosto še velja, postava kakršno imajo manekenke ... in žal, to ni ne normalno, ne zdravo in je estetsko samo, če si res pošteno sprevržen.
haylee: Posploševanje, da je mogoče iz telesne mase posameznika presoditi njegov značaj je obupno. Obupno neokusno in obupno neumno. In na to sem se nanašala.
In to, ko stalno poudarjaš, da je nekje po svetu normalna takšna ženska postava ... ne vem ali govoriva sploh o podobni ženski postavi, to je prvi, drugo pa je, da je pri nas kot ''najlepša in normalna'' dolgo veljala in pogosto še velja, postava kakršno imajo manekenke ... in žal, to ni ne normalno, ne zdravo in je estetsko samo, če si res pošteno sprevržen.
haylee: Posploševanje, da je mogoče iz telesne mase posameznika presoditi njegov značaj je obupno. Obupno neokusno in obupno neumno. In na to sem se nanašala.
-
Picatinny - Picatinny 1. stopnje
- Na forumu od: 19. 8. 2013
*Abby** napisal/-a:^^ In ti ne pade na pamet, pri vsej tej tvoji genialnosti, da je za pridobivanje mišičaste postave potreben določen čas, ki ga uspešnejša ženska (vztrajna, taka, ki se zna marsičemu odreči in potrpeti marsikaj, da doseže svoje cilje), ki dela tam nekje po 14 ur na dan, enostavno nima?
Aja ... meni tudi on hrbet liči na Rorschachov test in mi precej ogabno izgleda ...
Mi nea pade na pamet, ker vem, da je nekdanji večkratni bilderski prvak (sem poenostavil zate, itak nea veš, kaj je Mr. Olympia), ki je zamagal kar osemkrat zapored, sicer po poklicu policist in dela v izmenah. In ja, če je tipu ratalo ob takšni službeni obremenitvi razviti mišice, ki so bile 8 let zapored najbolj ibr na svetu, lahko tudi 14 ur dnevno zaposlena ženska najde dobre pol ure 3x tedensko (je po pravilnem treningu in prehrani povsem dovolj za pridobitev nekih zmernih mišic)...za meča trenirat je pa dovolj vsak dan 5 minut
spodaj pa prav zate pa še človek, ki po tvoje ne bi smel imeti mišic. In ni slika hrbta. Da poznaš R. test, me ne preseneča, bolj zanimivo je, kje vse ga vidiš. da ni to kakšno pogojevanje
[img]http://www.thegymlifestyle.com/wp-content/uploads/2013/04/coleman1.jpg
[/img]
-
slovenc79 - Cosmopsiho
abby, pri kok ljudi od vseh predebelih je dejansko predebelih zaradi avtoimunske?? to je isto kot bi nekdo rekel da so majhni ljudje majhni zaradi genetike, pa bi prišla ti in rekla ne, majhni ljudje so majhni zaradi pritlikavosti, kar je bolezen..
mogoče bi mogla svoje zanimanje mal bolj izkoriščat, ker o rekreaciji, postavah nimaš pojma in se kot otrok oziraš na ITM žaljenja se pa tudi lahko vzdržiš. al pa vsaj obtoževanja da sem jaz nesramen..
Lani, dejavnikov je ogromno, ampak za velko večino od njih je pa vzrok lenoba. zato pač ne bom o debeluharju mislil "o ti ubožec, maš avtoimunsko, pa kljub redni telovadbi ne moreš shujšat" ampak "začni migat, ker se ti vidi da se ti ne da, za zdravje ti pa dol visi" in bom v 99,9% primerih poznal resnico
pa da ne bo pomote, idealna kilaža ne pomeni nič. pomembna je, kaj ta kilaža je, to se pa vidi samo pri postavi.
lepa postava je zdrava. ne debeluharji, ne manekenke nimajo zdrave postave, enostavno zato ker v večini primerov ne živijo zdravo.
in ja, kot picy pravi, VSAK si lahko vzame pol ure na dan za telovadbo in s tem naredi marsikaj. je pač treba žrtvovat kako kavico s kolegom ali šoping
mogoče bi mogla svoje zanimanje mal bolj izkoriščat, ker o rekreaciji, postavah nimaš pojma in se kot otrok oziraš na ITM žaljenja se pa tudi lahko vzdržiš. al pa vsaj obtoževanja da sem jaz nesramen..
Lani, dejavnikov je ogromno, ampak za velko večino od njih je pa vzrok lenoba. zato pač ne bom o debeluharju mislil "o ti ubožec, maš avtoimunsko, pa kljub redni telovadbi ne moreš shujšat" ampak "začni migat, ker se ti vidi da se ti ne da, za zdravje ti pa dol visi" in bom v 99,9% primerih poznal resnico
pa da ne bo pomote, idealna kilaža ne pomeni nič. pomembna je, kaj ta kilaža je, to se pa vidi samo pri postavi.
lepa postava je zdrava. ne debeluharji, ne manekenke nimajo zdrave postave, enostavno zato ker v večini primerov ne živijo zdravo.
in ja, kot picy pravi, VSAK si lahko vzame pol ure na dan za telovadbo in s tem naredi marsikaj. je pač treba žrtvovat kako kavico s kolegom ali šoping
hej norci
- *Abby**
- Cosmofrik
Tini, jaz sem govorila o tem, da ne moreš presojat značaja na podlagi postave, ker le-ta sama na sebi o značaju ne pove ničesar. To je vse. In pri tem ostajam, nič, kar si napisal me ni prepričalo v nasprotno.
slovenec: Kot sem že povedala; danes se mi ne da. Počasi postajaš nekoliko prostaški, ko ponujaš jasno zavrnjene dobrine.
slovenec: Kot sem že povedala; danes se mi ne da. Počasi postajaš nekoliko prostaški, ko ponujaš jasno zavrnjene dobrine.
-
Mishela - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 5. 6. 2012
Picatinny napisal/-a:Mishela napisal/-a:ponavadi se umetna porjavitev naredi s sprejem, nekje 3-4 nanose pred tekmovanjem
je to kaj novega, lani se pri nas sprejev še ni uporabljalo, se je nanašalo z gobico oz valjčki, vem ker sem namreč fotkal dogajanje tudi v backstagu za slo fitnes revijo...
kak je pri nas ne vem. ljudje, ki jih poznam hodijo na tekmovanja v druge države, sploh ne vem če imamo pri nas kaj takega
-
slovenc79 - Cosmopsiho
abby, jaz ti govorim svoje mnenje ti se pa pač želiš kregat, in ker se ti ne da, rečeš "ne da se mi". a si kdaj mogoče pomislila, da ni treba vedno nujno kontrirat mojim postom? samo zato ker ga nisem v muco še vtaknil in ker ne poznam citatov uveljavljenih psihologov na pamet, pač ni res da nimam pojma o nobeni stvari na svetu
res je, prostaški postajam, ker se mi zdi naravnost idiotsko če npr. debeluharju rečeš "bodi to kar si" in bit vesel, češ kako si odprt do drugih, kakšen pobudnik svobode si itd.., v resnici pa si mu povečal samozavest na njegovi poti v propad. in to ni nobena pomoč. dosti bolj pomaga "prašič, laufat začni, če ne te bo kap pri 30ih", da bo vsaj pomislil nase. včasih pač pomaga samo trda roka, ne obmetavanje z rožicam.
pa tudi zato sem prostaški ker mi je preklet trapasto tvoje obnašanje, da me povsod hočeš pokazat kot negativca, čeprav bleješ klasične neumnosti, ker o nekaterih stvareh zares nimaš pojma
res je, prostaški postajam, ker se mi zdi naravnost idiotsko če npr. debeluharju rečeš "bodi to kar si" in bit vesel, češ kako si odprt do drugih, kakšen pobudnik svobode si itd.., v resnici pa si mu povečal samozavest na njegovi poti v propad. in to ni nobena pomoč. dosti bolj pomaga "prašič, laufat začni, če ne te bo kap pri 30ih", da bo vsaj pomislil nase. včasih pač pomaga samo trda roka, ne obmetavanje z rožicam.
pa tudi zato sem prostaški ker mi je preklet trapasto tvoje obnašanje, da me povsod hočeš pokazat kot negativca, čeprav bleješ klasične neumnosti, ker o nekaterih stvareh zares nimaš pojma
hej norci
- *Abby**
- Cosmofrik
Hm. Morda bi pa še vseeno vprašanje, ki ga je zastavil moj fant, pa mu bi res rada izvedela odgovor.
Ti trdiš, da se človeški značaj ne spreminja. Trdiš tudi, da lahko iz postave neke osebe doumeš njegov značaj. Torej: Če oseba shujša, se spremeni njegov značaj, torej se človek spreminja. Huh. Kako se boš pa iz tega izmazal? Praktično nujno moraš priznati, da se motiš ... ali pa trditi, da nihče na tem svetu ne more shujšati ...
Ti trdiš, da se človeški značaj ne spreminja. Trdiš tudi, da lahko iz postave neke osebe doumeš njegov značaj. Torej: Če oseba shujša, se spremeni njegov značaj, torej se človek spreminja. Huh. Kako se boš pa iz tega izmazal? Praktično nujno moraš priznati, da se motiš ... ali pa trditi, da nihče na tem svetu ne more shujšati ...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov