Moški šovinisti

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Mar. 2009 18:21

Jaz vidim tu dve možnosti.
1. Lahko si stereotipna kozmokura, kar ti res ne more biti v ponos. V tem primeru Mahagonijeva oznaka drži tudi zate, ker res ženskega spola ne prikazuješ v najlepši luči.
2. Lahko si povsem drugačna - zanimiva, zrela, stabilna ženska. V tem primeru pa ni razloga, da bi se sploh poistovetila z zgoraj opisanim kurnikom in se čutila osebno prizadeto.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Mar. 2009 18:22

obliterator napisal/-a:Če smem citirati shakespeare-ja:
Perhaps thou protests too much. :lol:

Jst z deci držim.
Mahagonij je eden izmed najbolj prizemljenih članov tukaj in če se on neke teme loti, je sigurno nek razlog za to. To pa seveda ne pomeni da je šovinist. In tisti ki to misli je samo zablojena ovčica ki ima sprevrženo ideologijo o feminizmu in sufražetkah.

Oja, sigurno. :D Blatenje nečesa, kar je po njegovem pod nivojem. Čemu se potem spravlja na sooo low level? Da bi "neumnejšim" dokazal kako pameten je? Pa že. Tisti, ki se počuti prepametnega za ta forum, naj ga mirne duše zapusti in gre na nek strokoven forum, kjer bo med sebi enakimi. :wink: Šovinizem je poveličevanje lastnega spola in podcenjevanje nasprotnega. Mislim, da ga je v tej temi od samo nekaj moških, ki so v manjšini na tem forumu, še kako zaznati. :D
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 13. Mar. 2009 18:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 13. Mar. 2009 18:23

NaNcY* ni blo zate mišljeno, da hodiš po meni. Nasploh sem napisala, da sem v življenju takšna kakršen je moj nick, če nekdo poskuša hoditi po meni. :wink:
Uporabniški avatar
Party Diva
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 3. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Party Diva » 13. Mar. 2009 18:27

js pa mislem, da tema že dost pove o šovinizmu tukaj med nami, glede na to kako se razvija... poleg tega lahk dam še primer iz svojega živlenja :D ko sem bla majhna sem s strani družinskega prjatla večkrat slišala govorit kako je čez ženske skos mel neki za povedat k je bil pijan :? sam to take izraze da jih nam tle pisala :wink:
So I`m a bitch? Well you`re a whore. Personally I`d rather be known for what I do, not for who I screw.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 13. Mar. 2009 19:12

It's a men's world and I love it :lach:

Na sreco imam bolj malo stika z neuravnovesenimi tipi, ki so prepricani, da smo zenske manjvredne (ceprav sem dozivela ze sikaniranja na sami Univerzi v Ljubljani). Nekaj jih je, ki so prepricani, da so v tehnicnih poklicih lahko uspesni samo moski, ampak ta isti verjamejo tudi, da je balet za puncke - tako da to ni le sovinizem, zgolj zaplankanost.

Vsem, ki ste se zasekirale, ker se Mahagonij pocuti bolje (ali slabse, kakor se vzame) zaradi Cosmo foruma, pa predlagam branje anonimnega eksperimenta na Slo-tech forumu (http://slo-tech.com/forum/47), kjer je zagotovo 80% deckov (in nekaj moskih).

Samo malo drugacna pakunga je, kot je ze floribunda povedala. V resnici s(m)o pristranski, omejeni in zagledani vase kar vsi, ne glede na spol.

Treba je seveda tut poudarit, da ne poznam nikogar, ki bi bral Slovenske Novice (pa je baje najbolj bran slovenski cajtng) in da imam najbrz sreco, da sem obkrozena z moskimi, ki cenijo zensko druzbo in mnenje.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 13. Mar. 2009 20:10

mah....
js sm mela že kr problemov zaradi tega ker sem ženska. pri iskanju službe namreč. od tega, da so me hotli za tajnico zaposlit. iskali so pač tajnico in nekoga za 3d modeliranje. 5 krat sem mu mogla poudarit, da sem jaz tu zaradi 3d modeliranja, on me pa še kr sprašuje, če znam italijansko.
zadnjič sem bla spet na razgovoru za neko risanje v cadu, kjer morš razumet kako se stvar sestavi (za bozjo voljo, pa sej sm 4 leta načrte risala, jih kotirala in nevem kaj še vse). najprej jih je zanimalo kako se bom počutla, če bom delala s tipi. ja kako? čist mi bo bed, kolena se mi bodo tresla in non stop se mi bo zdelo, da me nekdo hoče na vsak način posilit po šihtu. itak da me je vprašal, če sm kdaj šraufncigr držala v rokah. k bi mu najraje z bor mašino luknjo nardila v možgane.
na take zadeve sem ultra občutljiva. če večina žensk ni tehnično podkovanih, ker jih to ali ne zanima ali karkoli pač že, še ne pomeni da nobena ženska tega ne zna.
ampak ja, službe pa vseeno nisem dobila :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 14. Mar. 2009 7:34

:rofl:

Sicer pa.. am.. osebno k sreči nekih težkih izkušenj glede spolne diskriminacije, če smem tko rečt, glih nimam (sicer bi se že spomnila česa).
Nadvse bi bla pa zgrožena v situacijah, kakršno je floribunda omenila, na razgovorih za tehnična/računalniška dela ( :motz: :angry: matr, dajte priložnost obema, neko testno delo, pa naj se izkažeta!) - oz. za kakršnokoli delo, kjer bi avtomatično dal prednost moškemu!
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 14. Mar. 2009 14:07

Z raznimi šovinističnimi izjavami se mi sploh ne da ubadat, niti me ne prizadanejo. Res me ne zanima kaj si en Francej, ki ga prvič vidim in ga sploh ne poznam, misli o ženskah. Njegovo mnenje se itak ne bo spremenilo, pa ce se razpocim.
Motijo pa me pripombe, npr. profesorjev. V srednji soli smo imeli enega, ki je vedno imel popolnoma neprimerne komentarje. Npr. zenska ne more uspeti, ce ne seksa z nadrejenim, ipd.. S tem profesorjem sem se skregala, med drugim sem ga tudi vprasala kako to, da je njegova nadrejena zenska in ne moski. Po tem mi je prepovedal obiskovati njegove ure, pritozila sem se ravnateljici, potem pa je kmalu letel, saj je baje tudi v ostalih razredih imel podobne zaljive pripombe.
Uporabniški avatar
obliterator
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a obliterator » 14. Mar. 2009 23:10

jullia_ napisal/-a:Jaz vidim tu dve možnosti.
1. Lahko si stereotipna kozmokura, kar ti res ne more biti v ponos. V tem primeru Mahagonijeva oznaka drži tudi zate, ker res ženskega spola ne prikazuješ v najlepši luči.
2. Lahko si povsem drugačna - zanimiva, zrela, stabilna ženska. V tem primeru pa ni razloga, da bi se sploh poistovetila z zgoraj opisanim kurnikom in se čutila osebno prizadeto.

HAHAHA.
Aplavz za zrelo žensko.
Tamala_mrha: Kot sem že rekel da tiste najbolj protestirajo ki se dejansko vidijo v tem opisu torej če lahko iz tvojega avatarja razberem nek pomen, ti popolnoma ustrezaš prvi definiciji.

In to da sem naklonil kompliment še ne pomeni da nimam lastnega mnenja in ja v tem primeru sva jaz in mahagonij na isti strani. Ni pa bilo vedno tako.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 14. Mar. 2009 23:15

nisem vedel, da so skoraj fakultetno izobražene ženske lahko tako neumne... :eek: :eek: :eek:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 16. Mar. 2009 14:34

~NIA~ napisal/-a:en fantov kolega ma skos kšne take.. usaka je 'kura' in jst sm mu (njemu in vsem podobnim) kr rekla enkrat k mi je blo dost da naj se ne čudi da v lajfu še ni mel pičke niti za eno noč in da je s takim odnosom niti nikol ne bo meu (str je 27, in vem da ga je full zabolel).
enmu drugmu k je tud skos govoru čez ženske sm mu pa rekla, če je to šimfanje le izgovor ker nobene ne more dobit :)

in pač, če kdo kj tazga reče (niste vredne sonca...) vem da ma človk probleme sam s sabo. pač nj si omisli pa fanta in nj mu ga poriva v guzico, če smo ženske tok debilne, tipi pa popolni :roll:

poznam pa tud jst nekej tipov k niso vredni pitne vode..

jz mam tut enga tazga kolega oz. je kolega do moja tipa.. k ma res en tak podn odnos do pičk, dokler mu pač ne nastavjo
isto:

*vse ste kure za v kokošnjak
*baba pjana rt prodana
*kera hitr da dvakrat da
*vse ste iste...kurbe

največkrat pa slišm baba pjana rd prodana, to je prou njegov slogan življenja al neki :roll:

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov