Moški šovinisti
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
NaNcY* napisal/-a:jah ne vem kokr vidm da podpiraš šovinizm al kva k maš nick tamala mrha....kar ni lih spoštljivo do ženskega spola ane?
Misliš, da so vsi nicki takšni, da opisujejo osebe, ki jih imajo? Malo se razglej po forumu, predvsem v temi o razlagi naših nickov, ker je marsikateri izbran zaradi sarkazma, zbog fore ali pa preprosto nekaj takega, kar še nihče nima. In če nimaš nobenega pametnega argumenta za to temo, ti je tudi ni treba brat, a veš. In s tem zdaj žalim celotno žensko populacijo? Pa že, če ti tako praviš.
Če te pa že zanima: ja, sem točno to, kar opisuje moj nick, ampak samo v primerih kakršen je ta, o katerem govorimo. Ne pustim, da kdor "hodi" po meni. Vse jasno?
Pa še dopis: svet brez žensk ne bi obstajal, ker ne bi mogel iz ničesar postati. In potem (sploh moški - nekateri) zavijajo z očmi, ko je govor o feminističnih gibanjih. Ja zakaj le, ane?
Zadnjič spremenil Tamala_mrha, dne 13. Mar. 2009 15:31, skupaj popravljeno 1 krat.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Mahagonij napisal/-a:Ne gre za cunje itd..
Ko beres o njihovih razmisljanjih o odnosih, o njihovih odnosih do politicnih tem, o zenski obsedenosti z mistiko, o poraznih okusih za film in knjige...tezko ne bit superioren. Predvsem prvo...se clovek kar zgrozi.
Težko se ne obregnit ob tole, ker se lahko marsikatera baba ob branju avtomobilizma.com in avtoakustike.com zgraža tako kot fantje nad cosmokurami in nad sovrstniki obsedenimi s plehom.
Priznam pa, da tule še mene včasih prime postat šovinist. Oz. se prav prešerno nasmejem in pomislim "dobro je, nisem najslabša".
OK, da se zresnim.
Sem že naletela na kake šovinistične izjave. Sploh v Luki jih je blo polno. Kup stereotipov povedanih na glas da "izpadeš car" med kolegi. Je blo fajn fantiče in možakarje presenetit s kako kajlo in jih spomnit, da nismo vse enake.
Sicer pa se s takimi izjavami nisem nikdar ubadala. Ali je govoril ranjen moški ego, ali so govorile slabe izkušnje, ki si jih je posameznik po lastni izbiri nakopal, ali pa je revež imel moč kaj reči na glas, ker ni bil sam. V vsakem primeru res ni bilo vredno pozornosti.
Imaš, da me vikaš!
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Ko beres o njihovih razmisljanjih o odnosih, o njihovih odnosih do politicnih tem, o zenski obsedenosti z mistiko, o poraznih okusih za film in knjige...tezko ne bit superioren. Predvsem prvo...se clovek kar zgrozi.
Dobro no, obstajajo tako ženske kot moški (neverjetno, kajne?), ki nimajo kaj dosti pojma o določenih stvareh, ampak ti pišeš tako (pa to ni prvič), kot da bi bili moški neka nadvrsta, ki vse obvladajo. Če pa že ne vsi moški, pa vsaj ti, ali kako? Ob slednjem tvojem postu dobim občutek (in potrditev), da nisi ravno ljubljenec žensk. Kaj pa si potem? Levo usmerjeni mogoče? Saj ne, da imam karkoli proti temu, me pa moti tvoj način pisanja, ker misliš, da veš o vsem vse. In taki načeloma živijo v eni veliki zmoti, ker si "ne morejo privoščiti", da kdaj ne bi imeli prav. Vidim, da si se oglasil v pravšnji temi. Mislim, da ni šovinist samo moški, ki z (ne preveč dobro izbranimi) besedami žali oz. ponižuje ženske, pač pa tudi takšni kot si ti.
Nekdo je omenil, da ženske rade argumentiramo obnašanje šovinistov v smislu, da ni nič čudnega, če si ne morejo dobiti ženske. Jaz tega nisem nikjer napisala, vendar za določene osebe to še kako velja. Kateri normalen in uravnovešen moški pa razmišlja v tej smeri?
-
Vanity_Fair - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 12. 2008
Mahagonij napisal/-a:Tezko je brat ta forum in ne postat sovinist. Just FYI.
Aja? A ti kdo slučajno drži pištolo v glavo, da ga moraš brati in sodelovati na njem?
If you can`t handle me at my worst, you sure as hell don`t deserve me at my best!
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
Ursa7 je zadela bistvo. Naj se ustavim pri okusih glede filmov... od kdaj pa je bil okus za filme merilo koliko si razgledan oz. pameten? Saj ti že sama beseda okus pove vse - gre za subjektivno stvar. Saj tudi izobraženi ljudje (moški seveda, ker smo ženske prekokoškaste, se razume) poslušajo glasbo in gledajo filme, ki se nekaterim ne zdijo omembe vredni. In če se že nad čem zgražaš - lej prosto pot maš, pot pod noge pa marš na kakšen drug forum. Mogoče tak, ki je primeren za moške. Če moški sodeluje na tem forumu, se mi ne zdi nič napačnega, če le v vsaki temi ne stresa "asov" iz rokava in se počuti večvrednega, ker je na forumu "neumnih" žensk (že samo, da so ženske, je dovolj zgovoren pojem ane), on pa je skorajda edini petelin in to celo tak, ki nekaj ve. Pojdi svoje frustracije sproščat kam drugam, me ženske pa bomo še naprej imele kokoškaste pogovore.
- *Gaja*
- Kofetarica
- Na forumu od: 25. 3. 2008
exactly punce, kliknite osebo na ignor, pa bo
mene vedno znova presenečajo določeni pripadniki močnejšega spola, ki se trudijo ponižat ženske. do zdej sem mela še skos take izkušnje, da so določeni tipi bli šovinistično nastrojeni zgolj in samo iz enega razloga - zlasti do punce, ki je niso mogli dobit. pa naj še kdo reče, da to ni res. aja, sej moški se pa morjo zdej nekako branit, češ da smo to teorijo razvile ženske. ahja, nč bolši niste od tistih, o katerih govori ta tema
mene vedno znova presenečajo določeni pripadniki močnejšega spola, ki se trudijo ponižat ženske. do zdej sem mela še skos take izkušnje, da so določeni tipi bli šovinistično nastrojeni zgolj in samo iz enega razloga - zlasti do punce, ki je niso mogli dobit. pa naj še kdo reče, da to ni res. aja, sej moški se pa morjo zdej nekako branit, češ da smo to teorijo razvile ženske. ahja, nč bolši niste od tistih, o katerih govori ta tema
-
miteq - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 11. 2004
Moški smo na tem forumu neprecenljivi, ker vam damo focn realnosti. Namesto, da naju z Mahagonijem obrekujete, bi naju lahko poveličali v moderatorja ali karkoli, glede na to, da vztrajama v kokošnjaku že tako dolgo.
Hvala bogu pa obstajajo tukaj tudi nekatere ženske, ki priznajo, da je veliko žensk kokoši. Še so pametne ženske, še obstaja upanje za vaš spol!
Hvala bogu pa obstajajo tukaj tudi nekatere ženske, ki priznajo, da je veliko žensk kokoši. Še so pametne ženske, še obstaja upanje za vaš spol!
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?
Vir: SSKJ
Vir: SSKJ
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Seveda obstaja (v vaših glavah smo itak marsikaj, pa se še vedno ukvarjate z nami). Evolucija je pač poskrbela za to, da moški ne morejo brez žensk, ženske pa ne brez moških. That`s it. S pametovanjem o ženski pameti oz. razsežnosti le-te pa si samo jamo kopljete.
Otherwise, ne vem o kakšnem "focnu realnosti" ti govoriš, ker ga nisem zaznala.
Otherwise, ne vem o kakšnem "focnu realnosti" ti govoriš, ker ga nisem zaznala.
- Lilah
- Debatorica
- Na forumu od: 14. 10. 2007
miteq napisal/-a:Moški smo na tem forumu neprecenljivi, ker vam damo focn realnosti. Namesto, da naju z Mahagonijem obrekujete, bi naju lahko poveličali v moderatorja ali karkoli, glede na to, da vztrajama v kokošnjaku že tako dolgo.
In kje natančno vaju obrekujemo? Obrekovanje je ogovarjanje oseb za njihovim hrbtom, medtem ko me pišemo črno na belem kaj si mislimo o vajinem mišljenju.
Vsaj eden, ki prizna, da je poosebitev te teme.
Čudi me, da še nihče ni mene omenil v tem topicu.
Drugače pa vidim, da si že deep in cosmo forum, glede na to, da še s svojim podpisom moraš opominjati kdo so cosmopolitanke.
Ti si potem takem cosmopolitan.
-
Ursa7 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 7. 2008
miteq napisal/-a:Moški
Hehe, smešna je že ta oznaka, ker si pod njo ne predstavljam osebka, ki bi svoj čas zabijal za dokazovanje na Cosmo forumu. Bolj bi prišel v poštev kak 'nesiguren deček'.
Drugače maš pa prav, tudi tukaj, v tem kokošnjaku, so punce, ki te mentalno prekašajo
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
focn realnosti?
na forumu, kjer se v večini razpravlja o mejkapu, čevljih, menstruaciji in podobnih stvareh? bi blo? da se ne splača dat 50€ za maskaro od diorja?
na forumu, kjer se v večini razpravlja o mejkapu, čevljih, menstruaciji in podobnih stvareh? bi blo? da se ne splača dat 50€ za maskaro od diorja?
-
obliterator - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: ljubljana
*Gaja* napisal/-a:exactly punce, kliknite osebo na ignor, pa bo
Če smem citirati shakespeare-ja:
Perhaps thou protests too much.
Jst z deci držim.
Mahagonij je eden izmed najbolj prizemljenih članov tukaj in če se on neke teme loti, je sigurno nek razlog za to. To pa seveda ne pomeni da je šovinist. In tisti ki to misli je samo zablojena ovčica ki ima sprevrženo ideologijo o feminizmu in sufražetkah.
When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
Saj ni za pričakovati, da bo moški (izmed že tako ali tako majhnega števila moških na tem forumu) držal z ženskami. Sicer pa je to bolj brezglavo sledenje nekomu, ki je v tvojih očeh "poznavalec" vsega, kot pa izražanje lastnega mnenja. Tega pa nimaš, kaj?
- NaNcY*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 12. 2005
Tamala_mrha napisal/-a:NaNcY* napisal/-a:jah ne vem kokr vidm da podpiraš šovinizm al kva k maš nick tamala mrha....kar ni lih spoštljivo do ženskega spola ane?
Misliš, da so vsi nicki takšni, da opisujejo osebe, ki jih imajo? Malo se razglej po forumu, predvsem v temi o razlagi naših nickov, ker je marsikateri izbran zaradi sarkazma, zbog fore ali pa preprosto nekaj takega, kar še nihče nima. In če nimaš nobenega pametnega argumenta za to temo, ti je tudi ni treba brat, a veš. In s tem zdaj žalim celotno žensko populacijo? Pa že, če ti tako praviš.
Če te pa že zanima: ja, sem točno to, kar opisuje moj nick, ampak samo v primerih kakršen je ta, o katerem govorimo. Ne pustim, da kdor "hodi" po meni. Vse jasno?
Pa še dopis: svet brez žensk ne bi obstajal, ker ne bi mogel iz ničesar postati. In potem (sploh moški - nekateri) zavijajo z očmi, ko je govor o feminističnih gibanjih. Ja zakaj le, ane?
lol ne vem zakva se počutš kt da hodm po teb... js ne hodm po drugih js sam izražam svoje mnenje, ne se tok ogrožene počutt...
ja drgač pa o tej temi....ja obstajajo moški šovinisti, ki majo zmer nkei za povedat čez ženske...sam lih teli so tisti, ki ženski dotik in žensko napsloh najbolj potrebujejo....
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov