Moški in pospravljanje

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 11. Dec. 2009 15:10

jullia_ napisal/-a:
Horus napisal/-a:Ok, simple, kdo rihta racunalnike? Nosi tezje vrecke iz trgovine? Ipd?

Pri nas računalnike rihtam jaz, ker pač največ vem o njih. V primeru resnejših težav pokličem bivšega fanta :)
V trgovino hodiva ponavadi midve z mami, voziček pripeljeva do avta in fasengo popolnoma brez moške asistence preloživa v prtljažnik.

:D Dobr to, mal bivšega pokličeš, pa soseda, ker partner nima pojma o compih.
Gospodinjska dela pa pri njih opravljajo moški. :D

Horus, nekateri imajo drugačen sistem, ko gledama midva na to.. Nekatere se pa imajo za nadpovprečno inteligentne :D
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!
Uporabniški avatar
miikena
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miikena » 11. Dec. 2009 16:34

jullia_ napisal/-a:In nisem občutljiva, priznam pa, da me frustrira, da te nekaj vprašam in ne dobim odgovora.

Haha, pa še kr ni ratalo :P

Men se tut zdi fer, da tut moški kej pospravi, kdaj kej skuha, občasno obesi cunje ... Sej ni taka muka. Plus, če vsak neki poštima, ostane več časa, ki se ga da bolj kvalitetno skupej preživet :)

Mi smo v bajti, mamo vrt, travo in vse to pa se mi ne zdi, da fotr kej dost več časa zapravi za te zadeve kot mami. Vrt itak skupej pedenata, travo se dost hitr pokosi. Ajde, kdaj zgublja živce, ko se kej pokvari pa se trudi to popravit, mu pa zato ni treba vsak vikend pometat, sesat, pomit, brisat prahu ... Cunje, posoda, koši za smeti pa pr nas doletijo tistga, ki se mu v unem momentu najbolj da. Enkrat je to oči, drugič mami, tretjič jz al pa brat.

Sama izkušenj življenja s partnerjem še nimam, si pa predstavljam da bi blo tko nekak, kot mava z bratom, kadar sva sama: en skuha, drug pomije, en odnese smeti, drug da cunje prat, spet prvi obesi, drug pobere. Pucanje bajte pa musko naštimat pa vsak eno cunjo v roko pa je. :) Valda si boš pomagu, da bojo stvari čimprej spedenane, ne pa da pustiš tadrugmu, da dela cel dan, ti pa prestavljaš kanale na tvju in iščeš če bo mogoče kej pametnga.
Listen to the energy within. Go confidently in the direction of your dreams. Live the life you've imagined!
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 11. Dec. 2009 17:18

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 12. Dec. 2009 22:42

TOM-Lady napisal/-a:
jogurt- midva si delo porazdelima, ampak nism pa tiste vrste ženska k bm tipu rekla, čuj tole ti pa morm pokazat kk se cunje zlagajo :roll:
(Moj je ful samostojen, naredi vse kar je pač potrebno, so pa določena opravila, ki jih ne opravlja-npr vse kar je povezano s cunjami) in ne bm zdj js mu to pametovala (tk k sm vidla v nekaj postih), da kk se cunje obešajo, zlagajo.
Hočm sam povedat da so nekatere ženske malce preveč razvajene in potem pričakujejo od moških, da bo on kuhal, likal, .... :roll: Neka meja mora bit

Čemu takšen odpor do pridobivanja znanja? Kaj je tako nezaslišanega v tem, da dva, ko začneta živet skupaj drug drugega učita, da bo lahko gospodinjstvo normalno funkcioniralo?
Vsak par si bo sam delil dela kot bo hotel, ne moreš ti postavljat mej. Še posebno, če so meje kuhanje in likanje. Moški, ki živijo sami ali pa ko so sami doma morajo biti lačni in zmečkani?
Zakaj je delitev dela razvajenost za ženske?
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 12. Dec. 2009 23:06

Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:05, skupaj popravljeno 1 krat.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 12. Dec. 2009 23:30

jullia_ napisal/-a:
nivea9 napisal/-a:To je čist odvisno od primera do primera. Pri nas se že celo življenje nekaj gradi. Poleg tega je oče hodil v službo, mati pa ne.

Ja, seveda. Ampak takšni primeri so danes bolj kot ne redki. Malo parov, mlajših od 50 let, poznam, kjer bi denar domov nosil samo mož.

Iz službe ja. Doma pa ga zasluži tudi mama.
Drugače pa ni malo takšnih primerov veš. V firmi kjer jaz delam je direktorjeva žena doma in ne hodi v službo. Jasno, da ona potem opravi vsa gospodinjska opravila, če moža ni nič doma, ker cele dneve dela v službi.

Kakorkoli že, delo si je treba delit, potem pa ni važno kje in katero, ampak, da je smiselno.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 12. Dec. 2009 23:38

sadni_jogurt napisal/-a:ja cist odvisno kako se dva zmenita ane, ce moski nic ne dela ga bo pac treba nekaj ''naucit''?! predstavljaj si da tvoj ne bi mel osnovnega pojma o higieni, umazane nogavice bi puscal po celem stanovanju, polil sok po tleh in ne bi pospravil itd. valda da bi mu mogla povedat da te to moti in ga poskusat drugace navadit, al bi ga kar pustila?
pri nama vedno jaz dajem oblacila v stroj in jih obesam - sem mu sam enkrat narocila naj jih on in jih je cist narobe - je blo vse zmeckano :D normalno da mu bom naslednjic pac pokazala kako je prav, ce bom hotla da se kdaj to naredi. :D glede na to da skoraj nic ne likava, je pac nujno obesit stvari lepo raztegnjene da se ravno posusijo.

midva imava k sreci enake poglede na pospravljanje in glede tega res ni problemov, niti konfliktov, in mislim da jih tud ne bo. si pa zelim gospodinjsko pomocnico ko bom zaposlena, in ko bo moja ura v €€ vec vredna kot njena :)
cas je denar :P

A to je zate delitev dela?
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 12. Dec. 2009 23:58

Ko boste enkrat imele družino bo bolj težko varianta eden skuha, drugi pomije, ... bo bolj tako, da pač nekaj opravi tisti, ki je takrat doma in nima drugih obveznosti.
Midva živiva v hiši. Čas, obveznosti in želje nama narekujejo tako, da jaz postorim večina gospodinjskih opravil (pospravljanje, pranje in likanje). Kuhava oba, včasih tudi tašča. Fantovo delo je običajno tudi pranje avtomobilov, pometanje dvorišča, nakupovanje špecerije, zalivanje vrta, košenje trave, obrezovanje sadja, obiranje sadja, prekopavanje vrta, vožnja otroka v vrtec in na glasbene urice, razna popravila pri hiši (barvanje balkonske ograje, oken, beljenje), cepljenje drv, skrb za psa, vožnja staršev k zdravniku, nekatera fizična dela pri opremljanju stanovanja,... Najde se še pa še.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a nivea9 » 13. Dec. 2009 15:28

Men je tud važno to, da pospravi za samo. Nekak čudno bi mi pa blo, da bi v kuhinji več vedel od mene kje je kaj, oz. da bi se jaz mogla njemu nekaj prilagajat, ker sem zelo navajena na svoj sistem in imam rada, da je nekaj na tistem mestu kot meni paše pa naj se gre za urejenost po omarah, mestih za rože, al pa popolici za brisače.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 13. Dec. 2009 16:27

Men se zdi pa glupo, da bi zarad "ohranjanja" svojega sistema nase prevzela glavnino gospodinjskih opravil. Da pač mojmu ne bi blo treba cunj obešat, ker jih ne obesi tako kot jaz :?:
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 15. 5. 2008
Kraj: Postojna

Neprebrana objavaNapisal/-a cvetkaaa » 13. Dec. 2009 17:00

Mimi_M napisal/-a:Men se zdi pa glupo, da bi zarad "ohranjanja" svojega sistema nase prevzela glavnino gospodinjskih opravil. Da pač mojmu ne bi blo treba cunj obešat, ker jih ne obesi tako kot jaz :?:

Men pa ne, ker jaz vem, da za sabo lažje zlikam cunje kot za njim, ker jih drugače obešam in jih rajši sama obešam.
Rajši tud vidim, da on pokosi travo, ker to bolje zna od mene. Jaz pa rajši posesam stanovanje, ker mi je lažje sesalec lavfat kot pa kosilnico.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Dec. 2009 12:06

Horus napisal/-a:
TOM-Lady napisal/-a:To ti sebe vprašaj, glede na to kakšen pogled imaš na to.

Js pričakujem, da se enakovredno delijo VSA dela. Ne pa ti in tebi podobne z vašimi forami (gospodinjska dela), seveda ker drugih del ne poznate.

You tell 'em girl! xD :cool:

to se sliši k da si doma pol bajte sezidal, da travo kosiš vsak dan, prneseš domv vs dnar, skuhaš pospraviš in zvečer še ženkico zadovoljiš.

daj daj.

nimam pojma kaj naj bi delitev dela imela z razvajenostjo. (sama znam nardit vse po hiši. od kuhanja, likanja srajc, pranja perila, menjave žarnic, varovalk, luknjo znam tudi sama zvrtat :) celo sadna drevesa znam obrezovat! pa to še ne pomeni, da mislim vse to počet medtem ko moj hanibani leži na kavču in gleda TV.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 14. Dec. 2009 14:08

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Dec. 2009 14:13

s to razliko, da ženski del občinstva, svoje naloge v gospodinjstvu dejansko opravlja. :D

kako pa kej tvoja bajtica ? :wink:
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 14. Dec. 2009 14:26

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]