Moški in pospravljanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
Jochie napisal/-a:floribunda napisal/-a:ma me prav zanima kolk tipov okoli 20ih let doma cegle zlaga in streho popravlja.
ko bo moj dragi domov prnesu celo plačo, ki bo zadostvovala za preživetje cele družine ali bo uplenil v slovenskih gozdovih futr ali pa zgradil celo bajto, potem lahko js prevzamem celo gospodinjstvo. z veseljem.
do takrat mi bo pa pomagal pri vsakodnevnih gospodinjskih opravilih in pika.
ti si zajebana baba...
eh ne. samo, če je na ženski, da opravlja gospodinjska opravila. kaj pol tip dela? pride s šihta domov, se poči pred TV in spije pir, ki mu ga je ženka predhodno ohladila in odprla? 2krat na leto zamenja žarnico in to je to?
e jok brate, odpade. to je šlo skozi včasih, ko ženske niso imele rednih zaposlitev in so ble pač doma in pazle na froce in na bajto.
na podeželju je recimo drugače, težjih fizičnih del ženska pač ne more opravljat, ampak še o tem bi se dalo debatirat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
nivea9 napisal/-a:To je čist odvisno od primera do primera. Pri nas se že celo življenje nekaj gradi. Poleg tega je oče hodil v službo, mati pa ne.
Ja, seveda. Ampak takšni primeri so danes bolj kot ne redki. Malo parov, mlajših od 50 let, poznam, kjer bi denar domov nosil samo mož.
V bistvu je moja logika preprosta. Ne mislim se celo popoldne it gospodinje in pri tem tipa milo prosit, če bi izvolil dvignit noge, da bom lažje posesala okrog kavča.
Takšnega človeka niti ne bi dovolj spoštovala in cenila, da bi lahko z njim skupaj živela. Da bi pa ostajala v zvezi iz kakšnih drugih, denimo finančnih, razlogov, pa po vsej verjetnosti ne bo potrebno.
- floribunda
- Cosmopsiho
pa sej to je pomojem logika vsake 'moderne', samostojne in liberalno vzgojene ženske.
- floribunda
- Cosmopsiho
ja js si pod samostojno in liberalno vzgojeno žensko predstavljam nekoga, ki ima poleg fanta tudi svoje življenje in interese, ni posesivno ljubusumna na vse ostale predstavnice ženskega spola ipd. in ima dovolj velik finančni priliv, da ni primorana ostat s tipm, ne glede na njegovo obnašanje.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Problem je, da moški (večina njih) z nami ne deli te logike. In potem zmaga...jah... kakor kje kdo. Včasih močnejši, včasih pametnejši. Pri nama je zmaga bolj na strani močnejšega, pač zakon narave in to...
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:02, skupaj popravljeno 1 krat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
http://de.emarket365.com/item.php?id=45 ... e577cec8ac
Teh par gramov plastike je naredilo čudež za žensko emancipacijo
Teh par gramov plastike je naredilo čudež za žensko emancipacijo
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
Horus napisal/-a:Ok dear, why don't you open this jar, take care of our WiFi and then when you got 5 go change the oil in my car I'll vacuum around meanwhile xD
O ja, famozna menjava olja inu podobne zadeve... Dejansko obstajamo ženske, ki si olje na avtu menjamo same. Wi-Fi tud ni neka višja umetnost, no, odpirač je pa že julia_ izpostavila.
Ampak kot opažam pri kolegicah, je očitno dost bolj kjut ali kaj zaigrat princesko, naredi puppy look in zatežit tipu ali moškemu mehaniku za pomoč.
Pa da bom še on topic: moj tip je malo bolj pospavljaški kot jaz, bad me. Jaz edino ne prenesem umazanije, torej gojišč za bakterije in plesni, za to, ali so cunje v omari ali na tleh ali na postelji, poleg kakšnih cedejk, zvezkov, knjig in česarkoli že, pa nisem lih talent. Moj ima pa bolj kot ne vse v redu, tam kot mora bit in opravlja vsa gospodinjska opravila (ker jih more, ker živi sam ).
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:02, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
^^Ja, kak pa nej mi vemo kolk o avtih veš ti?
Sicer pa, kar se tega tiče, se mi zdi da bi vsak ki ima oz. vozi avto, mogel poznat vsaj najosnovejše zadeve. Glede tega je moj tip dost bolj v temi kot jaz, ker jaz pač furam, on pa ne.
Sicer pa, kar se tega tiče, se mi zdi da bi vsak ki ima oz. vozi avto, mogel poznat vsaj najosnovejše zadeve. Glede tega je moj tip dost bolj v temi kot jaz, ker jaz pač furam, on pa ne.
- TOM-Lady
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 8. 2009
jullia_ napisal/-a:Lol, sploh ne morem verjet, da se taki bedaki še najdejo. Jaz bi ga na tvojem mestu poslala v gmajno, pa naj mi prinese ulovljeno divjad za večerjo. Ker če moški ne nosi hrane domov, je vseeno, če sem samska
Sicer pa, TOM-Lady, a imate vi vsak teden gradbena dela pri hiši? In takrat verjetno ni povsod polno svinjarije, ki jo je treba spucat vsak dan, pripravljat malice za delavce,... s temi gradbenimi deli opletate, kot da tam zraven ne bi bilo polno dela, ki se po srednjeveški delitvi smatra za žensko. Me prav zanima, kdo zagrabi sesalec in gre pucat, ko delavci gredo.
V vseh mesecih in letih, ko gradnja ne poteka, je pa še vedno vsak dan treba kuhat, oprat nekaj pralnih strojev na teden in skrbet, da so splošni sanitarni pogoji v stanovanju izpolnjeni.
Samo po tvoji logiki tip svoj prispevek k gospodinjstvu opravi v času gradnje (če stanovanje kupita že zgrajeno, je pa sploh zmagal), potem se pa njegove obveznosti zreducirajo na menjavo gum, varovalk in žarnic.
Ti si ena julka (nimaš zastonj takega nicka, res ne)
A veš če živiš v hiši, se vedno najde kej, ni tak k "lenarjenje" v bloku, k pospraviš kar maš pa je to to.
In ja, sej ne rečem, da ti pa tam pomaga, ne pa da to pričakuješ vsak dan od njega, da dobesedno nekaterim ženskam podpira lenobo, k se punci pač ne da nič od nič (razen visenja na forumu, lakiranja nohtkov in šopingiranja). In normaln ženska kakršna si ti, te bo takšno govoričenje prizadelo, sej veš, mački k stopiš na rep, zacvili.
Ene ste pač tk razvajene, da mislite, da če moški nekajkrat potem ne pomaga pri hišnih opravilih (ker se lahka ve "pretegnete"), ga bo pa treba mal podučit. Ma js bi vas mal take podučila o načinu razmišljanja, a ko pride kakšno težje delo, te pa stokate, ah to je pa moško delo (al pa si lahko nohtke polomim ), pol ji je še pa žarnico v avtu težk menjat, al pa avto očisit.
Js sm se vedno mnenja, da si partnerja pomagata, ne pa zenska tipa podučuje o gospodinjskih delih. Bolano (ma da sm js tip, ne bi dolg zdržala zraven takšnega osebka )
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!
-
jullia_ - Cosmopsiho
Poglej, sploh se ne mislim več v detajle spuščat, ker se več kot očitno ne strinjava. Ti si pač pripravljena živet v "partnerskem" odnosu, kjer bo količinsko velika večina dela padla nate, tip bo pa parkrat letno travo pokosil in nekaj žarnic zamenjal.
Jaz pa težim k uravnoteženosti. Če eden v paru več ur dnevno opravlja gospodinjska opravila, drugi pa ne, za moje pojme tu nekaj ni v redu. I.e., Če eden pere avto, drugi pa lika perilo, je to kul. Če eden pere avto, drugi pa medtem leži na kavču in se ta isti vzorec ponavlja v nedogled, mi pa to ni več všeč.
Zdaj pa moram it, čas je za mojo vsakodnevno manikuro in frizerja, tip mi bo pa medtem, ko bom jaz lenarila, kosilo skuhal. Ker sem ga tako podučila
Jaz pa težim k uravnoteženosti. Če eden v paru več ur dnevno opravlja gospodinjska opravila, drugi pa ne, za moje pojme tu nekaj ni v redu. I.e., Če eden pere avto, drugi pa lika perilo, je to kul. Če eden pere avto, drugi pa medtem leži na kavču in se ta isti vzorec ponavlja v nedogled, mi pa to ni več všeč.
Zdaj pa moram it, čas je za mojo vsakodnevno manikuro in frizerja, tip mi bo pa medtem, ko bom jaz lenarila, kosilo skuhal. Ker sem ga tako podučila
- sadni_jogurt
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 12. 2009
TOM-Lady ves, nekaterih pa sploh ni treba poducevat ampak kar sami ze znajo, in glej glej, tudi hocejo prispevat svoj delez v gospodinjstvu, ker se ne bi pocutli pravega moskega ce bi zenska za njih skrbela od spredi in zadi.
kako pa imata potem to vidva urejena? ti pocnes popolnoma vse v gospodinjstvu (pospravljas, peres, likas, posoda, kuhinja, kuhanje, cistis...) kaj pa on in kolikokrat na dan?
kako pa imata potem to vidva urejena? ti pocnes popolnoma vse v gospodinjstvu (pospravljas, peres, likas, posoda, kuhinja, kuhanje, cistis...) kaj pa on in kolikokrat na dan?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]