Moški in pospravljanje

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 11. Dec. 2009 13:22

julia_ veš košnja trave ni enkrat letno, poleg tega so še druga dela poleg hišnih opravil.(itaq ne bomo skp pršle)

jogurt- midva si delo porazdelima, ampak nism pa tiste vrste ženska k bm tipu rekla, čuj tole ti pa morm pokazat kk se cunje zlagajo :roll:
(Moj je ful samostojen, naredi vse kar je pač potrebno, so pa določena opravila, ki jih ne opravlja-npr vse kar je povezano s cunjami) in ne bm zdj js mu to pametovala (tk k sm vidla v nekaj postih), da kk se cunje obešajo, zlagajo.
Hočm sam povedat da so nekatere ženske malce preveč razvajene in potem pričakujejo od moških, da bo on kuhal, likal, .... :roll: Neka meja mora bit
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!
sadni_jogurt
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sadni_jogurt » 11. Dec. 2009 13:34

ja cist odvisno kako se dva zmenita ane, ce moski nic ne dela ga bo pac treba nekaj ''naucit''?! predstavljaj si da tvoj ne bi mel osnovnega pojma o higieni, umazane nogavice bi puscal po celem stanovanju, polil sok po tleh in ne bi pospravil itd. valda da bi mu mogla povedat da te to moti in ga poskusat drugace navadit, al bi ga kar pustila?
pri nama vedno jaz dajem oblacila v stroj in jih obesam - sem mu sam enkrat narocila naj jih on in jih je cist narobe - je blo vse zmeckano :D normalno da mu bom naslednjic pac pokazala kako je prav, ce bom hotla da se kdaj to naredi. :D glede na to da skoraj nic ne likava, je pac nujno obesit stvari lepo raztegnjene da se ravno posusijo.

midva imava k sreci enake poglede na pospravljanje in glede tega res ni problemov, niti konfliktov, in mislim da jih tud ne bo. si pa zelim gospodinjsko pomocnico ko bom zaposlena, in ko bo moja ura v €€ vec vredna kot njena :)
cas je denar :P
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Dec. 2009 13:58

TOM-Lady napisal/-a:Hočm sam povedat da so nekatere ženske malce preveč razvajene in potem pričakujejo od moških, da bo on kuhal, likal, .... :roll: Neka meja mora bit

In zakaj bi bila to stvar razvajenosti?

Čisto direktno te vprašam: Ali pričakuješ od moškega, da si bosta domača dela enakovredno razdelila?
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 11. Dec. 2009 14:03

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:02, skupaj popravljeno 1 krat.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 11. Dec. 2009 14:12

To ti sebe vprašaj, glede na to kakšen pogled imaš na to.

Js pričakujem, da se enakovredno delijo VSA dela. Ne pa ti in tebi podobne z vašimi forami (gospodinjska dela), seveda ker drugih del ne poznate.
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 11. Dec. 2009 14:16

sadni_jogurt
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sadni_jogurt » 11. Dec. 2009 14:25

TOM-Lady napisal/-a:To ti sebe vprašaj, glede na to kakšen pogled imaš na to.

Js pričakujem, da se enakovredno delijo VSA dela. Ne pa ti in tebi podobne z vašimi forami (gospodinjska dela), seveda ker drugih del ne poznate.

daj nastej kaj vse tvoj fant dela no :)
pri nama skoraj vsa gospodinjska opravila opravljam jaz, ker imam obcutno vec casa, sem studentka on pa zaposlen, ker on dosti vec casa porabi za psa...tako da se je nekak porazdelilo. med vikendi in vecja generalna pospravljanja si pa deliva 50:50. ce bi bila oba zaposlena si pa ne predstavljam da bi med tednom vse jaz pocela. sva v stanovanju, in NI drugega kot gospodinjska dela. razen skrb za psa, ampak zivali nima vsak par.
kaj so torej se ostala dela?
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 11. Dec. 2009 14:32

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Dec. 2009 14:32

TOM-Lady napisal/-a:Js pričakujem, da se enakovredno delijo VSA dela. Ne pa ti in tebi podobne z vašimi forami (gospodinjska dela), seveda ker drugih del ne poznate.

Aha. Koliko ur na teden vzamejo gospodinjska dela? In kaj medtem počne moški?

Pa prosim, ne mi spet s primeri kmetij in žensk brez služb. Glede na to, da študiram, se mi zdi precej samoumevno, da ne bom stay-at-home-mom. Krav pa tudi nimam.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 11. Dec. 2009 14:43

jullia_ napisal/-a:
TOM-Lady napisal/-a:Js pričakujem, da se enakovredno delijo VSA dela. Ne pa ti in tebi podobne z vašimi forami (gospodinjska dela), seveda ker drugih del ne poznate.

Aha. Koliko ur na teden vzamejo gospodinjska dela? In kaj medtem počne moški?

Pa prosim, ne mi spet s primeri kmetij in žensk brez služb. Glede na to, da študiram, se mi zdi precej samoumevno, da ne bom stay-at-home-mom. Krav pa tudi nimam.

Glavn da študiraš, ker škodilo ti ne bo (prej koristilo) :D julka julkasta (pa fajn poduči tipa) :roll: da bo dobro opravljal vsa gospodinjska dela :D
sadni_jogurt
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sadni_jogurt » 11. Dec. 2009 14:58

Horus napisal/-a:Ok, simple, kdo rihta racunalnike? Nosi tezje vrecke iz trgovine? Ipd?

pri nama ne rihta racunalnikov (mamo doma servis). ampak okej, to je marsikje praksa.
nosi tezje vrecke - normalno, jaz pa lazje. jaz tudi naredim spisek kaj vse je za kupit, ves cas imam v glavi kaj imama, kaj manjka, vse sestavine obrokov, jaz nabiram stvari. on pa potem nese tezjo vrecko/skatlo..

kaj drugega? ker taledva nista nic kaj prida opravila. me res zanima kaj naj bi se fantje poceli...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Dec. 2009 14:58

A se ti vedno zatečeš k podjebavanju, kadar ti argumentov zmanjka?
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 11. Dec. 2009 15:01

jullia_ napisal/-a:A se ti vedno zatečeš k podjebavanju, kadar ti argumentov zmanjka?

argumentirala bi lahko se na dolgo siroko, ampak na tvoj nivo se pač ne bom spuščala :roll:

Nekateri ste pa občutljivi :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Dec. 2009 15:04

Horus napisal/-a:Ok, simple, kdo rihta racunalnike? Nosi tezje vrecke iz trgovine? Ipd?

Pri nas računalnike rihtam jaz, ker pač največ vem o njih. V primeru resnejših težav pokličem bivšega fanta :)
V trgovino hodiva ponavadi midve z mami, voziček pripeljeva do avta in fasengo popolnoma brez moške asistence preloživa v prtljažnik.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 11. Dec. 2009 15:08

TOM-Lady napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:A se ti vedno zatečeš k podjebavanju, kadar ti argumentov zmanjka?

argumentirala bi lahko se na dolgo siroko, ampak na tvoj nivo se pač ne bom spuščala :roll:

Nekateri ste pa občutljivi :D

Preselitev z nivoja norčevanja iz vzdevka v sfero dejanskih konkretnih odgovorov ni spust, ampak dvig.

In nisem občutljiva, priznam pa, da me frustrira, da te nekaj vprašam in ne dobim odgovora. A ti ponovim vprašanja?
1. Katera so ta dela, ki po tvoji delitvi pritičejo moškemu.
2. Koliko časa na dan/teden mu vzamejo?
3. Ali je ta delitev časovno in glede na težavnost posameznega opravila vsaj približno sorazmerna?

Če dovoliš, ti bom priložila še en link s konkurenčnega foruma, kjer je razvidno, kam te utegne čez 10 let tvoja mentaliteta pripeljat.
http://www.ringaraja.net/forum/ko-ti-je ... tm#4741169

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov