Moški in pospravljanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 166 prispevkov
• Stran 11 od 12
•
Prejšnja
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Res je, da so si ljudje, ki vsak dan brišejo prah (saj se nima niti časa nabrat ), sesajo in pučejo, oblačila vržejo med umazana po 1 nošenju (če ne gre ravno za spodnje perilo ali se niso nahajale v smrdečih prostorih) da imajo potem 5 strojev za oprat, imajo alergijo na to, če je predmet postavljen 0.5 stopinje izven linije...sami krivi, da imajo toliko dela. Jaz si mislim, da jim je to potemtakem očitno hobi in to radi počnejo, tako kot jaz rada prestavljam pohištvo, sanjarim, berem, rišem...
Res pa je tudi, da so neki minimalni kriteriji. Posoda mora bit oprana. Sicer smrdi, nimaš si druge za vzet in porabljene kam odložit. Perilo mora bit oprano. Enkrat na tedn je treba tla vsaj posesat in očistit kopalnico. Sicer se nabira svinjarija. To so stvari, ki so nujne, če hočeš kolikor toliko znosno živet. Potem sem spada še likanje oblačil, če nosiš takšna oblačila, ki jih je potrebno likat. Pa sajenje rožic vsako pomlad, njihovo vsakodnevno zalivanje čez poletje. Pa izredni dogodki, kot je čiščenje hladilnika in pečice. Generalka 2x letno.
Avto mora bit izpraven. Vozen. In znosno čist. Kar pomeni, da je čisto dovolj, če se ga (ob normalni uporabi) posesa in opere enkrat na 14 dni. Glancanje avta, poliranje in podobne budalavščine štejem pod enako nepotrebne stvari v življenju, kot vsakodnevno brisanje prahu. To je čisto preseravanje - astmatiki in podobni bolniki seveda izključeni.
Internet enkrat nastaviš, potem nimaš več kaj. Ko je urejeno in zadeva laufa, kaj boš kr naprej popravljal? Če do česa pride, da je treba na novo sistem gor naložit, je to podobno izreden dogodek kot čiščenje pečice in hladilnika. Ne delaš tega vsak dan, niti vsak mesec. Tu pa tam se pa zgodi, da je treba kaj porihtat.
Glede daljšega ostajanja v službi - kdo pa pravi, da moraš bit dalje tam? Če imaš ambicije, fajn za tebe, ampak to je tvoja stvar, ne moja. Jaz si tudi želim v glasbeno šolo, pa ne bom zarad tega pustila doma stanovanja plesnet.
Res pa je tudi, da so neki minimalni kriteriji. Posoda mora bit oprana. Sicer smrdi, nimaš si druge za vzet in porabljene kam odložit. Perilo mora bit oprano. Enkrat na tedn je treba tla vsaj posesat in očistit kopalnico. Sicer se nabira svinjarija. To so stvari, ki so nujne, če hočeš kolikor toliko znosno živet. Potem sem spada še likanje oblačil, če nosiš takšna oblačila, ki jih je potrebno likat. Pa sajenje rožic vsako pomlad, njihovo vsakodnevno zalivanje čez poletje. Pa izredni dogodki, kot je čiščenje hladilnika in pečice. Generalka 2x letno.
Avto mora bit izpraven. Vozen. In znosno čist. Kar pomeni, da je čisto dovolj, če se ga (ob normalni uporabi) posesa in opere enkrat na 14 dni. Glancanje avta, poliranje in podobne budalavščine štejem pod enako nepotrebne stvari v življenju, kot vsakodnevno brisanje prahu. To je čisto preseravanje - astmatiki in podobni bolniki seveda izključeni.
Internet enkrat nastaviš, potem nimaš več kaj. Ko je urejeno in zadeva laufa, kaj boš kr naprej popravljal? Če do česa pride, da je treba na novo sistem gor naložit, je to podobno izreden dogodek kot čiščenje pečice in hladilnika. Ne delaš tega vsak dan, niti vsak mesec. Tu pa tam se pa zgodi, da je treba kaj porihtat.
Glede daljšega ostajanja v službi - kdo pa pravi, da moraš bit dalje tam? Če imaš ambicije, fajn za tebe, ampak to je tvoja stvar, ne moja. Jaz si tudi želim v glasbeno šolo, pa ne bom zarad tega pustila doma stanovanja plesnet.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
- Strahovila
- Sramežljivka
- Na forumu od: 11. 11. 2009
ziher se on isto sprašuje na nekem FHM forumu kk nej žensko zdresira da bo kuhala pa pospravljala ko on dela cele dneve
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
floribunda napisal/-a:Horus napisal/-a:1h polirat/sesat/glancat avto
2h skrbet za defragmentiranje, scandiskiranje, iskanje nacinov za izboljsanje delovanja WiFija, ki zna prav nemarno zajebavat
ne me jebat da vsak dan defragmentiraš in skeniraš disk. sicer pa zadea zgleda tako.
klik klik klik na ikono za defragmentacijo. za antivirus klik na bliznjico na desktopu in klik na scan. al pa si nastaviš na avtomatik.
To si ti narobe razlagala, prevec dobesedno. V resnici to pomeni: 2h na dan delam nekaj pomembnega na racunalniku, cesar bejba ne razume. V to rubriko spada npr. tudi WoW.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:07, skupaj popravljeno 1 krat.
- matjazd
- Kofetarica
- Na forumu od: 14. 8. 2007
~NIA~ napisal/-a:sicer moj pomaga pri gospodinjskih opravilih, ampak glih tko kot se jest ne razumem neki v računalnike, avte in tehnologijo, verjamem da marsikater moški ne razume kaj pomenjo gumbi na pomivalnem/pralnem/sušilnem stroju. (seveda obstajajo izjeme, obeste se zdej na to!)
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Dobra ideja, pisat kaj je kdo počel
Jaz: prišla iz službe ob 15ih, pometla po stanovanju, pripravila večerjo,
zložila posodo v stroj, stuširala sina
Za vse skupaj sem porabila približno 2 uri
Fant: prišel iz službe ob 17ih, peljal sina na trening, šel v trgovino,
nahranil mačka in psa, bral sinu knjigo
Za vse je porabil približno 2 uri in pol
Prostega časa sem jaz tako imela 2 uri in pol več kot on.
Tako je bilo danes. Bomo videli jutri.
Jaz: prišla iz službe ob 15ih, pometla po stanovanju, pripravila večerjo,
zložila posodo v stroj, stuširala sina
Za vse skupaj sem porabila približno 2 uri
Fant: prišel iz službe ob 17ih, peljal sina na trening, šel v trgovino,
nahranil mačka in psa, bral sinu knjigo
Za vse je porabil približno 2 uri in pol
Prostega časa sem jaz tako imela 2 uri in pol več kot on.
Tako je bilo danes. Bomo videli jutri.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
matjazd napisal/-a:~NIA~ napisal/-a:sicer moj pomaga pri gospodinjskih opravilih, ampak glih tko kot se jest ne razumem neki v računalnike, avte in tehnologijo, verjamem da marsikater moški ne razume kaj pomenjo gumbi na pomivalnem/pralnem/sušilnem stroju. (seveda obstajajo izjeme, obeste se zdej na to!)
gumbi na pralnem stroju so itak skor tako zakomplicirana zadeva kot zamenjat prazno rolico papirja s polno.
to samo nakazuje na to kaki genijalci smo ženske, ki obvladamo pralni in pomivalni stroj. čudno, da v cernu niso same babe.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Dejstvo je tudi to, da kompjutrčki, avtorčki spadajo bolj med hobi in ne toliko med neka huda opravila. Kot, da bi jaz zdajle tole moje tipkarjenje po cosmoforumu označla za gospodinjsko delo
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
pure and easy
Playing so free,
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
To tako pač je. Pod moška dela spada ukvarjanje z elektronskimi napravami in aparati. Ampak iz te kategorije so izključeni štedilnik, pečica, hladilnik, mikrovalovka, pralni in sušilni stroj, pomivalc, sesalec, likalnik in multipraktik. Tega pa ne znajo
V bistvu jim ostane comp in televizija. Pa seveda vsakodnevna uporaba bor mašine pri podiranju sten in menjavi oken.
V bistvu jim ostane comp in televizija. Pa seveda vsakodnevna uporaba bor mašine pri podiranju sten in menjavi oken.
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
Heh, moj trdi, da kuhanje ne šteje kot gospodinjsko delo, ker bi lahko naročila halo pico ali pa pogrela kaj zamrznjenega. Potem pa on enkrat naredi solato in je ful 'a nism dobro naredo? ful sem se potrudo za njo'
Za perilo ločevat po barvah je tudi trajalo kar ene par mesecev, da se je navadil. Lika še zdaj ne, to vedno naredim jaz. On večinoma pomiva posodo in kuhinjo, glede tega je kar priden, ampak mi gre zelo na živce, da posode ne mara pomivat in vedno obrne tako, da bi jo po neki logiki morala pomiti jaz. Od ostalih stvari oba skupaj ali posebej hodiva v trgovino, dajeva cote prat in pomivava kopalnico.
Je pa tako, da je on ful za to, da je čisto povsod, jaz pa nisem toliko za pospravljanje. Moti me še najbolj to, da so njemu ena gospodinjska opravila (tj. vse v zvezi s čiščenjem) bolj pomembna/ več vredna kot druga (tj. likanje in kuhanje, ki ju seveda opravljam jaz) in potem mi teži, da nič ne delam.
Saj res, kar se tiče računalnikov, jih tudi vzdržujem jaz. Imava 4 (1 laptop, 1 netbook, 2 PCja - razen netbooka so vsi že kar stari, ampak jaz se trudim mojega PCja redno nadgrajevati, če imam denar), pa ne vem, če za vse skupaj porabim 2 uri na mesec (razen če menjam kake komponente nopotem je dve uri in pol ). Zoprno je samo takrat, ko je treba formatirati disk na njegovem računalniku, ker moj tega pač ne zna ali noče naredit, meni se pa tudi ne da, naj si sam
Za perilo ločevat po barvah je tudi trajalo kar ene par mesecev, da se je navadil. Lika še zdaj ne, to vedno naredim jaz. On večinoma pomiva posodo in kuhinjo, glede tega je kar priden, ampak mi gre zelo na živce, da posode ne mara pomivat in vedno obrne tako, da bi jo po neki logiki morala pomiti jaz. Od ostalih stvari oba skupaj ali posebej hodiva v trgovino, dajeva cote prat in pomivava kopalnico.
Je pa tako, da je on ful za to, da je čisto povsod, jaz pa nisem toliko za pospravljanje. Moti me še najbolj to, da so njemu ena gospodinjska opravila (tj. vse v zvezi s čiščenjem) bolj pomembna/ več vredna kot druga (tj. likanje in kuhanje, ki ju seveda opravljam jaz) in potem mi teži, da nič ne delam.
Saj res, kar se tiče računalnikov, jih tudi vzdržujem jaz. Imava 4 (1 laptop, 1 netbook, 2 PCja - razen netbooka so vsi že kar stari, ampak jaz se trudim mojega PCja redno nadgrajevati, če imam denar), pa ne vem, če za vse skupaj porabim 2 uri na mesec (razen če menjam kake komponente nopotem je dve uri in pol ). Zoprno je samo takrat, ko je treba formatirati disk na njegovem računalniku, ker moj tega pač ne zna ali noče naredit, meni se pa tudi ne da, naj si sam
Every rose has its thorn
- cvetkaaa
- Kofetarica
- Na forumu od: 15. 5. 2008
- Kraj: Postojna
Dajmo še za danes:
Jaz: Domov sem prišla ob 17ih, ker sem bila s sodelavko na kosilu
Doma sem potem pripravila večerjo, zložila čisto in umazano
posodo in stuširala malega. Skupno porabila časa 1 uro in pol.
Fant: Iz službe prišel ob 17ih.
Pomagal malemu naredit nekaj za v vrtec. Peljal mamo v trgovino
in na pošto. Nahranil mačka in psa.
Porabil je približno 2 uri časa.
Jaz: Domov sem prišla ob 17ih, ker sem bila s sodelavko na kosilu
Doma sem potem pripravila večerjo, zložila čisto in umazano
posodo in stuširala malega. Skupno porabila časa 1 uro in pol.
Fant: Iz službe prišel ob 17ih.
Pomagal malemu naredit nekaj za v vrtec. Peljal mamo v trgovino
in na pošto. Nahranil mačka in psa.
Porabil je približno 2 uri časa.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
cvetkaaa napisal/-a: Pomagal malemu naredit nekaj za v vrtec.
A to je gospodinjsko opravilo?
V primeru, da je, si pozabila povedat še, kdo je otroka zjutraj zbudil, mu pripravil zajtrk, ga odpeljal v vrtec,... in kaj si ti počela med svojim prostim časom. Če je karkoli povezanega s sinom, kar lepo pripiši med gospodinjska dela
- nivea9
- Kofetarica
- Na forumu od: 5. 6. 2009
jullia_ napisal/-a:cvetkaaa napisal/-a: Pomagal malemu naredit nekaj za v vrtec.
A to je gospodinjsko opravilo?
V primeru, da je, si pozabila povedat še, kdo je otroka zjutraj zbudil, mu pripravil zajtrk, ga odpeljal v vrtec,... in kaj si ti počela med svojim prostim časom. Če je karkoli povezanega s sinom, kar lepo pripiši med gospodinjska dela
Joj ne morem verjet. A je popravilo računalnika gospodinjsko opravilo?
Pomoje se tukaj gre za to, da pri nekaterih je kuhanje, pospravljanje, likanje smiselno deliti na pol, pri nekaterih ne, ker imajo še druge obveznosti.
V temi je bilo izpostavljeno kaj pa moški dela tisti čas, ko ženska npr. kuha in pospravlja. Cvetkaaa je to zelo lepo povedala
Prvi neprebran prispevek • 166 prispevkov
• Stran 11 od 12
•
Prejšnja
1 ... 8, 9, 10, 11, 12
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov