Moški in pospravljanje
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sadni_jogurt
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 12. 2009
no ti bom js povedala kaj vse je treba postorit in vecinoma velja za zensko opravilo:
- vsak dan skuhat kosilo (cca. 1 ura na dan s pospravljanjem)
- pomit posodo 2x na dan, oz. pospravit v in iz stroja
- spucat celotno kuhinjo 1x na teden (1-2 uri) - pecica, hladilnik se posebej bolj poredko ampak dolgo traja, zlozit vse iz omar, prah...
- brisanje prahu - nekateri ga vsak dan
- brisanje tal, pometanje tal, sesanje tal - odvisno od velikosti stanovanja
- zbiranje umazanih oblacil, skbet da je vedno vse oprano, dajat v stroj in ko se opere iz stroja, obesat perilo, ko je suho ga zlagat in pospravljat v omare
- likanje perila
- pomivanje kopalnice 1x na teden vec kot 1 ura (umivalniki, kad, wc, tla, pralni stroj, bojler, zloscit pipe...)
- pomivanje vseh oken v stanovanju 1x na mesec recimo
- sprotno pospravljanje stvari sem in tja, kar zna vzet se najvec casa.
jaz porabim nekaj ur na dan samo za pripravljanje obrokov in ciscenje kuhinje po tem ko kuham, pomivanje posode...kje je sele vse ostalo. v skoraj dveh letih kar ziviva v tem stanovanju je bilo ''mosko'' delo:
- sprejet dva serviserja ki sta prisla pogledat bojler, pocakat pol ure da sta povedala kaj je narobe. (2x v dveh letih po pol ure)
- prestavit posteljo (jo razsraufat in prestavit v drugo sobo) - 1x v dveh letih, vzelo mu je eno uro
- cca. 5x menjat zarnice (ker mama tiste ki zlo dolg drzijo). ceprav jo znam js tut se je on odlocil da jo bo sam. to mu je vzelo pol ure v dveh letih - kupila sma jo zraven vsakotedenske fasunge
drugega se ne spomnim. aja, 1x mi je pogledal racunalnik se.
- vsak dan skuhat kosilo (cca. 1 ura na dan s pospravljanjem)
- pomit posodo 2x na dan, oz. pospravit v in iz stroja
- spucat celotno kuhinjo 1x na teden (1-2 uri) - pecica, hladilnik se posebej bolj poredko ampak dolgo traja, zlozit vse iz omar, prah...
- brisanje prahu - nekateri ga vsak dan
- brisanje tal, pometanje tal, sesanje tal - odvisno od velikosti stanovanja
- zbiranje umazanih oblacil, skbet da je vedno vse oprano, dajat v stroj in ko se opere iz stroja, obesat perilo, ko je suho ga zlagat in pospravljat v omare
- likanje perila
- pomivanje kopalnice 1x na teden vec kot 1 ura (umivalniki, kad, wc, tla, pralni stroj, bojler, zloscit pipe...)
- pomivanje vseh oken v stanovanju 1x na mesec recimo
- sprotno pospravljanje stvari sem in tja, kar zna vzet se najvec casa.
jaz porabim nekaj ur na dan samo za pripravljanje obrokov in ciscenje kuhinje po tem ko kuham, pomivanje posode...kje je sele vse ostalo. v skoraj dveh letih kar ziviva v tem stanovanju je bilo ''mosko'' delo:
- sprejet dva serviserja ki sta prisla pogledat bojler, pocakat pol ure da sta povedala kaj je narobe. (2x v dveh letih po pol ure)
- prestavit posteljo (jo razsraufat in prestavit v drugo sobo) - 1x v dveh letih, vzelo mu je eno uro
- cca. 5x menjat zarnice (ker mama tiste ki zlo dolg drzijo). ceprav jo znam js tut se je on odlocil da jo bo sam. to mu je vzelo pol ure v dveh letih - kupila sma jo zraven vsakotedenske fasunge
drugega se ne spomnim. aja, 1x mi je pogledal racunalnik se.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:05, skupaj popravljeno 1 krat.
- kinna
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 5. 2009
ah horus vrjemiu da tak CAR kot si, 2 dni nebi zdrzo z vsemi opravili... mislim js vem da bom mela pr meni postimano priblizno enako... cistoe nako ne gre, ker se stvari obracajo, vcasih koga kaj boli, se mu ni in pol obratno... vcasih bom js prej fertik vcasih on.... ampak bom mojega partnerja, s katerim boms kup zivela, naucila dajat cote prat in vse...
in kaj delamo zenske... pridemo domo, pospravimo skup, naredimo kosilo )ps;js sovrazim prej pripravljene jedi) pol pospravimo po kosilo (steje tud pospravljanje v pomivalca, ker vecina moskih ponavadi tam sedi in pociva po kosilu!) pospravimo po hisi, posesamo, damo perilo prat, ga obseimo in zlozimo... ponavadi nato zadovoljimo bogega moskega, ki pride ves izmucen iz sihta... in js osebno pol bi nalozla se kak torent zanj... pa mi povej kaj ostane za avs moske???
in kaj delamo zenske... pridemo domo, pospravimo skup, naredimo kosilo )ps;js sovrazim prej pripravljene jedi) pol pospravimo po kosilo (steje tud pospravljanje v pomivalca, ker vecina moskih ponavadi tam sedi in pociva po kosilu!) pospravimo po hisi, posesamo, damo perilo prat, ga obseimo in zlozimo... ponavadi nato zadovoljimo bogega moskega, ki pride ves izmucen iz sihta... in js osebno pol bi nalozla se kak torent zanj... pa mi povej kaj ostane za avs moske???
- Horus
- sadni_jogurt
- Sramežljivka
Horus napisal/-a:Nekatere zenske cistijo stanovanje vsak dan, nekateri moski loscijo avte vsak dan. Nekatere zenske kuhajo vsak dan, nekateri moski skrbijo, da je vsa elektronika v stanovanju v perfektnem stanju vsak dan.
jaz sem dalec od tega da sem mahjena na cistoco. imava psa in je vedno polno dlak vse okrog - ce bi bla mahjena na cistoco bi lahko cel dan cistila. pa vseeno porabim kar nekaj ur na dan za sprotna gospodinjska opravila
Horus napisal/-a:Sicer pa, pod kuhanje steje, da skuhas juho iz dejanskih sestavin in isto velja za glavno jed. Razne predpripravljene in/ali instant zadeve, ki jih ruknes na stedilnik/v pecico za x minut in je to to NE STEJEJO.
jaz kosila pripravljam minimum eno uro, skoraj vedno je juha, priloga, glavna jed, kaksna omaka, solata, kaj iz pecice, sladice tut delamm, v glavnem za kuho porabim tudi dve, tri ure za eno kosilo cez vikend. seveda bi lahko vsak dan jedla iz vrecke, ampak to zame ni neka vredu prehrana. ampak kuham rada, zato tega ne bi stela pod neko nujno zlo
Horus napisal/-a:To pocnemo moski ravno tak. Prav tako ne steje pranje posode, ce je pri hisi pomivalni stroj. Pranje perila vzame 10 minut, da se zadeve razvrsti po barvi. Pritiskanje knofov na masini in potem prekladanje perila v susilni stroj prav tako ne steje
Torej pri vecini standardnih zenskih opravil v 21 stoletju lahko priznavamo le se likanje in ciscenje, pri moskih pa ubadanje z elektroniko in avti ter fizicno zahtevnejsimi opravili Ne vidim bistvene diskrepance.
pranje perila ne vzame 10minut. nisi stel zbiranja na kup, potem obesanja, pa zlaganja, pa pospravljanja...pa stej 2,3 stroje na teden. pa stej menjavanje vseh brisac, posteljnine...
za avte mamo serviserje. fizicno zahtevnejsa opravila v stanovanju so? daj nastej nekaj konkretnega no?! ze nekaj casa ziviva s fantom skupaj, pa ni mel nic tak fizicno zahtevnega za delat, ne vem o cem govoris.
- Horus
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
Horus...delate v hisi/stanovanju/garazi (avto,elektrika,trgovina...) to niso hisne zadeve..in to se ne dela vsak dan
Rojevanje....nimamo vse muhe v teh 9 mescev...in rajše to poslušam kot da imamo bolečine..in moraš na vse mislit, tko da...GO AWAY
Rojevanje....nimamo vse muhe v teh 9 mescev...in rajše to poslušam kot da imamo bolečine..in moraš na vse mislit, tko da...GO AWAY
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
- sadni_jogurt
- Sramežljivka
Horus napisal/-a:Sadni_jogurt, daj povej se svojemu, naj napise, kaj vse pocne V tem primeru bos zmagala tako ali drugace, ker ali bos imela crno na belem, da nic ne dela, ali bos pa naenkrat opazila, kaj vse pa on pocne
pri nama glede tega ni problema. on vse to pocne kar jaz (ne delam tega sama, jaz sem ti samo nastela kaj naj bi se stelo pod gospodinjska opravila). je zlo priden, ampak kot sem ze rekla, glede na to da dosti dela za sluzbo, imam jaz vec casa in velikokrat to vse opravim namesto njega. ni mi problem.
hocem ti samo povedat, da ce bi moj bil tak, da bi dejansko meni vse to prepustil, on ne bi cisto nic delal. in ce bi bila oba zaposlena, z isto prostega casa, bi ga nekam nagnala po enem mescu takega zivljenja.
- sadni_jogurt
- Sramežljivka
zdaj pa prosim, seznam moskih opravil horus. tak kot sem ti ga jaz napisala. kaj je za naredit vsak dan ali teden, in koliko casa priblizno vzame.
ker tudi ''zenskih'' opravil je precej takih priloznostnih. da SPLOH!! ne govorim o OTROCIH! potem pa itak izvisite na celi crti, ce bi se vedno delil opravila na zenska
me pa res zanima komentar tvoje punce na tole vse. monique, se ze kaj veselis zivljenja s horuso? ocitno bos cel cas cistila tla in bla za stedilnikom, medtem ko bo dragi 1x na leto popravil avto...JEEJ
ker tudi ''zenskih'' opravil je precej takih priloznostnih. da SPLOH!! ne govorim o OTROCIH! potem pa itak izvisite na celi crti, ce bi se vedno delil opravila na zenska
me pa res zanima komentar tvoje punce na tole vse. monique, se ze kaj veselis zivljenja s horuso? ocitno bos cel cas cistila tla in bla za stedilnikom, medtem ko bo dragi 1x na leto popravil avto...JEEJ
Zadnjič spremenil sadni_jogurt, dne 14. Dec. 2009 20:05, skupaj popravljeno 2 krat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jaz se sploh ne postavljam v vlogo žrtve. Nimam tega v genih, da bi vsak dan več ur opravljala gospodinjska opravila, medtem gledala tipa, kako kadi na balkonu, po par letih takega sistema pa začela jamrat, kako je vse breme na meni.
Tukaj lahko še dodam, da itak večina žensk ni srečnih, če malo ne jamrajo, čeprav jim taka cankarjanska vloga deep down v resnici blazno sede. Samo ne potem mene obtoževat razvajenosti na podlagi tega, da mislim v življenju počet kaj drugega, kot pa dedca pedenat 20 let, na koncu ga pa z litoželezno ponvijo po glavi lopnit.
Tukaj lahko še dodam, da itak večina žensk ni srečnih, če malo ne jamrajo, čeprav jim taka cankarjanska vloga deep down v resnici blazno sede. Samo ne potem mene obtoževat razvajenosti na podlagi tega, da mislim v življenju počet kaj drugega, kot pa dedca pedenat 20 let, na koncu ga pa z litoželezno ponvijo po glavi lopnit.
- Horus
-
Liefde - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 10. 2009
- Kraj: Nizozemska
~NIA~ napisal/-a:Liefde napisal/-a:Rojevanje....nimamo vse muhe v teh 9 mescev...in rajše to poslušam kot da imamo bolečine..in moraš na vse mislit, tko da...GO AWAY
moj mi je že reku da ko bom noseča bom zih 9 mescev prej in 9 mescev pol cela božca..
nočem tople vode odkrivat, ampak definitivno raje počnem 'ženska' opravila kot da sm usak dan v službi od 07 - 17 in poleg tega skrbim doma za vsa tehnična opravila, elektriko, bojler, podiram stene, prezidavam vrata, belim, polagam in režem laminat, kuhinske pulte in podobne stvari..
A on to dela VSAK DAN,mislim da j trenutno tako delo,a ne??
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov