Moški in pospravljanje

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 14. Dec. 2009 14:57

---
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Avg. 2010 13:08, skupaj popravljeno 3 krat.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Dec. 2009 14:57

in kaj bi bila ta moška opravila (če živiš v bloku in ne na kmetiji, kjer moreš recimo vola odret in razkosat)?

in zakaj ste moški glede teh opravil bolj vestni? ok. nabrž moj dečko večkrat formatira svoj disk kot jaz, če se to šteje kot moško opravilo.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 14. Dec. 2009 15:02

:)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Avg. 2010 13:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 14. Dec. 2009 15:03

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:05, skupaj popravljeno 1 krat.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 14. Dec. 2009 15:05

~NIA~ napisal/-a:men je najbl smešno ko ženska noče da bi se opravila delila na moška in ženska, da bi morali ženska opravila (pomivanje oken, posode, brusanje prahu, sesanje, zmivanje tal, generakla kuhinje, pranje oblačil, likanje, čiščenje kopalnice......) opravljati tudi moški, medtem ko nobena noče opravljati moških del (vrtanje v steno, menjavanje počenih vodnih cevi, recimo karkol v zvezi z elektriko, računalniki, menjavanje gum na avtu, pogledat pod pokrov avta...)

sicer moj pomaga pri gospodinjskih opravilih, ampak glih tko kot se jest ne razumem neki v računalnike, avte in tehnologijo, verjamem da marsikater moški ne razume kaj pomenjo gumbi na pomivalnem/pralnem/sušilnem stroju. (seveda obstajajo izjeme, obeste se zdej na to!)

a gumbi na pomivalnem/pralnem stroju so pa res cela znanost, ja. višja atomska fizika je presortirat črno perilo od belega, ga ruknit v stroj, gumb obrnit na 40stopnij et voila!

:)
sadni_jogurt
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sadni_jogurt » 14. Dec. 2009 15:10

NIA dost lazje se je naucit pritisnit dva (2) gumba na pralnem stroju in vrzt noter oblacila kot pa se naucit vse o delovanju avtomobila, da bi ga lahko popravila - kar se nekateri moski z veseljem (ce ne, se pac pelje serviserju), nekaterih zensk pac ne zanima. ampak oblacila morajo biti oprana, dvomim da katero zensko ful zanima kater gumb se pritisne...tako da ni tk easy takole govorit.

v glavnem, ko tole berem sem sam srecna da mam fanta ki mu ni nc tezko nardit in zanj nobeno delo ni zensko (cisti kopalnico veckrat kot jaz, danes mi je naredil kosilo, zdajle bo se pomil posodo in pospravil kuhinjo, vceraj je sesal in brisal prah...) vedno ko ima cas se posveca gospodinjstvu in postori kar je treba. ker sploh ni debate kaj bi jaz mogla in kaj on - tisti ki ima cas pac naredi kar je treba. cist debilno se mi zdi da bi vse prepuscal meni tudi takrat ko je na faksu ogromno dela. ali pa da bi jaz njega s cim obremenjevala ko ima kaksne pomembne roke v sluzbi in veliko dela - takrat mu strezem od spredi in zadi in mi sploh ni tezko. tako kot on meni ko se mi kdaj nic ne ljubi :D
saj partnerstvo bi naj bla neka sloga in medsebojna pomoc. ne pa razpravljanje o tem kaj naj bi zenska delala :roll:

ce bi mi pa moj reku da ne bo kuhinje spucal ker je to zensko opravilo - ne vem kako bi potem izgledalo tole najino skupno zivljenje, dvomim da bi do tega sploh prislo. in ja, rada imam kuhinjo urejeno kot jaz hocem in me tudi moti ce mi kaj prestavlja, in to je ''moj teritorij'' ampak se vedno mi ne bo nikol reku da to pa je zdaj moje delo. vsake toliko casa mu prepustim goro posode za pomit...toliko, da ne pozabi s cim se jaz ubadam vsak dan. in potem me ima se raje. :D
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 14. Dec. 2009 19:17

Pri parih, ki jih jaz poznam je tako, da si opravila v gospodinjstvu delijo na pol, vse ostalo pa spada pod moska opravila. Tko da moski vecinoma v koncni fazi vec delajo. Je pa res da ni povsod tako.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Dec. 2009 19:25

Imam eno idejo. Naj se javi prostovoljka, ki zagovarja delitev del na moška in ženska in poleg tega že živi s fantom skupaj. Potem naj pa 14 dni (ali dlje, če se ji bo dalo) vsakodnevno piše v to temo, kaj je kdo naredil.
Res me zanima, kolikokrat bo v tem času tip menjal gume in formatiral disk, koliko bo pa ona oprala žeht in skuhala kosil. To je idealen način, da mi dokažete enakovrednost pri tem sistemu.

Sicer se mi zdi pa ful zanimivo, kako se eni ljudje naslanjate na partnerja. Sploh si ne morem predstavljat, da ne bi znala žarnice zamenjat in bi to zahtevno nalogo preložila na tipa. Kaj pa, če me kdaj doleti samsko življenje? A bom živela v temi kot krt?
In obratno seveda. Nekako mi je nepredstavljivo, da odrasel moški ne zna zalaufat pralnega stroja. Ne daj bože, da mu ženo kdaj nepričakovano v bolnico odpeljejo, bo crknil v lastni svinjariji.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 14. Dec. 2009 19:40

Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 14. Dec. 2009 19:42

Zakaj pa...? Kaj moški delate da bi vas ženske bolj cenile? :D
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
sadni_jogurt
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sadni_jogurt » 14. Dec. 2009 19:43

horus do zdaj si omenil samo nosenje tezjih vreck in popravilo racunalnika.
daj spomni se se kaksnega moskega opravila no? nastej vse kar dela moski ki zivi v stanovanju z zensko. in koliko casa na dan mu to vzame.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 14. Dec. 2009 19:43

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 14. Dec. 2009 19:48

Haha! Jaz bi si ta izziv takoj upala sprejet. Sploh zdaj pozimi, ko se ne obrezuje sadnega drevja, ker je to edina med naštetimi stvarmi, ki bi mi delala težave.
Aja, s tem da v mojem primeru to med drugim pomeni tudi to, da bi za spremembo jaz hodila jamrat fotru, da mi comp ne dela, ne on meni. Bi ga rada videla disk formatirat. :D
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 14. Dec. 2009 19:49

Delamo (služba)
delamo v hiši/stanovanju (pospravljanje,pomivanje,likanje..)
9 mesecev imamo otroka v trebuhu (rojevamo)
.....ene tud moška dela opravlajjo...še kaj....

Povej zdej za moške :D
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 14. Dec. 2009 19:50

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov