Moški in porodniški dopust

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

bi vi (odgovarjajo moški) ali vaš partner šel na porodniški dopust???

da
13
48%
ne
0
Brez glasov
če bi bilo potrebno
14
52%
niti slučajno
0
Brez glasov
Skupaj glasov : 27

januška
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 111
Na forumu od: 31. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a januška » 02. Avg. 2005 20:22

sva bodoča starša najinega tretjega otroka
ker žal jaz-mati opravljam samostojem poklic, mi žal ni usojeno biti celo leto doma in sva se skupaj z možem zmenila, da gre na porodniški dopust kar on
kaj si mislite o tem???
meni osebno zelo odgovarja, vendar mi ni vseeno da ga obremenjujem s tem, čeprav vem da je čudovit oče, saj je zelo veliko sodeloval pri prvih dveh otrokih.
vem da se starejši ne strinjajo,ali pa celo kako pikro rečejo, ampak jaz mislim da so včasih moški bolj sposobni in manj nervozni kot ženske
hvala za mnenja
Uporabniški avatar
Petra5
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 79
Na forumu od: 14. 4. 2005
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Petra5 » 02. Avg. 2005 20:29

Po mojem mnenju ni to nič slabega, če grejo moški na porodniški dopust, :D , nevem zakaj prevladuje mislnost da so mamice boljši starš od očetov :P .
Očka od moje krščenke je tudi koristil porodniški, pa ga nobeden ne gleda postrani :) .
Je pa res da so nekateri starejši ljudje konzervativni in to zelo, ampak s tem se ne obremnjuj, vidva že vesta kako je najboljše in tako tudi naredita :cool: , otroček bo vesel, če bo mel očka al pa mamico zravem.

Pogumno naprej.
:D
Qualis vita finish ita
Uporabniški avatar
@
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 649
Na forumu od: 2. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a @ » 02. Avg. 2005 20:52

Lahko rečem le - vse pohvale! Malo je namreč očetov, ki so pripravljeni in hkrati dovolj odgovorni, da prevzamejo delo, ki so ga skozi stoletja opravljale ženske - menjanje plenic, hranjenje, itd. Še sreča, da so se dandanes razmere toliko spemenile, da imajo starši celo na izbiro kdo bo tisti, ki bo odšel na porodniški dopust. Ko bova imela midva z možem otroke, se bova skupaj odločila kdo bo tisti, ki bo ostal doma z otrokom. Seveda si to želim biti jaz, a bo na končno odločitev verjetno vplivalo več dejavnikov, med drugim tudi pomembnost delovnega mesta.
Kar se pa tiče ljudi, ki se spotikajo ob takšne stvari kot je oče na porodniškem dopustu, lahko rečem le - get a life! :roll:
Uporabniški avatar
Anchi
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 224
Na forumu od: 19. 7. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Anchi » 02. Avg. 2005 21:06

Januška, ne obremenjuj se z ostalimi, pusti jih, naj se utapljajo v povprečnosti in konzervativnosti!
Meni se to zdi super, da sta se tako dogovorila, pri meni taki moški dobijo ogromen PLUS, ker so se pripravljeni spoprijeti s stereotipi, da so moški, ki gredo na porodniško, poženščeni.
Super :gut: , jaz vaju podpiram in občudujem!
Zapisuj rane v pesek in srečo v kamen. (anonimo)
Uporabniški avatar
Ledenka
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 460
Na forumu od: 21. 2. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Ledenka » 02. Avg. 2005 22:54

Jaz sem se o tem tudi že z mojim fantom pogovarjala in se kar strinja, da bo, ko bo čas, tudi on vzel nekaj časa porodniški dopust. Na začetku jaz, pol pa on, da služba ne bo preveč trpela.

Poznam kar nekaj očetov, ki so vzeli porodniški dopust in vedno več jih je takih. Pač potrebno je malček premislit in tudi izračunat komu se bolj splača ipd.
Don't worry, be happy!!!
Uporabniški avatar
zvezdica83
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 192
Na forumu od: 5. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a zvezdica83 » 03. Avg. 2005 5:54

to je pa čist stvar dogovora vajudveh, samo ti veš kakšen je v resnici in kaj drugi rečejo ni pomembno. se zgodi, nimaš časa- čeprou bi blo zate bolš da bi se spočila, dojila,... ampak tko je in še sreča da ga on lahko vzame ane.
lepo od njega da je to pripravljen narest za družino. :flehan: :flehan: :flehan:
Uporabniški avatar
Snow flake
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 630
Na forumu od: 27. 12. 2004
Kraj: okolica Ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a Snow flake » 03. Avg. 2005 6:22

@ napisal/-a:Lahko rečem le - vse pohvale! Malo je namreč očetov, ki so pripravljeni in hkrati dovolj odgovorni, da prevzamejo delo, ki so ga skozi stoletja opravljale ženske - menjanje plenic, hranjenje, itd. Še sreča, da so se dandanes razmere toliko spemenile, da imajo starši celo na izbiro kdo bo tisti, ki bo odšel na porodniški dopust.

januška, res pohvalno, da je mož pripravljen it na porodniški dopust in skrbeti za malčka. To pokaže pravega očeta, ki ima res rad svoje otroke in partnerko in se zaveda obveznosti. Res pohvalno! :zustimm: :flehan: :wink:
Uporabniški avatar
t-e-a
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 195
Na forumu od: 18. 2. 2005
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a t-e-a » 03. Avg. 2005 12:28

Men je pa to tko simpatičn da gre tip na porodniško :) tuki se pokaže kok smo ženske dosegle v času feminizma :D dost heca ...
Ne vem zakaj je to tko slabo, če gre tip na porodniško ... sj ženske tud nismo ne vem kok bol prpravlene na otroka, ampak vaja dela mojstra in use kar znamo se mormo v neki točki naučit ;)

Pohvala tvojmu možu, da je to prpravlen narest, ampak vrjetn je to odvisn ne samo od moškega samega ampak od službe pa tud od vajinga finančnega stanja...če vama znese pol res pohvalno jz pa lahko samo upam da bo nekoč moj tud prpravlen kej tazga narest :wink:
Uporabniški avatar
pjotra
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 304
Na forumu od: 25. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a pjotra » 06. Avg. 2005 14:46

Meni se to zdi čisto v redu, saj konec koncev ima otrok dva starša, in če eden pač opravlja tak poklic, je zelo lepo, da se enakopravno sporazumeta in pač rešita na tak način.
Uporabniški avatar
bela
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 45
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a bela » 06. Avg. 2005 17:06

Meni se zdi da je to fuul odvisno od ženske. Jaz osebno mislim, da ne bi mogla pustiti dojenčka fantu oz. možu. Že tako otrok prehitro zraste, pa tudi v tem so moški čisto različni od žensk. Zdi se mi da otrok potrebuje materino toplino. Jaz tko razmišljam, pa tud, ja a ga bo on dojil. :?
Je pa res, da je fotru marsikdaj vseen za kakšno stvar: "ma nej se dere, kwa mu pa je hudga", k jest bi 3x bla pr otroku in ga crkljala, moški se mi pa zdi da vseeno niso tok čustveni. Ne vem no. :gruebel:
Jaz enostavno ne bi mogla tega naresti!
Sicer maš pa že dva otroka in že veš kaj delaš!
Uporabniški avatar
**ReD*cHerRy**
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 85
Na forumu od: 5. 6. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a **ReD*cHerRy** » 07. Avg. 2005 9:29

jaz sm zdejle mojga lubija prašala če bi bil za to...pa je takoj reku da!ampak on mi zdej tupi v glavo da imata lahko oba2 porodniški dopust...pravi da on to ve ker je tako pri njegovemu kolegu+ženi!ali je to res?kakor jaz vem je bilo že od nekdaj tako da je imel porodniško samo eden od staršev?!?!drugače se pa to meni zdi čisto ok!jaz bi ga zaupala mojemu dragemu,samo bi se po mojem kar malo bala da se nebi otrok samo oz. bolj navezal na njega in ne na mene!?a je to možno?
*Živi in pusti Živeti*
Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 596
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 07. Avg. 2005 10:36

**ReD*cHerRy** napisal/-a:samo bi se po mojem kar malo bala da se nebi otrok samo oz. bolj navezal na njega in ne na mene!?a je to možno?


Mar si otrok ne zasluži biti navezan na očeta? Malo sebično, se ti ne zdi? :roll:

Drugače pa, ja, bi si vsekakor vzel ta dopust, ker si ne predstavljam, da ne bi tudi jaz imel nekaj pri vzgoji in negi moje bebice. :D
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
**ReD*cHerRy**
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 85
Na forumu od: 5. 6. 2005
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a **ReD*cHerRy** » 07. Avg. 2005 14:52

ne pa sej ne mislim tako...hvala bogu da je na očkata tud navezan...samo po mojem ko rodiš hočeš biti non stop z otrokom in je težko kar pustiti ga pa čeprav očetu in jit delat...ponavadi so otroci ko so majčkeni bolj na mamo navezani kot pa na očeta(ona ga doji...)mislim obstajajo tudi izjeme ampak ponavadi je tako!mislim sej ne vem k še nimam otrok tko da je možno da se motim ane!jaz samo predvidevam...niti prbližno pa nisem sebična...se zavedam da je oče zelo pomemben med otrokovim odraščanjem!
*Živi in pusti Živeti*
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 662
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 15. Okt. 2008 14:37

Vsak moški bi po mojem mišljenju moral na porodniški dopust,kajti sama ženska ne more vsega opravit,čeprav stereoptipi govorijo drgač.Pa še strinjam se s tem,da bi morali bit tud pri porodu otroka.
Država bi morala uvesti to,da gredo vsi očki na porodniško.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 973
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 15. Okt. 2008 14:59

merisima napisal/-a:Država bi morala uvesti to,da gredo vsi očki na porodniško.

Očetje lahko gredo na porodniški dopust, tako kot to lahko storijo matere. Nihče nikogar ne sili na porodniško, matere se same odločajo.

In če država uvede prisilni porodniški dopust, bo kaj dosegla? Očetom, ki ne želijo pomagati svežim mamicam bo najlažje poiskat izgovor, se umaknit čez dan in pustit mamo in otroka samega.



Sicer pa opažam, da je trend očetovskega dopusta v porastu. Ni ga mladega tatija (under 40), ki si e bi privoščil vsaj dveh tednov očetovskega dopusta.
Imaš, da me vikaš!

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]