Moški in gospodinjska dela
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Moj je prava mala gospodinja. Doma dela gospodinjska dela ubistvu samo on; kuha odlično (valda, ki je kuhar po izborazbi
), pospravlja, edino s pralnim strojem se ne znajde najboljše.
Glede na situacijo zakaj to tko odobro obvlada si učasih zazelim, da bi biu nekdo drug, ki bi to delau namesto njega, usaj zdaj, ki je use skupej malo boljše.

Glede na situacijo zakaj to tko odobro obvlada si učasih zazelim, da bi biu nekdo drug, ki bi to delau namesto njega, usaj zdaj, ki je use skupej malo boljše.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
ryu10kyu napisal/-a:Aloha napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:Poznam primer kjer so mati in dve hčerki živele skupaj...lepe ženske vse tri...po mami verjetno. In so imeli doma tako razmetano, da je bilo kar groza. Mene kot moškega bolj skrbi kako se bo ženska odrezala pri vsem tem kakor, da bi me skrbelo kako se bom jaz.
U kakšni povezavi so telesni atributi (u tvojem primeru lepota) in "gospodinjske" navade?
Vlogo igra v tem, da so vse navzven izgledale dosti urejene in...in da si res nisem mislil, da imajo tako doma. Verjamem, da človek nima časa vedno pospraviti ali ne vem kaj...ampak kaj takega res še nisem videl v življenju.Raje ne bom razlagal...če samo omenim vložke na tleh v kopalnici in razlit puder po banji..pa je še dosti ostalega...že dejstvo, da se mi je to zgodilo kakšno desetletje nazaj in da še nisem pozabil tega prizora pove dovolj o tem.
Pa tudi kolikor sem ženske spoznal ponavadi niso ravno vzor čistoče, pa pošteno dvomim, da sem samo jaz na take naletel.![]()
Glede na to, da je bila mama, kar situirana in urejena navzven, starejša hčerka je navzven izgledala dosti atraktivno in bila vizuelno zelo privlačna...mlajša pa ni dosti zaostajala za njo...res ne bi pričakoval takšne slike.
Torej navzven so izgledale urejene...doma je bila pa slika dosti drugačna.
Zakaj je pa fotr pobegnil si pa ne upam ugibati(upam, da me ne boš vprašala zdaj kaj ima oče veze pri vsem tem in kakšno vlogo igra v vsej tej zgodbi
)
Tak primer je tud meni poznan.Moja bivša frendica.Tak vštimana navzven,delovala res tipi topi...Skos zrihtana,lepo našminkana,dišeča...Pa poovsod jo je motla sam pikica prahu.Pr meni je bla dostkrat in je znala komentirat mojo sobo(priznam,ni bla nikdar v piko vštimana,sam ni bla nit razkopana),znala je komentirat,ko je moj maček sedel v kuhnji na klopi,če nism mela posode pomite...in se je kr naprej vtikala v ta opravila...da me je blo že sram...sam nikoli mi ni bilo jasno,zakaj ona mene in ostalih ne povabi v svojo sobo,ampak v sobo,ki je bla namenjena za njene in bratove goste,tak da smo ble dve družbe skup,ki pa nismo ni pod razno šle skup.
No enkrat pa smo šli gor, v hišo,seveda...Matr,čim sm pršla not sm misnla da me bo kap!jaz res ne vem,kaj oni delajo...2 babe pa 2 deci(ona pa mati obe skos vštimane stani pani-pač fasada),kuhnja pa v razsulu!jaz sm mela kak krožnik za oprat pa mejbi skodelco od kave,pa se je zgražala...kaj sm pa vidla pr njej je bil obup!polno korito in pult vsranih posod še od dva dni nazaj.pa še kak je to zvdarjalo,kdaj je bla nazadnje metla povlečena čez kuhinjo je blo sam za ugibat...pa sva šli v njeno sobo...pred sobo majo en prostor za likanje...sam tam je blo česa za vidit.Zmešano čisto in vsrano perilo,po možnosti,še kaka cota na tleh...
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
merisima - Kofetarica
sam kak je bla pa soba "pospravljena"...to so bli smehi...nism se mela kam vsest...obleke po njeni pojstli,po bratovi pojstli,po mizi in stolih...avč!pa tud zmešano čiste in vsrane.res tud kaj takega nism še nikdar vidla...pa ko me je vprašala,če bom kavo...nism je mela apetita pit...
če pa je bil šporhet čist zasran...
ma sej me briga kak ma kdo drgač pospravljeno,sam bedno sm se počutla,ko je ona pr meni zarad malenkosti nardevala nos...pa pr meni je maček sam sedel za mizo na klopi in ni nč drugega počel,pri njej pa je mačka iz krožnika na mizi jela.fuj!
eto tolk o fasadah in glumljenju finoče...glih take ki se najbolj fine znajo delat,so po navadi(pa ne vse!)največje packe.
če pa je bil šporhet čist zasran...
ma sej me briga kak ma kdo drgač pospravljeno,sam bedno sm se počutla,ko je ona pr meni zarad malenkosti nardevala nos...pa pr meni je maček sam sedel za mizo na klopi in ni nč drugega počel,pri njej pa je mačka iz krožnika na mizi jela.fuj!
eto tolk o fasadah in glumljenju finoče...glih take ki se najbolj fine znajo delat,so po navadi(pa ne vse!)največje packe.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
obliterator - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: ljubljana
Glede na to, da so praktično na vseh področjih ženske že enakopravne moškim, bi bilo smiselno predvidevati, da bo tudi moška populacija prevzela del hišnih opravil, saj je bilo to včasih izključno v ženski domeni.
In iz osebnih izkušenj lahko rečem, da se te stvari premikajo na bolje. Kar se pa meni zdi zabavno je, da se vedno več ženskam kratko malo j*** za ta stvari in raje posedajo in nakupujejo in podobne stvari. Seveda si me drznem posploševati moje opažanje na celotno žensko populacijo, vendar se opazno pojavlja nek trend.
Bi mogoče katera hotela to pojasniti.
In iz osebnih izkušenj lahko rečem, da se te stvari premikajo na bolje. Kar se pa meni zdi zabavno je, da se vedno več ženskam kratko malo j*** za ta stvari in raje posedajo in nakupujejo in podobne stvari. Seveda si me drznem posploševati moje opažanje na celotno žensko populacijo, vendar se opazno pojavlja nek trend.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Se stirnjam, da glede na pogovore med mladimi izgleda, kot da se gospodinjska opravila ne delijo več glede na spol, ampak sociološke raziskave pravijo drugače. Baje naj bi se mladi pari strinjali z delitvijo dela in tudi verjeli, da opravljajo enakovredna dela, ampak v realnosti še vedno večji delež opravil opravljajo ženske. Res žalostno.

-
merisima - Kofetarica
obliterator napisal/-a:Glede na to, da so praktično na vseh področjih ženske že enakopravne moškim, bi bilo smiselno predvidevati, da bo tudi moška populacija prevzela del hišnih opravil, saj je bilo to včasih izključno v ženski domeni.
ja sej to tud jaz opažam,da se nekje take stvari dogajajo,sam v taki situaciji so pa moški kratko malo copate.kaj češ...obstajajo fine dame,ki se bojijo,da si bodo pri delu noht zlomile,al pa da se jim pri pomivanju posode zlušči najljubši lak za nohte...vboge revice,ko so pa tolk keša pr kozmetičarki za manikuro pustile.poznam tud nekej takih finoč.pa moja nekdanaj kolegica ni doma nit z mišjim kurcom mignla.pa je meni govorila,da sm neumna,ker pomagam doma pr vseh opravilih.zdaj pa lahk joka,ko ne zna nit metle prijet v roke.to pa je lenoba.
nism nit jaz deloholik,deleč stran od tega,sam znam kaj mi je za nardit.
pač te "prelepe" deklce so pa tud za okras,kot tud moški,ki se ne znajo ničesar primit in od njih ni nobenih drugih koristi.pa ne obsojam tud vseh iz te kategorije.sam res da večinoma to drži.
kot praviš posedanje in šopingi...sam tu si je tud sam tip kriv ki ne zna ukrenit tega sranja.sam enim je valda žal,da bi se njegova princesa matrala...jaz sama vem,da jaz ne bi v to padla...pa čprav moj dostkrat skoči ko jaz kaj delam in mi reče,da bo on namesto mene naredu,naj jaz uživam.ma ja pa kaj še!
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
obliterator napisal/-a:Kar se pa meni zdi zabavno je, da se vedno več ženskam kratko malo j*** za ta stvari in raje posedajo in nakupujejo in podobne stvari. Seveda si me drznem posploševati moje opažanje na celotno žensko populacijo, vendar se opazno pojavlja nek trend.
Tebi je zabavno...moški drugače gledajo na to.
Meni se zdi normalno, da ima ženska neke navade tudi v gospodinjstvu in ji ni težko doma kaj narediti. V nasprotnem primeru pač dolgoročno pri meni ne bo šlo skozi.
Ker ženske, ki zna biti samo "lepa", poležava in špila damo pač ne želim imeti ob sebi.
Če pa komu to odgovarja pa njegova izbira.
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
LuvDancin napisal/-a:*hox* napisal/-a:Moj fant naredi vse kar je treba.
Moj tudi. Posesa flet, poriba, zlikat si zna, oprat tudi, kuha ful rad in zlo dobr ... Za ožent!
On morda je...ampak ali se vprašaš ali si ti za oženiti (oziroma omožiti)?
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
Jochie - Cosmopsiho
- Na forumu od: 17. 9. 2005
LuvDancin napisal/-a:*hox* napisal/-a:Moj fant naredi vse kar je treba.
Moj tudi. Posesa flet, poriba, zlikat si zna, oprat tudi, kuha ful rad in zlo dobr ... Za ožent!
jaz tudi naredim vse kar žena reče, drugače je tako tečna, da je lažje narediti kot njo poslušati...

vse ženske ste iste!

no, moje delo je zjutraj posteljo postlati in po jedi odnesti iz mize krožnike...imam super ženo!

-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Pri naju je vzajemnost, tako da deluje 

I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
ryu10kyu napisal/-a:LuvDancin napisal/-a:*hox* napisal/-a:Moj fant naredi vse kar je treba.
Sej ni nobena napisala, da ona pa to ne zna/ne počne?

Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
merisima - Kofetarica
renatka_ napisal/-a:ryu10kyu napisal/-a:LuvDancin napisal/-a:*hox* napisal/-a:Moj fant naredi vse kar je treba.
Sej ni nobena napisala, da ona pa to ne zna/ne počne?
pač povedala je kaj njen tip naredi...sam mogoče si to nekdo drgač predstavlja.
jaz pa moj delava vse,pa še nisva za oženit/omožit zarad drugih stvari...kjer še morava malo odrast.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
obliterator - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 10. 2007
- Kraj: ljubljana
No ryu ne me narobe razumet. Kot se od moškega pričakuje da bo kaj pospravil se lahko isto pričakuje od ženske. To velja v obe smeri in strinjam se da ženska ki ne zna "metlo v roke vzet" je nesposobna, ampak enako nesposobna kot moški ki ne zna "metlo v roke vzet".
In verjemi mi da sodim v tisti del kjer jst veliko večino gospodinjskih del naredim jaz saj sem bolj pedanten in natančen vendar to nima veze u copatami, čevlji ali podobnimi obuvali s katerimi se karakterizira moško populacijo
In verjemi mi da sodim v tisti del kjer jst veliko večino gospodinjskih del naredim jaz saj sem bolj pedanten in natančen vendar to nima veze u copatami, čevlji ali podobnimi obuvali s katerimi se karakterizira moško populacijo

When the pin is removed, mr. grenade is no longer your friend.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]