Moški in alkohol
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
a_pikica_a napisal/-a:In *purple*, poleg agresije, se mi tudi redno pitje zdi problem. Ni panike, tu pa tam, vsakotolko žurke, ampak mislim, da on resno pretirava.
men se pa ne zdi, dokler se to ne vleče leta in leta.
V maljših letih, v času adolescence ko se je nam trgal smo bli mi tud usak tadrug dan pjani in se nam je zdelo blazno kul in zanimivo.Nekateri smo to popolnoma prerasli, tako da tud potice v kateri je rum ne pojemo, drugi še nadaljujejo, ampak men se ne zdi, da bi bil kdo resno od njih ogrožen.Od vseh mojih družb, ki smo ga skupaj žurali, ni niti enega, čeprou je blo umes nemalo ornk kronikou, vključno z mano, da bi zajadral v kakšne AA vode.Tko, da zarad svojih lastnih izkušenj tega ne jemljem tako resno, sploh pri situaciji od chiqqe ne, ker je očitno ona precej podobna njemu in se pač s takim načinom življenja strinja in ga sama tud živi.
pač no, sej razumem, da nekatere od vas moti,da oseba konzumira alkohol, ampak vseeno ni pa usak alkoholik in usak obsojen na prepad.
to je zame pač pretirano posploševanje,še huje zato, ker ne ene ne druge osebe ne poznate in ne veste nič več kot to kar je blo napisano.
claire...Kaj je potem kolega ki usakič ko je pijan papca živo mejo? Podzavesten veterjanski dinozaver?
se strinjam, da alkohol poudari podzavest do neke mere, ampak dejstvo ki ga je tudi sama omenila meni na zs,je pa zelo dober odgovor na njegove reakcije.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Sem skopirala nekaj chiqqinih izjav:
Ker če tole za vas ni nasilen in posesiven pijanec, potem tudi ne vem, kaj še mora narediti, da bo.
chiqqa napisal/-a:Napijejo se ga zmer ko mambe in delajo scene, oziroma moj je taglavni pr teh scenah, da neveš a bi se smeju al joku. Jz sm se na to tok navadla, da mi je normalno, s tem ko je drugim to bolano,nenormalno in bi odšle še isti trenutek. Recmo da hodjo nagi po kempu pa si kažejo lulčke, pa se skp tuširajo pa plešejo
ponavad je edini k se ga tok nacedi oz. njemu najbl butne vn
moj to vidu. K je ponoru ko nevemkaj, spet ISTE scene, začeu govort, da on ni neumn, da kaj sm se šla ke f* z njima (????) in če jz mislm, da si on neupa enga ubit (???) da mu bo zdle vrat zavil (to bi on k je pijan kr usm, še do kolega je začel bit pol nasiln,kr začeu ga neki mlatt pa za vrat držat??wtff??)... in valda jz prec stran, ker vem da rata ful nasiln in res, me vleku za roke čez en travnk, pa da me bo zaštihu (wtf???), jz sm se drla nej mi en pomaga, brcala ga u jajca, noge, use kar se je dal..on mene vleku, prou res zbala sm se zase. K to berm, se sliš res grozn, ampak jz sm se tok navadla na te scene, da me tole ni tok vrgl iz tira, ampak lih tok da nevem kam to pelje zarad takih scen? Jz se kr bojim mau letošnga morja. K se spomnm predlan k je teku za mano po celm kampu, da jz pa že nam šla, če sm z njim, v smislu njegova last
ker sva hodila pred njimi je spet znoru, me po celm križišču pred usmi zvleku, me obrnu na glavo in stresu, jz pa z miničm in valda prec kva se greš, neumn si,budala nehi,on je še bl me na silo vleku, za roke, obleko..res k da me en hoče posilt, lih tko je zgledal, pa še avti so stal zarad naju...res, kašne scene on men dela
zdej pa, povejte kaj da nardim, da bo tale morje bil z manj burnimi scenami in nasploh da ne bi biu tok nasiln do mene k je pijan
moj pa ostane z mano sam zto da ja ne bo kšnih pizdarij-kao nadzor nad mano- in pol sam da pozdravm kšnga znanca, prec, da sm k kurba ker use poznam??
na tone posnetkou k se on opoteka sred dneva k pjanc pa govori bedarije, vs rdeč v obraz, folk se mu smeje, k kr naenkrt pade dol in obleži, 'mrtu'
sva zun na čikcu, u izi debata, k pride moj po pol ure vs naklan, da me je blo sram, me na silo zgrab pred tem sošolcm in kaj delam sama tuki z njem – z unim pjanskim tonom, k da mi je fotr-pa še enimi,kaj debatiramo, kaj mam to za delat..
na morju....nkol ni soka, vode pol pa valda piješ pivo z vodko že nause zgodej in si do poldne mrtu (usaj tipi, babe gremo raj pol do trgovine pa če je še tok delč)...sam ta tekmovanja u pitju
Jaz sem pa ravno zdej ugotovila, da pr mojmu ratuje to problem. Ne, da bi se ga napil usak dan, ampak dost misli na pijačo, govori, da če bi loh spiu en pir na šihtu, bi pa ga in to prpoveduje s takim žarom...
pa je blo usak dan pijano, moj nabasan, jz še bl, al usi iste mambe, pa je blo use ql.
hitr zgubi živce - npr. zarad sojinih polpetou k sm nama nardila za jest, pa k je bla solata preveč kisla-a jz kisa še čutla nism pa take malenkosti
Sej je svinja, jz to use priznam in ga ne zagovarjam . In mate prou, in nč ne pluvate po njemu, pač tko je.
tut uresnic je kdaj pa kdaj uzkipljiv, hitr kej ponori loh tut za mejhno stvar, dela sceno iz banalne stvari in se nemore hitr umirt....
jz ne vem nobene negativne v 3 letih, pa mi je pokazu že zdavni pravi obraz, razn k je ga napije zna bit naporen (???)
Enkrat me bo že izučil
nasploh sm po karakterju dost odločna (napravm drugim) in trmasta, da če bi me sam enkrt udaru da ne bi mela pri njem več kej iskat, tko pa use ostalo štejem pod nakakšne 'nedoužne' igrce, ki sicer niso nedoužne, pak useen..mau si zatiskam resnico pred očmi jap, true,priznam
device marije haha valda, spiješ en pir pa te proglasijo za alkoholika
Ker če tole za vas ni nasilen in posesiven pijanec, potem tudi ne vem, kaj še mora narediti, da bo.
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
Če se motim, me prosim popravite, ampak mislim, da se fant od chiqqe bliža 30. in ne, to zame ni več adolescenca in čas "preizkusov".
Pa nisem rekla, da je obsojen na propad, ampak da rabi pomoč. Ker ni problem samo alkohol, ampak tudi dobesedno bolanost na živcih.
Pa nisem rekla, da je obsojen na propad, ampak da rabi pomoč. Ker ni problem samo alkohol, ampak tudi dobesedno bolanost na živcih.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
tmis_ - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 9. 2005
a_pikica_a napisal/-a:Pa nisem rekla, da je obsojen na propad, ampak da rabi pomoč.
Kakšno pomoč neki. Sej ti je že purple lepo razložila: to je samo obdobje "ko ne gre vse po maslu"; sej če jo malo zlasa, pa strese in ozmerja pred vsemi ni panike, itak v zvezi
a veš.ni use z rožcam postlan, pa da se učas kej kje zatakne..
- kinna
- Kofetarica
- Na forumu od: 24. 5. 2009
tmis_ napisal/-a:Kakšno pomoč neki. Sej ti je že purple lepo razložila: to je samo obdobje "ko ne gre vse po maslu"; sej če jo malo zlasa, pa strese in ozmerja pred vsemi ni panike
torej ko bo slabe vole, ko neka nebo tak ko bi hoto, pa mu boš na živc stopla, te lahko v PM pošle, si vse samo človek ne, te vlači za lasi???
in zaka se ne more normalno pomenit ka je blo pa ka ga pizdi...
js osebno nevem če bi bla z njim ob ˝takih˝ obdobjih
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
p!ka napisal/-a:chiqqa ne stoj mislit,da te kej napadam al pa pametujem. Sam zanima me tvoje mnenje. Jz mam doma doskrat situacijo,da je oče pijan in tiskrat rata agresiven; verbalno in telesno. Ker vem kko se počutim u tistih momentih, me je zdej strah,da bi tud jz naletela na tazga človeka in da bi to delau mojim otrokom. Tebe ni nič strah, da če masta v prihodnosti, otroke in da se ne bo ustavu "žurirat", da bo biu agresiven tud do tvojih/vajinih otrok ?
Torej, težko pričakovan odgovor lol
Bom rekla, da nasledn tedn ko gremo na Pag woohoo bom use zvedla in že zdej ve kakšen ultimat sem mu postavla, da čist možno da po Pagu ne bova več skp, ker zdej me kr mine ko vidm da gre 5 tipou, usi taprave kronce, dan in noč in nonstop in jih sploh ni pomembno če pridemo do Zrć Hvala bogu da gre kolegica še pa povn enga druzga folka k jim je pa res sma za žur,plesat do zjutir itd. upam da se mi ne bo strgal in bom rinla ke s kolegico, ko bo moj spet obolu ker mu bom pjana ugovarjala hmmm
Tko bom rekla, kukr sm že enkrat napisala, ne upa si on pridt več v svojo hišo pijan (tle bova pa živela skp ČE bo pršlo do tega) in ne upa si kričat v bajti kjer ma starce, čeprou to ni izgovor, šezmer so važni nameni če me hoče klofnt, že to boli k pomislm, da se drži/se bo držu nazaj zarad staršou (je že fotr reku, al grem jz od doma al pa ti k bo naslednič taka situacija).
Torej, mislm da izpadou nad otroci nima, usaj kukr sm do zdej spremlala zadevo se je zmer obesu na ljudi k se majo ali pa so močnejši od njega oz. tiste, k so ga v pijanm stanju podcenjeval al pa mu onemogočal npr. it vn žurat naprej, pa da naj gre spat, al pa jz k sm se ga začela izogibat in se mu v faco posmehovat al pa k je vidu me pridt iz ene šume vn z 2 tipoma -ona2 se name napopala pa ene neumesne spuščala, moj pa prec mislu da smo kej mel hmmm- no uglaunm, mislm da na otroke se ne bo znašu in če bo pršu domou pijan, še zmer je blo tko da če sm bla jz pr njemu on pa pršu iz kšnga lokala, ful naklan, je blo zmer use OK, sam lepo je šu pod tuš in zaspau ko dojenček, prec mu kdaj začeu fotr sikat pa ga prjeu na ornk kao da se nej pomiri, je ratala štala, tko da on tko izbruhne KO JE PIJAN in MU EN TEŽI..že sam je reku, če me lepo pustiš na mir, nardim ne krog, grem pod tuš, sam noben mi nej na silo nej ne ukazuje...in bo use uredu. In se strinjam, ker zmer je biu povod to da se mu je kdo posmehovou al se mu je pa to zdel, al ga je kdo na silo odrinu, mu reku kej..in je znoru, kao da pokaže svojo moč--dobr to ma on vrjetn že tko v podzavesti neko blokado, ker mi stalno govori da ga jz dajem v nč oz. ga podcenjujem..to pa sploh ni res, je pa res da velikrat ma prehude ambicije in ga rada mau spustim na realna tla, s tem ni pa čist nč narobe, ker nemaram folka ki mi sanjari :S temaaaa.
In možno da je tak zarad tega, ker ma v glav da ni kao dost dober za nobenga in pol to svojo jezo vn sprosti? Zdej sm spet zašla iz uprašanja, na otroke se neb nikol spravu ker oni mu neb težil in tut neb zakriču čez njih, s tem da so otroc otroc in morš bit do njih prjazn in tut k je biu recmo na Pagu pijan in jezn name in sva se skor da ne lovila po kampu, je do sosedovih otrok biu ful prjazn, mogoče že kr mau preveč hmm lol, dobr pretiravam no pač, in pred njimi se je nehu dret, kšno lepo pobožu pa kao PŠŠTT men k sm pizdila haha no to je blo tut men mau scary..pol k je šu stran pa spet zlobn Moj.
Drgač pa punce, nasploh znam jz k sm besna in jezna, kar se redko zgodi, ful napihnt zadevo in se neznam kontrolirat oz. mislm da je takrat to največji problem sveta in pol tut pišm temu primern, douge in jezne poste z nobenimi olepšavami, k sploh drgač ni tok hudo oz. ne vidm v tem tok problema, čeprou priznam da ni to normalno sploh Drgač pa ja, usi smo žurerski tipi (oz. sploh nimam ne kolegou in kolegic in ne on k neb za vikend kam sploh šli al pa da se ga ne bi pil --tko da men RES ni jasn, kje so pol te vaši tipi oz. kje jih pobirate, tko trezni, kaj ne hodjo vn, ne uživajo, ne žurirajo, bl se je to za uprašat) in pr men in pr njih se to vleče še iz srednje, gdaj bo pa koga minil pa nevem, mojga more čimprej al pa da zmanjša.
Zadnjič spremenil chiqqa, dne 08. Jul. 2009 10:33, skupaj popravljeno 1 krat.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Hvala bogu,da ste potrdile, da je sarkazem, ker sm se že ustrašla,da je mislna resno.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
*purple* napisal/-a: claire...Kaj je potem kolega ki usakič ko je pijan papca živo mejo? Podzavesten veterjanski dinozaver?
se strinjam, da alkohol poudari podzavest do neke mere, ampak dejstvo ki ga je tudi sama omenila meni na zs,je pa zelo dober odgovor na njegove reakcije.
purple
ta kolega ima še pač nekaj otroka v sebi. ko smo bili majhni smo si svašta v usta tlačli. to se mi ne zdi nič tako zelo čudnega. saj menda se ne baše s tem do sitosti.
joj mešate vse skupaj v isti lonec.
aja- na zs ti je poslala opravičilo zanj. no lepo za chiqqo. tip ima izgovor za nasilje. ful fino. ne morem verjeti, da lahko nekdo sploh to jemlje tako kot ti. *metuljčica je krasno povzela zgodbo. a se ti zavedaš na katero stran si se postavila? meni gre na bruhanje ko berem te odlomke iz chiqqinih postov.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
sploh se mi ne da več dolgovezit o tem,ker konec konceu niti ni moja stvar niti nič.
useeno pa ostajam za istim kar sm napisala, ker ne poznam ne nje, ne njega, ne poznam njune zveze niti situacije in nebi predvidevala in obtoževala.
In ne da toleriram naslije, ampak razumem pa ljudi ko imajo določenga provuciranja vrh glave in da takrat poči.
pač jebiga, vsak po svoje...
aja, pa ne nism se postavla na njegovo stran, to sm že povedala!
useeno pa ostajam za istim kar sm napisala, ker ne poznam ne nje, ne njega, ne poznam njune zveze niti situacije in nebi predvidevala in obtoževala.
In ne da toleriram naslije, ampak razumem pa ljudi ko imajo določenga provuciranja vrh glave in da takrat poči.
pač jebiga, vsak po svoje...
aja, pa ne nism se postavla na njegovo stran, to sm že povedala!
-
p!ka - Cosmofrik
Am.... Jz neb rada kej preuč pametovala, ker to so čist tvoje odločitve kaj in kako boš.
Sam to bi ti rada povedala glede otrok: ti lahko misliš,da mu otroci ne bodo sitnarli in težili (že to težko verjamem, ker otroci so pač taki,da so živahni, radovedni...),ampak tega,da njega otroci sami po sebi ne bodo motli pa nit slučajno ne verjamem. Zakaj ? Ker pr nas doma je blo doskrat tko,da fotru noben ni nič reku-nism ga ne nič prašali, sam sedeli smo in gledali TV z mamo, pa je totalno popizdu nad nami, ker mu ni pasalo,da smo sedeli na tem delu kauča,da smo to gledali,da smo ratali prestrašeni... Uglaunem, nič mu nismo direkt nardili, njega je pač kr naenkrat tisto začelo motit in se je dru in use dodatno v paketu pijanega človeka. Če pa je že nas spregledau pa se je na mamo verbalno sprauljau. Verjem,da nam ni blo prjetno poslušat zmerljiuk na račun mame.
Ne vem no... Če bi bla jz na tvojem mestu, bi bežala proč od njega. Sam jz nism ti.
Sam to bi ti rada povedala glede otrok: ti lahko misliš,da mu otroci ne bodo sitnarli in težili (že to težko verjamem, ker otroci so pač taki,da so živahni, radovedni...),ampak tega,da njega otroci sami po sebi ne bodo motli pa nit slučajno ne verjamem. Zakaj ? Ker pr nas doma je blo doskrat tko,da fotru noben ni nič reku-nism ga ne nič prašali, sam sedeli smo in gledali TV z mamo, pa je totalno popizdu nad nami, ker mu ni pasalo,da smo sedeli na tem delu kauča,da smo to gledali,da smo ratali prestrašeni... Uglaunem, nič mu nismo direkt nardili, njega je pač kr naenkrat tisto začelo motit in se je dru in use dodatno v paketu pijanega človeka. Če pa je že nas spregledau pa se je na mamo verbalno sprauljau. Verjem,da nam ni blo prjetno poslušat zmerljiuk na račun mame.
Ne vem no... Če bi bla jz na tvojem mestu, bi bežala proč od njega. Sam jz nism ti.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
nevem, k moj mene napade k je pijan jz njega 2x bl nazaj, če me začne vlečt jz njega začnem brcat, če mi začne sikat tih nism..jbga A ženska pa tipa loh, a pol tut jz nism normalna k sva pijana? nevem, nakonc sploh nimam filinga da sm bla napadena in se šezmer počutm močno, tut če sm pijana-mene bl izčrpa tist k se mu izogibam k je tok pjan oz. se mu usi, jz nej pa uredim zadevo in on bogi k usi stran od njega bežimo,on se pa ne men prbližat na lepš način če ga usi odrivamo in poč žiuc, sam kva čm, tut jz čem mir met pred njem ko je pijan, tega pač še ni pošteku.
NI šans da bom dovilila da pometa z mano, sploh bom premisnla čim se bom spustila z njem v zloo globoko veze, recmo da bi se zaročila, otroke, poročila itd-tega sicr še 10 let ne bo, tm do 30ga sploh-...in do tkrt ga bom že poznala, ker bova zihr kšne 7 let sam žvela skp, sicr že zdej vidm kako reagira na kaj k sm non stop tle On se zaveda problema in me ma rad preveč, da bi vrjetn z mano delu tko ceu lajf ker že zdej pravi, da če se počutm slabša oseba kot prej k nism bla z njem u zvezi,mu nej pa kao dam konc, tko da zaveda se, pazi že 2 tedna in mu uspeva pa se ma šezmer fajn, pa so smehi in use.
NI šans da bom dovilila da pometa z mano, sploh bom premisnla čim se bom spustila z njem v zloo globoko veze, recmo da bi se zaročila, otroke, poročila itd-tega sicr še 10 let ne bo, tm do 30ga sploh-...in do tkrt ga bom že poznala, ker bova zihr kšne 7 let sam žvela skp, sicr že zdej vidm kako reagira na kaj k sm non stop tle On se zaveda problema in me ma rad preveč, da bi vrjetn z mano delu tko ceu lajf ker že zdej pravi, da če se počutm slabša oseba kot prej k nism bla z njem u zvezi,mu nej pa kao dam konc, tko da zaveda se, pazi že 2 tedna in mu uspeva pa se ma šezmer fajn, pa so smehi in use.
Zadnjič spremenil chiqqa, dne 09. Jul. 2009 10:06, skupaj popravljeno 1 krat.
-
p!ka - Cosmofrik
Ammmm, dejansko ni blo to. Ampak ne bom ti šenkrat razlagala pointa mojga posta, ker mam filing,da prau nočeš razumet. Men je useno, zate se gre.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema