Moški in alkohol
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
Mimi_M napisal/-a:Hmm, opažam, da ste ful tolerantne glede pitja alkohola ...
Kar se bo večini čez nekaj let najverjetneje zdelo problematično.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ mislim da malo pretiravaš.
no pri nama je tako, da se mama ful fajn ko se skup napijeva. je pa to bolj redko oz. čist odvisno. kdaj pa kdaj pa tudi 2krat na teden (sploh poleti), včasih pa po več kot mesec ne.
če sma sama je kul, če je pa večja fešta, se znam jaz namulit zaradi brezveznih stvari, ker sem pijana bolj dovzetna za besede on pa manj. ampak nikoli nič hujšega. on ni tako mislil, jaz sem pa napačno vzela. in konec debate. tudi pogrevava nikoli ne teh reči.
mene ne moti, če gre s kolegom(i) na pivo, dve, včasih tri. to je recimo 3krat na teden (tu naj dodam, da mene čez teden ni doma, sicer bi bil z mano na pivu ). pijan itak ni bogvekaj po treh pivih (jaz že konkretno).
no pri nama je tako, da se mama ful fajn ko se skup napijeva. je pa to bolj redko oz. čist odvisno. kdaj pa kdaj pa tudi 2krat na teden (sploh poleti), včasih pa po več kot mesec ne.
če sma sama je kul, če je pa večja fešta, se znam jaz namulit zaradi brezveznih stvari, ker sem pijana bolj dovzetna za besede on pa manj. ampak nikoli nič hujšega. on ni tako mislil, jaz sem pa napačno vzela. in konec debate. tudi pogrevava nikoli ne teh reči.
mene ne moti, če gre s kolegom(i) na pivo, dve, včasih tri. to je recimo 3krat na teden (tu naj dodam, da mene čez teden ni doma, sicer bi bil z mano na pivu ). pijan itak ni bogvekaj po treh pivih (jaz že konkretno).
Zadnjič spremenil claire, dne 09. Jun. 2009 23:44, skupaj popravljeno 1 krat.
-
piškotek* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2009
- Kraj: Primorska
MsN napisal/-a:Mimi_M napisal/-a:Hmm, opažam, da ste ful tolerantne glede pitja alkohola ...
Kar se bo večini čez nekaj let najverjetneje zdelo problematično.
Tudi jaz sem opazila, da vam to sploh ni problem, če se ga skupaj napijeta. Me zanima kako boste razmišljale o tem ko boste malce starejše ali pa boste imele v družini primer alkoholika.
(s)mej se
- Gost
Jaz pa priznam, da bi me motilo, če bi vsak dan ali večkrat na teden sedel v gostilni, pil pivo in pozno v noč nekaj ur bluzil s kolegi. Se mi zdi, da se take stvari delno prerastejo nekje v srednji šoli, potem pa te hočeš nočeš dohitijo druge obveznosti in pač ni časa in interesa za takšna podaljšanja druženja. Tudi ne bi rada vsak drugi dan gledala njegovega pijanega izraza ali vohala vonja po pivu.
Malce imam pik na alkohol, da, kar pa ne pomeni, da me moti, če gre tu in tam ven s prijatelji in seveda pijejo. Tudi jaz si privoščim, ampak je razlika, če se to zgodi npr. 1x ali 3x na mesec, kot če se dogaja večkrat na teden in postane neke vrste navada oz. stil življenja.
Malce imam pik na alkohol, da, kar pa ne pomeni, da me moti, če gre tu in tam ven s prijatelji in seveda pijejo. Tudi jaz si privoščim, ampak je razlika, če se to zgodi npr. 1x ali 3x na mesec, kot če se dogaja večkrat na teden in postane neke vrste navada oz. stil življenja.
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
Mimi_M napisal/-a:Ja, če ti je kul, da ga oba pijeta, itak nimaš kej
Jaz ne pijem; mogoče na morju oz. poleti eno pivo, pa včasih kake borovničke za nazdravit...
Drugače pa me v zvezi z alkoholom hitro vse moti... da nekdo ne more niti en dan brez piva, ne pomeni nič dobrega...
tko se je zdej navadu od fanta fotr. usak dan eno pivce za živce, ker ga to odžeja (čeprou ve, da si pol še bl žejen) ampak se je tko pač navadu in pr njemu ne vidm nč problematičnga, ker mu vse te zadeve kako pol ratajo pijanci (tle čez cesto en žvi in dela probleme), ne dišijo in je ful proti in se vsem tisti k hodjo tle v bližnji lokal in debatirajo in spreminjajo svet, sam smeji in glede na sploh na njegov karakter mislm da tole pivo na dan ne bo delu problemov.
Če že, je pol bolj Moj kriza, ker on pa res nima mere. Učasih je res ni meu, sicer zdej se je nehal, sam je ful težk (odvisn kok s ega nabije) ko je pijan. Ponavad sm jz bl nabita od njega in je ql, in more on mene prenašat k delam pizdarije in jih tut govorim lol amapk šezmer, se učas uprašam, da ja ne bo tak k bo starejši, ker gre na pivo,dve,tri,štiri od kolega (ki je avtoličar in valda sam pije pir cele dneve) in pride domou al pa po mene pač tak, smešn sam ne težk, normaln...pa tisto 'ja, veš, sm ga mau spiu'...pa s tistim glasom k pjančk (sam on se to zajebava, ker nasploh se ta cela familija dela kr mau norca iz takih ljudi ker so tle okol sami taki lol)... in pol začne filozofirat, da bo hodu po lokalih k bo baba tečna pa se bo prmaju domou pa u kšn jark padu pa šu na urgenco in kao ful smešn (se začne smejat), pa blabla pa rečm sej pol nauš z mano haha pa reče, da se zajebava, da mu je sma smešn se o takih stvareh ment, sam da njemu to ni smisu življenja, ker mu nč ne manjka.
Sam k smo pa na morju....nkol ni soka, vode pol pa valda piješ pivo z vodko že nause zgodej in si do poldne mrtu (usaj tipi, babe gremo raj pol do trgovine pa če je še tok delč)...sam ta tekmovanja u pitju, pa kake fotke to nastanejo, pa k si napihnejo čoln pol pa ga gor pijejo pa delajo pizdarije, da ni večjih budal na plaži, da mi rata kr bad...upam da bo letos to v mejah normale, da USAJ pridemo na kraj dogodka kjer ga folk žura,pleše (Pag) haha da oni ne pokomirajo prej, al pa jz kukr pride.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Pretiravanja z alkoholom ne toleriram. Pr nobenmu. Ša najmanj bi si želela ob seb fanta, k se ne zna kontrolirat in mu je pod častjo naročt kokakolo.
Da bi se mi zgodiu ta zadn odstauk od predhodnice, bi spokala stran po dnevu pa pou . Fuj.
Da bi se mi zgodiu ta zadn odstauk od predhodnice, bi spokala stran po dnevu pa pou . Fuj.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
Ajča - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 1. 6. 2009
piškotek* napisal/-a:Tudi jaz sem opazila, da vam to sploh ni problem, če se ga skupaj napijeta. Me zanima kako boste razmišljale o tem ko boste malce starejše ali pa boste imele v družini primer alkoholika.
Meni se ne zdi problem, če se ga enkrat na tri mesece skupaj napijeva, ker se mi ne zdi to velikokrat. Drugač ima pa on strica, ki je alkoholik in je pijan 24h/dan (se drži zase, tako da ni problem). Mislim, da ne bom razmišljala nič drugače kot razmišljam sedaj, ko bom starejša, verjetno bom samo manjkrat kej več spila. Poznam pa primer, ko je v družini en sorodnik pod vplivom alkohola zažgal drugega in čisto razumem zakaj družinski člani ne pijejo več alkohola.
-
punk´s not dead - Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2008
pijavka_89 napisal/-a:Moj fant je ful prijazen dečko! Ko se ga napije je pa ful smešn, če se ga preveč sploh govorit ne zna več! Drugač pa če ga tak mal...kak pirček al pa dva/tri pa postane mal bolj zgovon, kar sicer drugače ni.
Me pa je začelo motit to, da vsakič ko gre mim gostilne, kjer so njegovi prijatelji mora it nujno na pivo tja, pol ga pa zabluzijo tam 4 ure...al pa dlje! Sploh če je lepo vreme...se to dogaja vsak dan!
sem mislila da je moj edini, glede na to da so večinoma ostale napisale, da fantje pijejo(se napijejo) trikrat letno ali na dva meseca..
ker moj tudi večkrat kaj spije..ne da bi bil pijan (to le za žurke ki so pa itak vsak vikend, takrat včasih pijem jaz tudi)..
ampak drugače, nevem, navaden dan, pa pivo dve, kar včasih(redko-ker vmes jaz zatežim,in je pol spet to problem) preraste pri njegovi moški družbi na cel plato
in nevem, mene to moti..tebe ne, pijavka_89??
pa nevem no, kot je že ena napisala, po mojem s tega nastane alkoholik, če se zdaj napije vsak vikend, bo se čez čas (nevem, čez 20 let) vsak dan?!
no, pa da še odgovorim: moj ko pije, ni nasilen..
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
uf zdle ko berem sem res ful vesela da moj ne pije...edin ce je kaka posebna priloznost (=piknik s kolegi, kjer sm tut js zraven...poteka pa 1x na leto ) pa mogoc se kaj...pa ENO pivo spije zvecer mogoce zvecer 2x na mesec...ko mu zapase.
ne predstavlam si da bi mi domou sred dneva hodu pijan?! to se mi zdi neodgovorno in nezrelo od fanta (Ce se pogosto ponavlja..)
ne predstavlam si da bi mi domou sred dneva hodu pijan?! to se mi zdi neodgovorno in nezrelo od fanta (Ce se pogosto ponavlja..)
- chiqqa
- Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 9. 2006
Jaz sem pa ravno zdej ugotovila, da pr mojmu ratuje to problem. Ne, da bi se ga napil usak dan, ampak dost misli na pijačo, govori, da če bi loh spiu en pir na šihtu, bi pa ga in to prpoveduje s takim žarom... sicr ma pa tut kolege take, ki ga non stop pijejo, hodjo po veselicah, tekmah, bdayjih, žurkah in valda je pol moj tut tak-le da so uni usi samski. Napijejo se ga zmer ko mambe in delajo scene, oziroma moj je taglavni pr teh scenah, da neveš a bi se smeju al joku. Jz sm se na to tok navadla, da mi je normalno oz. smešen, s tem ko je drugim to bolano,nenormalno in bi odšle še isti trenutek. Recmo da hodjo nagi po kempu pa si kažejo lulčke, pa se skp tuširajo pa plešejo (kao use za zajebancijo) in takšne in drugačne scene, jz sm šla le do te točke, da sm vidla use lulčke teh kolegou, nevem kok fotk kjer umreš od njihove alkoholiziranosti in kakšne p* to počnejo, pa pač to da sm se šla enkrt pijana tuširat z njimi, ampak to je to. To še ni problem. Problem nastane, da moj nima mere. Gre recmo na pijačo in lih takrat se kej praznuje al pa tudi ne-zmeri je neki!!!- in pride čez 3 ure vs mehk, kolegi mu pišejo smsje če je ok in kao ful smešn, k mi on celo noč bruha zravn postle da res skor znorim. Ker prvič, sred tedna, brez razloga-jaja kao praznovanje k je un dubu nou avto hmm?-in ponavad je edini k se ga tok nacedi oz. njemu najbl butne vn, še posebi če pije sam pivo, to je katastrofa. Potem so se začel še pirčki čez dan, pač tko,namest soka,vode(tega sploh ne pozna), pa če gre do enga kolega k je avtoličar, tist jih pa skos sam odpira in valda moj vs tisto 'waa hudo gremo k njemu, mau ga spit'..pa še vs ponosn na to, v tistm tonu pijačkou, kao k se dela norca iz njih, a sam ratuje lih neki tazga?? In zanč mi je spet prekipel. Sicer se te scene več al mn vlečejo že od predlani iz morja, pa da mau povem. Bli smo na pikniku prejšno soboto, vse lepo in prou, zakon piknik, res ni da ni, zajebancija, smeha itd. In valda vse že na glavo ampak moj še kr ni explodiru. Pa sm rekla, da to neki ni normalno zanjga, k ne mine kšna urca, mi je začel nabijat. Tko grem jz na wc nekam po eni gozdni potki, pa za mano k sm opravla 2 tipa k velata za kao najbl huda jebača v tem kraju,da sta pof* use kar gre..in tko onadva men v smislu ' u kake suhe nogice, pa ritka mmmm ustav se se bova mi2 neki pomenla'..jz ne jebem 5%, pa še froca si je letos nakopu, niti ne zanima me..in neki rečm nazaj, grem dalje. Sta pršla za mano ful hitr in je zgledal k da skp prhajamo in je moj to vidu. K je ponoru ko nevemkaj, spet ISTE scene, začeu govort, da on ni neumn, da kaj sm se šla ke f* z njima (????) in če jz mislm, da si on neupa enga ubit (???) da mu bo zdle vrat zavil (to bi on k je pijan kr usm, še do kolega je začel bit pol nasiln,kr začeu ga neki mlatt pa za vrat držat??wtff??)... in valda jz prec stran, ker vem da rata ful nasiln in res, me vleku za roke čez en travnk, pa da me bo zaštihu (wtf???), jz sm se drla nej mi en pomaga, brcala ga u jajca, noge, use kar se je dal..on mene vleku, prou res zbala sm se zase. K to berm, se sliš res grozn, ampak jz sm se tok navadla na te scene, da me tole ni tok vrgl iz tira, ampak lih tok da nevem kam to pelje zarad takih scen?
Jz se kr bojim mau letošnga morja, ker men zvečer skor usakič zamori (lan mi je blo zakon, ker sm bla brez njega-neki sva mela pavzo in to) sicr sej zakon mi je z njimi najbl kot družba, sam te scene zvečer, sam da se pog. z enim tipom al pa s bežnim kolegom pač na kšni žurki, k itak ne boš ignoreru folk pa biu prjazn, on ponori totalno, da zakaj se morm z vsakim zaštekat..JA PAČ?..ČIST normaln talk spremeni v katastrofo...in če njim ne rata pridt do Zrć, pa hočva s kolegico ga it žurat, valda da pač nej oni zakomirajo tm, si mau lulčke pokažejo, mi2 pa plesattt all night long, ampak ne. K se spomnm predlan k je teku za mano po celm kampu, da jz pa že nam šla, če sm z njim, v smislu njegova last, da sva skupi na morju in bomo skp hodil vn, a on kumi stau na nogi, folk k je prhaju mim se mu je kr umiku pa govoru da se nej umiri, ker je delu paniko za bz. In fore, k so bli tok naklani, sej nerečm, da jz pa kolegica ne, ampak nama je blo prou bruke hodt z njimi, ker je moj ogovarju mejhne punčke (wtf??) in kr neki kriču na ljudi mim 'dj mi robčk!' in 'usazga bom razbou'???? Njemu res na bad useka tale alkohol,še sam se strinja...in valda, ker sva hodila pred njimi je spet znoru, me po celm križišču pred usmi zvleku, me obrnu na glavo in stresu, jz pa z miničm in valda prec kva se greš, neumn si,budala nehi,on je še bl me na silo vleku, za roke, obleko..res k da me en hoče posilt, lih tko je zgledal, pa še avti so stal zarad naju...res, kašne scene on men dela in najhuj je to, da potem vsi kolegi, ' u red ga sprav', ker uni nočjo met to žval čez in se jim ne da ubadat. Ja najlažji!!
Torej, kaj predlagate? Jz se zmeri pol z njim pogovorim in on se vsakič bl mau spomne in oprostiiii, konc je dobu že itak 1000x od mene zrt takih zgodbic, sam kaj nej. Mu rečm, da tko ne bo šlo naprej, da ne bom šla na morje z njim, ker ne bom prenašala težaka k se ga zvečer napije in govori da bo naredu samomor k bo skoču u morje in tam nag stoji,folk pa gleda pa se smeje?? In on men, da se bo probu prlagodit, da neve zakaj mu tok na bad useka. Ker drgač je res ful uredu, štekava se, mava se rada in vse, je pa res da hitr že k je trezn zgubi živc da se kr ustrašš,sam udaru me ni pa še nikol, sam sej je dost, da ti grozi pijan da te bo ubiu, pa te vleče nekam na samo, k en posiljevalc...Morje brez njega itak odpade, ker nesmem jit brez njega, ker bi se po njegovo kr skurvarla naokol-k sm se že tokrat O.o (wtf???), k men morje predstavla žurko, zabavo, pijančevanje, smeh, zajbencijo pa pleeesaatttt nonstop, tipou še opazm ne in se jih otresm, pa tut če je Pag
Sm mu rekla, da on ne bo šu zravn, ker vrjem da bi raj tvoji kolegi vidl en par jošk k pa en nag lulčk več hahahaha pa itak vem, da se noben neb rad odpovedu temu morju, sama pa itak ne smem it, sploh pa s kolegicam SAME..čist šok
Mislm, da sm povedala več al mn, zdej pa, povejte kaj da nardim, da bo tale morje bil z manj burnimi scenami in nasploh da ne bi biu tok nasiln do mene k je pijan (zmer najde neki, da mu ni všeč, da se pol znese name, a res ne delam nč tazga, sm pijana, skačm, plešm, se pog., smejm, pač sproščeno-jz ne vidm tle problema), čeprou drug dan se pa opravičuje in je k drug človk, k da ni bil to on prejšnji večer - je pa res da je po horoskopu dvojček
Jz se kr bojim mau letošnga morja, ker men zvečer skor usakič zamori (lan mi je blo zakon, ker sm bla brez njega-neki sva mela pavzo in to) sicr sej zakon mi je z njimi najbl kot družba, sam te scene zvečer, sam da se pog. z enim tipom al pa s bežnim kolegom pač na kšni žurki, k itak ne boš ignoreru folk pa biu prjazn, on ponori totalno, da zakaj se morm z vsakim zaštekat..JA PAČ?..ČIST normaln talk spremeni v katastrofo...in če njim ne rata pridt do Zrć, pa hočva s kolegico ga it žurat, valda da pač nej oni zakomirajo tm, si mau lulčke pokažejo, mi2 pa plesattt all night long, ampak ne. K se spomnm predlan k je teku za mano po celm kampu, da jz pa že nam šla, če sm z njim, v smislu njegova last, da sva skupi na morju in bomo skp hodil vn, a on kumi stau na nogi, folk k je prhaju mim se mu je kr umiku pa govoru da se nej umiri, ker je delu paniko za bz. In fore, k so bli tok naklani, sej nerečm, da jz pa kolegica ne, ampak nama je blo prou bruke hodt z njimi, ker je moj ogovarju mejhne punčke (wtf??) in kr neki kriču na ljudi mim 'dj mi robčk!' in 'usazga bom razbou'???? Njemu res na bad useka tale alkohol,še sam se strinja...in valda, ker sva hodila pred njimi je spet znoru, me po celm križišču pred usmi zvleku, me obrnu na glavo in stresu, jz pa z miničm in valda prec kva se greš, neumn si,budala nehi,on je še bl me na silo vleku, za roke, obleko..res k da me en hoče posilt, lih tko je zgledal, pa še avti so stal zarad naju...res, kašne scene on men dela in najhuj je to, da potem vsi kolegi, ' u red ga sprav', ker uni nočjo met to žval čez in se jim ne da ubadat. Ja najlažji!!
Torej, kaj predlagate? Jz se zmeri pol z njim pogovorim in on se vsakič bl mau spomne in oprostiiii, konc je dobu že itak 1000x od mene zrt takih zgodbic, sam kaj nej. Mu rečm, da tko ne bo šlo naprej, da ne bom šla na morje z njim, ker ne bom prenašala težaka k se ga zvečer napije in govori da bo naredu samomor k bo skoču u morje in tam nag stoji,folk pa gleda pa se smeje?? In on men, da se bo probu prlagodit, da neve zakaj mu tok na bad useka. Ker drgač je res ful uredu, štekava se, mava se rada in vse, je pa res da hitr že k je trezn zgubi živc da se kr ustrašš,sam udaru me ni pa še nikol, sam sej je dost, da ti grozi pijan da te bo ubiu, pa te vleče nekam na samo, k en posiljevalc...Morje brez njega itak odpade, ker nesmem jit brez njega, ker bi se po njegovo kr skurvarla naokol-k sm se že tokrat O.o (wtf???), k men morje predstavla žurko, zabavo, pijančevanje, smeh, zajbencijo pa pleeesaatttt nonstop, tipou še opazm ne in se jih otresm, pa tut če je Pag
Sm mu rekla, da on ne bo šu zravn, ker vrjem da bi raj tvoji kolegi vidl en par jošk k pa en nag lulčk več hahahaha pa itak vem, da se noben neb rad odpovedu temu morju, sama pa itak ne smem it, sploh pa s kolegicam SAME..čist šok
Mislm, da sm povedala več al mn, zdej pa, povejte kaj da nardim, da bo tale morje bil z manj burnimi scenami in nasploh da ne bi biu tok nasiln do mene k je pijan (zmer najde neki, da mu ni všeč, da se pol znese name, a res ne delam nč tazga, sm pijana, skačm, plešm, se pog., smejm, pač sproščeno-jz ne vidm tle problema), čeprou drug dan se pa opravičuje in je k drug človk, k da ni bil to on prejšnji večer - je pa res da je po horoskopu dvojček
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
Oprosti, če bo tole zvenelo nesramno, ampak težko se odločim, kdo je bol prizadet - ti ali on. Če se imaš vsaj malo rada, ga pusti, pa naj grozi s samomorom. Tazga tipa bi jaz sama utopila, mu sploh ne bi bilo treba grozit. In tolaženje v smislu, da se drugače fajn razumeta je bulshit, ker te ta človek niti malo ne spoštuje.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Men je blo kar grozno vse to brat!
Kak lahko to prenašaš?
Resno, če se imaš kaj rada, boš šla stran. (samo dobronameren nasvet).
Tvoj fant ima resne probleme. Če misliš, da se bo kar nehalo- preveč upaš. Prej bo še hujše ratal.
Kak lahko to prenašaš?
Resno, če se imaš kaj rada, boš šla stran. (samo dobronameren nasvet).
Tvoj fant ima resne probleme. Če misliš, da se bo kar nehalo- preveč upaš. Prej bo še hujše ratal.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov