Mamin sinko

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 04. Jan. 2009 23:45

jullia_ napisal/-a: Tvoj največji problem trenutno ni vsiljiva tašča, ampak nesposoben tip.
Če se boš nje rešila, ti bo v bistvu še huje, ker boš imela na grbi človeka, ki niti slučajno ne zmore skrbet sam zase.

Well, tole sm tut jst pršla napisat :) .

K prebiram peripetije s temle sinkom, se mi zmer bl zdi, da bi taščico mogoče res enkrat, dvakrat (mogoče tut trikrat) na rit vrgl, če bi se dečko postavu zase (nimam u mislih jezikanja, zjanja in nekih otročjih izpadou u želji po autoriteti), ampak četrtič bi po usej verjetnosti mouče sprejela oranžen pulover pa rdeče gate, pojslo posprauleno po diagonali in dejstvo, da bo sine mogoče kšno stvar pozabu spakirat, ampak kljub temu preživeu. Ampak kr njega tovrstni komentarji in narekovanje kako živet, očitno ne motjo (zadost), se jih mama veselo poslužuje še naprej.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 04. Jan. 2009 23:54

*lilica* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:zdaj pa že priznavaš, da si še kufra ne zna napolnit.

Ne pravim, da si ga ne zna napolnit. Sem mu tudi že rekla, da bova skupaj prtljago prpravla midva zanj, pa ko je prišel domov, je imel že vse napokano.
To ne pomeni, da ne zna, v tem primeru niti ni mogel in mu v bistvu ni bilo treba.

Torej boš ti prevzela vlogo njegove mame in skrbela, da bo imel s seboj dovolj čistih gat?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 05. Jan. 2009 8:39

jullia_ napisal/-a:
*lilica* napisal/-a:
jullia_ napisal/-a:zdaj pa že priznavaš, da si še kufra ne zna napolnit.

Ne pravim, da si ga ne zna napolnit. Sem mu tudi že rekla, da bova skupaj prtljago prpravla midva zanj, pa ko je prišel domov, je imel že vse napokano.
To ne pomeni, da ne zna, v tem primeru niti ni mogel in mu v bistvu ni bilo treba.

Torej boš ti prevzela vlogo njegove mame in skrbela, da bo imel s seboj dovolj čistih gat?

Ne, jest sem mu že povedala, da si bo to rihtal sam, in da jaz stvari ne bom delala namesto njega, lahko pa mu pomagam npr.,da ga opomnim, kaj naj še vzame itd.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Jan. 2009 10:08

Hm, jaz sem tudi imela na faksu tipa, ki je v petek odložil potovalko z umazanimi cunjami v predsobi in jo v nedeljo zvečer spet vzel s sabo v Ljubljano - v vmesnem času so se pa cunje skrivnostno transformirale iz umazanih v čiste in speglane ... v torek je pa klical mamo, zakaj mu ni dala noter tistih hlač. :D
Nisva nikoli prišla do točke, da bi razmišljala o skupnem življenju, zato me to ni motilo. Tako da ne vem, kako to rešiti.

Za začetek bi moral on (če to sploh želi!) postaviti meje. Kdo ima dostop v sobo oziroma njegov del stanovanja. Pokazati, da zna skrbeti sam zase. Na pripombe o svojem videzu se je pa najbolje odzvati z ignoriranjem ali preprosto s stavkom: Meni je tako všeč.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 2. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a barbika_444 » 05. Jan. 2009 13:05

Če njega ne moti, ne vem, zakaj bi tebe. Nezavedno prevzemaš vlogo njegove mame, hočeš bit na njenem mestu. Moti te, da se obrije, ker mu je tako rekla mama, hkrati pa si želiš, da se ne obrije in ji nasprotuje, ker tako želiš ti. Ja bogi dečko. Kaj če bi ga pustila da dela tako, kot mu paše? Njegovo življenje, njegova mama, njegove odločitve. Pusti ga živeti. Če se boš trudila, da ga spremeniš, ne bo dobro.

Trenutno živi pri svoji mami, in ona je glavna. Tle nimaš kej. Ko bosta pa skupaj na svojem, potem pa uveljavljaj svoja pravila in mu narekuj, kdaj želiš da se obrije, mu ne pospravljaj postelje, ga teraj da sam spakira in podobno.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 05. Jan. 2009 13:15

barbika_444 napisal/-a:Trenutno živi pri svoji mami, in ona je glavna. Tle nimaš kej.

Pa to pomeni, da mu lahko teži, če se ne obrije? Se pa strinjam, da če njega ne moti, ona nima kaj dosti za narest.

Mene bi predvsem zmotilo to, da imam tako vodljivega fanta.
Uporabniški avatar
frigga
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 12. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a frigga » 05. Jan. 2009 13:30

Sam če je tip star 26 let, ne moreš glih rečt, da je mama glavna in da je potem pa opravičljivo, če mu ona narekuje, kdaj naj se obrije, pospravi posteljo itd. Pri tolikih letih se da s starši živet na drugačen način, ne pa s tem otroškim pedenanjem.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 05. Jan. 2009 14:20

*lilica* napisal/-a:Jest sm mu že omenila enkrat glede tega, da bova živela pri njem, da naj me poskuša razumet, da je on določil, kje bova živela, brez, da bi jest sploh imela kaj besede in da kaj bi naredil, če bi rekla, da niti slučajno nočem živeti tam in potem je rekel, če lahko govoriva o čem drugem.

To je najhujši del. Ti se hočeš pogovarjat o resnem problemu in on ga ignorira. Ti hodiš z otrokom. Težave rešuje tako, da se pretvarja, da jih ni ali tako, da uboga mamo.
Ko bosta živela skupaj in bo mama hodila gledat kako skrbiš za njenega sinčka (ker to pričakuje od njegove žene) ti bo najbrž govoril, da jo pusti za ljubi mir.

Poznam tudi primere, ko sta hodila fant in punca, ki sta imela oba doma urejeno stanovanje, preselila sta se pa čisto drugam. Tega, da se starši odločijo, kje bodo njihovi otroci živeli tudi jaz ne razumem. Raje bi ta denar privarčevali in jim, ko odrastejo pomagali kupiti takšen dom kot si ga sami želijo. Poznam pa par, ki živi precej stran od njegove mame, a se ta vseeno nenapovedano pojavlja na vratih, včasih s potovalko in če jo povabijo na kosilo ga prinese s sabo, pa pospravlja po njuni hiši in pametuje o vsem.

Na svetu je nič koliko maminih sinčkov, ki jih je pokojni Rugelj poimenoval pezdetki in so za to krivi tudi očetje, ki niso znali odigrati svoje očetovske vloge ali pa je bila mati samohranilka in je svoje frustracije pucala na svojem sinu. Družba kot sama je tu kjer je in je bolna kot celota. Izgubljajo se vloge mati in oče...bitka med spoloma je itak že nekaj časa v vzponu. Modne smernice proizvajajo metro seksualce...ženske postajajo možače in se borijo za svojo čast preko tepeža in svojo manjvrednost in frustracije kažejo navzven na svojih sovrstnikih.

Družba je bolna, ker ni enakopravnosti med spoloma. Poznam ljudi, ki so odraščali samo z mamo ali celo samo z očetom, pa jim nič ne manjka. To pa zato, ker njihovi starši niso mame, ki ne vedo niti kako se zamenja žarnico ali očetje, ki mislijo, da krožniki in hrana med obroki sami priromajo na mizo, ampak ljudje, ki so znali otroke vzgojiti v samostojne odrasle.
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 05. Jan. 2009 14:57

Noelia napisal/-a:Poznam tudi primere, ko sta hodila fant in punca, ki sta imela oba doma urejeno stanovanje, preselila sta se pa čisto drugam. Tega, da se starši odločijo, kje bodo njihovi otroci živeli tudi jaz ne razumem. Raje bi ta denar privarčevali in jim, ko odrastejo pomagali kupiti takšen dom kot si ga sami želijo. Poznam pa par, ki živi precej stran od njegove mame, a se ta vseeno nenapovedano pojavlja na vratih, včasih s potovalko in če jo povabijo na kosilo ga prinese s sabo, pa pospravlja po njuni hiši in pametuje o vsem.

Nekaterih dejansko ne moti, če pride tašča pametovat in urejat stanovanje. Ampak že ko to vidim pri drugih parih, mi začne kuhat v glavi, ker vem, da bi moja to storila privč in zadnjič.

V naši družini je normalno, da ne bom živela doma, zato tudi nimamo ogromne hiše. Ker tudi moja starša uživata na svojem in večkrat rečeta, da jima je tako veliko bolj všeč kot da bi živela pri starših, kljub temu, da imata oba čisto fajn starše. Na srečo so mi pač starši privzgojili ta občutek, da sem doma vedno dobrodošla, ampak da si želijo, da zaživim samostojno. In za to sem jim zelo hvaležna, ker vem, da se bom z mamo odlično razumela, če ne bova živeli v isti hiši - enako s taščo. Škoda, da moj tip ni istega mnenja.

Trapa napisal/-a:Samo dejmo bit iskreni: dečko je len. Ko gnoj.

To drži ... kdo pa ga je naredil lenega? Če bi ga mama znala in hotla naučiti kaj samostojnosti, bi bil že navajen, da si vsak kufer sam spakira.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 05. Jan. 2009 15:23

barbika_444 napisal/-a:Če njega ne moti, ne vem, zakaj bi tebe. Nezavedno prevzemaš vlogo njegove mame, hočeš bit na njenem mestu. Moti te, da se obrije, ker mu je tako rekla mama, hkrati pa si želiš, da se ne obrije in ji nasprotuje, ker tako želiš ti. Ja bogi dečko. Kaj če bi ga pustila da dela tako, kot mu paše? Njegovo življenje, njegova mama, njegove odločitve. Pusti ga živeti. Če se boš trudila, da ga spremeniš, ne bo dobro.

Trenutno živi pri svoji mami, in ona je glavna. Tle nimaš kej. Ko bosta pa skupaj na svojem, potem pa uveljavljaj svoja pravila in mu narekuj, kdaj želiš da se obrije, mu ne pospravljaj postelje, ga teraj da sam spakira in podobno.

Pravzaprav se strinjam.
Če njega ne moti, da imajo starši ključ od njegovega stanovanja, potem nimaš kaj ... Zamenjati ključavnico ni pretiran strošek. Zamenjati tipa je malo teže ... ampak - si predstavljaš celo življenje gledati taščo v vajinem stanovanju?
Tiste pripombe o britju in oblačenju pa mirno presliši.

Pogovori se z njim, kaj je pripravljen narediti, da bi bilo tebi skupno življenje znosno.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 05. Jan. 2009 20:09

[quote="ryu10kyu"]Poanta je v tem, da je takšen dečko nezmožen za samostojno življenje. Saj ga tudi mama ne bi spustila sigurno bi začela s kakšno čustveno manipulacijo...ne iti od mene stran...sama bom...rada te imam...saj ti je doma lepo ali ti kaj manjka, itd.
On tudi noče iti stran od nje, ker mu je doma lepo...saj to je njen namen. Ona v bistvu tekmuje z njegovo izbranko za pozornost in ljubezen in ga ne izpusti iz svojih lovk.
In to je lahko orenk zakomplicirano...v kolikor ni volje na njegovi strani in se ne bo postavil zase in mamo postavil na trdna tla bo ženska trpela.
Kar se tiče pa skupaj živeti v istem gospodinjstvu je pa spet druga pesem. Ona bo vedno tista mlada ki je potem prišla v hišo in jo bo mama stalno želela kontrolirati in ji bo pametovala. Redke so tašče s katerimi se da normalno bivati pod isto streho.

dejansko je tu poteza na moškem da se postavi zase in naredi korak v svojo odraslo obdobje ali pa bo večni otročiček(v glavi) in bo živel pri mamici ki ga bo ujčkala in mu odnašala vse od riti.[/quote]
aha...in res je dejansko takih ful dosti...sam jebi ga ne more se ti nekdoskos vmešavat v tvoj lajf...konta se da je mama mama,sam mora tud ona znat svoje meje...poznam eno,ki ji je fantova mama rekla,da ji naj ne dira sina...sprva je ta frendica misnla,da je zezancija,sam pol je vidla,kaj mama zganja in je šla stran od tipa,ker se jie nosatvno ni dalo tekmovat s taščo...vsi pa vemo,da so dobri in slabi trenutki življenje že nečijimi starši,al so to od punce al fanta...vse ma pluse in minuse...to vem tud sama...
sam moja tašča je dobr rekla...da si je mene prpelal sebi in ne njej in kar se vsaj najine privatnosti tiče se ne vtika ne vame ne vanj(ne več).
razume se,da je maina ljubezen brezpogojna in nadvse močna...mama nas bo vedno imela rada,sam naj ma od te deklce tašča rada svojga sina v mejah normale in ne natak način,da zravn trpi punca.mene je tud zatirala mat od mojga prvega tipa in naju s njim ni mogla vidit srečne,zato sva se tud po eni strani razšla.
poznam žensko,ki je požrla 2 heleksa na dan sinove poroke(sva s taščo kuhali kavo za svate,ki so pršli na dom).pa sva jo vprašali da zakaj je tak živčna da rabi tablete...pa je rekla,da bo sina zgubila...kaj k ga je zgubla,saj živijo še skos pod isto streho,sam je on en štuk gor!

zadnji odstavek pa ne vem kak naj komentiram,ker je tak bistvo zajeto da več bolj ne bi moglo bit...al opažam da enim fantičkom paše,da jih cel lajf pedenajo mame...in se ne zavedjo,da enkrat mame več ne bo...sam pol pa ostanejo vbogi osamljeni starci,ki si nit jajca ne znajo speč in se lahk sam v hiralnco vselijo...
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 05. Jan. 2009 20:11

frigga napisal/-a:
ryu10kyu napisal/-a:Poanta je v tem, da je takšen dečko nezmožen za samostojno življenje.

To pa ni res. Vse se da, samo če se hoče. Moj je bil tud tak, pa sva se pogovorila, odselila in zdej je kul. Tud jst se zdej bolje razumem z njegovo mamo. Pa pri mojemu niti približno nisem neki nadomestek zanjo.

Lej če pracočasno ukrepaš se da vse vštimat...in zgleda da vidva sta.svaka čast...in bog ne daj da je punca fantu nadomestek za mamo...to si nikaor nobena ne sme dovolit.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 05. Jan. 2009 20:15

trapa napisal/-a:
*lilica* napisal/-a:Če bi meni mama naštimala prtljago, bi lepo odprla potvalko, zložila vse ven, in si pripravila sama, ker rada vem, kaj ej notri in mislim, da mama tukaj nima kaj zraven, razen tega, da me lahko prijazno spomni, če sem še kaj pozabila.

Pa saj bi lahko to tudi on storil. Mati ne bi vedla, da je on potovalko reorganiziral po svoje. Pa tega (očitno) ni storil. Ker mu je lažje, če mami nardi.

Verjamem, ga maš rada in ti je hudo. Zato tudi najdeš izgovor za njegovo lenobo.
Samo dejmo bit iskreni: dečko je len. Ko gnoj.
Sem bla tudi jaz dolga leta sissy, ki si ni upala mami nič rečt, pa sem vseeno delala stvari na skrivaj po svoje in se šele nekje po 20. letu upala prvič postavit zase.
Če dečko pri 26h niti ne mrdne v smeri postavljanja zase lahko z gotovostjo trdim, da si se znašla v že naprej zgubljeni bitki.

joj trapa...jaz sm tud bla malo prveč tiho pred starcih,seveda,ko je šlo za pomembne zadeve...sam men je enkrat pr 19ki prvič počlo in sm se narepenčla zase...matr bil je kul filing...pa ne more se ti skos nekdo v lajf vtikat.ja tud sama sem delala stvari na skrivaj,kar je že pomenil mali upor...eto nas je kar nekaj tu...sam ne vem kaj molči en tip,ki mu mati diktira korare in s tem spravlja v obup njegovo izvoljenko?pičkica,ni kej...
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
jlpktnst
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jlpktnst » 07. Jan. 2009 16:33

*lilica*: So že pred mano vse lepo povedali. Samo ti bi rada rešila zadeve očitno, še vedno maš upanje. Tudi prav. Poskusi drugačne pristope. Mogoče bi šla skupaj v terapijo? Mogoče mu postaviš ultimat na čem kar mu je zelo pomembno in mu tako pokažeš koliko ti je pomembna ta reč?

Če situacija ostane takšna kot je se ne bo izcimilo nič dobrega. Sama to veš. Delaš tudi že na tem, lepo. Samo očitno ne dovolj zavzeto. Očitno fantu ni jasno kako pomembno je to.

Je pa seveda druga možnost - da mu je jasno in se je že odločil - za mamico.

edit: Pa seveda odgovor na vprašanje "kdo je kriv?" - odgovor je mati. Samo glede na to, da je tip polnoleten mora pa sam prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Sam kaj narediti. Nihče drug ne more nič.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 07. Jan. 2009 18:48

Hvala za vse odgovore :wink:
Se pogovarjava o tem in upam, da se bo stvar začela reševati.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov