Mamin sinko

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

ana27
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 3. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Jan. 2009 13:50

kr.ena napisal/-a:
ana27 napisal/-a:Mislim, da ti delaš problem, ki ga ni. Pa kaj, če mu mama pokaže kako se postelje posteljo, če je pa še pri 26ih ne zna postlati.
In tudi to, da mu reče naj se obrije se meni zdi prav. To je tudi od mojega bivšega mama počela in jaz sem ji vedno dala prav, ker mi ni všeč, da je tip zaraščen.

Hm. Če ti ni všeč, da je tip zaraščen, si izbereš takega tipa, ki se redno brije. Razen če ti je všeč tak tip, ki nima lastne volje in stori, kar mu ti rečeš (ali pa mama ... saj je vseeno)

Točno. In zato razumem, da mamo pač moti, če ni obrit. In če ga moti, da ga mama na to opozarja, naj gre na svoje in mu sigurno ne bo več težila.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 09. Jan. 2009 13:56

ana27 napisal/-a:
kr.ena napisal/-a:
ana27 napisal/-a:Mislim, da ti delaš problem, ki ga ni. Pa kaj, če mu mama pokaže kako se postelje posteljo, če je pa še pri 26ih ne zna postlati.
In tudi to, da mu reče naj se obrije se meni zdi prav. To je tudi od mojega bivšega mama počela in jaz sem ji vedno dala prav, ker mi ni všeč, da je tip zaraščen.

Hm. Če ti ni všeč, da je tip zaraščen, si izbereš takega tipa, ki se redno brije. Razen če ti je všeč tak tip, ki nima lastne volje in stori, kar mu ti rečeš (ali pa mama ... saj je vseeno)

Točno. In zato razumem, da mamo pač moti, če ni obrit. In če ga moti, da ga mama na to opozarja, naj gre na svoje in mu sigurno ne bo več težila.

Težko bo šel na svoje, ker so zgoraj zgradili hišo, ki ima sicer svoj vhod, vendar pa je nad mamino in on nikoli ne bo na svoje. Tega si niti ne želi, kar me seveda skrbi.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Jan. 2009 13:58

*lilica* napisal/-a: Ampak pri njih je tako, da če se ne obrije, se skoraj skregajo

Torej se le postavlja zase in ni tiho, da bi vse ubogal brez besed. Kar se tiče oblačenja je vprašanje, ali ni oblečen po maminem okusu, ali se oblači tako, da je res moteče?
Znajo pa biti tile edinčki zelo razvajeni in nesamostojni.
Kar se tiče skupnega življenja se strinjam, da mladi in stari ne gredo skupaj in je pametno živeti stran od njih. Ne prenesem, da bi tašča firbcala kam grem, kdo je na obisku,... Je pa tudi jasno, da če se nekam preselim, da ne morem tistim, ki tam živijo že kar nekaj let postavljati pogoje in jih spreminjati.
Kdaj se bosta mlada dva poročila je njuna stvar in ne stvar staršev. S tem pritiskom starši delajo veliko napako :evil:
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 09. Jan. 2009 14:01

Ja pol imas pa samo dve varianti..ali se sprijaznis s tem..ali pa odideta na svoje... midva sva si z bivsim v tistem casu stanovanje urejala(pri njemu doma) in hvalabogu da sva sla narazen..ker zdj k pomislim ne vem kako bi vse skupaj laufal... in prav zarad takih stvari sva z "bivso tasco" dostikrat bile na bojni nogi..ker ji pac nisem bila tiho, in sm ji takoj povedla, kaj mislim... ona je pac mislila, da bm js igrala nadomestno mamo..js sm ji pa kr kmalu dala vedet, da to ne bo slo... js rabim ob sebi tipa, ki ve kaj hoce, ki je samostojen, odlocen..ne pa 25letnega otroka... to vlogo bom igrala, ko bm mela svoje... In pri takem neodlocnem cloveku je kar tezko karkoli dosezt oz.mu dopovedat...mama je in bo manipulirala z njim!
ana27
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a ana27 » 09. Jan. 2009 14:37

*lilica* napisal/-a:Težko bo šel na svoje, ker so zgoraj zgradili hišo, ki ima sicer svoj vhod, vendar pa je nad mamino in on nikoli ne bo na svoje. Tega si niti ne želi, kar me seveda skrbi.

Misliš reči zgoraj zgradili še eno stanovanje? Zaradi tega mu ni treba ostati doma. Je pa drug problem, če on prav hoče biti doma. Tukaj potem očitno gre za enega maminega sinčka. Razumela bi, da bi imeli kako kmetijo, ali da bi bila starša kaj bolna. Je pa res, da slej, ko prej bosta stara in bosta rabila kakšno pomoč. Vse bi bilo bolj enostavno, če bi se lepo razumeli. Nekaj prilagajanja pa je tako ali tako vedno potrebno povsod.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 09. Jan. 2009 15:18

Ja, on hoče ostati doma in niti slišati noče, da bi šla živet kam drugam.
O tem sva že debatirala, da je v bistvu on določil kje bova živela, saj so z načrtom stanovanja začeli še predno sva postala par.
Vem, da se je povsod potrebno prilagajati in to sem tudi pripravljena, ampak da bova pa morala vedno povedati, ko bova kam šla, ker so tako navajeni, pa da bova vsak dan popoldne morala dol, ker so navajeni vsak dan skupaj spiti kofe..mi je pa preveč prilagajanja oz. to sploh ni več prilagajanje, ampak izpolnjevanje samo njihove volje.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Jan. 2009 15:24

Jst bi na tvojem mestu tekla, kolikor bi me noge nesle. A se misliš poročit samo s tem fantom, a kar s celo njegovo družino?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 09. Jan. 2009 15:48

*lilica* napisal/-a:Ja, on hoče ostati doma in niti slišati noče, da bi šla živet kam drugam.
O tem sva že debatirala, da je v bistvu on določil kje bova živela, saj so z načrtom stanovanja začeli še predno sva postala par.
Vem, da se je povsod potrebno prilagajati in to sem tudi pripravljena...

ti si se pripravljena prilagajat, on se pa ni :?:
zau se bo treba potem ocitno odlocit a se bos prilagodila njemu al sebi. ker on se teb ne bo
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 09. Jan. 2009 16:08

jullia_ napisal/-a: A se misliš poročit samo s tem fantom, a kar s celo njegovo družino?

To sem mu že povedala, da se želim poročiti z njim in ne z vsemi njegovimi.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 09. Jan. 2009 17:28

No in kaj je bil njegov odgovor?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 09. Jan. 2009 21:07

jullia_ napisal/-a:No in kaj je bil njegov odgovor?

Rekel je, da ne in potem ostal tiho.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 09. Jan. 2009 21:09

jullia_ napisal/-a:No in kaj je bil njegov odgovor?

Rekel je, da ne in potem ostal tiho.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 10. Jan. 2009 11:41

In kaj boš naredila? Vztrajala v situaciji, kjer očitno nimaš prav velike besede ali pregovorila fanta za selitev (kar je menda utopično) ali pa kar sama odšla?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 10. Jan. 2009 15:16

g00fy_qa napisal/-a:In kaj boš naredila? Vztrajala v situaciji, kjer očitno nimaš prav velike besede ali pregovorila fanta za selitev (kar je menda utopično) ali pa kar sama odšla?

Zaenkrat se bom čim več pogovarjala z njim o tem in upala, da se bo pokazal v svoji samostojnosti in s tem, da obvelja njegova (danes je namreč že obveljala...moral bi se obriti in se ni in je rekel, da mu je tako všeč :zustimm: ...sem bila kar presenečena).
Tudi z mamo se je že nekaj pogovoril o tem, vendar mi še ni uspel povedat, tako, da upam, da se stvari obrnejo na bolje, ker ga imam res zelo rada :)
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Peterca18 » 10. Jan. 2009 15:50

AniMaLisTik napisal/-a:
Peterca18 napisal/-a:Ah dajte no, a vam se res zdi najbolj konstruktivna rešitev menjat tipa? Halooo, z mojim se odlično ujameva v interesih, seksu, debatah ... zakaj bi šla iskat drugega, če pa ga mam rada in nočem drugega?!

Ampak ker noben tip na tem svetu nima samih dobrih lastnosti, je treba sprejet ali spremenit njegove slabe lastvosti. Jaz nekako načeloma nimam želje na silo spreminjat ljudi, ampak v tem primeru pa mi gre na živce in bi rada, da sam ugotovi, da bo treba malo spremenit odnos s svojo mamo. Tip se zna oblečt čist ok, ampak če mu mama reče da tako pa že ni v redu oblečen, se bo moral navadit da ji reče: tako je meni pač všeč. Enkrat se bo tudi moral navadit, da bo moral za sebe sam poskrbeti in da ga mama ne bo stregla od spredi in od zadi, ker če bo nekoč živel z mano, mu jaz niti slučajno ne bom pakirala za na morje, pazila da ne zmanjka njegovega deodoranta in ga 100x spomnila, da mora it plačat mobitel ... pač nisem tajnica.

Zlo dobro razmišlanje , dosti punc želi spremenit tipa ker jim nekaj ne paše , ampak to je navadn bulšit, jaz se ne spreminjam za nobenga takšen kot sem takšnega me imajo ljudje radi , če to tebi ne paše pol je to tvoj problem.
Se pa strinjam da pri takih zadevah je pa res mal čudno da mu reče mama da ni lepo oblečen pa se preobleče , razn seveda če je lolek pa si obleče majco narobe pa ga matka opomni pol bi še šlo :D

No, saj sem napisala, da jaz ne čutim želje po tem, da bi ljudi spreminjala po svoji meri... če se z nekom družim, to pomeni, da mi je všeč tak kot je. Ampak saj nas je večina ugotovila, da je tako obnašanje malo nenormalno, zato imam pravico, da mu povem, da se mi to zdi čudno.
Ko bom velika, bom Lara Croft.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov