Lenoba od tipa

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kdo je prenašu lenobo? :)

jaz
16
43%
jaz ne!
19
51%
a to še obstaja v tem času??
2
5%
Skupaj glasov : 37

tor
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 7. 2. 2007
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a tor » 18. Apr. 2008 0:03

Bibči napisal/-a:Pozdravljeni!
Morda pa ima kdo kakšen nasvet zame.
Živim s fantom, ki sicer kdaj pomaga doma, velikokrat skuha in je dokaj pozoren. Vendar, vsak dan skadi par jointov, za faks ne nardi čisto nič zadnje čase (leta), ter igra igrice cele dneve. Za vse sem jaz pobudnica (če odmislimo seks seveda :P) itd. Denar pa molze od familije. To traja že dolgo in me ful moti, in je glavni razlog zakaj bi odšla. Si že malo gledam stanovanja, če se to v kratkem ne spremeni. Samo takšna odločitev je vedno težka. Ima kdo podoben problem ali nasvet, ker res ne vem kaj naj?
Sicer pa se meni osebno zdi, da se fanti s takšnimi "težavami", zresnijo komaj pri ene 30, in da zaman čakam neke spremembe...

:roll: :roll: lenega geeka imaš
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 04. Feb. 2009 17:35

No, js mam tud eno lenobo doma. Staro slabih 25...ne pospravlja oblek za sabo, ne pomije posode za sabo, po tuširanju ne obesi brisače ampak jo kr vrže na tisto stojalo, živi za računalnikom itd..
Živiva z njegovimi starci in sem se mu parkrat hotla nekako "oddolžit" za njegovo lenobo tako da pokažem tudi js svojo lenobo, pa mi je bed ratalo zarad starcev.. On se sam ne loti nič nardit in še takrat ko ga zaprosim da posesa al kej takega kr neki začne rukat in čist živčen in pusti. Pol pa še js ratam živčna in ga naderem da naj se neha obnašat ko en smrkavc in naj kej nardi. Večinoma je tko da ko se mu kej ne da, pusti da se mu pove 20x pa se še zmer ne bo premaknu in pol grem js to nardit..in ko sm živčna zarad tega mi reče da kaj sm tečna. Kje ne bom?
Važno da ma računalnik...brez pretiravanja lahko rečem da je gor vsak dan 3 ure, občasno tudi več...ko ne spi..
Preseda mi to da mu je treba vsako stvar povedat in sovražim to da se pri 25ih letih moški ne zna nč sam spomnit, nč sam nardit in mu ni bed da baba sama vse dela. Važn da se on spozna na avte..ja kje se ne bo..sej je ceu čas na raznih forumih o avtih seveda.
Uglavnem...kako naj popravim škodo ki sta jo nardila njegova starša s tem da sta mu celo življenje sam rit filala z vsem mogočim in ga nosila na rokah? :aerger: :willnicht:
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 04. Feb. 2009 17:35

No, js mam tud eno lenobo doma. Staro slabih 25...ne pospravlja oblek za sabo, ne pomije posode za sabo, po tuširanju ne obesi brisače ampak jo kr vrže na tisto stojalo, živi za računalnikom itd..
Živiva z njegovimi starci in sem se mu parkrat hotla nekako "oddolžit" za njegovo lenobo tako da pokažem tudi js svojo lenobo, pa mi je bed ratalo zarad starcev.. On se sam ne loti nič nardit in še takrat ko ga zaprosim da posesa al kej takega kr neki začne rukat in čist živčen in pusti. Pol pa še js ratam živčna in ga naderem da naj se neha obnašat ko en smrkavc in naj kej nardi. Večinoma je tko da ko se mu kej ne da, pusti da se mu pove 20x pa se še zmer ne bo premaknu in pol grem js to nardit..in ko sm živčna zarad tega mi reče da kaj sm tečna. Kje ne bom?
Važno da ma računalnik...brez pretiravanja lahko rečem da je gor vsak dan 3 ure, občasno tudi več...ko ne spi..
Preseda mi to da mu je treba vsako stvar povedat in sovražim to da se pri 25ih letih moški ne zna nč sam spomnit, nč sam nardit in mu ni bed da baba sama vse dela. Važn da se on spozna na avte..ja kje se ne bo..sej je ceu čas na raznih forumih o avtih seveda.
Uglavnem...kako naj popravim škodo ki sta jo nardila njegova starša s tem da sta mu celo življenje sam rit filala z vsem mogočim in ga nosila na rokah? :aerger: :willnicht:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 04. Feb. 2009 18:15

ok kot prvo, 3 ure na dan za racunalnikom sploh ni velik, js sem dosti vec za racunalnikom, pravzaprav sem gor cel dan :D (ko nism na faksu). sigurno 10+ ur. skoraj vsak dan.

drugace pa, treba se bo bolj resno pogovorit. naj ve da ti tega pac v nedogled ne bos prenasala. zaenkrat vidi da lahko tako sfura zivljenje da mu pac nic ni treba delat in to se more koncat. povej mu, da bos spakirala kovcke in sla, ce se ni niti pripravljen zacet spreminjat. ne pricakuj sprememb cez noc ker to je nemogoce ampak vsaj delat more zacet u tej smeri, drugac bos to celo zivljenje prenasala, ce bos...
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 04. Feb. 2009 21:25

red_rose napisal/-a:ok kot prvo, 3 ure na dan za racunalnikom sploh ni velik, js sem dosti vec za racunalnikom, pravzaprav sem gor cel dan :D (ko nism na faksu). sigurno 10+ ur. skoraj vsak dan.

:eek: :eek: FREAK! :lach:

Men se to zdi pretiravanje in za zdravega človeka to ni normalno. Dost bolj normalno se mi zdi kej nardit doma, it na kašn sprehod, kavico...to je življenje...ne pa ta škatla...

Sej ko ga napizdim za kašno stvar, jih sliši še za nazaj..pol je pa un dan priden, vse pomaga pa to..pol se še meni posveti.. :oops: ...potem pa jovo na novo...in bi ga najraj užgala nekam..
Men je npr. ful grdo ko dela popoldne pa pride domov, me pride pozdravit, polupčkat..potem se gre stuširat...nato pa pride pregled raznoraznih forumov, oglasov in vsemogočih nepotrebnih informacij in neumnosti...nato pa pride v postlo ko sm js že v globokem spanju in me zbudi.. :evil:
Učeri je pa biu tok tečn da sm znorela..js že spim pa me začne neki ščipat pa stiskat pa sprašvat kaj bom jutr delala, kaj bo za kosilo, do kdaj bom spala in kr ene neumnosti..pol sm pa enkrat gor skočla in ful zavpila da naj me pusti spat...pa je sam reku da me ma rad in sva šla spat.. :lach:
Zdej sm mal zavila s teme, ampak je vseen povezan...kr ma vbistvu tok opravt s tem računalnikom mu zmanka časa zame, za psa, kaj šele za vse ostalo... :roll:
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 04. Feb. 2009 21:30

emmm...nekateri pač moremo presedet toliko in toliko časa pred računalnikom. če se ne motim, rdeča rožca arhitekturo študira. če pol fuckultetnim opravkom dodaš še 2 urce brskanja po netu....se zna hitro nabrat. ob določenih momentih tudi po 72+ ur nepretgoma za računalnikom:)

back to the topic. lenobe ne prenašam in ne podpiram, še pri sebi mi ge zlo na živce (pa sem v dokaj normalnih mejah lena)...na srečo je moj dečko kar aktiven, kadar lenariva, pa to skupaj počneva. je bil pa en prejšnji zlo len, še posebej kar se pospravljanja tiče. bljaksi.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 04. Feb. 2009 21:40

^^ja sem glih misla obrazlozit! fax zadeve in to :D
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 04. Feb. 2009 21:43

red_rose napisal/-a:^^ja sem glih misla obrazlozit! fax zadeve in to :D

no, no..to je neki drugega... :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 04. Feb. 2009 21:50

klupko napisal/-a:...kako naj popravim škodo ki sta jo nardila njegova starša s tem da sta mu celo življenje sam rit filala z vsem mogočim in ga nosila na rokah? :aerger: :willnicht:

Mission impossible :karate:

Objasni mu, da sam dejstvo, da hodi v službo, še nič ne pomeni in če misli, da je tistih 8 ur vse, kar rabi v življenju nardit, je v velki zmoti. Zdaj, a je tak, da če ti ne boš npr. nečesa naredila (iz bojkota) bo šel mamici potožit? Če ja, si v p**di. Če pa se bo lotil sam, pa še mogoče bo kdaj kaj iz njega. Ne vem, no, če še študiraš, mu začni najedat, da ti tud 8 ur na dan maš opravka s faxom in da je to še bolj zahtevno od službe, ker moraš intenzivno razmišlajt (pač sj si že neki namisliš :D ) in da naj naredi svoj del obveznosti. In predvsem: ne, ne pomaga on tebi, kvečjemu ti njemu pomagaš (še posebej, ker sta pr njem doma). Daj mu vedet, da je on tisti, ki vedno pusti zasvinjano kad, da on pohčije cel sekret ko ne nacilja v sredino, da za njim ostajajo cote po tleh in da naj se zamisli, da ti nisi dolžna njegove svinjarije odstranjevat.

Sam pretiravat pa spet ni. Glih vsako šalco posebej prat se mi zdi neumno. Pa včasih tud pustiš cote ležat, ker se boš čez 3 ure itak nazaj v njih preobleko. Itd...

aja, dodatek: tudi meni se 3 ure zdi čisto normalno.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 04. Feb. 2009 22:10

positive vibration napisal/-a:Mission impossible :karate:
:freak:

K sreči ni tak da gre mamici jokat..prej ona njemu če vidi da mava že svinjsko kopalnico...meni jo ni težko spucat, ampak hočem da se tud on kdaj kej spomni nardit... Včasih mi celo rata njega spravt kopalnico pomivat, tačas pa js likam al karkol..sam to je zeloooooo poredko.. :roll:
Sovražim to konstantno opozarjanje "to je treba"...
Danes po kosilumi je neki siku zakaj mu nism trenirke zašila..in sm rekla da sm delala 300 drugih stvari in da nism mela časa..če i on svojo rit premaknu pa kej naredu bi mu js lahko tačas trenirko zašila...pa je reku da je moja rit na dopustu, on pa gre zvečer delat...uuuu...zavrelo :angry:
Pol sm pa začela tult da js vsaj malo izkostim dopust da nardim kej kar se ne dela vsak dan, njegov dopust je pa nardit žulje na riti od sedenja pred računalnikom...
Pa še to:
8 ur dela
1 ura vožnje
10 ur spanja
1 ura s psom
15 minut zame :lach:
ostalo je pa več al manj računalnik...preveč? absolutely!!!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 04. Feb. 2009 22:34

ka pa ce bi vidva spanje mal reducirala? 6-8 ur spanja na dan bi moglo bit za odraslega cloveka dovolj :D hehe..

ja nevem men se res zdi rahlo razvajen, in dokler se ti sam neki bunis in jezis, nic pa zares ne ukrenes, bo pac tako.
enkrat mal preden pride iz sluzbe si zacni kao pakirat svoje stvari, in ko pride domov mu reci da tega vec ne bos prenasala. in upaj da se bosta potem pogovorila :D

hehe...nevem res bi mu mogla mal bolj resno zagrozit z necim..
Uporabniški avatar
klupko
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a klupko » 05. Feb. 2009 6:56

Mah, ne vem...tole izsiljevanje mi nič preveč ne diši..Enkrat sva mela tak problem...spet je začeu kadit in kr js čikov že na daleč videt ne morm sm mu rekla al naj neha kadit al js grem. Pa so ble kr bitke...ampak se je zame odloču.. tko da za moje pojme se take vrste izsiljevanja uporabljajo za res težke stvari pri katerih nimaš več opcij...za vsako bedarijo pa se mi zdi kr neki.. Sploh pa nism iskala odgovor kako naj ga spremenim v fanta ki bo naredu vse brez da mignem, ampak da se sam mal popravi...kr mi vseen kdaj pa kdaj kej pomaga in ga takrat ful pohvalim. :razz:
Zanimal me je če je že kera mela tako izkušnjo pa če se je s časom kej spremenilo al ostane isto..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Feb. 2009 14:56

Glavni problem v tvoji situaciji vidim v tem, da živita skupaj z njegovimi starši.
Če bi bila sama, bi ti svetovala, da se spusti na njegov nivo. Nehaj kuhat, nehaj likat, nehaj hodit v trgovino,... oziroma vse to počni samo zase. Ko mu bo zmanjkalo čistih nogavic in majic ravno na dan pomembnega izpita ali sestanka, bo pa mogoče dojel, v čem je problem. Fajn možnost je tudi ta, da bi bila kopalnica nagravžno umazana ravno takrat, ko bi on dobil obiske. Pod pogojem, da bi ga bilo vsaj malo sram zaradi tega pred prijatelji.
Ker fora je v tem, da eni ljudje res ne vidijo, kaj je vse treba narest. Tipičen primer je moja sestra, ki umazano posodo mirno odlaga na pult, kako pa potem čisti kozarci pridejo na police v omari, pa verjetno niti ne pomisli.

Te taktike se posluži samo s sodelovanjem staršev, da vaju ne bodo obeh nagnali od doma :)
Uporabniški avatar
sonjan
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 1. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sonjan » 05. Feb. 2009 15:06

Kako znano mi zveni vse to. Nekoč sem imela eno tako super lenobo. Ne šola, nič delat, sam fuzbal pa frendi pa TV. Ko sva se spoznala je vse štimalo, potem pa vedno slabše. niti ven se mu ni dalo več hodit. :cry: Bila sem njegova in nič ga ni brigalo. Zdaj ne morem razumeti zakaj sem vztrajala dve leti. Takrat se mi je pač zdelo grozno ostati sama.
Uporabniški avatar
Hyades
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Hyades » 05. Feb. 2009 17:03

[quote="Pontifex Maximus"
Aja 49 udarcev po hrbtu z bičem je en manj kot smrten.[/quote]

Jaz te pa prasam da kaksen drek tule kvasis?
Dej ne bluzi o necemu o cemer nimas pojma.
Hja, na bice se pa spoznam ja.

Je pa res da je veliiiik odvisno od tega kaksen bic je to.. NI PA SMRTNO BEMTI!! Sploh ce ves kaj delas.

Kaksen bullshit.

No govora je bilo o lenobi... Ne prenesem maminih sinckov. Pa takih, ki ne postorijo nic zase, se manj pa za druge. Ne morem jih niti videt, sploh. Pa vem da so ubogi pa oh in sploh.. Bah.
Moj brat je tak. Sicer kuha, ampak za sabo pa pusti tako svinjarijo da dol pades, kopalnica je za njim vedno minsko polje, .. v glavnem gnjus,...
Sploh ne pomisli kako pridejo tisti cisti krozniki v omaro?!

Se opravicujem, sem se malcek prevec razburila... ker me prec razjezijo marsikatere neumnosti 'wanna be genijev'...

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov