Kvalitete pravega moškega

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 21. Nov. 2011 10:55

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 21. Nov. 2011 11:26

ja?
Zadnjič spremenil claire, dne 11. Feb. 2012 7:58, skupaj popravljeno 1 krat.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
DiNozzo
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 6. 2011
Kraj: Divjina

Neprebrana objavaNapisal/-a DiNozzo » 12. Dec. 2011 20:51

Opa...dejmo tole malce poživit in konkretizirat.

Najlažje bo, če pogledamo v filmski svet fikcije in poiščemo nekaj idealov.

A je že kdo vidu tale film:
Charade (1963) -- je že barvni :D
http://www.youtube.com/watch?v=ZPEigGUuRAo

Vprašanje za tiste, ki boste tole pregledali:
V katerih karakternih potezah glavni junak ni pravi moški?
He cannot bury his mistakes in the grave like the doctors/.../He cannot argue them into thin air or blame the judge like the lawyers. The engineer simply cannot deny he did it.

- Herbert Hoover on engineering
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 12. Dec. 2011 21:28

Se strinjam s claire. Kar se pa tiče filma zgoraj, se mi ga ne da gledat. Me ne zanimajo filmski liki oz. neki ideali, ker to, kar sama smatram kot kvalitete moškega (kot jih ima moj), zame ni ideal, ampak lastnosti, s katerimi lahko shajam. Gre za samoumevne lastnosti, sicer se ne spuščam v zvezo. Bom povedala, kar po mojem mnenju uvrsti moškega v posebno kategorijo pri meni (beri: prva liga).
To je vsekakor lastnost, ob katero se je spotaknil en tič tukaj gor, in sicer, da se partner ne sme dret na žensko. Namreč, tudi jaz se ne derem nanj. Saj vsi kdaj povzdignemo glas, ampak ne v smislu poniževanja, da se bo drl name, kot da sem idiot. Ravno zaradi tega sem nehala spoštovati bivšega. Zame moški, ki se ne dere na svojo žensko, ni p*čka oz. copata, daleč od tega. Je samo skuliran in čustveno zrel človek, ki premisli preden eksplodira oz. nima psihičnih izpadov, kot jih je očitno normalno imeti po mnenju nekaterih. Med kvalitete moškega uvrščam tudi to, da stoji za svojimi besedami in se pred kolegi ne dela frajerja, je ambiciozen, se zna zavzeti za punco in mu ne zadiši takoj druga ženska, ko se malce skrega s svojo.

Džeki napisal/-a:Ve ste prave ženske, ker imate joške in vagino. Pravi moški pa naj bi moral izpolnjevati po vašem cel kup od vas predpisanih lastnosti, pri tem pa naj bi bil, kar je????

Tole pa sploh ne vem, kako bi komentirala. :wtf: Besides, who the f*ck je sploh rekel, da pa prava ženska nima oz. ne rabi imet nekih kvalitet? To je zraslo na tvojem zeljniku. Lahko pa, da nekateri kot si ti, sploh ne gledate na neke kvalitete pri ženski, ker vam je očitno važno samo, da ima ženska joške in vagino. Njah, to je bil tvoj point očitno.
Vsak bi moral imeti neke v glavi narisane lastnosti pri potencialnem partnerju, ampak marsikdo ne ve, kaj sploh želi in na koncu pobere prvega, ki se mu zdi vizualno privlačen, lastnosti pa - bo kar bo. Potem pa jokate čez moške in ženske, ali še huje - sprašujete, kako si želite partnerja spremenit. Wait, a ni bila neka slaba lastnost sprva razlog, zakaj ste se v nekoga zaljubili?
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 13. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a čuftika » 16. Dec. 2011 21:24

Zame mora pravi moški imeti naslednje lastnosti (od njih niti za pikico ne odstopim v prihodnje :) )
-mora biti iskren, pošten
-mora znati ceniti ženske
-mora biti zvest
-prijazen, komunikativen
-mora imeti "hrbtenico"
-mora izhajati iz urejene družine (tukaj mislim na urejene odnose med družinskimi člani)
-mora biti vzgojen in čustveno inteligenten
-mora skrbeti za svojo higijeno (to se mi zdi že skor samoumevno in je zadeva vzgoje)
-prilagodljiv
-jz mu moram biti na 1. mestu (pred kolegi in ne vem čem vse)
-mora načrtovati prihodnost z mano in se v skladu s tem obnašati
-mora biti dosleden in izpolnjevati svoje obljube
-ne sme imeti spomin kot zlata ribica in ko mu nekaj 1X povem, potem pričakujem da se bo ravnal v skladu s tem
-mora si znat vzet čas zase in za naju
-ne sme biti kadilec

Saj najbrž sem še kaj pozabila. In ja, če ne bom dobila kar iščem, bom pač samska, boljše to kot pa da me celo življenje žre neka budala :D
Mogoče se vam zdi zahtevna, ampak zahtevna sem tudi do sebe, vem da veliko dam in pričakujem nekaj tudi nazaj. Starejša kot sem, bolj sem zahtevna, ampak to prinesejo leta in takšne in drugačne izkušnje.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 16. Dec. 2011 22:03

Razumljivo, da imaš neke standarde...ampak prva alineja-kot kaj misliš urejene odnose? In druga...verjemi ali ne, noben normalni tip te ne bo dajal na prvo mesto pred vsemi, dokler ne bo resno resno-torej že vajina lastna družina mogoče, ne vem, odvisno od njegovih vrednot?Sploh pa že samo poimenovanje prvo mesto mi je zelo utopično. Sploh, ker ima večina še svojo primarno družino in ker ni nič narobe s tem, da se ne posvetiš 100% partnerju, ampak tudi svojim stvarem in kolegom.
čuftika napisal/-a:-mora izhajati iz urejene družine (tukaj mislim na urejene odnose med družinskimi člani)
-jz mu moram biti na 1. mestu (pred kolegi in ne vem čem vse)
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 16. Dec. 2011 22:59

Sun Tzu ej rekel da pravi moški: posadi drevo, napiše knjigo in ustvari sina.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 17. Dec. 2011 1:13

^ šovinist!
Vsak raj ima svojo kačo.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 17. Dec. 2011 12:56

A zato ker je rekel, da mora pravi moski imet potomca, ki deduje?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 17. Dec. 2011 13:01

:roll:
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 17. Dec. 2011 13:54

mahagonij, ker je rekel sina. časi se spreminjajo, take izjave vzete izven konteksta okolja v katerem so nastale dobijo drugačen prizvok.
Vsak raj ima svojo kačo.
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 17. Dec. 2011 14:04

:roll:

Led Zeppelin ni povedal svojega mnenja, temveč je prenesel mnenje Sun Tzuja, prastarega kitajskega modreca, ki je živel ene par stoletij pred našim štetjem. Ene ste pa res občutljive..
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 17. Dec. 2011 14:40

- da zna brati :wink:
Vsak raj ima svojo kačo.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Led Zeppelin » 17. Dec. 2011 14:48

ROFL

Morate se zavedati da je Sun Tzu živel v času kjer je imel moški vodilno vlogo, poleg tega da je bil z Azije, kjer prenašanje imena in skrb za ime in čast družine eden izmed stebrov družbe.
Sn Tzu je bil vojskovodja, in kolikor vem vsak sin pomeni en vojak.

Najbrž njegova misel ni bila podžiganje Femmenacistk v 21. stoletju, ampak je temeljila da moški razvija vse ekstrovertirane in introvertirane funkcije v sebi, je del družbe, skrbi za prihodnost.
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 17. Dec. 2011 14:54

s0nckic4 napisal/-a:mahagonij, ker je rekel sina. časi se spreminjajo, take izjave vzete izven konteksta okolja v katerem so nastale dobijo drugačen prizvok.

Ja sej, zato se tudi izjave presoja v luči konteksta in okolja, v katerem so bile podane. Če jih iztrgaš ven iz tega konteksta, kot si še sama poudarila, so take označbe lahko mal neumestne ali celo krivične do avtorjev :) Z današnjega gledišča je pa izjava nenavadna (tud tisti del s knjigo :D) in ne bi imela več smiselne podlage, ja.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov