Kdo plačuje?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 11. Jan. 2008 18:51

Oh, jst se pa nikol pretirano ne upiram, če se moj ponudi, da mi kaj plača/kupi... :D
Mislim, saj načeloma plačujeva izmenično večerje, pijačke, enkrat greva z mojim, drugič z njegovim avtom, dopust približn na pol ali pa tako, da nekdo plača aranžma, drugi pa zagotovi denar za trošenje na dopustu - posplošujem pač.
Ampak če pa me on povabi nekam recimo za vikend v toplice in tudi pove, da on časti, pa nimam nič proti,
seveda tud jst tam pol kej plačam, ga povabim na kosilo, večerjo,
drgač pa ne bom rekla NE, ne grem, ker častiš ti :eek: ??
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 11. Jan. 2008 20:35

Pr nama se pa men zdi, da velikrat jest plačujem, ker moj reče.."jest mam sam 50 evrov" :wall: :box: :D
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 11. Jan. 2008 20:45

*lilica* napisal/-a:Pr nama se pa men zdi, da velikrat jest plačujem, ker moj reče.."jest mam sam 50 evrov" :wall: :box: :D

Sam to zna bit resn problem. :D
Uporabniški avatar
črnamamba
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a črnamamba » 11. Jan. 2008 22:54

bolhica napisal/-a:Pr mojmu primeru skoraj vedno on plača. Ker se pač spodob :D

črnamamba - smeh! to je pa biu očitno da zanč tip..in kdo je konc koncou plačou?

ja jaz sem rekla : ja
pol mislim ,da me je še enkrat prašal,če sem sigurna....mah...bol je to zanimivo,da ga ni brigalo to vprašanje dokler ni natakr pršu tam :D
ah.. kdo bi vedu kaj mu je blo....mogoče k je bil dobr tip natakar...pa se je hotel malo pokazat... prej me ni nikol to vprašal...pol tut ne...buuu :?
Uporabniški avatar
črnamamba
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a črnamamba » 11. Jan. 2008 22:56

*lilica* napisal/-a:Pr nama se pa men zdi, da velikrat jest plačujem, ker moj reče.."jest mam sam 50 evrov" :wall: :box: :D

pa ti 100 nabavi :D :D :D
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 12. Jan. 2008 11:34

Mene pa zanima nekaj drugega: če se recimo preselite k tipu v njegovo stanovanje (ki je v njegovi lasti in on ne plačuje najemnine), a mu plačujete najemnino za svoj del in polovico stroškov ali tako rekoč živite na njegov račun?

Kako pa je s hrano, ki jo pojesta doma, če živita na svojem? A gre enkrat en v trgovino, drugič drug, al hodita skupaj pa pač plača enkrat en, drugič drug, al imata neko skupno blagajno, pa pač tisti, ki rabi vzame?

Isto me zanima za avto. Je njegov, vendar ga uporabljaš tudi ti? Mu daš pol denarja za registracijo in zavarovanje in kdaj kupiš bencin, al on krije vse stroške?

To me zanima predvsem zato, ker imam eno prijateljico, ki je najprej živela v najemniškem stanovanju, potem je spoznala enega tipa, se kaj kmalu (mislim, da po 3 mesecih) preselila k njemu in ona nič ne daje, ne za stanovanje, ne za stoške, hrano kupi le občasno, uporablja njegov avto.... In meni se zdi, to precej izkoriščevalsko. Oba sta zaposlena, ona mi je pa zadnjič rekla, da ji ta način ful ustreza, ker prišpara ogromen del svoje plače, ki ga prej, ko je živela sama ni mogla in da si na račun tega, ker ne plačuje najemnine in stroškov lahko kupi več oblek in kozmetike. Kaj menite o tem? Ker meni se zdi dost fer, da v primeru, če se k nekomu preseliš tudi prispevaš svoj del denarja.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 12. Jan. 2008 11:41

Lastovica napisal/-a:Mene pa zanima nekaj drugega: če se recimo preselite k tipu v njegovo stanovanje (ki je v njegovi lasti in on ne plačuje najemnine), a mu plačujete najemnino za svoj del in polovico stroškov ali tako rekoč živite na njegov račun?

Kako pa je s hrano, ki jo pojesta doma, če živita na svojem? A gre enkrat en v trgovino, drugič drug, al hodita skupaj pa pač plača enkrat en, drugič drug, al imata neko skupno blagajno, pa pač tisti, ki rabi vzame?

Isto me zanima za avto. Je njegov, vendar ga uporabljaš tudi ti? Mu daš pol denarja za registracijo in zavarovanje in kdaj kupiš bencin, al on krije vse stroške?

Ne morem še govorit iz lastniih izkušenj, lahko pa povem kako in kaj bi js naredila.

Glede stanovanja bi ga vprašala, koliko mu moram plačevat in če bi rekel da nič, potem okej. Bi pa vsekakor prispevala denar za hrano, položnice in ostale stroške. Mi2 sva se z mojim 1x pogovarjala, da je najboljše če da vsak nekaj denarja (js sem za to da se da ista vsota, on je rekel da pač tisti ko več zasluži da mal več), magar se ta denar daje na eno skupno kartico, in iz tega se plačajo položnice, kupuje hrana, plača registracija,..

100% pa ne bi mogla živet samo na njegove stroške, ker bi se sama počutila bedno in mi ne bi bilo fer. Pa tudi meni ne bi bilo vseeno, če bi on pri meni živel zastonj in bi mogla js oba financirat. No, če bi imela kakšno nenormalno visoko plačo potem prav, ampak vsi vemo kakšne so danes povprečne plače, tako da to ne bi šlo.
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 12. Jan. 2008 11:45

Pri naju je tako, da enkrat plača on, drugič pa jst. Včasih, če je znesek večji, razdeliva približno na polovico.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 12. Jan. 2008 13:17

Kar se tiče večjih nakupov, dopusta ipd. dava vsak polovico in bi tudi vztrajala pri tem, če bi hotel kaj drugače. Pri vsakdanjih stvareh pa tudi poskušava biti nekako na pol, enkrat eden, drugič drugi.

Če pa bi vse skupaj preračunala, bi po vsej verjetnosti prišlo ven, da zapravi on zame več kot jaz zanj. Če ne drugega plača bencin, da sploh pride do mene. (Se bo pa to spremenilo, ko si bom tudi jaz kupila avto.)

Skratka, poskušam tudi jaz nekaj prispevati, čeprav se ne branim ravno, če se ponudi, da za kaj plača. Sva pa oba še študenta, s tem da on študira ob delu.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 12. Jan. 2008 13:41

Najemnine mu seveda ne plačujem. Plačujem internet in tv, prispevam pol za kurjavo, avto je itak moj in čeprav ga tudi on občasno uporablja, je registracija in gorivo moj strošek. Hrano in take stvari v Mercatorju pa plačuje enkrat eden, enkrat drugi.
Kakšne večje stvari za stanovanje - pohištvo, televizija, ... kupi on, saj je tudi stanovanje njegovo. In če slučajno greva narazen, mi še na misel ne pride, da bi kaj zahtevala.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 12. Jan. 2008 14:05

Lih zarad takih in podobnih zadeu se ne nameravam selt u noben stanvanje, k ne bi biu moj ... Ko (če) se enkrat izselim iz domačega kraljestva, mam namen (željo) kupt stanvanje skupi s fantom, ga opremt skupi, ... sm taka, da se moram počutt kt doma in ne kt na obisku, not morjo bit tut moje stvari, moj stil, moj pohištvo, del mene pač ... in pa ne bi mogla žvet z dejstvom, da bi mi lahko kadarkol reku (čeprou ne bi, ampak usen), "če ti kej ni prou, veš kje so vrata" :? .

Seveda bi pa mela še raj obratno - svoj stanvajne in fanta u njem :P (ampak moj tut razmišla prbližn tko k js, hehe, tko da težka).

Kar se pa tiče špecerije in stroškou, ne morem rečt, da bi si delila lih fifty-fifty, kr je use odvisno od službe, plače k bi jo meu en in drug, tko da enkrat k si deliš žiulenje, maš pač skupno blagajno in seveda ne računaš usak konc mesca, kok več/mnj je kdo dau, kaj je kdo plaču itd.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 12. Jan. 2008 14:10

Jez tudi mislm, da če živiš u fantovem stanovanju, da je prav, da prispevaš vsaj za stroške, hrano, bencin, seveda glede na finančne zmožnosti.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 12. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Sweet Princess » 12. Jan. 2008 14:39

Jst osebno se ne bi počutila dobr, če bi živela u njegovem flatu, pa ne bi plačevala ne najemnine, ne stroškov, ne hrane, ništa..Ne vem no. Če bi že živela pri njemu in ne bi plačevala najemnine, bi definitivno prispevala svojo polovico za stroške (elekrtika, voda, ogrevanje, tv, internet itd.), enako s hrano. Bi dala na kupček usak par sto eurou usak mesec in iz tega dnarja kupovala hrano.

Kot sm že rekla, letos bova z dragim kupila skupno stanovanje - oba bova prispevala velikoooo denarja, ga bova skupaj opremila in jasno - to bo najino skupno stanovanje, zato bova oba prispevala kot sem že zgoraj napisala, ne gede na to, da ima višjo plačo k jst.

Sam izjava, da si punca na račun tega, ker živi pri fantu in (iz tvojega posta sodeč Lastovica) prišpara večji del plače in si zato kupi obekce in kozmetiko...sorry, meni je čist mimo. Mislm, da tole pa že mal meji na sponzoruštvo no...Če pa njenmu tipu tko ustreza, pol nobene panike no. Sam zna bit, da če (bog-ne-dej) bosta šla kdaj narazn, al pa da bi se zarad bilo česa sprla, ji pa zna to naprej vrečt no...

Meni bi blo u glavnem bedno živet na tuj račun.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 12. Jan. 2008 16:03

jst bi s fantom delila stroške za stanovanje in če najemnine ni med njimi, je ne bi plačevala, ker nisem nobena podnajemnica.
pa ne bi mi bilo nerodno živet v stanovanju, ki bi bila fantova last. se mi zdi, da je danes stanovanjska situacija takšna, da človek ne sme biti preveč izbirčen in če bi fant imel stanovanje )podedovano naprimer), bi se mi zdelo neumno kupovat drugega.
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 12. Jan. 2008 16:29

črnamamba napisal/-a:

pa ti 100 nabavi :D :D :D

Ja, bi blo pametno ja :D

Pontifex Maximus, to ni noben problem, ker ti v vsaki trgovini lahko zmenjajo 50 evrov :wink:

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov