Kdo plačuje?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
°PeeKaBoo°
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 4. 2008
Kraj: LJuBLjaNa

Neprebrana objavaNapisal/-a °PeeKaBoo° » 16. Jan. 2009 23:38

...
Zadnjič spremenil °PeeKaBoo°, dne 16. Jan. 2010 22:36, skupaj popravljeno 1 krat.
....DeViLiSh LiTTLe AnGeL....
Uporabniški avatar
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a a_pikica_a » 16. Jan. 2009 23:41

Tamala_mrha napisal/-a:
a_pikica_a napisal/-a:^ Zakaj se tok razburjaš?? Vsak dela kot mu paše in kot misli, da je prav.

Nisem se razburjala, povsem normalno sem napisala svoje mnenje. In s tem, ko sem napisala, da ni treba komplicirat po nepotrebnem, sem mislila ravno to kar si povzela ti - vsak naj dela kar mu paše in kot misli, da je prav. :wink:

Sori, post je bil namenjen *mali* :P
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Jan. 2009 23:44

^^ Se strinjam s tem, da vsak dela kot mu paše. Js sm pač povedala kako meni paše- tud mene ni treba prepričevat v nasprotno. Sem le povedala svoje mnenje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Dadyka15
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Dadyka15 » 18. Jan. 2009 23:53

ponavad je blo tko da usak zase..al pa enakt on enkat jz..
d mava čiste račune :)
Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a kokica87 » 19. Jan. 2009 12:15

Pri nama je tako da vsak enkrat plača, mogoče je do zdaj on večkrat plačal kot jaz, ker mi včasih sploh ne pusti plačati. On ima pač službo in redno plačo, jaz sem pa študentka in nimam ravno rednega dohodka, ampak še vseeno velikokrat plačam, tko da imava nekje 40:60 razmerje, ker če bi samo on plačeval se ne bi dobro počutila, ker bi imela v mislih da sem mu nekaj dolžna. Nekako nama zaenkrat tako ustreza, vsakem paru pač nekaj ustreza :)
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 22. Jan. 2009 22:19

Smešno se mi zdi, da bi vsak zase plačevala, zato enkrat jaz in enkrat on.
Uporabniški avatar
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 25. 4. 2008
Kraj: Šaurini

Neprebrana objavaNapisal/-a p!ka » 22. Jan. 2009 22:39

Midva se ne greva lih tega enkrat jz, enkrat on, ker dejansko meni mi ne bi zneslo. Bi blo pa neumno, da ko on plačuje, da jeva v kkšni fensi restauraciji, ko bi bla pa jz navrsti pa bi šla na neko poceni pico. V večini primerov je tko, da on da večji delež pol pa jz kej pristavim al pa mu v zameni za to kupujem kremce za roke, za obraz, za brit... Ugl take drobnarije, ki pa kmal pridejo na vrednost tizga kar jeva, tko pa je use poplačano in povrnjeno. Slika
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
merisima
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a merisima » 23. Jan. 2009 14:53

50:50...
no ja kak že je ker on meni ne dovoli da častim,pa to pol nardim potuhnjeno da nit ne ve.sam ga probam navadit na to,da tud jaz lahk kaj prispevam,a ne?
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 23. Jan. 2009 17:18

Pri nama je v bistvu tako, da plača tisti, ki da pobudo za neko večerjo, kosilo itd..
Recimo, če jaz vabim nekam na večerjo, tud jst plačam in obratno. Načeloma. Ampak če potegnem črto, verjetno na koncu večkrat plača on; ker velikokrat greva ven jest kr tako, brez kakega planirannja in takrat ponavad on plača :wink:
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 14. 7. 2007
Kraj: purple claud

Neprebrana objavaNapisal/-a LoveLy* » 26. Jan. 2009 14:11

Mimi_M napisal/-a:Pri nama je v bistvu tako, da plača tisti, ki da pobudo za neko večerjo, kosilo itd..
Recimo, če jaz vabim nekam na večerjo, tud jst plačam in obratno. Načeloma. Ampak če potegnem črto, verjetno na koncu večkrat plača on; ker velikokrat greva ven jest kr tako, brez kakega planirannja in takrat ponavad on plača :wink:

hehe...se moram podpisati pod ta post. včasih mu moram prav vzeti denarnico ker mi je nelagodno da bi on vedno plačal
drugače pa ja...kdo da pobudo za nekaj...tisti plača,tak se mi zdi najbolj fer. :D
LiEn
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a LiEn » 19. Nov. 2009 22:25

Hja, jaz pa sem materialistka, priznam in realno, vecina nas je, samo da mnogi tega ne priznajo. Gledam na vsak cent. In to pri vsem.
Sem tudi staromodna in vzgojena tako, da moški plača. Se pa zavedam, da so se ženske emancipirale in balblabla..OK, ni fer da vse plačuje on, ampak sem mnenja da bi on še vedno moral prispevati večji delež. Pa če sem zaradi tega sponzoruša ali ne vem še kaj, prav pa sem.

Meni se zdi neumno to, da bi si jaz s svojim delila stroške zunaj, ko pa npr. spi vedno pri meni, je vedno pri meni..potem pa da mu še zunaj pijače plačujem al kaj???!!! Hell nO!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Nov. 2009 11:49

^^ kje si ga našla? ;)
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
jlpktnst
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jlpktnst » 20. Nov. 2009 12:29

LiEn napisal/-a:Hja, jaz pa sem materialistka, priznam in realno, vecina nas je, samo da mnogi tega ne priznajo. Gledam na vsak cent. In to pri vsem.
Sem tudi staromodna in vzgojena tako, da moški plača. Se pa zavedam, da so se ženske emancipirale in balblabla..OK, ni fer da vse plačuje on, ampak sem mnenja da bi on še vedno moral prispevati večji delež. Pa če sem zaradi tega sponzoruša ali ne vem še kaj, prav pa sem.

Meni se zdi neumno to, da bi si jaz s svojim delila stroške zunaj, ko pa npr. spi vedno pri meni, je vedno pri meni..potem pa da mu še zunaj pijače plačujem al kaj???!!! Hell nO!

Nja, tako pač je. Ženske so navajene da jim moški plača, moški smo pa navajeni plačat. Hočemo plačat. Se tako tudi dokazujemo.

Zanimivo koliko žensk trdi da je drugače, samo mislim da je globoko v nas še vedno zakoreninjen ta "stari" sistem - "moški plača".

Problemi se pojavijo drugje, in sicer se plače izenačujejo vedno bolj. Tudi ponekod ženska zasluži več. Družbeni modeli pa ostajajo. Pojavljajo se hudi konflikti in reči se začnejo rušiti.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a evva » 20. Nov. 2009 13:07

pri meni je tako: od moškega, s katerim grem na prvi zmenek pričakujem, da on plača pijačo, večerjo, karkoli. Če bi mi dovolil, da jaz plačam, bi ga takoj odpikala, ker bi si mislila, da je kak izkoriščevalec, da ni gentleman in podobno. Potem, ko sta pa enkrat v resni zvezi, mi je pa logično, da enkrat on plača, enkrat jaz, smešno se mi zdi, da bi vsak zase plačevala. Kino, kosila, večerje večinoma fant plača, včasih tud jaz, ampak večinoma fant, ker se njemu pač ne zdi to, da bi mu ženska plačevala take stvari. Enkrat je šel na wc, ko sva bla pač na kosilu in sem jaz na skrivaj plačala in sem pol še pol ure poslušala v avtu, da zakaj sm to nardila, kr on je pač tip in bla bla bla...tko da pr takih stvareh ga raj pustim, da on plačuje. Kar se tiče dopusta, aranžma si ponavadi vsak sam plača, pol ko sva pa tam, pa večinoma tud on plačuje te pijače in podobno, jaz kupujem sladolede, sadje, čips in take stvari, ampak ponavadi porabim denar za spominke in podobno. Če greva kdaj na hitr v kak fast food, al pa na kako kavo, enkrat on plača, enkrat jaz. Aja hahah, zdej sm se lih neki spomnla, ko je lih ta tema, moj ponavadi, ko jaz vztrajam da plačam, zmer reče natakarju "Punca ma rojstni dan, pa danes časti" , ker mu je pač bad, da mu jaz plačam pijačo in enkrat ga je en natakar v enmu lokalu , kamor sva parkrat šla na pijačko dobu in mu je reku "A ga ni mela že prejšn mesc?" :lol: . Tko da ja, smešen je tale moj fantek včasih... Aja,kar se pa tiče daril in podobno, pa zmeraj gledam, da mu kupim v približno enaki vrednosti kot je on meni kupil.
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a TOM-Lady » 20. Nov. 2009 14:37

Midva enkrat eden, drugič drug. Živiva skupaj, denar je skupen, kar se tiče položnic, hrane. Še vedno pa nama ostane vsakemu svoj delež denarja (no zadnje čase bolj malo, zaradi urejanja novega flata), ki jih pač vsak porabi, za svoje potrebe in želje. Tak ti to je :D
Veličina ni v tem, da nikoli ne padeš, pač pa v tem, da se po padcu vedno znova pobereš!

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov