Kdo plačuje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Popolnoma se strinjam s kr.eno
Potem vaši fantje, ko pridejo k vam na obisk, tudi plačajo najemnino za tiste dni, ko ostanejo pri vas, jim vaši starši zaračunajo kosilo ipd???
glede izplačevanja pa tako - ali ni po nekajletnem skupnem bivanju izvezakonska skupnost izenačena z zakonsko in se premoženje deli na polovico? Če seveda ni drugače določeno...
Potem vaši fantje, ko pridejo k vam na obisk, tudi plačajo najemnino za tiste dni, ko ostanejo pri vas, jim vaši starši zaračunajo kosilo ipd???
glede izplačevanja pa tako - ali ni po nekajletnem skupnem bivanju izvezakonska skupnost izenačena z zakonsko in se premoženje deli na polovico? Če seveda ni drugače določeno...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Ja, tako je, kot pravi Jullia. Izplačati bi me moral samo za tisto, kar bi jaz dokazala, da sem vložila v stanovanje (obnova, oprema, ...)
Ampak kar hočem jaz povedati, je to, da se s temi stvarmi čimmanj ukvarjam. Ne živiva skupaj, da bi imel kdorkoli od tega kakšne koristi, ampak preprosto zato, ker se imava rada.
In ker imava podoben odnos do denarnih zadev, v vseh teh letih še nikoli nisva imela konfliktov na to temo.
Ampak kar hočem jaz povedati, je to, da se s temi stvarmi čimmanj ukvarjam. Ne živiva skupaj, da bi imel kdorkoli od tega kakšne koristi, ampak preprosto zato, ker se imava rada.
In ker imava podoben odnos do denarnih zadev, v vseh teh letih še nikoli nisva imela konfliktov na to temo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 18. Mar. 2009 19:50, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
jullia_ napisal/-a:ja, zihr jo je vzel zaradi bajte
ok, obrnimo situacijo. recimo, da bi ti podedovala stanovanje po pokojni babici. a bi fantu, s katerim bi skupaj živela, zaračunala najemnino? meni se zdi to malo trapasto. sama sicer še niti približno nisem blizu lastnemu stanovanju in življenju s fantom, zato lahko dam samo banalno primerjavo, ampak če recimo dobim dve karti za koncert zastonj in vzamem tipa s seboj, mu niti slučajno ne mislim zaračunat njegove vstopnice.
kr.ena, a si ziher, da bi te moral izplačat, če je stanovanje kupil, ko je bil še sam?
Jaz mam svoje stanovanje in mi niti na misel ne pride, da bi si koga zvlekla noter, bog ne daj da bi si prijavljal stalno prebivališče. Če bi s kom že bila tako daleč, da bi živela skupaj, bi mu predlagala, da svoje stanovanje prodam in skupaj kupiva drugega za katerega bova oba prispevala (torej vsak svojo polovico).
Kr.ena: vsi so najprej skupaj zato ker se ljubijo in ne komplicirajo, ampak stvar se lahko iz dneva v dan spremeni in enostavno ne moreš verjet, da se ravno ti isti zaljubljenci, ki prej sploh niso razmišljali o čem takem potem tepejo zaradi ene kurčeve vaze ali česa podobno banalnega.
Sama se strinjam s tem, da dokler ni težav in je vse oh in sploh človek kao ne rabi in ne razmišlja o posledicah, ko enkrat pride do prepira in morda celo razhoda ali ločitve, pa začneš malo drugače gledat na stvari. Zato previdnost pri takih stvareh nikoli ni odveč.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Če nekoga dobro poznaš, kmalu ugotoviš, koliko je materialist in kak odnos ima na splošno do teh stvari. Tako da mislim, da ne more priti do kakih blaznih presenečenj.
Jaz sem zase prepričana, da ne bom ničesar zahtevala od njega, če se slučajno kdaj razideva.
Jaz sem zase prepričana, da ne bom ničesar zahtevala od njega, če se slučajno kdaj razideva.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
meni so na predavanjih rekli, da ni enih konkretnih meril, ampak se presoja vsak primer konkretno. kar je pomoje edino prav, ker je težko postavit mejo, kdaj hoja z nekom preraste v zunajzakonsko skupnost. pri ločitvi pač pogledaš datum na poročnih slikah
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
OMG, da mi tip reče naj mu plačujem najemnino, ker bi živela pri njemu, ga pri priči brcnem v rit.ne vem, jst si skupno življenje predstavljam pod SKUPNO, kar pomeni da vse zadeve nekak krijeta obadva oziroma kukr se pač zmenita.Recimo en hrano, en položnice, al pa kr vsak pol.Ampak da bi pa najemnino v zastonjkarskem stanovanju plačala...No way.to je zame že prvi najbolj konkreten razlog, da se s takim tipom še v šotor nebi vselila, kaj šele v skupno oziroma njegovo stanovanje.Mislm, da ne moreš tud svoji polovici kej tazga prbit in od nje terjat denar za najemnino.
drgač je pa stanovanjski problem danes ornk problem.Nevem, jst mam doma manjšo garsonjerco in če bi se skupi preselila čez čas bi blo za začetek za naju ok.h sebi bi ga čist normalno sprejela, bi pa odlašala za skupno življenej pri njemu doma.Zaradi ničesar drugega kot pa zaradi tašče
seveda pa če bi bil pri meni ga tud nebi jaz živela in preživljala, niti bog nedej moji starši, ampak bi pač lepo dala vsak pol za stroške in seveda skupaj gledala na to, da npr. luč ne gori po nepotrebnem.ravno tako pri njemu.Mislm nevem, pri skupnem življenju morjo bit neki kompromisi, ampak niti slučajno ne taki da en drugmu daje najemnino.Tega pa nkol nebi sprejela.
drgač je pa stanovanjski problem danes ornk problem.Nevem, jst mam doma manjšo garsonjerco in če bi se skupi preselila čez čas bi blo za začetek za naju ok.h sebi bi ga čist normalno sprejela, bi pa odlašala za skupno življenej pri njemu doma.Zaradi ničesar drugega kot pa zaradi tašče
seveda pa če bi bil pri meni ga tud nebi jaz živela in preživljala, niti bog nedej moji starši, ampak bi pač lepo dala vsak pol za stroške in seveda skupaj gledala na to, da npr. luč ne gori po nepotrebnem.ravno tako pri njemu.Mislm nevem, pri skupnem življenju morjo bit neki kompromisi, ampak niti slučajno ne taki da en drugmu daje najemnino.Tega pa nkol nebi sprejela.
- Rhea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 10. 2004
- Kraj: Frigate Bay
Ok, razumem teorijo pol-pol in se mi zdi fer.
Ampak, kaj pa ce je razlika v dohodkih med partnerjema zelo velika?
Recimo: se spoznata Micka in Janezek. Janezkovi dohodki so neprimerljivo vecji od Mickinih. Janezek zivi v velikem stanovanju v najemu, zeli si, da bi se Micka preselila h njemu. Ona noce, ker si ne more privoscit placevanja polovice najemnine Janezkovega stanovanja (s tem, da Janezek ne zahteva in ne pricakuje, da bi Micka placevala polovico najemnine). Janezek se noce preselit v tako poceni stanovanje, katerega polovico najemnine bi si lahko privoscila tudi Micka. Na vseh ostalih podrocjih se pa sicer odlicno ujemata.
Ali to pomeni, da "nista za skupaj"? Da sta zaradi razlike v "premozenju" neprimerna eden za drugega?
Ampak, kaj pa ce je razlika v dohodkih med partnerjema zelo velika?
Recimo: se spoznata Micka in Janezek. Janezkovi dohodki so neprimerljivo vecji od Mickinih. Janezek zivi v velikem stanovanju v najemu, zeli si, da bi se Micka preselila h njemu. Ona noce, ker si ne more privoscit placevanja polovice najemnine Janezkovega stanovanja (s tem, da Janezek ne zahteva in ne pricakuje, da bi Micka placevala polovico najemnine). Janezek se noce preselit v tako poceni stanovanje, katerega polovico najemnine bi si lahko privoscila tudi Micka. Na vseh ostalih podrocjih se pa sicer odlicno ujemata.
Ali to pomeni, da "nista za skupaj"? Da sta zaradi razlike v "premozenju" neprimerna eden za drugega?
-
ANGELgirl - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 11. 2004
- Kraj: Ljubljana
Rhea jaz poznam primer ko je ženska zdravnica, fant pa dela v proizvodnji in je razlika v plači res ogromna. Za vse stroške (stanovanje, hrana, elektrika...) dajeta vsak pol...
Lahko bi se pa tudi drugače zmenila. Pač v njunem primeru njej ostane še veliko denarja in ga potem porabita za kakšne druge potrebe.. Pa vseeno tudi on, da nekaj zraven.. Moški ego pa to..
Lahko bi se pa tudi drugače zmenila. Pač v njunem primeru njej ostane še veliko denarja in ga potem porabita za kakšne druge potrebe.. Pa vseeno tudi on, da nekaj zraven.. Moški ego pa to..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
- Rhea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 10. 2004
- Kraj: Frigate Bay
ANGELgirl napisal/-a:Rhea jaz poznam primer ko je ženska zdravnica, fant pa dela v proizvodnji in je razlika v plači res ogromna. Za vse stroške (stanovanje, hrana, elektrika...) dajeta vsak pol...
Jaz govorim o vecji razliki. O taki razliki, da ce bi Micka hotela placevat pol najemnine, bi se moral Janezek preselit v stanovanje, katerega najemnina bi bila dosti nizja.
-
mash@ - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 2. 2007
- Kraj: ljubljana
Najbolj fer je seveda da vsak plača pol, sploh na začetku veze, pa tudi ko sta že dlje skupaj. Od nikogar ne moreš pričakovati, da ti bo denar metal pod noge, niti obratno. Ko pride do kakšne take situacije ko se čutiš okoriščano mu to povej, ne glede na to ali je tvoj tip. Sicer pa kolikor toliko spodobno človeško bitje kaj takega ne počne, sploh človeku ki ga ima rad...
-
Ryu - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 10. 2007
ko hodiva zvečer ven, pa na pijačke in podobno, plača enkrat en, drugič drug...jaz sem študentka, on pa zaposlen, pa vseeno kdaj plačam... kadar pri njemu prespim pa je kar lepo zaston, saj on tudi pri meni kdaj prespi greva pa v kratkem v toplice za vikend in bo seveda vsak plačal pol, kar se mi zdi edino fer... da bi mi plačeval vse?? ne hvala, tega pa res ne maram...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]