Kdo plačuje?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 12. Jan. 2008 22:36

Pontifex Maximus napisal/-a:Na čigavi strani?

Ja, na strani mojega fanta. O njem namreč govorim :wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 12. Jan. 2008 22:37

*lilica* napisal/-a:

A tak da je?!
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 12. Jan. 2008 22:40

Pontifex Maximus napisal/-a:
*lilica* napisal/-a:

A tak da je?!

Ja, tak. No, če si mislu, da se zmišljujem, se ne
:wink:
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 12. Jan. 2008 22:41

Baraba škrta!

Jest bi ga v rit nabasal. :evil:
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 12. Jan. 2008 22:42

Pontifex Maximus napisal/-a:Baraba škrta!

Jest bi ga v rit nabasal. :evil:

OK. Hvala za nasvet :D
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 12. Jan. 2008 22:44

Ni za kej :buhu:
Uporabniški avatar
B@bsy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 24. 2. 2006
Kraj: KK

Neprebrana objavaNapisal/-a B@bsy » 13. Jan. 2008 12:25

kar se dopusta tiče jaz vstrajam, da plačam svoj del čeprav je že izjavil da bi on plačal ampak se mi to zdi glupo ker še nisma poročena in nimama skupnih financ pa tudi službe ne. kar se tiče pa pjačk pa če greva na večerjo oz. bilokaj pa tudi jaz vztrajam da enkrat eden drugič drug... to se mi zdi najbolj fer pa če bi šla narazen (bognedaj) ne more pridet do sponašanja ali pa kakšne take smešne situacije
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 13. Jan. 2008 12:38

kr.ena napisal/-a:
Sweet Princess napisal/-a:Jst osebno se ne bi počutila dobr, če bi živela u njegovem flatu, pa ne bi plačevala ne najemnine, ne stroškov, ne hrane, ništa..Ne vem no. Če bi že živela pri njemu in ne bi plačevala najemnine, bi definitivno prispevala svojo polovico za stroške (elekrtika, voda, ogrevanje, tv, internet itd.), enako s hrano. Bi dala na kupček usak par sto eurou usak mesec in iz tega dnarja kupovala hrano.

Sam izjava, da si punca na račun tega, ker živi pri fantu in (iz tvojega posta sodeč Lastovica) prišpara večji del plače in si zato kupi obekce in kozmetiko...sorry, meni je čist mimo. Mislm, da tole pa že mal meji na sponzoruštvo no...Če pa njenmu tipu tko ustreza, pol nobene panike no. Sam zna bit, da če (bog-ne-dej) bosta šla kdaj narazn, al pa da bi se zarad bilo česa sprla, ji pa zna to naprej vrečt no...

Meni bi blo u glavnem bedno živet na tuj račun.

Jaz nimam občutka, da živim na tuj račun ... prispevam za položnice, hrano in podobno, glede na to, da sem bila prej najemnica, pa seveda trenutno precej prihranim. Zato varčujem, ker če se karkoli zgodi (da greva narazen ali bognedaj nesreča), vem, da ni v tem stanovanju nič mojega - dediči se bodo pa že brez mene dovolj kregali in se ne mislim ukvarjat s tem.
Da bi pa njemu plačevala najemnino, mi je pa res mimo ...

No, jaz pa vseeno mislim, da je to neke vrste šlepanje na račun drugega. Če bi živela sama, bi plačevala celotno najemnino, če bi s tipom skupaj najela stanovanje, bi plačevala vsak pol, zdaj pa ne plačuješ nič. In kot si rekla, varčuješ tist del keša za primer, če se med vama "kaj zgodi". Torej če prav razumem, ga hraniš za "svojo rit" (se opravičujem za izraz, da ne bo kakšnega napada).

Jaz gledam na to takole. Če ima tip za stanovanje mesečni kredit, se mi zdi normalno, da v času ko nekdo pri njem prebiva kaj prispeva tudi k temu mesečnemu obroku, če je stanovanje podedoval ali dobil podarjenega, pa ga recimo kdaj za kak vikend kam povabiš na svoj račun. Al pa gresta smučat, pa ti častiš. Ne vem, jaz vsaj tak gledam na to. Sploh zdaj, ko smo se med prijatli in znanci začeli malo pogovarjat o teh stanovanjih, pa sem zvedela marsikaj.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Jan. 2008 12:47

jah po tej logiki bi moj fotr mtki že 20 let najemnino plačeval.
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 13. Jan. 2008 13:14

Midva s fantom, mava pa to pomojem kar uredu uštiman. Sva zmenjena tko, da če greva večkrat na kavico plačava približno enako (čeprav mi on večkrat ne pusti), jz hočem, da grejo take tsvari približno na pol. Je pa res, da sem jz dijakinja, ki delam samo občasno rpeko študenca, on pa z dobro plačo. Za večerje in to tud obadva približno isto plačujeva, za dopuste pa isto. Čeprov nekak ni fer, ker pač on ima denar, ampak je pa na drugi strani res, da se vedno furava z njgovim avtom, da sva šla lani na morje 7X (v Novigrad) in da mu to ni problem. Tako, da se mu vsaj z ostalimi stvarmi poskušam približat, da sva nekje pol-pol.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 13. Jan. 2008 13:32

Lastovica napisal/-a:No, jaz pa vseeno mislim, da je to neke vrste šlepanje na račun drugega. Če bi živela sama, bi plačevala celotno najemnino, če bi s tipom skupaj najela stanovanje, bi plačevala vsak pol, zdaj pa ne plačuješ nič. In kot si rekla, varčuješ tist del keša za primer, če se med vama "kaj zgodi". Torej če prav razumem, ga hraniš za "svojo rit" (se opravičujem za izraz, da ne bo kakšnega napada).

Jaz gledam na to takole. Če ima tip za stanovanje mesečni kredit, se mi zdi normalno, da v času ko nekdo pri njem prebiva kaj prispeva tudi k temu mesečnemu obroku, če je stanovanje podedoval ali dobil podarjenega, pa ga recimo kdaj za kak vikend kam povabiš na svoj račun. Al pa gresta smučat, pa ti častiš. Ne vem, jaz vsaj tak gledam na to. Sploh zdaj, ko smo se med prijatli in znanci začeli malo pogovarjat o teh stanovanjih, pa sem zvedela marsikaj.

Glede na to, da uradno živiva skupaj, bi me moral on izplačat, če greva narazen. Potem bi se dokazovalo, koliko sem vložila v stanovanje itd. Isto, če se mu kaj zgodi, bi bila jaz (poleg njegovega otroka) glavni dedič. In ker se temu zavestno odpovedujem, imava stvari urejene tako, kot jih imava.
Sicer se pa s finančnimi zadevami zelo malo ukvarjava. Oba imava podoben odnos do tega in nimava nikoli problemov. Dopust plačava približno pol-pol, pijače in večerje tudi ali pa plača enkrat eden, drugič drugi. In to tudi, če je njegov otrok zraven - ko bi lahko jaz rekla, da se to mene ne tiče.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 13. Jan. 2008 13:52

kr.ena napisal/-a:
Lastovica napisal/-a:No, jaz pa vseeno mislim, da je to neke vrste šlepanje na račun drugega. Če bi živela sama, bi plačevala celotno najemnino, če bi s tipom skupaj najela stanovanje, bi plačevala vsak pol, zdaj pa ne plačuješ nič. In kot si rekla, varčuješ tist del keša za primer, če se med vama "kaj zgodi". Torej če prav razumem, ga hraniš za "svojo rit" (se opravičujem za izraz, da ne bo kakšnega napada).

Glede na to, da uradno živiva skupaj, bi me moral on izplačat, če greva narazen. Potem bi se dokazovalo, koliko sem vložila v stanovanje itd. Isto, če se mu kaj zgodi, bi bila jaz (poleg njegovega otroka) glavni dedič. In ker se temu zavestno odpovedujem, imava stvari urejene tako, kot jih imava.
Sicer se pa s finančnimi zadevami zelo malo ukvarjava. Oba imava podoben odnos do tega in nimava nikoli problemov. Dopust plačava približno pol-pol, pijače in večerje tudi ali pa plača enkrat eden, drugič drugi. In to tudi, če je njegov otrok zraven - ko bi lahko jaz rekla, da se to mene ne tiče.

No saj, glih zarad tega. Zdaj zastonj tam živiš potem naj bi te pa še izplačal :D Kako pa se zavestno odpoveduješ dedovanju?

Pa saj to ne velja sam zate, ampak se mi zdi, da se folk premalo zaveda posledic enkrat srečnega življenja, ki lahko iz danes na jutri postane katastrofa.
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 13. Jan. 2008 13:54

jullia_ napisal/-a:jah po tej logiki bi moj fotr mtki že 20 let najemnino plačeval.

Se je pač znajdo ne. Tudi jaz si želim, da bi spoznala tipa, ki bi mel hišo s 300 kvadrati, pa bi sam svojo rit not prnesla. :wink: Ampak nekateri pač nismo te sreče.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 13. Jan. 2008 14:33

Saj to pravim - ne pričakujem, da me bo izplačal.
Nama je tako čisto v redu in nimava občutka, da kdo koga izkorišča. Tudi jaz ne, ker on uporablja moj avto, ki je v celoti moj strošek (registracija, zavarovanje, bencin).
Imava se rada in to je point. :)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Jan. 2008 14:38

ja, zihr jo je vzel zaradi bajte :lol:
ok, obrnimo situacijo. recimo, da bi ti podedovala stanovanje po pokojni babici. a bi fantu, s katerim bi skupaj živela, zaračunala najemnino? meni se zdi to malo trapasto. sama sicer še niti približno nisem blizu lastnemu stanovanju in življenju s fantom, zato lahko dam samo banalno primerjavo, ampak če recimo dobim dve karti za koncert zastonj in vzamem tipa s seboj, mu niti slučajno ne mislim zaračunat njegove vstopnice.

kr.ena, a si ziher, da bi te moral izplačat, če je stanovanje kupil, ko je bil še sam?

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov