Kdo plačuje?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Sweet Princess napisal/-a:Jst osebno se ne bi počutila dobr, če bi živela u njegovem flatu, pa ne bi plačevala ne najemnine, ne stroškov, ne hrane, ništa..Ne vem no. Če bi že živela pri njemu in ne bi plačevala najemnine, bi definitivno prispevala svojo polovico za stroške (elekrtika, voda, ogrevanje, tv, internet itd.), enako s hrano. Bi dala na kupček usak par sto eurou usak mesec in iz tega dnarja kupovala hrano.
Sam izjava, da si punca na račun tega, ker živi pri fantu in (iz tvojega posta sodeč Lastovica) prišpara večji del plače in si zato kupi obekce in kozmetiko...sorry, meni je čist mimo. Mislm, da tole pa že mal meji na sponzoruštvo no...Če pa njenmu tipu tko ustreza, pol nobene panike no. Sam zna bit, da če (bog-ne-dej) bosta šla kdaj narazn, al pa da bi se zarad bilo česa sprla, ji pa zna to naprej vrečt no...
Meni bi blo u glavnem bedno živet na tuj račun.
Jaz nimam občutka, da živim na tuj račun ... prispevam za položnice, hrano in podobno, glede na to, da sem bila prej najemnica, pa seveda trenutno precej prihranim. Zato varčujem, ker če se karkoli zgodi (da greva narazen ali bognedaj nesreča), vem, da ni v tem stanovanju nič mojega - dediči se bodo pa že brez mene dovolj kregali in se ne mislim ukvarjat s tem.
Da bi pa njemu plačevala najemnino, mi je pa res mimo ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Zdaj trenutno nimam deda, ko nimam ne časa, še manj pa vole, da bi koga gledla poleg sebe .
Ga pa precej bluzimo okoli. Npr. z kolegico mama dogovor, da med tednom in na daljše relacije vozim jaz, med vikendi pa ona (da lahko jaz pijem). Kar se tiče pijače, dama jaz in kolegica v moški družbi redno za šank rundo. Spet večkrat jaz vozim kolege okoli, da lahko oni npr. pijejo ipd. Če gremo s klapo v kino (hodimo v drugo mesto), en vozi in tisti ne rabi karte plačat, niti ne pijače (ne glede koliko časa bluzimo po koncu filma) s svojim kešom, ker tak ma stroške z bencinom.
Ga pa precej bluzimo okoli. Npr. z kolegico mama dogovor, da med tednom in na daljše relacije vozim jaz, med vikendi pa ona (da lahko jaz pijem). Kar se tiče pijače, dama jaz in kolegica v moški družbi redno za šank rundo. Spet večkrat jaz vozim kolege okoli, da lahko oni npr. pijejo ipd. Če gremo s klapo v kino (hodimo v drugo mesto), en vozi in tisti ne rabi karte plačat, niti ne pijače (ne glede koliko časa bluzimo po koncu filma) s svojim kešom, ker tak ma stroške z bencinom.
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
Js neb prenesla da bi mi fant plačeval. Vsakič eden. Če bi mi plačeval, bi se počutila kot da sem mu nekaj dolžna.
Tud ko grem s frendi na drink je pač neizrečen dogovor, da vsakič drug plača oz. če je več rund, da vsak za eno. Se je pa že zgodl da sem šla v lokal s frendo, pa niti ene runde plačala (mal težko, če ti moški ne pustijo plačat in se kregaš z njimi, kelnarca pa zmeri od njih keš vzame- kar me zelo mot).
Tud ko grem s frendi na drink je pač neizrečen dogovor, da vsakič drug plača oz. če je več rund, da vsak za eno. Se je pa že zgodl da sem šla v lokal s frendo, pa niti ene runde plačala (mal težko, če ti moški ne pustijo plačat in se kregaš z njimi, kelnarca pa zmeri od njih keš vzame- kar me zelo mot).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
kr.ena napisal/-a:Jaz nimam občutka, da živim na tuj račun ... prispevam za položnice, hrano in podobno, glede na to, da sem bila prej najemnica, pa seveda trenutno precej prihranim. Zato varčujem, ker če se karkoli zgodi (da greva narazen ali bognedaj nesreča), vem, da ni v tem stanovanju nič mojega - dediči se bodo pa že brez mene dovolj kregali in se ne mislim ukvarjat s tem.
Da bi pa njemu plačevala najemnino, mi je pa res mimo ...
S svojim postom sem apelirala na pisanje Lastovice o njeni kolegici, kjer je poudarila, da njena kolegica ne prispeva prou ničesar, razn občasno za hrano. Temu se res ne reče skupno gospodinjstvo no, da ne uporabim kaj hujšega.
Če pa živiš z nekom, ki ima svoje lastno stanovanje - nobene najemnine in kreditov pol se itak ne pričakuje da bo punca s katero živi dala za najemnino - to bi blo že čudno?! Ampak meni se zdi edino zdravo po pameti, da potem seveda enakopravno prispeva za stroške, hrano ipd., tako kot npt. ti kr.ena.
-
Pontifex Maximus - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 8. 2007
Hm...ne moreš sredi parkirplaca, kjer je treba plačat parkirnino za 2 Eur, dobit štacuno, da bi ti zmenala 50 Eur.
-
*lilica* - Cosmopolitanka
Pontifex Maximus napisal/-a:Hm...ne moreš sredi parkirplaca, kjer je treba plačat parkirnino za 2 Eur, dobit štacuno, da bi ti zmenala 50 Eur.
Ne, to res ne. Lahko pa, če veš, da bo parkirplac za plačat, pa če veš, da nimaš drobiža, se vmes kje ustavš in zmenjaš denar.
-
*lilica* napisal/-a:Pontifex Maximus napisal/-a:Hm...ne moreš sredi parkirplaca, kjer je treba plačat parkirnino za 2 Eur, dobit štacuno, da bi ti zmenala 50 Eur.
Ne, to res ne. Lahko pa, če veš, da bo parkirplac za plačat, pa če veš, da nimaš drobiža, se vmes kje ustavš in zmenjaš denar.
Hja, če veš...lahko pa pozabš, pa se spomneš, ko vidš unga tm, k kasira
-
Pontifex Maximus napisal/-a:*lilica* napisal/-a:Pontifex Maximus napisal/-a:Hm...ne moreš sredi parkirplaca, kjer je treba plačat parkirnino za 2 Eur, dobit štacuno, da bi ti zmenala 50 Eur.
Hja, če veš...lahko pa pozabš, pa se spomneš, ko vidš unga tm, k kasira
In, kaj narediš, če tudi punca v takem primeru nima denarja s sabo?
-
*lilica* napisal/-a:Pontifex Maximus napisal/-a:Am...plačaš
Aha, ok sam to me je zanimal.
Se prav, je pametno, da ne nosim s sabo denarja, edino če imam v celem 100 evrov
Hja, ne vem...ka pa če tvoj fant pol ne plača, pa se obrne in gresta nazaj?
-
Pontifex Maximus napisal/-a:*lilica* napisal/-a:Pontifex Maximus napisal/-a:Am...plačaš
Aha, ok sam to me je zanimal.
Se prav, je pametno, da ne nosim s sabo denarja, edino če imam v celem 100 evrov
Hja, ne vem...ka pa če tvoj fant pol ne plača, pa se obrne in gresta nazaj?
Prou men, jest še zmerej nisem na izgubi
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov