Kdaj se bodo začeli tudi moški urejati?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Gost
jerry444 napisal/-a:Tako kot večina žensk ne ve kaj pomeni ofsajd pri fuzbalu ali kaj pomeni,če ima avto določeno število konjskih moči,tako večina moških nima smisla za modo oz. razne kozmetične dodatke.Isto je pri prehrani,ne poznam ženske,ki bi imela raje meso kot en povprečni moški,imajo pač raje zelenjavco,sadje,...(vsaj večina)in ravno te stvari nas privlačijo pri nasprotnem spolu,mene bi npr. odvrnilo,če bi poznal žensko,ki bi pojedla več kot jaz,res je malo banalen primer,vendar vsaj pri meni drži.
Haha, obstaja pa mnogo fantov, ki dobi zametke popizditisa, ko ženska ne glede na čas v dnevu raje naroči solatko kot konkretno hrano Hočeš reči, da je meso za moške in solate za ženske? Imam 10x raje meso v hamburgerju kot list solate na krožniku
In še to - prav neverjetno je, da še sploh obstajajo ljudje s tako izrazitimi spolnimi stereotipi. Da punce ne vemo, kaj je ofsajd, kaj so konjske moči? A misliš, da jaz nisem naredila osnovne šole, pa srednje, da ne študiram in, da z vsemi leti druženja in izobraževanja, kjer so prisotni tudi moški, nisem svojega spektra razširila tudi na t.i. moška znanja? Mogoče nas take zadeve ne zanimajo v taki meri kot moške, kar pa ne pomeni, da nimamo pojma. Razgledana ženska ve mnogo več kot si tipi s takim omejenim razmišljanjem sploh lahko domišljate. In tudi področje kozmetike ni kvantna fizika in marsikateri fant (ki ni gej ali metro) dobro ve, čemu se uporablja maskara in da so trenutno moderne nosečniške majčke.
- jerry444
- Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 3. 2008
- Kraj: Ljubljana
Nisem rekel,da ne sme jesti mesa,da ne sme gledati tekme,da moški ne vemo,za kaj se uporablja maskara,itd. kot sedaj želiš prikazati.Mislim samo to,da povprečnega moškega(kot sem sam)maskare,depilacija ipd. zanimajo ravno toliko kot povprečno žensko pogovor o avtomobilih ali športu.In prav tako ne menim,da ženska ne sme jesti mesa ampak,da ne poznam ženske,ki bi pojedla več mesa kot en povprečen odrasel moški.
In koliko,da so nasplošno ženske manj razgledane kot moški vam lepo v predvolilnih soočenjih kaže Katarina Kresal,ki ima btw končano pravno fakulteto,potem pa ne ve osnovnih stvari,npr. enkrat je v enem intervjuju omenila,da je Triglav visok 1864m,pred tem pa je povedala,da ima opravljeno slovensko gorsko transverzalo.Očitno je punca še preveč razgledana .In spet,da ne bo napačnega razumevanja mojega posta,naj povem,da to ne velja za vse ženske,ampak za določen del in tisto o poznavanju avtomobilov in nogometa,ter prehrambenih navadah ne velja za vse,velja pa za recimo 70-80% žensk,ta izračun je ustvarjen na skupini žensk,ki jih jaz dobro poznam.
In koliko,da so nasplošno ženske manj razgledane kot moški vam lepo v predvolilnih soočenjih kaže Katarina Kresal,ki ima btw končano pravno fakulteto,potem pa ne ve osnovnih stvari,npr. enkrat je v enem intervjuju omenila,da je Triglav visok 1864m,pred tem pa je povedala,da ima opravljeno slovensko gorsko transverzalo.Očitno je punca še preveč razgledana .In spet,da ne bo napačnega razumevanja mojega posta,naj povem,da to ne velja za vse ženske,ampak za določen del in tisto o poznavanju avtomobilov in nogometa,ter prehrambenih navadah ne velja za vse,velja pa za recimo 70-80% žensk,ta izračun je ustvarjen na skupini žensk,ki jih jaz dobro poznam.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
MsN napisal/-a:
In še to - prav neverjetno je, da še sploh obstajajo ljudje s tako izrazitimi spolnimi stereotipi. Da punce ne vemo, kaj je ofsajd, kaj so konjske moči? A misliš, da jaz nisem naredila osnovne šole, pa srednje, da ne študiram in, da z vsemi leti druženja in izobraževanja, kjer so prisotni tudi moški, nisem svojega spektra razširila tudi na t.i. moška znanja? Mogoče nas take zadeve ne zanimajo v taki meri kot moške, kar pa ne pomeni, da nimamo pojma.
Če grem še jaz malo v offtopic, poznam ogromno tipov, ki vztrajajo v zvezah z ženskami, ki res ne vedo, kaj je to ofsajd, za katero stranko kandidira Gregor Golobič, kaj je to Cern,... ker so in oni in njihove punce mnenja, da so to "moška znanja".
Zato so se oni sprijaznili s tem, da imajo popolnoma nerazgledane punce, ženske pa tudi ne kažejo interesa, da bi kdaj prebrale še kaj drugega kot samo Evo in RBD prilogo Stopa.
- jerry444
- Komunikatorka
No Julija je zadela to,kar jaz želim povedat,koliko žensk zna našteti 5 parlamentarnih strank?Koliko vas zna našteti 10 poslancev v DZ(če odbijemo Janšo,Pahorja,in še nekatere najbolj znane)Koliko jih zna našteti 5 slovenskih nogometnih reprezentantov,koliko jih pozna zadnjih 5 zmagovalcev LP v nogometu?Kot jaz npr. ne poznam 10 znamk ženskega pudra,ali kremice za roke in ne znam ocenit katera ženska na rdeči preprogi(podelitev viktorjev,oskarjev,whatever,...)je dobro oblečena in katera je zgrešila vse modne smernice.In želim povedat,da so to razlike,ki nas privlačijo in prav tako je pri urejenaju,večina moških ima najraje kavbojke in majco,ter čim manj kozmetike na sebi,medtem ko ženske pač te stvari podorobno analizirate in zdaj pričakovati,da bo 50% ali še več moških hodilo v solarij in 3x na teden k frizerju pa še k pedikerju in na lepotne operacije,malo morgen.Meni kot moškemu se osebno take stvari zdijo kar "metanje denarja stran" pa ne zdaj mislit,da nikoli ne grem k frizerju ali ne kupim novih hlač,ampak na vse to polagam manj pozornosti kot ženske inza to zapravim manj denarja.Ga pa absolutno več na drugih pizdarijah,ki so ženskam manj pomembne(računalniške zadeve,elektronika na splošno,avtomobili,...)
- Gost
Mahagonij napisal/-a:Ki so btw ogabne. Tit curtains.MsN napisal/-a:in da so trenutno moderne nosečniške majčke.
Napisala sem, da so moderne. Ne da so lepe.
jerry444, smešen si s tem izračuni in odstotki. Preprosto se ne najdem v tem in verjamem, da se tudi kup mojih prijateljic ne bi strinjalo s tem, kar govori o tem, da tistih 70-80% pade.
jullia_, ja, obstajajo tipi, ki morajo nujno intelektualno nadvladati žensko in uživajo ob tem, ko je ona nevedna revica, ki govori samo o svojih geliranih nohtkih in poslikavi na njih. Pač - vsakemu svoje, ampak jaz sem mnenja, da bi vsaka ženska morala stopiti iz te nevednosti pa bi v življenju malenkost manj trpela, ker nevednost s seboj pripelje tudi posesivnost do tipa, ki pač ve več kot ona ter blazno naivnost, kjer je tip center sveta - spet, ker pač več ve kot ona.
- Gost
jerry444 napisal/-a:No Julija je zadela to,kar jaz želim povedat,koliko žensk zna našteti 5 parlamentarnih strank?Koliko vas zna našteti 10 poslancev v DZ(če odbijemo Janšo,Pahorja,in še nekatere najbolj znane)Koliko jih zna našteti 5 slovenskih nogometnih reprezentantov,koliko jih pozna zadnjih 5 zmagovalcev LP v nogometu?Kot jaz npr. ne poznam 10 znamk ženskega pudra,ali kremice za roke in ne znam ocenit katera ženska na rdeči preprogi(podelitev viktorjev,oskarjev,whatever,...)je dobro oblečena in katera je zgrešila vse modne smernice.In želim povedat,da so to razlike,ki nas privlačijo in prav tako je pri urejenaju,večina moških ima najraje kavbojke in majco,ter čim manj kozmetike na sebi,medtem ko ženske pač te stvari podorobno analizirate in zdaj pričakovati,da bo 50% ali še več moških hodilo v solarij in 3x na teden k frizerju pa še k pedikerju in na lepotne operacije,malo morgen.Meni kot moškemu se osebno take stvari zdijo kar "metanje denarja stran" pa ne zdaj mislit,da nikoli ne grem k frizerju ali ne kupim novih hlač,ampak na vse to polagam manj pozornosti kot ženske inza to zapravim manj denarja.Ga pa absolutno več na drugih pizdarijah,ki so ženskam manj pomembne(računalniške zadeve,elektronika na splošno,avtomobili,...)
Razumem kaj želiš povedati, ne razumem pa zakaj šport in politiko dojemaš kot eksplicitno moške posle. Daleč od tega, no.
- jerry444
- Komunikatorka
Kolikor se jaz spoznam na biologijo ima ženska za pridobivanje znanja,splošne razgledanosti,da pomni nove stvari,možnost izobrazbe povsem enake možnosti kot moški(nismo nič bolj umsko razviti)in zakaj je večina žensk manj razgledanih kot moških se je potrebno vprašati pri sebi(kot ženska)in ne sedaj vso krivdo valiti na nas tipe.Jaz bi rekel,da zato,ker se malo preveč obremenjujete z nepomembnimi stvarmi in tiste,ki so dobre za splošno razgledanost nekako potiskate na rob.Me zanima,koliko od članic foruma(ki naj bi bile v povprečju stare od 18-30 let)vsak dan gleda poročila(24ur,dnevnik)oz. koliko jih vsaj prelista dnevno časopisje(in sem ne štejem žurnala,ko nekatere pregledajo samo sceno in modo)DELO,Dnevnik,...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
jerry444 napisal/-a:No Julija je zadela to,kar jaz želim povedat,koliko žensk zna našteti 5 parlamentarnih strank?Koliko vas zna našteti 10 poslancev v DZ(če odbijemo Janšo,Pahorja,in še nekatere najbolj znane)Koliko jih zna našteti 5 slovenskih nogometnih reprezentantov,koliko jih pozna zadnjih 5 zmagovalcev LP v nogometu?
Poglej, pred nekaj leti sem imela zanimiv pogovor z enim tipom. Govorila sva o vsem mogočem, od egipčanskih piramid, do trenutne globalne politike. In na koncu je bil model ves zaprepaden, ker toliko vem, s svojo punco se pa o takih stvareh nikoli ne more pogovarjat. Na moje vprašanje, kaj potem sploh dela z njo, je pa odgovoril, da je pač huda. Evo, takemu človeku ni pomoči.
Vem, kaj hočeš povedat, Težko je najt žensko, ki take zadeve ve. Ker jih večina ne. Večina jih pa ne ve, ker se s tem "ne splača ukvarjat", ker ti to tako ne prinese dodatnih točk pri tipih. Prinesejo ti jih pa sijoči blond lasje in huda rit. Ampak ti od ženske niti ne pričakuješ, da bo poznala nogometne reprezentante. Se pač zadovoljiš s tako, ki se bo ukvarjala s kozmetiko.
Tukaj smo krive ženske, ker smo sprejele takšno vlogo, hkrati pa tudi tipi, ker od nas ne zahtevate več. V bistvu je situacija ravno obratna kot pri dilemi, izpostavljeni v tej temi. Zakaj si več moških ne brije nog? Ker jim ni treba. Zakaj ženske ne berejo Sobotne Priloge? Ker nihče od njih ne pričakuje, da bodo poznale še kakšnega poslanca poleg Janše.
- jerry444
- Komunikatorka
Da ne omenjam,da bi vsaj tretjina žensk na vprašanje kdo je naš predsednik vlade,bleknila kako neumnost(od danilo turk,borut pahor,do ne vem)
Za tako vlogo pa so krive t.i barbike,ki se ne ukvarjajo z drugim,kot da si celi dan šarijo po laseh in gledajo svoje lepe nohte,po večini so to žene bogatašev,ki so pač brezposelne in ne počnejo drugega kot da počnejo take stvari.
In potem so tukaj še revije kot je Cosmo,Eva,Jana,Marija,Ančka,... ki spodbujajo tako vedenje-da morajo biti ženske čim lepše,kdo je slabo oblečen(pač nima občutka za modo,a si je sam krvi za to,da se mu zdaj bejbike,ki se šetkajo po mestu smejijo?),itd...
Naj povem eno anekdoto.Zadnjič se peljem s kolesom skozi naš kraj in opazim,da policisti delijo listke za napačno parkiranje in potem čez 2 uri vprašam svojo sestro,ali je videla,če ma velik avtov na steklu kazen?In ona seveda ni nič vedela o tem,ker je s sošolko imela preveč dela s kleptanjem o modnih in drugih brezveznih stvareh,namesto,da bi okoli sebe opazila,še kaj drugega kot dobro in slabo oblečene ljudi in vsakega posebej komentirala.
Za tako vlogo pa so krive t.i barbike,ki se ne ukvarjajo z drugim,kot da si celi dan šarijo po laseh in gledajo svoje lepe nohte,po večini so to žene bogatašev,ki so pač brezposelne in ne počnejo drugega kot da počnejo take stvari.
In potem so tukaj še revije kot je Cosmo,Eva,Jana,Marija,Ančka,... ki spodbujajo tako vedenje-da morajo biti ženske čim lepše,kdo je slabo oblečen(pač nima občutka za modo,a si je sam krvi za to,da se mu zdaj bejbike,ki se šetkajo po mestu smejijo?),itd...
Naj povem eno anekdoto.Zadnjič se peljem s kolesom skozi naš kraj in opazim,da policisti delijo listke za napačno parkiranje in potem čez 2 uri vprašam svojo sestro,ali je videla,če ma velik avtov na steklu kazen?In ona seveda ni nič vedela o tem,ker je s sošolko imela preveč dela s kleptanjem o modnih in drugih brezveznih stvareh,namesto,da bi okoli sebe opazila,še kaj drugega kot dobro in slabo oblečene ljudi in vsakega posebej komentirala.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
jerry444 napisal/-a:... so nasplošno ženske manj razgledane kot moški...
...velja pa za recimo 70-80% žensk,ta izračun je ustvarjen na skupini žensk,ki jih jaz dobro poznam.
Prvič: me prav zanima, v kakšnih krogih se giblješ, da se ti zdi, da je velika večina žensk premalo ali celo ne-razgledana.
Mogoče sem pa po tvojem mnenju tudi sama tako nerazgledana, da tega ne opazim. (Ali pa se očitno družim s takšnimi puncami, ki ne spadajo v to kategorijo.)
Drugič: zanima me tudi, kakšne strokovne metode si uporabil, da si prišel do izračuna zadnjega podatka. Kr neki, res.
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
Ja vsakmu svoje ane, enmu so pač prioriteta cune po zadnji modi, enmu pa bližajoče se volitve, pa to ni pogojeno s spolom. Poznam velik moških, za katere lahko rečem, da v primerjavi z mano, nimajo pojma o avtomobilih. Partnerja si pa tud vsak sam izbira, če enmu pač sede met lepo, ampak totalno nerazgledano žensko, let it be
-
freaky - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 4. 2006
jullia_ napisal/-a:Prinesejo ti jih pa sijoči blond lasje in huda rit. Ampak ti od ženske niti ne pričakuješ, da bo poznala nogometne reprezentante. Se pač zadovoljiš s tako, ki se bo ukvarjala s kozmetiko.
Je število takšnih moških, ki se zadovolji s takšno žensko, dejansko visoko? Seveda je težko to oceniti samo na podlagi svojih poznanstev, ampak kolikor opažam, takšnih moških ni veliko. Ali pa mogoče samo slabo opazujem? se mi zdi logično in povsem samoumevno, da moški od ženske pričakuje veliko več kot pa samo znanje o kozmetiki in nimam občutka, da bi se res zadovoljili samo s tem.
Zase lahko rečem, da o nogometu (ker že ravno teče debata o tem) ne vem veliko, razen seveda tistih osnovnih stvari. Kar seveda ne pomeni, da ne poslušam z veseljem, če mi tip o tem kaj razlaga o njem ali o kakšni drugi stvari, v kateri nisem ravno veliko podučena. Če se postavim v moško vlogo, če bi bila jaz moški, bi mi bilo (mogoče seveda) veliko bolj pomembno, da je punca razgledana na področju politike (ali zgodovine, geografije ... ) kot pa da pozna skoraj vse nogometne klube. Kot mi je bolj pomebno, da je moški podkovan na bolj "resnih" področjih kot pa v kozmetiki.
How many years can some people exist before they're allowed to be free?
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
The answer, my friend, is blowin' in the wind.
- Smetka_
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 9. 2006
Glej,Fuzbal me zanima,ampak ne v taki meri kot mojega dedca. Skupi hodiva ob sobotah med letom na lokalne tekme,kjer v epiki igra njegov brat. Ogledam si z njim tekme evropskega in svetovnega prvenstva,tukaj se pa moje zanimanje za nogomet konča.
Seveda pa drži to,kar me v bistvu moti ane. Da recimo katerikoli ženski forum pogledamo,prevladujejo neke brezvezne teme,ki so AMA res brezvezne v smislu "kaj trenutno jeste " "kaj delate" "kolikokratn a teden si obrijete pizdo" "Kolikokrat na teden seksate"...
ma na ženskih forumih je res ornk primanjkljaj enih resnih tem,magari o politiki,kulturi,problemih človeštva.Nekako je tega na mešanih forumih dosti več,na ženskih pa lahko bereš samo kaj majo oblečeno,kakšno ma frizuro dons,slikice cunjic in to kako bo dala 500€ za nov par čevljev.Right.
No veš,verjamem da se tudi na tem forumu najdemo take,ki nas kozmetika in cunje ne zanimajo,oziroam nas zanimajo do te mere,da zadeve dobro skombiniramo,da so kvalitetne ampak cheap in da se naša kozmetika konča pri parfumu,deodorantu in kakšni maskari ter lip glossu.
ne vem zakaj si ravno politične teme odprl,jaz recimo gledam dnevnik ko mam šanso,sicer skoz manj,ker so mi na pop tv tako bedne novice da za ubit,preberem/preletim pa dnevnik vsak dan in verjem da vem kdo je predsednik vlade,katere so stanke,levo desno uspmerjene in nenazadnje kaj je afera patria.
Sicer si tule res zašel s teme,ampak jaz za razliko do drugih vem kaj si hotel povedat in se s tabo strinjam. Večinoma je pač tko,da moški več vejo o moških scenah,ženske več o ženskih,nekje na sredi se pa zadeva izravna.
Seveda pa drži to,kar me v bistvu moti ane. Da recimo katerikoli ženski forum pogledamo,prevladujejo neke brezvezne teme,ki so AMA res brezvezne v smislu "kaj trenutno jeste " "kaj delate" "kolikokratn a teden si obrijete pizdo" "Kolikokrat na teden seksate"...
ma na ženskih forumih je res ornk primanjkljaj enih resnih tem,magari o politiki,kulturi,problemih človeštva.Nekako je tega na mešanih forumih dosti več,na ženskih pa lahko bereš samo kaj majo oblečeno,kakšno ma frizuro dons,slikice cunjic in to kako bo dala 500€ za nov par čevljev.Right.
No veš,verjamem da se tudi na tem forumu najdemo take,ki nas kozmetika in cunje ne zanimajo,oziroam nas zanimajo do te mere,da zadeve dobro skombiniramo,da so kvalitetne ampak cheap in da se naša kozmetika konča pri parfumu,deodorantu in kakšni maskari ter lip glossu.
ne vem zakaj si ravno politične teme odprl,jaz recimo gledam dnevnik ko mam šanso,sicer skoz manj,ker so mi na pop tv tako bedne novice da za ubit,preberem/preletim pa dnevnik vsak dan in verjem da vem kdo je predsednik vlade,katere so stanke,levo desno uspmerjene in nenazadnje kaj je afera patria.
Sicer si tule res zašel s teme,ampak jaz za razliko do drugih vem kaj si hotel povedat in se s tabo strinjam. Večinoma je pač tko,da moški več vejo o moških scenah,ženske več o ženskih,nekje na sredi se pa zadeva izravna.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov