Kdaj moški odrastejo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
čokolinček - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 2. 2010
Kdaj moški odrastejo? Bi rekla da tam okoli 40.ga leta, kolikor opažam. Za ženske je težko rečt kdaj, ker poznam dovolj kokoši tudi ki so stare okoli 40 (+, -) pa se obnašajo kot 15letnice...
Sicer pa tega ni mogoče določevat; človek je odrasel, ko začne sprejemat odgovornosti, ko skrbi sam zase - finančno stabilen, da plačuje svoje stroške in ne visi mamici za krilom.
Sicer pa tega ni mogoče določevat; človek je odrasel, ko začne sprejemat odgovornosti, ko skrbi sam zase - finančno stabilen, da plačuje svoje stroške in ne visi mamici za krilom.
-
čokolinček - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 2. 2010
Ne rabiš se obešat na moje besede.
Lej moj primer odraslosti, za katero sama trdim, da ni izmed mojih kriterijev odraslosti, se pa trudim kolikor lahko; staršem plačujem stroške kolikor zmorem (ko sem hodila v službo, sem dajala 200€/mesec, sedaj ko iščem redno zaposlitev, bi dajala lahko 50€ pa so starši rekli da ne rabim dajat zdej v tej situaciji, tako da se oddolžim npr. tako da ko grem v trgovino, jaz plačam tistih nekaj nujnih drobnarij) + tega, da opravljam vsa gospodinjska dela, plačujem svoje položnice - telefon, zavarovanje, sama si plačujem vozniški izpit in mi starši niso dali niti 1€ še zraven.
Skušam pač živet odraslo, pa se zavedam da to ne bom dokler ne bom zmožna si sama plačevat najemnine, hrane, vseh položnic, bencin, plus tega še kdaj za kakšno novo oblačilce, kozmetiko...
Mogoče bom res mogla gledat na vsak €, ampak bo v meni zadoščenje, da sem odrasla oseba ki se ne boji sprejet samostojnosti in odgovornosti in ki zmore poskrbet sama zase.
Lej moj primer odraslosti, za katero sama trdim, da ni izmed mojih kriterijev odraslosti, se pa trudim kolikor lahko; staršem plačujem stroške kolikor zmorem (ko sem hodila v službo, sem dajala 200€/mesec, sedaj ko iščem redno zaposlitev, bi dajala lahko 50€ pa so starši rekli da ne rabim dajat zdej v tej situaciji, tako da se oddolžim npr. tako da ko grem v trgovino, jaz plačam tistih nekaj nujnih drobnarij) + tega, da opravljam vsa gospodinjska dela, plačujem svoje položnice - telefon, zavarovanje, sama si plačujem vozniški izpit in mi starši niso dali niti 1€ še zraven.
Skušam pač živet odraslo, pa se zavedam da to ne bom dokler ne bom zmožna si sama plačevat najemnine, hrane, vseh položnic, bencin, plus tega še kdaj za kakšno novo oblačilce, kozmetiko...
Mogoče bom res mogla gledat na vsak €, ampak bo v meni zadoščenje, da sem odrasla oseba ki se ne boji sprejet samostojnosti in odgovornosti in ki zmore poskrbet sama zase.
- enaaa*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 9. 2009
ko jim spodnja glava usahne pa so prisiljeni z zgornjo razmišljat hah hecam se... sej pa te moški niso vsi enaki, mogoče si pač na napačnega naletela.. najdi si drugega pa bo:) za vsako žensko obstaja popoln moški
What makes you different..
Makes you beautiful
Makes you beautiful
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
najemnino? jaz ko sem bil redno zaposlen sem jima kvcjemu dal nekaj zraven za stroske ne pa neko najemnino... vsaj imenujte teh 100, 200 evrov drugace kot pa najemnina
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Reci temu kakor hočeš, ampak če sinko ne prispeva kako drugače (z delom, s sodelovanjem doma), pa naj potem plačuje storitve "mama hotela" (sploh, če je že redno zaposlen).McLarnovc napisal/-a:Svojim lastnim staršem plačevat najemnino.....sam ene jih pa mate tukaj...svašta človek prebere tu...
-
Fancy Nancy - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 2. 2010
Tudi meni se to ne zdi nič takega, niti če se temu reče najemnina. Bolj nelogično se mi zdi, da nekdo še vedno živi doma in ne migne s prstom, da bi kaj pomagal/finančno kaj primaknil zraven.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Meni se zdi tudi normalno, da daš zraven za stroške, ko imaš enkrat primerne dohodke. V taki ali drugačni obliki, eni direktno staršem dajo denar, drugi plačajo nekaj položnic, grejo v trgovino,... V bistvu se mi zdi bolj smešno, da ima nekdo plačo, primerljivo z zaslužkom staršev, pa so oni tisti, ki še dodatno financirajo njega.
Konec koncev, moja mami še pri 45-ih živi pri starših (ker pač vsi živimo tam). A to pomeni, da bi morali stari starši financirat celo našo družino?
Konec koncev, moja mami še pri 45-ih živi pri starših (ker pač vsi živimo tam). A to pomeni, da bi morali stari starši financirat celo našo družino?
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
Ja, saj to sem sam tud delal. hodil v trgovino, placal vse svoje stroške, dal zraven za hrano pa se dodatnih 100 eurov... zdaj si pa to vec ne morem privoscit, ker nimam rednega sihta, ker sem se vpisal v solo... Še vedno pa placam svoje racune pa grem kdaj v trgovino.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
-
Fancy Nancy - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 2. 2010
Ja če nimaš službe je drugače... Tudi moja sestra trenutno ni zaposlena, a je na podiplomcu, ki je že tako ali tako drag, tako da doma ne prispeva veliko, pač pa kolikor ji pač znese s štipendijo. Drugače je, ko je nekdo redno zaposlen, doma pa živi kot osnovnošolček, ki je še finančno odvisen od staršev.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
purple_rain napisal/-a:Reci temu kakor hočeš, ampak če sinko ne prispeva kako drugače (z delom, s sodelovanjem doma), pa naj potem plačuje storitve "mama hotela" (sploh, če je že redno zaposlen).
Dobro, plačat kako položnico al pa kej tazga je eno...tud jst kdaj plačam kej, čeprav nisem zaposlen... Ampak da bi pa svojim staršem plačeval najemnino, da sem lahko v bajti ki bo praktično nekoč moja, pol pa tud k***c no...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Jah, npr. imaš razvajenega otroka, ki je star preko 25 let, ima službo, ampak nič ne pomaga doma, ja potem mu je pa treba nekako zaračunati, da bo vedel, da je treba cenit streho nad glavo. Poznam enega, ki živi na svojem pri 30-letih, domov pa nosi cunje likat pa velikokrat tudi jest. In tak človek mi ne more rečt, da je odrasel. In to mu njegova mami dopušča.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov