Kdaj moški odrastejo?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Fancy Nancy - Komunikatorka
- Na forumu od: 22. 2. 2010
^^ Tudi jaz poznam enega takega (celo 32 je že star). O sebi pa govori kot da mu ne vem kako težko gre v življenju, da ima preslabo plačo (krepko nad 1000 € ima, živi pa doma pri mamici in očku) itd. itd. Mamica mu kuha, lika, pere, verjetno ga še zbuja za šiht. Grow up!
-
haylee - Kofetarica
- Na forumu od: 8. 9. 2009
^^ Omg to je men tok neobziren folk. Nerazumljivo se mi zdi, da se nekomu, ki ima redne dohodke in še živi pri mamici ne zdi samoumnevno, da pokrije svoj del stroškov (hrano in ostale stroške stanovanja/hiše v sorazmernem deležu) - pa tuki ne gre za plačevanje najemnine, ampak za to, da ne plačuje mamica tvoje elektrike, vode in ti polni hladilnik, ampak da se kot odrasla oseba začneš po 20+ letih končno sam preživlat. Pa takih primerov res ni mal pri nas. Drugo je, če se še redno šolaš in nimaš nekih rednih dohodkov (takrat se mi zdi logično, da se raje posvetiš študiju, kot delu).
- Feldman
- Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 5. 2009
Kaj je pa s tem narobe? Svobodn svet in kolker vem lahko delajo tak če jim paše. Meni je vseeno al nekdo živi pri starših do 40 al do 20, sej je to njihova stvar kako bojo ONI živeli. Nevem zakaj obsojat pa stvari ki se me ne tičejo. Babe vam pa priporočam da si najdete kako nov hobi in live and let life dammit!!
-
Če bi malo bolj natančno bral, bi opazil, da smo v temi o odraslosti in diskutiramo o takšnih in drugačnih nesamostojnih primerkih (ker meje, kdaj postane človek odrasel pač ne moreš postaviti z leti). Če misliš, da se vsak dan sekiramo zaradi takih takih, ki živijo še po 30. pod mamičino streho in nič ne primaknejo k dobrobiti v družini, se hudo motiš. Več kot očitno si zgrešil poanto teme.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Kako zelo odrasel pristop..Feldman napisal/-a:Kaj je pa s tem narobe? Svobodn svet in kolker vem lahko delajo tak če jim paše. Meni je vseeno al nekdo živi pri starših do 40 al do 20, sej je to njihova stvar kako bojo ONI živeli. Nevem zakaj obsojat pa stvari ki se me ne tičejo. Babe vam pa priporočam da si najdete kako nov hobi in live and let life dammit!!
Sej je povedala Nancy pred mano, pač debatiramo o tem kdaj se nam zdi, da moški odrastejo in kakšno vedenje (npr. tole na zadnjih nekaj straneh) nam deluje ne-odraslo.
- enaaa*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 9. 2009
odrásti -rástem in -rásem dov. (á) 1. postati telesno in duševno zrel 2. dobiti dokončno podobo, razviti se
torej po definiciji odrastemo ko se nehamo telesno razvijat in smo duševno zreli--> to pa je relativno, ker eni to niso nikoli.. tak da ne se kregat
torej po definiciji odrastemo ko se nehamo telesno razvijat in smo duševno zreli--> to pa je relativno, ker eni to niso nikoli.. tak da ne se kregat
What makes you different..
Makes you beautiful
Makes you beautiful
-
malacveka - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 12. 2006
prva asociacija na naslov teme je bila: NEVER EVER
če pa malo premislim, in upoštevam še razlago definicije (ki jo je napisala enaaa*), bi pa rekla, da je to zelo relativno....oziroma je mozno, da nikoli ne odrastemo, ne zenske, ne moški. Ker konec koncev, kdaj in kako veš, da si duševno zrel? Zame je duševna zrelost sigurno nekaj drugega, kot jo dojema neki xy oseba.
In sigurno se zrelost ne kaze v tem, ali tip sam plačuje najemnino, ali kaj naredi doma vsak človek je zgodba zase
če pa malo premislim, in upoštevam še razlago definicije (ki jo je napisala enaaa*), bi pa rekla, da je to zelo relativno....oziroma je mozno, da nikoli ne odrastemo, ne zenske, ne moški. Ker konec koncev, kdaj in kako veš, da si duševno zrel? Zame je duševna zrelost sigurno nekaj drugega, kot jo dojema neki xy oseba.
In sigurno se zrelost ne kaze v tem, ali tip sam plačuje najemnino, ali kaj naredi doma vsak človek je zgodba zase
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
malacveka napisal/-a:In sigurno se zrelost ne kaze v tem, ali tip sam plačuje najemnino, ali kaj naredi doma
Jaz pa mislim, da se. Oziroma bolj točno, nezrelost se med drugim (!) kaže tudi v tem, da se tip doma obnaša kot v hotelu in mamo tretira kot osebno služkinjo in kuharico.
Niti ne gre toliko za dejansko stanje, kot za tipov odnos do le-tega.
-
malacveka - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 12. 2006
ja, to se strinjam. Tak odnos ni odraz zrelosti. Ampak v takih primerih so na zalost predvsem matere krive, da je kar je. Zal. Tak "suznjelastniški" odnos morata prekiniti oba, ne samo tip. Do takrat pač ne more biti osebnega napredka.
-
To je tako ali tako jasno, da nosi tudi mama del krivde, ker njenega sinčka še vedno razvaja. Ampak ne moreš pa zanikati, da se zrelost človeka ne kaže tudi v tem, kako samostojen in odgovoren je.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:24, skupaj popravljeno 1 krat.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Te mame so prej - se opravičujem krutemu izrazu - neumne, kot pa nezrele. Ker verjetno ne uspejo pogledat korak pred sebe, da bi spredvidele, kako grozno debilno vse skupaj izgleda iz nepristranskega zornega kota.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
- enaaa*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 9. 2009
samo sej konec koncev so mame več krive kr so jih že tak vzgojile.. pa tipi takšnih mam ne izkoriščajo, jaz mislim da one dejansko rade to delajo.. vprašanje pa je če se zavedajo kake katastrofalne posledice lahko potem to pusti na moškem
What makes you different..
Makes you beautiful
Makes you beautiful
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov