Kavalirstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Rhea
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 10. 2004
- Kraj: Frigate Bay
Zelo zanimiva tema.
Torej, kako sedaj? Smo zenske enakovredne moskim ali ne?
Dokler nimam zlomljene roke ali noge (moram potrkat -toktok), ne cutim nobene potrebe po tem, da bi mi moski odpirali vrata, odmikali stole, unicevali plasce, da si ne zmocim prstkov, ipd.
Torej, kako sedaj? Smo zenske enakovredne moskim ali ne?
Dokler nimam zlomljene roke ali noge (moram potrkat -toktok), ne cutim nobene potrebe po tem, da bi mi moski odpirali vrata, odmikali stole, unicevali plasce, da si ne zmocim prstkov, ipd.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Js sm včeri vidla enga tipa, ki je punci torbico nosu. A sm sam js čudna ker se mi to zdi pa že čist pretirano? Pa ne bi rekla, da bi ona mela polne roke al pa neki (no pa še pol bi mal bolj normalno zgledlo da bi on kej druga nesu, pa ona torbico), tak ni mela pa nič. Pa najprej sm misnla da ji pač sam drži za trenutek, pol sm se še pa tk ozrla za njima, in sta še kr lepo tak hodla.
Sicer ne vem če to sploh spada v to temo o kavalirstvu, ampak recimo da je neki podobnega no.
Sicer ne vem če to sploh spada v to temo o kavalirstvu, ampak recimo da je neki podobnega no.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
- mariah
- Komunikatorka
- Na forumu od: 3. 2. 2007
- Kraj: za ovinkom
meni je kavalirstvo do neke mere všeč. Zdej ne pričakujem od tipa, da mi bo razvlekel rdečo preprogo, odpiral vrata avtomobila ( se pa tudi to kdaj zgodi) in se postavljal na trepalnice, zato da bi se jst počutila kot princeska. Moram pa priznat, da od fanta na nek način pričakujem, da bo pustil, da prva vstopim v prostor in da mi ne bo zaloputnil vrat pred nosom (kar se mi je tudi že zgodilo). Ful mi je pa všeč, če ti fant ponudi svojo jakno, majco ko je pupi mrzlo.
- spermij
- Debatorica
- Na forumu od: 27. 7. 2007
Kavalirstvo lahko hitro preraste v sadomazohizem. To, da se tip odreče lastnemu oblačilu, je dober primer, ker s tem zavestno tvega, da bo na ta račun fasal zdravstvene posledice.
Tako da - zdravje mora biti vedno prvo. Če tega ženska ne zastopi, ni vredna ukvarjanja z njo.
Če gre za krajši čas, potlej OK, daš ženski svoje oblačilo, da ji je topleje. Ampak, da bi pa dalj časa zaradi tega hodil pomanjkljivo oblečen in reskiral zdravstvene težave - no way. Kaj takega pa naredi samo budala.
Tako da - zdravje mora biti vedno prvo. Če tega ženska ne zastopi, ni vredna ukvarjanja z njo.
Če gre za krajši čas, potlej OK, daš ženski svoje oblačilo, da ji je topleje. Ampak, da bi pa dalj časa zaradi tega hodil pomanjkljivo oblečen in reskiral zdravstvene težave - no way. Kaj takega pa naredi samo budala.
-
no angel - Cosmofrik
- Na forumu od: 2. 11. 2004
- Kraj: vzhodno od LJ
Mahagonij napisal/-a:Jst sm uceri/danes ponoci dal eni punci svojo bundo. Ful se ji je fajn zdel. (meni je pa rit zmrznila )mariah napisal/-a:Ful mi je pa všeč, če ti fant ponudi svojo jakno, majco ko je pupi mrzlo.
Haha.
Men je tud bivši enkrat ponudu jopco, sam sm rekla da ne, ker nism hotla da njega zebe. Se mi je pa lepo zdelo.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
let your heart keep time
now the clouds are gone
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
That's the fucking point. Tveganje je skupna nit vecine kavalirskih gest. Moski prvi vstopi v prostor izhaja iz tega, da ucasih gostilne niso bile kraj za dame, ker so bili pretepi na dnevnem redu in so redno stoli po zraku letel. Tukaj se moski izpostavi, da zenska ne skasira cesa. Isti razlog zakaj naj moski hodi na levi, ko gre par po cesti. Ker ce zapelje avto na plocnik bo najprej zagazil njega, ker je blizje cesti. In tukaj se izpostavi zdravstvenim problemom, da jih ona ne bo mela.spermij napisal/-a:Kavalirstvo lahko hitro preraste v sadomazohizem. To, da se tip odreče lastnemu oblačilu, je dober primer, ker s tem zavestno tvega, da bo na ta račun fasal zdravstvene posledice.
Zenskam se to lepo zdi ne zarad tega, ker bi se one ful okoristle s tem, ampak zato ker to govori direktno nagonskemu delu mozganov, da je ta moski pripravljen se izpostavit tveganjem, da bi zascitil njo.
Temu bi tut tezko rekel mazohizem, saj se ne izpostavljas mrazu, zato ker bi uzival v tem. Kje vidis sadizem pa sploh ne vem.
Kavalirske navade, ki pa izhajajo iz zenske mode storastih kikel v preteklosti, kot naprimer, da ji odmaknes pa primaknes stol, se mi zdi pa brezveze izvajat, razen ce dejansko nosi kiklo.
- spermij
- Debatorica
- Na forumu od: 27. 7. 2007
Aha, torej je moški manj vreden in ga ne bo škoda, če ga bo zgazil avto...
No ja, 100 ljudi-100 čudi. Zame je pač izpostavljanje tveganju zato, da bi s tem pri ženski pridobil "točke", bedarija.
Pa še to - moški, ki trdi, da nisi pravi dec, če se ne izpostaviš, nima vsega pošlihtanega v glavi (ne leti na nikogar neposredno).
No ja, 100 ljudi-100 čudi. Zame je pač izpostavljanje tveganju zato, da bi s tem pri ženski pridobil "točke", bedarija.
Pa še to - moški, ki trdi, da nisi pravi dec, če se ne izpostaviš, nima vsega pošlihtanega v glavi (ne leti na nikogar neposredno).
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Ne da je moški manj vreden ... ampak konec koncev bodo tudi reševalci v prometni nesreči najprej reševali žensko (v rodni dobi) in ne moškega ali otroka. To je uradna medicinska doktrina.
In ne gre za to, da moškega ni škoda - moški so pač fizično močnejši in kakšno stvar lažje naredijo.
In ne gre za to, da moškega ni škoda - moški so pač fizično močnejši in kakšno stvar lažje naredijo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
spermij napisal/-a:No ja, 100 ljudi-100 čudi. Zame je pač izpostavljanje tveganju zato, da bi s tem pri ženski pridobil "točke", bedarija.
No evo, ženskam je pa to "izpostavljanje tveganju" neizmerno všeč
Pač imamo pomoje v krvi, da so nam všeč pogumni moški.
Pa ne govorim o enem brezveznem izzivanju pretepov, kjer se bo vsak, ki ima kaj v glavi poskusil izogniti pretepanju. Ampak ne vem, samoumevno mi je, da če bo kakšna nevarna situacija, da bo šel tip prvi. Pa niti ni nujno, da je to moj fant, prijatelj, kolega, itd. Recimo ne vem... sej niti ne najdem primerov zdele. Recimo, če je nekje nek moški pretep. Kul mi je, če gre tip vmes zato, da jih spravi narazen. Ni kul, če se gre pretepat. Ni kul, če samo stoji zraven in "navija".
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov