Kavalirstvo

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 25. Nov. 2007 19:39

Določene stvari so mi nujnost... recimo, da mi pridrži vrata (da mi jih ne zaloputne), da če pridem za mizo, mi on išče stol, da se bom usedla, da tip vstane, ko se koga predstavlja za mizo, da ne vem, če nosim kaj težkega, da se ponudi, da mi bo nesel, itd.

Ene so mi pa butaste in pretirane... odpiranje vrat od avta.
Uporabniški avatar
azuc@r
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 10. 2007
Kraj: blizu ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a azuc@r » 25. Nov. 2007 20:07

ja, dons se definitivno manjka takih moških, samo so tut deklice zelo zafnane, tko da ni čudn da se jim po eni strani ne da..
mi je pa lepo ja ko se vrata pridržijo, pa te male malenkosti, ki se dans tko manjkajo...ampk preveč tega je pa osladno. mora bit lih prav :)
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 25. Nov. 2007 22:50

...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 9:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 25. Nov. 2007 23:52

*SweetGirl* napisal/-a:Meni je všeč do določene mere- ne rabi mi odpirat vrat od avta in stola odmikat od mize, da se lahko vsedem...

So mi pa vsec npr malenkosti- da mi pridrzi vrata, da ce me nekam povabi mi dovoli, da prva narocim, da mi POMAGA nosit tezke vrecke iz trgovine (da si razdeliva), da mi pomaga oblect plasc (na kaki fancy vecerji, ne vedno)..

Točno tako, ja :) ... Vsaj toliko pozornosti, kolikor se že nekako spodobi (npr. tisto z vsaj občasnim dajanjem prednosti pri naročanju, pomoč pri nošenju vrečk v sorazmerju z zmogljivostjo :D ...)... Kakšni primerki znajo biti res tako ignorantski / egoistični, da samo gledaš :? ...

Nikakor pa tudi pretiravanje ni v redu... Vzbujalo bi mi občutek nelagodja & dajalo vtis zaigranosti...

Je pa res lepo tisto s pridržanjem vrat na faksu, kot je ena že prej omenila, ja :) ...
neznanka__
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a neznanka__ » 26. Nov. 2007 0:02

..
Zadnjič spremenil neznanka__, dne 13. Maj. 2012 21:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 26. Nov. 2007 8:24

Parkrat sem šla z nekom ven in mi je bilo prav všeč ... odpiranje vrat avtomobila, prižiganje cigaret, ko sem vstala od mize, da grem na wc, je tudi on vstal ... ampak me prav zanima, če bi se tako obnašal tudi, če bi bila par let v zvezi. Dvomim :?
Mislim, da bi tudi meni začelo iti sčasoma na živce.

Tiste osnovne stvari pa seveda morajo biti - da ti ne zaloputne vrat pred nosom ali da nese težje stvari.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Schatzika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Schatzika » 26. Nov. 2007 10:58

Pravo kavalirstvo je zame tisto, ko se moški lepo obnaša do vseh ljudi, s tem pa tudi do svoje ženske. K temu sodijo tudi drobnarije kot so odpiranje vrat, prednost pri vstopanju/izstopanju... edino plačevanje se mi zdi med manj pomembnimi. V redu se mi zdi tudi to, da se lepo obnaša tudi do mojih kolegic... se pravi, če slučajno s kolegico skupaj vstopata v nek lokal, da tudi njej pridrži vrata. Recimo tip od moje kolegice je pri takih stvareh (odpiranje vrat, dajanje prednosti...) pozoren tudi do mene. Pa to nima nobene veze s tem, da bi se mi kaj prilizoval oz. da bi me "pecal"!

Kavalirstvo pa naj ne presega določenih mej, recimo takih, da bi tip pristajal na nespoštljiv odnos do sebe! Pač, naj ne dovoli poniževanje s strani ženske, ali pa da pristaja na vse živo kar mu ona predlaga.
Uporabniški avatar
Lopatka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Lopatka » 26. Nov. 2007 11:03

Schatzika napisal/-a:Kavalirstvo pa naj ne presega določenih mej, recimo takih, da bi tip pristajal na nespoštljiv odnos do sebe! Pač, naj ne dovoli poniževanje s strani ženske, ali pa da pristaja na vse živo kar mu ona predlaga.

Dobro povedano! Tip naj ne dovoli da ga ženska "vodi" pri čisto vsem, kajti meja med kavalirjem in copato je precej majhna. Veliko moških se preveč zanaša k slednjemu, misleč da so kavalirji.
Never-ending-story
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Never-ending-story » 26. Nov. 2007 11:09

Včeraj je moj tip eno zanimivo rekel: "Pravi kavalir mehko servira pri tenisu tudi profesionalnim igralkam" :D :D
Uporabniški avatar
Black Amber
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Black Amber » 26. Nov. 2007 11:14

^^ LOL :rofl:

Drgač pa men to kavalirstvo sploh ni všeč. Recimo da pridem v nek lokal in da mi tip prislanja stol preden se usedem :roll: Kr neki! Pa tud ne maram če se tip vedno "grebe" da on vse plačuje... ni problema če on prvič plača, drugič tudi ne, ampak tretjič bi pa res rada vidla da jst plačam... ful sovražim če se moram s tipom vedno prepirat pred natakarjem, češ kdo bo tokrat plačal :roll: Pač naj bo samoumevno, da tudi kdaj plačam.
Uporabniški avatar
little_biest
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 10. 11. 2007
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a little_biest » 26. Nov. 2007 11:18

Black Amber napisal/-a:Pa tud ne maram če se tip vedno "grebe" da on vse plačuje...

Absolutno! Po moje največ dosežeš tako, da ga vprašaš, kako bi se on počutil, če mu bi vedno ženska plačevala pijačo. In če reče, da mu bi bilo všeč, potem že veš, da ni pravi kavalir :D :D
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 26. Nov. 2007 17:15

i :)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 06. Dec. 2010 18:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Schatzika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Schatzika » 26. Nov. 2007 17:18

^^ to je razlika, če ti gre tip odpreti vrata zato ker bi rad nardil lep vtis, kot pa če ti gre odpret zato, da ne rukneš z vrati v stebričke :rofl: :rofl:
mariah
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 2. 2007
Kraj: za ovinkom

Neprebrana objavaNapisal/-a mariah » 26. Nov. 2007 19:31

jst sm malo prej doživela bližnje srečanje s pravim kavalirjem, ki me je skoraj na tla vrgu, sam da bi pred mano vstopu v štacuno in kupu čike :roll:
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 10. Dec. 2007 21:25

Kavalirstvo - ja, ko je spontano. Naučene geste so bedne.
Kar se pa tiče vstopanj v določene prostore - če/kadar ženska bolje pozna prostor oz. njegovo okolico, ni za tipa prav nič sramotno, da "da prednost" ženski.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov