ryu10kyu napisal/-a:Ali se vam ne zdi kavalirstvo neke vrste zaničevanje ženske? Današnje feministke bi se lahko kaj hitro oglasile...ali misliš da si nisem sposobna sama odpreti vrat ali kaj? A ti zgledam omejena da ne vem da se navznoter odpisajo? Ti zgleda da sama ne znam najti kljuke ali kaj? Ali se ti zdi da se ne znam sama usesti in mi moraš ti stalno stol premikati?
V čem je torej poanta kavalirstva? Ali si ženske ne znajo same pomagati?
Ene od vas trdite da bi vam bilo mimo če bi vam odpiral vrata...ene pravite da bi vas motilo če bi to ali pa tisto delal...enim je pa všeč...
Dečko hoče narediti dobro delo in biti kavalir in odpre vrata dekletu...una pa ga napizdi in ima za softiča, da kaj je tako momehkužen? Potem pa po vseh teh vaših kontradiktornih razmišljanjih ustvarite na koncu...takšnega moškega ki vam pred nosom vrata zaloputne in vam jih ne zadrži in se zagrebe za svoj zic v lokalu ve pa se boste že vsedle tja kjer bo pač ostal plac. In tako se bo obnašal samo zavoljo tega ker si znate ve gospodične same odpreti vrata in same se vsesti

po bontonu moški prvi vstopi v lokal, torej je vljudno, če za seboj pridrži vrata, ne pa da jih zaloputne ženski pred nosom. jst na javnih mestih tudi pridržim vrata, če za mano vstopa neznanec.
men bi bilo tudi neprijetno, če bi mi tip pomagal obleči plašč, primaknil stol, odpiral vrata od avta itd., se mi zdi pa lepo, če mi npr. ponudi jakno, če me zebe. s tem pokaže neko pozornost in skrb.
moški 'mora' biti kavalir časom in družbi primerno. tako da je nepretiravnje zaželjeno. to, kar si napisal v zadnjem odstavku, meni ne bi bilo všeč. sta bila dva bivša taka in mi je precej najedalo.
aja, ena je omenjala nošenje stvari ... jst se tudi precej bedno počutim, če nosim kaj težkega, zraven pa prostih rok hodi fant, ki je jasno precej močnejši, in bi lahko iz vljudnosti ponudil, da mi nosi tisto stvar, glede na to, da bi bilo njemu lažje kot meni.