Kavalirstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tonja - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 12. 2006
Kake pa mate ka si ja nor malo .
Ne, ne maram kavalirjev sploh! Ni mi treba vrat odpirat, ne zdi se mi čudno, če gre tip pred mano v prostor, zdi se mi skrajno freaky, da bi mi slačil ali oblačil plašč, skrajno čudno mi je, da bi vedno moral tip vozit ali plačevat pa te zasipat z darili ipd. Taki tipi so čist mimo meni...
Ne, ne maram kavalirjev sploh! Ni mi treba vrat odpirat, ne zdi se mi čudno, če gre tip pred mano v prostor, zdi se mi skrajno freaky, da bi mi slačil ali oblačil plašč, skrajno čudno mi je, da bi vedno moral tip vozit ali plačevat pa te zasipat z darili ipd. Taki tipi so čist mimo meni...
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ce nisi "tough" do svoje zenske, si copata?spermij napisal/-a:Zvoncica napisal/-a:To je ful res... k pol imamo občutek, da smo ukrotile enega tigra in ga spremenile v domačo mucico, ki prede, če se ji približaš na 1m
In tako preprosto opišemo definicijo "copate".
O sranje, jst cist narobe stvari delam.
Ampak tvoje besede so mi vlile poguma, in zdaj sanjam o dnevu, ko bom zajeban do svoje zenske.
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Meni je kavalirstvo s strani moškega všeč do neke meje. Da ni preveč.. To, da bi mi vedno umaknil stol, odprl vrata, dal suknjič na tla za čevlje mi je preveč. Saj vendar nisem iz porcelana . Rajši vidim, da se tu pa tam spomnijo česa takega, ne pa non stop.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Ali se vam ne zdi kavalirstvo neke vrste zaničevanje ženske? Današnje feministke bi se lahko kaj hitro oglasile...ali misliš da si nisem sposobna sama odpreti vrat ali kaj? A ti zgledam omejena da ne vem da se navznoter odpisajo? Ti zgleda da sama ne znam najti kljuke ali kaj? Ali se ti zdi da se ne znam sama usesti in mi moraš ti stalno stol premikati?
V čem je torej poanta kavalirstva? Ali si ženske ne znajo same pomagati?
Ene od vas trdite da bi vam bilo mimo če bi vam odpiral vrata...ene pravite da bi vas motilo če bi to ali pa tisto delal...enim je pa všeč...
Dečko hoče narediti dobro delo in biti kavalir in odpre vrata dekletu...una pa ga napizdi in ima za softiča, da kaj je tako momehkužen? Potem pa po vseh teh vaših kontradiktornih razmišljanjih ustvarite na koncu...takšnega moškega ki vam pred nosom vrata zaloputne in vam jih ne zadrži in se zagrebe za svoj zic v lokalu ve pa se boste že vsedle tja kjer bo pač ostal plac. In tako se bo obnašal samo zavoljo tega ker si znate ve gospodične same odpreti vrata in same se vsesti
Ene od vas trdite da bi vam bilo mimo če bi vam odpiral vrata...ene pravite da bi vas motilo če bi to ali pa tisto delal...enim je pa všeč...
Dečko hoče narediti dobro delo in biti kavalir in odpre vrata dekletu...una pa ga napizdi in ima za softiča, da kaj je tako momehkužen? Potem pa po vseh teh vaših kontradiktornih razmišljanjih ustvarite na koncu...takšnega moškega ki vam pred nosom vrata zaloputne in vam jih ne zadrži in se zagrebe za svoj zic v lokalu ve pa se boste že vsedle tja kjer bo pač ostal plac. In tako se bo obnašal samo zavoljo tega ker si znate ve gospodične same odpreti vrata in same se vsesti
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
- *QueenBitch*
- Kofetarica
- Na forumu od: 6. 6. 2006
Men je pa kavalirstvo do neke mere zelo všeč, ja všeč mi je če mi prijatelj/fant odpre in pridrži vrata in všeč mi je če mi pomaga obleč plašč...rada imam pozorne fante, boljs je tko rect ker kar se mene tice je pozornost veliko vec kot kavalirstvo...rada imam, da se me uposteva itd.
Aja, kar se pa tiče nošenja težkih stvari pa tko..ok dejmo pomagat ne...ampak recimo ce grem jaz s 5imi fanti v trgovino in nazadnje sama nesem vse stvari bi se mi zdel pa trapast ja...
Ne maram pa tiste zlagane pozornosti, ker se cuti da je zlagana..ko tocno ves da bo tip pozoren in prijazen 3 dni, dokler ne dobi kar hoče in potem ne bo od tega nič več.
Kar se pa tice feminizma, jaz to malo drugac gledam...tudi jaz sm pozorna do fantov...ali prijateljev, npr. jim skuham tako kavo kot jo imajo radi, jim pomagam pri dolocenih stvareh itd. pač obojestranske zadeve..
Aja, kar se pa tiče nošenja težkih stvari pa tko..ok dejmo pomagat ne...ampak recimo ce grem jaz s 5imi fanti v trgovino in nazadnje sama nesem vse stvari bi se mi zdel pa trapast ja...
Ne maram pa tiste zlagane pozornosti, ker se cuti da je zlagana..ko tocno ves da bo tip pozoren in prijazen 3 dni, dokler ne dobi kar hoče in potem ne bo od tega nič več.
Kar se pa tice feminizma, jaz to malo drugac gledam...tudi jaz sm pozorna do fantov...ali prijateljev, npr. jim skuham tako kavo kot jo imajo radi, jim pomagam pri dolocenih stvareh itd. pač obojestranske zadeve..
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Jah no, meni se pridržanje in odpiranje vrat sploh ne zdi blazno kavalirska zadeva. Sej jst tud pridržim vrata človeku za mano, pa čeprav moram zato kakšno sekundo počakat, pa se zato še ne smatram za kavalirja.
Sicer se pa zelo dobro vidi, kdaj tip nekaj naredi, ker pač hoče bit pozoren in prijazen, kdaj je pa vse skupaj fejk in izumetničeno. Prvo je kul, drugo pa dosledno zavračam.
Sicer se pa zelo dobro vidi, kdaj tip nekaj naredi, ker pač hoče bit pozoren in prijazen, kdaj je pa vse skupaj fejk in izumetničeno. Prvo je kul, drugo pa dosledno zavračam.
-
kajira - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 5. 2006
ryu10kyu napisal/-a:Ali se vam ne zdi kavalirstvo neke vrste zaničevanje ženske? Današnje feministke bi se lahko kaj hitro oglasile...ali misliš da si nisem sposobna sama odpreti vrat ali kaj? A ti zgledam omejena da ne vem da se navznoter odpisajo? Ti zgleda da sama ne znam najti kljuke ali kaj? Ali se ti zdi da se ne znam sama usesti in mi moraš ti stalno stol premikati?
po bontonu moški prvi vstopi v lokal, torej je vljudno, če za seboj pridrži vrata, ne pa da jih zaloputne ženski pred nosom. jst na javnih mestih tudi pridržim vrata, če za mano vstopa neznanec.
men bi bilo tudi neprijetno, če bi mi tip pomagal obleči plašč, primaknil stol, odpiral vrata od avta itd., se mi zdi pa lepo, če mi npr. ponudi jakno, če me zebe. s tem pokaže neko pozornost in skrb.
moški 'mora' biti kavalir časom in družbi primerno. tako da je nepretiravnje zaželjeno. to, kar si napisal v zadnjem odstavku, meni ne bi bilo všeč. sta bila dva bivša taka in mi je precej najedalo.
aja, ena je omenjala nošenje stvari ... jst se tudi precej bedno počutim, če nosim kaj težkega, zraven pa prostih rok hodi fant, ki je jasno precej močnejši, in bi lahko iz vljudnosti ponudil, da mi nosi tisto stvar, glede na to, da bi bilo njemu lažje kot meni.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
kajira napisal/-a:aja, ena je omenjala nošenje stvari ... jst se tudi precej bedno počutim, če nosim kaj težkega, zraven pa prostih rok hodi fant, ki je jasno precej močnejši, in bi lahko iz vljudnosti ponudil, da mi nosi tisto stvar, glede na to, da bi bilo njemu lažje kot meni.
Ampak v tem primeru, da če prevzame tvoje breme mu bo težje kot tebi in ne lažje...lažje bo tebi
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
- Sharona05
- Komunikatorka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: štajerska
jaz pa jemljem kavalirstvo nekako kot spoštovanje do ženske, ker smo (baje) pač nežnejši spol. se pravi (kar tudi moj dela) :
vstopi prvi v restavracijo, bar, kakorkoli in mi pridrži vrata, pomaga (!) slečt plašč, mi da prednost pri naročanju pijače/hrane, prevzame vsaj del bremena, ki ga nosim; ponudi in prinese kaj za oblečt...
sej to ni tak težko, pride z leti
vstopi prvi v restavracijo, bar, kakorkoli in mi pridrži vrata, pomaga (!) slečt plašč, mi da prednost pri naročanju pijače/hrane, prevzame vsaj del bremena, ki ga nosim; ponudi in prinese kaj za oblečt...
sej to ni tak težko, pride z leti
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov