Kako pogosto vam moški reče "ljubim te"?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
p!ka napisal/-a:
Men pa recimo rada te mam ni enakovredno ljubim te. Se mi zdi, da je ljubim te bolj goloboko.
Beseda sama po sebi ni nobena globoka. Lahko tudi sprevodniku na vlaku zjutraj rečeš, da ga ljubiš, namesto hvala. Ali pa recimo tisti, ki se že po treh izmenjanih smsih imajo radi, po dveh tednih se pa ljubijo. A je njihov odnos zato nujno globji kot zveza dveh, ki teh besed ne uporavljata?
Zato se nikakor ne morem strinjat, da je izpoved "ljubim te" pokazatelj globjega odnosa in močnejše ljubezni, kot "rad te imam". Saj ni nobenih definicij, kako intenzivno mora čustvo bit, da se izrazi z določenimi črkami.
Poleg tega pa po tej logiki rabiš še precej več različnih izjav, ker tudi psa in babice verjetno nimaš na isti način rada, pa uporabljaš kar isto frazo.
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
jullia_ napisal/-a:p!ka napisal/-a:
Men pa recimo rada te mam ni enakovredno ljubim te. Se mi zdi, da je ljubim te bolj goloboko.
Beseda sama po sebi ni nobena globoka. Lahko tudi sprevodniku na vlaku zjutraj rečeš, da ga ljubiš, namesto hvala. Ali pa recimo tisti, ki se že po treh izmenjanih smsih imajo radi, po dveh tednih se pa ljubijo. A je njihov odnos zato nujno globji kot zveza dveh, ki teh besed ne uporavljata?
Zato se nikakor ne morem strinjat, da je izpoved "ljubim te" pokazatelj globjega odnosa in močnejše ljubezni, kot "rad te imam". Saj ni nobenih definicij, kako intenzivno mora čustvo bit, da se izrazi z določenimi črkami.
Poleg tega pa po tej logiki rabiš še precej več različnih izjav, ker tudi psa in babice verjetno nimaš na isti način rada, pa uporabljaš kar isto frazo.
Se strinjam.
A zakaj je enim tipom to vseeno tako težko izreči?
Konkreten primer: drugi mesec bo 4. obletnica, dečko pa še vedno ni izustil slavnega "ljubim te". Sicer to pokaže z dejanji, a vseeno, zakaj je to tako težko izreči?
Imaš, da me vikaš!
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Niso samo tipi taki. Midva bova kmalu skupaj 3 leta, pa ni še noben od naju drugemu rekel, da ga ljubi.
Meni se zdi to ena taka smešna in osladna fraza, pa sploh ne vem, kako naj bi se izrekla. V knjižnem jeziku bi se čudno slišalo, "lubm te" pa ni dosti boljše.
Pa itak oba poznava razliko med tem, da imava rada drug drugega ali pa npr. jabolčni štrudelj, tako da se ni za bat, da te besede za naju ne bi bile dovolj globoke in pomenljive
Meni se zdi to ena taka smešna in osladna fraza, pa sploh ne vem, kako naj bi se izrekla. V knjižnem jeziku bi se čudno slišalo, "lubm te" pa ni dosti boljše.
Pa itak oba poznava razliko med tem, da imava rada drug drugega ali pa npr. jabolčni štrudelj, tako da se ni za bat, da te besede za naju ne bi bile dovolj globoke in pomenljive
-
trapa - Kofetarica
Pa sej pridejo priložnosti, ko bi človek to izrekel. Osladno gor al dol, se nardijo trenutki, ki so tako posebni in globoki, da "ljubim te" preprosto paše poleg.
Sej sem mu to rekla 2x in mu vsakič usta zaprla z roko, ker nisem želela prisiljenega "jaz tudi tebe" nazaj.
Sej sem mu to rekla 2x in mu vsakič usta zaprla z roko, ker nisem želela prisiljenega "jaz tudi tebe" nazaj.
Imaš, da me vikaš!
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
trapa napisal/-a:Sej sem mu to rekla 2x in mu vsakič usta zaprla z roko, ker nisem želela prisiljenega "jaz tudi tebe" nazaj.
Potem pa ne jokcat. Če bi on tebi prvi rekel, a bi bil tvoj "jaz tud tebe" prisiljen? Najbrž ne. Zakaj potem sklepaš, da bi njegov bil? Ok, ti ga najbolj poznaš, ampak vseeno.
Po eni strani ene ful pričakujete od tipov, ampak samo pod pogojem, da so jasnovidni. Bog ne daj, da bi katera povedala, da si na primer kdaj želi kakšno rožico. Ne, samo jokcale boste, kako vam dragi nikoli ne pokloni rožice. Pa kako za vraga naj on ve, da si vi želite rožico, ne čokoladice?
Ne vem, tako kot si pri seksu poveva kaj komu paše in kaj si želiva, je tudi na vseh drugih področjih.
Ok, mal sem zašla.
-
trapa - Kofetarica
Roko sem mu zmeraj dala na usta, ker nisem želela pomilovalnega "tudi jaz tebe", ki bi sledil, če bi bila tišina predolga. Če bi mu res kaj ležalo na duši, bi lahko tudi potem rekel.
Tako čakam, da se dečko opogumi. Težje je reči "ljubim te" kot "tudi jaz tebe". In raje nimam nič kot pol.
Tako čakam, da se dečko opogumi. Težje je reči "ljubim te" kot "tudi jaz tebe". In raje nimam nič kot pol.
Imaš, da me vikaš!
-
le5ncchy - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 9. 2008
- Kraj: Kranj
Moj to reče lih kadar rabm. Ne prevečkrat. Sicer v vsakmu sms-u, na katere sva navajena, drugače pa v živo, največkrat tako, da mi to zašepeta, vsaj večinokrat. Men gre to mal težje z jezika Reku pa mi je to po...mislm da po enmu letu.
- Maped100
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 8. 2008
trapa napisal/-a:Roko sem mu zmeraj dala na usta, ker nisem želela pomilovalnega "tudi jaz tebe", ki bi sledil, če bi bila tišina predolga. Če bi mu res kaj ležalo na duši, bi lahko tudi potem rekel.
tale post mi je pa marsikaj povedal...
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
jao mene!meni ta zguljena fraza čist nč ne pomeni.če mi jo kdaj rče al ne...to da me ma rad je že vse taks amoumevno,tak,da mu tega ni treba ponavljat kot paigi.to mi izkaže na res razne načine in skos me preseneti ter nikoli ne ostanem ravnodušna.pa še to:ljkubim te,gre tud meni težko z jezika,pa ne zat,ki kao neču kazat čustev,ampak mi je glupo.mamo svoje frazice ki jih uporabljava in jih poznava sam midva.
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
(Divlje jagode:Piramida)
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
trapa napisal/-a:A zakaj je enim tipom to vseeno tako težko izreči?
Pomojem to izvira iz familije.
Recimo moj je tud dost podoben.Sicer je v štirih letih že povedal, da me ljubi, ampak tolkrat, da lahko preštejem na prste obeh rok.
Mojemu se recimo v grlu že dela cmok, ko mi more kakšno srečo zaželit al pa komu sožalje in voščt za rojstni dan.
Razlog je pa seveda v familiji, ki ga ni naučila, da se ljubezen da pokazat tud na tak način.Namreč, izkazovanja ljubezni in česarkoli temu podobnega pri njih ni bilo, zato razumem, da tega ni navajen in da mu je malce težko.
Pri nas je sicer bilo ljubezni, pokazali smo jo in vse, ampak spet ni bilo besed.In tudi jst mam s tem besedam rahle probleme, ker mi kr ne gredo z ust, ampak ga mam tok rada do konca in naprej.
Pa vseeno, midva živiva normalno, predvsem verjetno zato, ker en druzga razumeva glede teh stvari.
-
merisima - Kofetarica
- Na forumu od: 18. 7. 2008
*purple* napisal/-a:trapa napisal/-a:A zakaj je enim tipom to vseeno tako težko izreči?
Pri nas je sicer bilo ljubezni, pokazali smo jo in vse, ampak spet ni bilo besed.In tudi jst mam s tem besedam rahle probleme, ker mi kr ne gredo z ust, ampak ga mam tok rada do konca in naprej.
Pa vseeno, midva živiva normalno, predvsem verjetno zato, ker en druzga razumeva glede teh stvari.
saj to je važno,razumeti se na tem področju in ni treba trošit besed,ki itak nč ne pomenijo..."večno te bom ljubila","ljubim te najbolj na svetu" itd...meni se to zdi tu mač klišejsko.pri pravi ljubezni niso te besede tak pomembne,pomembna so dejanja in to kar dva čutita.Jaz mu raje rečem kaj drugega kot ljubim te in enako je pri njemu...Čustva se kažejo na druge načine in ne na besednega...sam folk tega ne kuži...pljubezen se čuti...
Piramida krije tajnu zemlje
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
tajnu svemira
piramida nosi grijehe
ovog naseg vremena
piramida skrivena.
Kdo je na strani