Kaj najbolj cenite na moških?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Kasiopeja - Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 10. 2011
Iz ankete bi rekla prve tri lastnosti, čeprav tudi pri postavi ni pomembno, da je izklesan. Denar ni toliko pomemben, je pa do te mere, da zna racionalno ravnati z njim. Drugače pa mi je poleg tega, da mi je fant všeč, pomembno predvsem to, da se lahko z njim normalno pogovorim, če pride do problemov v zvezi ali pa tudi sicer, in da zna obdržati osebne pogovore med nama, ne pa da na koncu vse deli s prijatelji.
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude
-
Dioniz - Cosmo moderator
- Na forumu od: 21. 1. 2010
- Kraj: Maribor
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
― Ralph Waldo Emerson
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 12:12, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Sj razen igranja inštrumenta, plesa in popravljanja avtomobila so vse naštete stvari pomoje osnovni paket za moškega. Ne vem, koga bo samo osnovni paket impresioniral. (izhajam iz sebe, ki me inštrument, ples in popravljanje avtomobila ne gane spljoh)
Because I can.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Neka lastnost ali stvar nas gane itak šele takrat, ko nam je tudi oseba všeč. Drugače se pa strinjam, da kar nekaj točk spada pod osnovni "paket", je pa žal tako, da se marsikateremu moškemu že to zdi preveč balasta. Kuhanje in pospravljanje je itak nekaj, kar je po mnenju večine moških rezervirano samo za ženske. Kar se tiče pa t.i. moških gospodinjskih opravil (sem sodi popravilo puščajoče pipe ipd. zadeve, ki niso omejene na področje, ki ga zaradi izobrazbe načeloma morajo obvladati) pa so moški vedno bolj pomehkuženi. Glavno, da moramo biti ženske superiorne na vseh področjih in če slučajno ženska (še) ne zna nekih kuharskih specialitet, nima šans pri njem, kerje to pač nekaj nezaslišanega. On pač rabi all inclusive, in četudi pri kateri morda pristane na klavrno kuharsko znanje (kar pomeni pač, da ne dela nekih zahtevnih jedi in peciva kot njegova mama), začne po nekem času hoditi drugam na nočitev z zajtrkom.
-
Tananda - Kofetarica
Ah daj no daj, ne posplošuj. Js ne maram kuhat in več kot pečena jajca se od mene ne dobi, pa sta oba resna fanta do zdaj to "spregledala". Moraš met kakšne druge lastnosti, ki to pretehtajo. Tut tipom, ki jih zdaj spoznavam, takoj povem, da ne kuham. Pa ni še noben vstal pa pobegnil. Je pa res, da posledično sama preferiram take, ki z veseljem kuhajo, tut če ne znajo še. Se bo že naučil, ko bo videl, kok me osreči z dobrim kosilom.
Because I can.
-
Tamala_mrha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 21. 10. 2006
Govorila sem za take, ki to iščejo pri ženskah, sami pa ne premorejo kaj dosti praktičnega znanja, ki pride prav v življenju. In ja, takih je dosti. Saj pravim, da taki kljub temu lahko izbere žensko, ki ne bo znala kaj dosti skuhat, a če mu je to tako zelo pomembno, da ne more prevladati (razen na začetku ob nori zaljubljenosti) kakšna druga lastnost pri ženski, pač gre za drugo kuharico. Pa saj večina moških želi imeti žensko, ki zna nekaj konkretnega skuhat, to ti bo rekel vsak, tako da lahko posplošujem. Tisti, ki pa ne bo, pa ne daje temu velik poudarek ali pa sam kuha.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^ se strinjam.
sicer pa je kuhanje vse prej kot neka znanost. (če ne delamo gala večerij za kraljico). + tega je kuhanje za fanta v današnjem času ne le priporočljivo, temveč tudi skorajda nujno potrebno, glede na današnje delovne čase.
res ne bi hotla fanta, ki si sam ne zna skuhat kosila (ok, naj gre na kebab, ampak da bi skos ko bi si moral vržt pomfri pa koket v olje šel raje na pico? ne, ne prenesem ornk lenuhov- jih pa poznam. to eni cel teden, ko mamke ni doma jejo tople sendviče in paštete). tako si tudi ženske ne predstavljam, ki ne zna kuhat. (čeprav je to zdaj nova modna muha "jaz ne kuham" ki se je precej razpasla. opažam, da niti polovica srednješolk recimo ne zna skuhat ama ništa nič. what? z izgovorom, da ne bodo moškemu služabnice. mhm. vse druge reči si je treba v glavi prej popucat kot govorit, da ona ne bo gospodinja. tananda tole ne leti nate, ker upoštevam tudi izjemo kot si ti. ki pač ne kuhaš.)
spet pa seveda tudi ne bi imela tipa, kjer bi morala sama za tehničnega reči svoje avta skrbet, pa za travo okrog hiše... tole mejo je težko postavit. vsekakor pa - dokler jaz ne dobim občutka da me kdo izkorišča je to to. sploh mimo so mi pa novodobni "50-50 razporeditev dela" pari. kjer si še dobesedno brisanje prahu delijo na 1x jaz, drugič ti. đizs no.
sicer pa je kuhanje vse prej kot neka znanost. (če ne delamo gala večerij za kraljico). + tega je kuhanje za fanta v današnjem času ne le priporočljivo, temveč tudi skorajda nujno potrebno, glede na današnje delovne čase.
res ne bi hotla fanta, ki si sam ne zna skuhat kosila (ok, naj gre na kebab, ampak da bi skos ko bi si moral vržt pomfri pa koket v olje šel raje na pico? ne, ne prenesem ornk lenuhov- jih pa poznam. to eni cel teden, ko mamke ni doma jejo tople sendviče in paštete). tako si tudi ženske ne predstavljam, ki ne zna kuhat. (čeprav je to zdaj nova modna muha "jaz ne kuham" ki se je precej razpasla. opažam, da niti polovica srednješolk recimo ne zna skuhat ama ništa nič. what? z izgovorom, da ne bodo moškemu služabnice. mhm. vse druge reči si je treba v glavi prej popucat kot govorit, da ona ne bo gospodinja. tananda tole ne leti nate, ker upoštevam tudi izjemo kot si ti. ki pač ne kuhaš.)
spet pa seveda tudi ne bi imela tipa, kjer bi morala sama za tehničnega reči svoje avta skrbet, pa za travo okrog hiše... tole mejo je težko postavit. vsekakor pa - dokler jaz ne dobim občutka da me kdo izkorišča je to to. sploh mimo so mi pa novodobni "50-50 razporeditev dela" pari. kjer si še dobesedno brisanje prahu delijo na 1x jaz, drugič ti. đizs no.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
s0nckic4 - Cosmofrik
- Na forumu od: 29. 7. 2009
- Kraj: Over the Rainbow
meni se pa zdi brezveze se silit v nekaj, če ti ni.
in kaj potem, če fant raje izbere dostavo pice in kruh s pašteto kot pa si skuhat eno simpl pašto pa rio mare čez vržt. kaj se tebe to sploh tiče? dokler ti s tako hrano ne fila otrok. meni gre precej na živce takšno "maltretiranje" s strani partnerjev.
mene osebno ne moti odsotnost znanj takšnih in drugačnih opravil, popolna nezainteresiranost jih kadarkoli opravit pa. konec koncev ni posebna znanost nekaj skuhat, pospravit, oprat, zlikat, pokosit travo, odnest smeti in oprat avto. pa je seznam hišnih opravil že pri koncu. mi je smešna "superiorna" naravnanost tistih, ki tako na glas vpijete, da znate opravljat hišna opravila
ampak ja, lenoba je pa res grozna. eden izmed smrtnih grehov. fjuuu, pekel ane
partnerski odnos je dam-daš odnos, ki mora biti porazdeljen nekako 50-50, če hočemo imet uspešno razmerje. mislim, da je to jasno vsakemu, ki ni retardiran. in to velja na vseh področjih razmerja. pa s tem ne mislim da 1x pobriše prah eden, enkrat pa drugi, ampak da si je potrebno dela pribljižno enakovredno porazdelit glede na zaposlenost in prosti čas.
in kaj potem, če fant raje izbere dostavo pice in kruh s pašteto kot pa si skuhat eno simpl pašto pa rio mare čez vržt. kaj se tebe to sploh tiče? dokler ti s tako hrano ne fila otrok. meni gre precej na živce takšno "maltretiranje" s strani partnerjev.
mene osebno ne moti odsotnost znanj takšnih in drugačnih opravil, popolna nezainteresiranost jih kadarkoli opravit pa. konec koncev ni posebna znanost nekaj skuhat, pospravit, oprat, zlikat, pokosit travo, odnest smeti in oprat avto. pa je seznam hišnih opravil že pri koncu. mi je smešna "superiorna" naravnanost tistih, ki tako na glas vpijete, da znate opravljat hišna opravila
ampak ja, lenoba je pa res grozna. eden izmed smrtnih grehov. fjuuu, pekel ane
partnerski odnos je dam-daš odnos, ki mora biti porazdeljen nekako 50-50, če hočemo imet uspešno razmerje. mislim, da je to jasno vsakemu, ki ni retardiran. in to velja na vseh področjih razmerja. pa s tem ne mislim da 1x pobriše prah eden, enkrat pa drugi, ampak da si je potrebno dela pribljižno enakovredno porazdelit glede na zaposlenost in prosti čas.
Vsak raj ima svojo kačo.
-
claire - Cosmopsiho
- Na forumu od: 19. 3. 2008
^^ a smo si (nalašč) vse kontra razlogali moj post?
1. to, da je fant tak lenuh, da 14 dni skup rajši crkne kot da si kaj skuha ni maltretiranje, ampak pač ena od "NE" lastnosti na MOJEM seznamu (in kako bo pol za froce začel kar kuhat?) nisem jaz rekla da mora kuhat. kuhat ga je naučila mama. tako kot mene.
2. rekla sem ornk lenuhov. človek, ki ne zna drugo kot hodit v službo (ker pač rabi keš) je lenuh. izvoli ga imeti.
3. ja nekako 50-50. to ne pomeni en teden kuham jaz, en teden ti. samo to.
a bi jaz mogl ploskat razvajencem? al kje sem ti stopila na žulj? ne rabiš kuhat. ne ne. tudi tvoj ne. ok? mirna bosna.
1. to, da je fant tak lenuh, da 14 dni skup rajši crkne kot da si kaj skuha ni maltretiranje, ampak pač ena od "NE" lastnosti na MOJEM seznamu (in kako bo pol za froce začel kar kuhat?) nisem jaz rekla da mora kuhat. kuhat ga je naučila mama. tako kot mene.
2. rekla sem ornk lenuhov. človek, ki ne zna drugo kot hodit v službo (ker pač rabi keš) je lenuh. izvoli ga imeti.
3. ja nekako 50-50. to ne pomeni en teden kuham jaz, en teden ti. samo to.
a bi jaz mogl ploskat razvajencem? al kje sem ti stopila na žulj? ne rabiš kuhat. ne ne. tudi tvoj ne. ok? mirna bosna.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
-
Tananda - Kofetarica
claire napisal/-a:tananda tole ne leti nate, ker upoštevam tudi izjemo kot si ti. ki pač ne kuhaš.
(not sure if serious or sarcasm)
Ne ne, js ne maram kuhat, to je čist neki drugega. Če je treba, komot pripravim kosilo in ponavadi izpade precej v redu. Ni mi pa v veselje. Raje se lotim pospravljanja in pranja, to mi je ljubše od ponev in loncev.
s0nckic4 napisal/-a:in kaj potem, če fant raje izbere dostavo pice in kruh s pašteto kot pa si skuhat eno simpl pašto pa rio mare čez vržt. kaj se tebe to sploh tiče? dokler ti s tako hrano ne fila otrok. meni gre precej na živce takšno "maltretiranje" s strani partnerjev.
Tole bi še komentirala. Osebno mi je vseeno. In mam priče, da nikoli nisem težila, ker je tip raje naročal in si kruh odrezal, kot pa makarone dal kuhat. Bolj moteče je tisto, kar pride zraven. Odsotnost skupnih obrokov po več mesecev in stopnja lenobe, ko so krožniki in škatle od pic več dni na mizi pri kompu v majhni sobi, ki je obenem spalnica. Sem čudna ali bi še katero to motilo?
Because I can.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov