Kaj je za vas prevara?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 03. Sep. 2010 12:53

Prilagajanje in kompromisi, ne spadajo v isto kategorijo kot prepovedi.

Nisem mu prepovedala, da spi (sexa) z drugimi puncami. To je bil najin dogovor na začetku zveze. Jaz ne sexam z drugimi in tudi on ne.
V kolikor dogovora ne spoštuje, ga tudi meni ni potrebno in zaradi mojega pogleda na zvezo, gre potem vsak svojo pot.
A goal without a plan is just a wish.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Sep. 2010 12:56

Torej sta si v bistvu vzajemno prepovedala varanje. Lahko temu rečeš, da sta sklenila dogovor, ampak dejstvo je, da si varanja ne dovolita, torej je prepovedano.
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 1. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Ajča » 03. Sep. 2010 13:02

Kaj je varanje je zame stvar dogovora. V kolikor bi bilo mi vseeno, da on sexa z drugo žensko, to zame ne bi bilo varanje. On mi ni nikoli prepovedal varanja, ampak je rekel, da če pride do tega naj mu povem in se bova pogovorila, kako naprej in obratno.
Zgleda, da imamo drugačne poglede na besedo prepovedano, ampak meni na kraj pamet ne pade, da bi kaj prepovedala. Bom prepovedala svojim otrokom, svojim podrejenim/zaposlenim, če jih bom imela. Ne pa fantu s katerim sva si enakovredna.
A goal without a plan is just a wish.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Sep. 2010 13:57

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Sep. 2010 14:12

^^tole (zadnji odstavek) je pa men precej otročje razmišljanje, v stilu "kdo/kaj si ti [significant other] meni, da si mi drzneš karkoli prepovedat oz. govorit kaj jz (ne)smem počet", kar mi kaže na človekovo nepripravljenost na sodelovanje in sklepanje kompromisov.
"Dogovor" je pa samo drugačno poimenovanje za "kaj se sme (je dovoljeno)" & "kaj ne (ergo, je prepovedano)" v zvezi.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Sep. 2010 14:14

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Sep. 2010 14:17

^^em, kako je pa to v isti kategoriji s tem o čemer trenutno teče debata?
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Sep. 2010 14:26

Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 03. Sep. 2010 15:41

Barbie, js si tebe prav predstavljam, kako pred fantom/možem žugaš s prstom: 'Dragi, danes ti pripovedujem govoriti z vsemi blondinkami, ki jih srečaš čez dan. Drugače me bo ful prizadelo in te bom pustila.' In tip dejansko uboga. Hvala lepa za tako copato.
Ne, resno. Prepoveduješ nekomu na nižjem položaju od tebe. Zaposlenim, otrokom, mlajši sestrici, psu. Dogovarjanje pa je stvar enakovrednih posameznikov in je po mojem mnenjv umestno v zvezi. Zdaj če ti misliš, da je partnerju sprejemljivo nekaj prepovedat, je to tvoja stvar. Samo podajam še svoj pogled na zadevo.
In sama nism niti slučajno ubogljiva in krotka, kot si nekje omenila. Tipa, ji bi mi poskušal kaj prepovedat, bi poslala v 3pm hitreje, kot ti svojega, če te ne bi ubogal. :P

In dogovor o ne-varanju ne spada v prepovedovanje, ampak nepisano pravilo in ga vsak s sivimi celicami spodobno založen posameznik pozna, ne da bi se bilo treba o tem eksplicitno pogovarjati. Meni še nobenemu svojemu fantu ni bilo treba povedat kot otroku Hani, varat se pa ne sme. Če se na začetku zmeniva, da to ni odprta zveza, so vsa pravila takoj jasna.
Če pa ve fašete take tipe, ki jim je to treba razložit, bi na vašem mestu premislila o svoji izbiri partnerjev.

Ni moj namen kogarkoli žaliti, ampak podajati svoje mnenje, zato potencialne užaljene reakcije ne bodo na mestu.
Because I can.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Sep. 2010 16:18

^^dvomim, da se jih dejansko res velik dol usede in reče "zdej pa tako, pravila igre so taka". Valda vemo, da so to nenapisana pravila, več al manj podobna veljajo pri večini, ampak spet smo pri poimenovanju (katero meni pač ni isto kot primer, ki ga Horus navaja): "pravila" -> kaj se sme & česa ne -> dovoljeno VS nedovoljeno/prepovedano.

Ne razumem zakaj je vama "prepoved" (česarkoli?) tolk strašen pojem? Poseg v vajino za-/o-sebnost? Svobodo? Možnost prilagajanja in "raztezanja" meja dogovorov?
(ja, razumem in vem, nihče ne mara bit omejevan, ampak, halo, tolk se obešat na "prepovedi" v zvezah je pa skor mal smešno)
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Sep. 2010 16:20

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Sep. 2010 16:31

Horus napisal/-a:Veš, nekateri ločimo med načini, kako se nekaj pove.
Načeloma se s tem strinjam, meni je ZELO pomembno kako je kakšna stvar povedana; ampak v zgornjih primerih poimenovanja "prepovedi/dogovorov/pravil/call-it-what-you-want" v zvezah se mi zdi tole nepotrebno kompliciranje.
Horus napisal/-a:Poleg tega pa nekateri tudi zahtevamo določeno raven spoštovanja od svojega partnerja. Ti očitno ne. Good (?) for you.
Iz česa pa tak sklep? Ker se mi zdi "nesprejemljivo" prespat v isti postelji s samskim/-o kolegom/-ico? Ker se mi zdi "prepoved = nedovoljeno"?
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 03. Sep. 2010 16:45

purple_rain, ja, meni osebno poskus prepovedi s strani partnerja pomeni poseganje v mojo osebno svobodo. Jaz sem jaz ne glede na to, ali sem samska ali zasedena. Valda vem, kaj se v zvezi spodobi in kaj ne in ne bom šla varat just because I can. Ker vem, da se to ne dela. Bom pa šla druge stvari delat just because I can.
Primer: bivši ni prenesel enega mojih prijateljev. Ni me prosil, naj se ne družim z njim, ni poskušal obrazložiti razlogov. Prepovedal mi je druženje z njim.:D Naslednjih par tednov je moral prenašati še njega zraven med večino najinega časa 'v dvoje', dokler se nisem naveličala.
In ker partnerja spoštujem kot enakovrednega sebi, mu sama nikoli počela tistega, za kar ne želim, da on počne meni. Torej mu stvari ne prepovedujem.
Če pa pri drugih v zvezah te taktike delujejo, naj kar. Sm vesela, če so ljudje srečni skupaj. :)
Because I can.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 03. Sep. 2010 16:49

Horus napisal/-a:Veš, nekateri ločimo med načini, kako se nekaj pove. Poleg tega pa nekateri tudi zahtevamo določeno raven spoštovanja od svojega partnerja.

točno tako. :)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 03. Sep. 2010 16:56

Tananda napisal/-a:Primer: bivši ni prenesel enega mojih prijateljev. Ni me prosil, naj se ne družim z njim, ni poskušal obrazložiti razlogov. Prepovedal mi je druženje z njim.:D Naslednjih par tednov je moral prenašati še njega zraven med večino najinega časa 'v dvoje', dokler se nisem naveličala.
Pot calling the kettle black. :P
Tananda napisal/-a:Tipa, ki bi mi poskušal kaj prepovedat, bi poslala v 3pm hitreje, kot ti svojega, če te ne bi ubogal. :P
S tem da barbie naj bi bla hitra glede ukrepanja, al kako že.

In primer, kot ga navajaš - ja, gre se za poskus prepovedati neki partnerju, tle se pa strinjam, da je to oslarija prve vrste in nikakor ni na mestu, ne strinjam pa se, da paše v isto kategorijo prepovedi kot je "ne dovolim/prepovedujem ti varat" (blah blah, vem, tega ne gremo izrecno govorit; zavedanje tega (in podobnih) naj bi blo samoumevno).

Tananda napisal/-a:Če pa pri drugih v zvezah te taktike delujejo, naj kar. Sm vesela, če so ljudje srečni skupaj. :)
In, finally, se strinjamo - važno, da jim štima dokler jim štima; ko bo pa nehalo, pa ne bo naš problem. :lach:

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov