Kaj je za vas prevara?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 02. Sep. 2010 22:23

No ja, moj kolega je že ene dvakrat prespal pri meni, po partiju in enkrat kar tako, s tem da sva spala v isti postelji...no ja, pa gej je, recimo da je potem zelo drugače.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 02. Sep. 2010 22:28

..Evelyn.. napisal/-a: Kdo pa je rekel, da ljubosumne osebe kar bruhajo čustva iz sebe? Mislim da tukaj lahko govoriš o ljubosumnih ljudeh, ki se zatekajo k nasilju, samopoškodovanju idp. ne pa dekletu, ki je malce živčna ob tem, da je fant spal z drugo punco v isti postelji. To reci za osebe, ki popizdevajo,ko vidijo partnerja se samo pogovarjat z nekom. Drgač pa če se že obračaš na "čustveno zrelost" in psihologijo, slišala kdaj za "kupec-prodajalka" teorijo? Čustev ni ne zdravo, ne dobro zadrževati v sebi in to, da ti, ko si jezna/nesrečna, vse v sebi zatreš in postaneš apatičen robot(karikiram), ne pomeni, da si čustveno zrela. Nekateri jočemo, se smejimo, se deremo(ne nujno na sogovornika, lahko v zasebnosti), vglavnem, spustimo svoja čustva na plano(jasno, je meja, ti očitno vse ljubosumne ljudi mečeš v koš nasilnih, posesivnih psihopatov) in jih ne zatiramo. Tko da, tvoja definicija čustvene zrelosti kontradiktira popolnoma vsaki definiciji "zdrave" osebnosti.

Kdo pa je rekel, da jaz vse zatrem v sebi? :) In nikjer nisem trdila, da so ljubosumni ljudje nasilni, posesivni psihopati. Ljubosumni ljudje so po mojem mnenju preprosto ljudje, ki si prostovoljno grenijo lajf. :)
Pojem zdrave osebnosti je pa ravno tako relativen, kot pojem normalnosti. Za vsakega je normalno/zdravo nekaj drugega.
Because I can.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Sep. 2010 22:35

Tananda napisal/-a:Ljubosumni ljudje so po mojem mnenju preprosto ljudje, ki si prostovoljno grenijo lajf. :)
Kot je že Evelyn izpostavila, sej tega ne počnemo namerno (to zame pomeni "prostovoljno", sami od sebe pač). In tud nam, ki smo bolj ljubosumne narave, "narobe hodijo" ta čustva, vendar pogosto pač ne znamo drugače reagirat (sploh, če nam dajejo "amunicijo" za taka čustva) - but I say: dokler niso to neki hudi izpadi, (mi) je sprejemljivo.
In, hm, ampak ne čutiti vsaj nelagodnosti ob situacijah kot je "prespal v isti postelji s kolegico, ki je tudi hetero (po vrhu še samska)" - enako bi jz lahko za tako osebo mislila, da je preveč čustveno hladen in da mu je pravzprav vseeno za punco/fanta. :gruebel:
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 02. Sep. 2010 22:39

^^točno, posebej še zadnji del.
Kljub temu, da se ti odločiš da ne boš imel ljubosumnih izpadov, si lahko v sebi še vedno ljubosumen.In če to popolnoma potlačiš, je samo še slabše.
Zrel pa postaneš sčasoma, z leti, z izkušnjami, tudi slabimi.
Jaz npr ne bi vzganjala ljubosumja če bi moj tip spal s hetero samsko punco.Zakaj ne?Ker bi bil bivši, zato :D
The world is as you are.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Sep. 2010 22:39

Tananda napisal/-a:Pojem zdrave osebnosti je pa ravno tako relativen, kot pojem normalnosti. Za vsakega je normalno/zdravo nekaj drugega.

Pojem čustvene zrelosti pa ni? :P za oboje imamo definicijo v psihologiji.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 02. Sep. 2010 22:46

emanuela napisal/-a:Jaz npr ne bi vzganjala ljubosumja če bi moj tip spal s hetero samsko punco.Zakaj ne?Ker bi bil bivši, zato :D
:lach:
Problem rešen - najbolš spisat eno pogodbo/pravila kaj je sprejemljivo & kaj ne, oba trezna podpisat, in to je to. :D
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 02. Sep. 2010 22:48

...Evelyn..., maš res. Itak mislim, da so definicije v psihologiji samo ena plat zgodbe in da je konc koncev vse relativno. :)
Because I can.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 02. Sep. 2010 22:50

:zustimm:
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 02. Sep. 2010 22:53

purple_rain, normalno.Potem pa mu dam še ketnico okrog vrata, vzamem bič v roke in dijaaa :D
Ampak vseeno.Spanja ne bi tolerirala.Kaj zdaj to pomeni....da sem čisto cosmo ali da sem ne-cosmo?Standardi se prehitro spreminjajo :D
The world is as you are.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 03. Sep. 2010 1:07

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 03. Sep. 2010 9:56

Jst bi fanta v dotičnem primeru pustila. Pa ne zaradi ljubosumja. Ljubosumna ženska (ki se boji, da ji bo prijateljica speljala fanta) ne bi pustila fanta na drinko s prijateljico. Če bi bila nanjo ljubosumna. Glede na to, da ni imela nič proti kavici, sklepam, da ni nek ljubosumen freak.

Bi se pa počutila izdano. Če mi moj reče (npr ob šestih zvečer) da gre na kavo s kolegico, lahko gre. Če pa potem iz te kave rata "sleep over", bo pa problem. Od svojega moškega pričakujem, da je kava kava, da je pivo pivo (ok maks dva piva) in da se mu ne dogajajo take "nesreče", ko se kava zavleče do jutra.

Za čvek s prijateljico ima čisto dosti 2 uri. Če mu ne znese potem rečt adijo in prit domov, lahko doživljenjsko ostane pri njej. Me ne gane. Bi pa se počutila izdano. Ne ljubosumno. In tudi dejstvo, da ni imel nič z njo, me ne bi potolažilo. Ker me ne skrbi to, da bi imel kaj z njo, ampak dejstvo, da je šel na kavo in ni bil zmožen popiti samo kave. Da je šel na drinko ni pa dosti odgovoren, da se zna po drinki pripeljati domov oziroma da PRAVOČASNO odide. Takega nesposobneža, ki niti domov ne zna iti ob pravem času, v življenju ne rabim. Rabim zanesljivega, odgovornega moškega. Moški, ki se mu kava lahko zavleče do jutra, ni ne zanesljiv, ne odgovoren.

V situaciji, ko bi pa rekel, da gre na žurko in bo tam prespal, da se ne vozi pijan, bi mu pa dala zeleno luč.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 03. Sep. 2010 10:57

+seveda še prespi v isti postelji s prijateljico, ker je fotelj preveč neudoben in bi ga stiskalo. LOL. Great, hvala za tipa, ki ne razume, kaj se za vezano osebo spodobi počet in kaj ne.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 03. Sep. 2010 10:59

jaz sem bila včasih enaka, se pravi sem vsako dvoumno situacijo v kateri je bil fant premlevala do nezavesti in se spraševala kaj je bilo v resnici. ampak sem ugotovila, da tako ne prideš nikamor... ja, seveda lahko dotična punca pusti fanta, ampak kaj bo s tem v renici rešila? tudi pri naslednjem fantu se bo spraševala, kaj če me ja fant prevaral ko je šel na novoletno zabavo s sodelavci in sodelavkami in ga ni bilo domov do x ure zjutraj? kaj je delal na fantovščini? kje je bil, ko je proslavljal rojstvo otroka in je bila ona v porodnišnici?
in še 1000 takih situacij se bo pojavilo, če bo z njim v dolgotrajni zvezi, med njimi tudi ta, če bi ji fant rekel da bo šel na žurko, se ga napil in zato tam prespal. pa bi takrat vedela, kje je prespal in kaj je počel? ne pravim, da je fant naredil idealno potezo, ker je prespal v postelji s kolegico, ampak svoji punci je to povedal in ta ni zadovoljna z odgovorom. torej mu preostane samo laž? ali pa bosta šla narazen dva človeka, ki bi si lahko ustvarila življenje skupaj, zato ker je fant enkrat prespal v postelji pri drugi? na zagovarjam nobene strani, ampak včasih je treba upoštevat, da stvari večinoma niso samo črno-bele
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 03. Sep. 2010 11:03

Meni se pa zdi, da lahko čisto upravičeno od tipa pričakujem, da ne bo hodil h kolegicam spat, medtem ko bom rojevala. In me sploh ne zanima, kako bo revež takrat zmatran.
Uporabniški avatar
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a softTouch » 03. Sep. 2010 11:07

a sem kje napisala, da se meni to zdi upravičeno?
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov