Kaj je za vas prevara?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 20:37

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 06. Sep. 2010 20:43

Horus napisal/-a:Isto kot laž. Če ne vem, da mi laže, mi komot laže, pa bom happy. Isto velja tule. In isto velja za vse ljudi na svetu, pa če vam je všeč ali ne xD

Pri laži ja, pri "prepovedih" ne.

Sorry, samo men lahko tip še tako v celofan zavije, pa oboje, tako "prosim, da ne kadiš" in "prepovedujem ti kajenje" smatram kot prepoved kajenja. Nisem tako lahkoverna, da bi me en prosim in nasmešek prepričala, da je bistvo sporočila nekje drugje :P In bom vedela, da ne smem kaditi, v kolikor želim še naprej biti v zvezi z dotičnim gospodom. Potem se bom pa samo še odločala, ali se mi splača odpovedati kajenju zaradi njega, ali ne :wink:

In dvomim, da če ti Tanada nekaj prepove, a stavek preoblikuje, bi ti še naprej živel v iluziji, da to isto stvar lahko počneš. Ali pač?

Če te nekdo smatra za manjvrednega v odnosu, se to ne da prekriti, tudi z omejitvijo prepovedovanja. In obratno, če te ima nekdo za enakovrednega partnerja, ti lahko prepove 1000 stvari (v kolikor so smislne in si jih pripravljen upoštevat), pa boš še vedno vedel, da te tretira kot sebi enakega.

Torej, tvoja draga ne sme smrdeti po cigaretih in ne sme kaditi v tvoji prisotnosti. Zakaj torej farsa, da ji ne prepoveduješ kajenja? Misliš, da tega nimaš pravice prepovedati? Gre za tvoj nos, ki bo vohal smrad in tvoje življenje. Seveda bo kulturen človek to storil na kulturen način. Vsekakor pa je z prepovedjo oziroma z direktnim stavkom, da tega v odnosu ne bo, ne daješ v podrejen položaj, samo zahtevaš tisto, kar ti pripada (v tem primeru čist zrak in svež vonj).
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 20:49

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Sep. 2010 20:54

Horus napisal/-a:Slapbet? Kaj ma pa to moje veze s slapbet? Slapbet je stava, mi2 pa nisva nič stavila.
I know, sam ni se mi dal bol poglobljeno guglat.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 20:55

Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 06. Sep. 2010 20:56

Jah sej si se ti spomnil prispodobe o lažeh in o tem, kako tega ne vemo in nas ne boli ter o slabem seksu, za katerega ne vemo in nas ne boli. Tlele pač ne gre za to, da stvari ne vemo :P

Če se pa obešaš na jezikovnost....naj ti bo.

Torej.......z lepimi besedami ter z dogovorom lahko pridemo s partnerjem do zaključka, da so določene stvari v vezi, kar se nas tiče, prepovedane. Se zdej strinjava?
Pač ne rečeš: "spanje v posteljah s prijateljicami je prepovedano" ampak "Ni mi všeč, da spiš z prijateljicami. Dokler si z menoj te prosim, da tega ne počneš".

No, ne boš verjel, tudi jst bi v pogovoru izbrala drugi stavek :wink:. Sem se pa tle na forumu izrazila s tem, da je to v najini vezi prepovedano....silly me :?

--------------------------------------------------------------------------

Po ugotovitvi, da jedro spora ni v tem, da je karkoli prepovedano ampak v tem, na kakšen način prepoved izrazimo, popravljam oziroma dodelujem prvotni post, ki je vodil v to razpravo:

barbie_girl_85 napisal/-a:
Tananda napisal/-a:
In še vprašanje za genijalke, ki bi tipom kaj prepovedovale. Kaj pa če tebi tip prepove mu karkoli prepovedovati?

Odgovor za genialke. Tip, ki mi prepove, da mu karkoli prepovem, je preveč egocentričen, da bi se zanimal za tuja (moja) čustva. Če želi biti v vezi, v njej pa početi to, kar se njemu zdi pravilno, ne glede na moje želje in potrebe, je lahko v vezi, ampak ne z mano. Tisti, ki bo vreden moje ljubezni, bo vreden tudi mojih prepovedi. Egocentrikov ne rabim, rabim ljudi, ki ne vidijo samo sebe, ampak tudi mene (čeprav samo z kotičkom očesa).
Imeti samo mojo ljubezen in zaupanje, hkrati pa mi onemogočiti, da v zvezi zahtevam tudi kaj zase in me spravljati v položaje, v katerih ne želim biti, se ne da.
In bi ga poslala k tebi ali kakšni tebi podobni, ki bo klonila fantu in igrala izključno po njegovih pravilih. Moj fant bo igral tudi po mojih. In eno od mojih pravil je - ne spati pri prijateljicah, razen v primeru, ko si prepijan za vozit in pre "broke" za taksi ali hotel. :D

Bom preoblikovala......Tip, ki mi prepove, da mu karkoli prepovem, je preveč egocentričen ali pa ga moti jezikovnost. V prvem primeru bi postopala, kot je napisano zgoraj, v drugem primeru pa bi svoje prepovedi in zahteve jezikovno preoblikovala. Uporabila bi opozorilo, ultimat ali dogovor. Namesto z "prepovedujem ti", bi stavek začela z "Ni mi všeč.....želim si da ne bi...".
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
[mojca]
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 17. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a [mojca] » 17. Sep. 2010 16:02

A ni tema o varanju? :D

Jaz smatram za prevaro;
- da sva pač skupaj in on hodi naokoli z drugimi puncami na pijače (zdej pojem "sva skupaj" je relativen... dokler mi ne reče, da sem samo njegova, lahko delam kar hočem, on pa tudi) s tem seveda mislim dekleta, ki jih nanovo kje spozna; potem lahko to delam tudi jaz ane? In to potem ni nobena zveza tako da briši miško :P
- poljubljanje, mečkanje
- seks
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 17. Sep. 2010 23:59

[mojca] napisal/-a:- da sva pač skupaj in on hodi naokoli z drugimi puncami na pijače (zdej pojem "sva skupaj" je relativen... dokler mi ne reče, da sem samo njegova, lahko delam kar hočem, on pa tudi) s tem seveda mislim dekleta, ki jih nanovo kje spozna; potem lahko to delam tudi jaz ane? In to potem ni nobena zveza tako da briši miško :P

Wtf? A zdaj če sta v zvezi, ne smeta na novo spoznavati oseb nasprotnega spola več kot ob naključnem srečanju? O.o
Because I can.
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a serena86 » 18. Sep. 2010 10:29

Horus napisal/-a:In jaz konkretno sem obvestil Tanando, da ima pravico, da mi tekom življenja 3x primaže klofuto. Pač se zavedam, da imam kdaj res kakšn ubertečen dan, pri katerem se zdi povprečen ženski PMS kot blagoslov (ok, res da se meni tak dan zgodi recimo 1x na par let), in takrat pač toleriram, da me okol ušes. So pa pravila kot npr. obvezno odprta dlan, brez prstanov ipd. 3x ne nardim nič. 4. vrnem in grem. Dogovor see? :P

malo za šalo, ....: torej se bosta po 7 ali 8 letih pustila? :eek: :lol: ker če imaš na par let tečen dan (t.j. recimo na 2 leti), klofuto za to pa ti lahko v tekom življenja primaže samo 3x, potem pa vrneš in greš, s tem že določaš čas trajanja vajine zveze.
Če človek nima cilja, mu je vsaka pot prava.
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a serena86 » 18. Sep. 2010 10:32

Tananda napisal/-a:Wtf? A zdaj če sta v zvezi, ne smeta na novo spoznavati oseb nasprotnega spola več kot ob naključnem srečanju? O.o

to je bilo verjetno mišljeno tako, da če se spoznata slučajno na faxu, v službi itd., ni panike. če pa bi on nalašč šel spoznavat nove punce na internetu in se z njimi dobival, bi to razumela tako, kot da si išče novo punco ali kako avanturco, kar pa je nesprejemljivo, če že ima punco (in sta seveda v tradicionalni zvezi).
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Tananda » 18. Sep. 2010 11:36

Ma js ne vem, kaj ma H. s temi klofutami. Svojih tipov ne tepem, tko da če hoče določat dolžino zveze, se bo moral spomnit drugega načina. :D

Za mojco pa sumim, da ima v mislih tudi punce, ki jih njen tip spozna recimo na faksu/žurki in se zmenijo za pijačo. Takšno omejevanje mi je čisto sfaljeno. Če ženska ne zaupa v to, da pošiša vse potencialne konkurentke in da posledično hoče njen tip samo prijateljstva z drugimi, potem se bo skoz sekirala in s tem obema grenila ali omejevala življenje. To pa ni kul aneda?
Because I can.
Uporabniški avatar
serena86
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a serena86 » 19. Sep. 2010 14:10

he he :D sej pomoje Horus ni ravno tako hudo mislil.....samo malo čudno je izpadlo :D

ja, ne vem, kaj je imela v mislih. to bi morala malo obrazložiti sama. :wink: prav gotovo pa zveza ni smiselna, če eden od partnerjev drugemu ne zaupa in ga hoče stalno imeti pod kontrolo, s kom je, kaj dela ipd., ker tako uničuje živce sebi in partnerju. tako da glede tega se popolnoma strinjam s tabo. :wink:
ars
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a ars » 25. Okt. 2010 16:20

N1N0 napisal/-a:Jst mislim, da je najbolj splošna "definicija" tole: varanje je vsako dejanje, za katero veš, da bi z njim prizadel partnerja, če bi le-ta vedel zanj... Tukej niso le važne tvoje meje, ampak tudi ali predvsem tiste od partnerja...

Vsaj tako jaz gledam na to...

Če njega/njo ne moti, da si ti poljubljaš z drugim, in če maš ti isto mišljenje, zakaj pa ne... Če si ti proti, tega ne počneš... Če je proti ona/on, tega ne počni! :)

super povedano !
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 27. Okt. 2010 17:10

Točn tk, držiš se tega, da ne počneš partnerju tistega, ker ne želiš, da bi on počel tebi..simple :)
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 27. Okt. 2010 23:47

No, to ni čisto tako preprosto. Jaz vem, da sem glede varanja veliko bolj odprta kot pa moj; medtem ko bi jaz tolerirala tudi kako občasno flirtanje ali pa pijano mečkanje v diskaču (ok, ne da mi to zdaj dela vsakič, ko gre ven, ampak da se ti zgodi to enkrat, dvakrat v nekajletni zvezi mi pa ni nič takega), bi njega to kar prizadelo. Tako da medtem ko se strinjam z N1N0, pa T00mika po mojem nima čisto prav. :)
Every rose has its thorn

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov