Kaj je za vas prevara?

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 11:58

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:40, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 06. Sep. 2010 12:31

Mislim, da ko govorimo o sredstvih, ki smo jih uporabili pri določanju "pravil v zvezi", vsi mislimo na komunikacijo. In tisti, ki znamo komunicirati, ne bomo uporabljali načina komunikacije, ki ga ti skušaš predstaviti pri prepovedih (beri marš za štedilnik ipd). Prav tako se ne bomo posluževali ustrahovanja in fizičnega prepričevanja (lomljenje prstov ipd).

In še enkrat citiram Tanando, ker je debata šla v druge vode - poskušate mi prodati, da z prepovednjo nujno uporabljam neupravičena sredstva.
Kaj če ti tip prepove mu karkoli prepovedati.

Moški pove ženski: Ne moreš me spremeniti. Rad pijem in se zabavam s prijatelji. Občasno me tudi zanese h kaki drugi gospodični. Lahko to sprejmeš (tak sem) ali greš.

Ženska, ki partnerju ne prepoveduje ničesar: Dobro dragi. Ljubim te takšnega, kot si. V kolikor te to osrečuje, ti jaz ne bom prepovedovala. Kar pojdi in se napij. Tukaj bom, ko se odločiš priti domov. Ljubim te!!!

Ženska, ki igra po svojih pravilih in se ne podreja partnerju: Sorry, samo tole pa tako ne bo šlo. Od svojega partnerja pričakujem popolno zvestobo - vsak odmik od tega je prepovedan. Prav tako je prepovedano tvegano pitje več kot enkrat tedensko. Partnerja, ki bo domov vsakodnevno hodil pijan, nočem v življenju. V kolikor to sprejemaš, lahko nadaljujeva, v kolikor ne - have a nice day (without me)!

Zdej, ali bo tipo ostal ali šel, je njegov problem. IMHO je pa na boljšem ženska, ki je postavila pravila in prepovedi kot tista, ki prepovedi ni postavila in je sprejela moškega takšnega, kot je.

Seveda prepovedovanje v vseh primerih ni dobro. So pa okoliščine, ko je nujno. In ravno zato ne bi sprejela, če bi mi tip prepovedal kar koli prepovedati. So stvari, ki jih lahko prepovem in so stvari, ki jih ne smem prepovedati.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 12:44

Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 06. Sep. 2010 12:51

Ni fora al bo ubogal al ne. Fora je v tem, da ne bo mogel biti v mojem življenju in početi stvari, ki jih ne odobravam (so prepovedane).

Če dam za primer tebe in tvojo drago. Nekega jutra se dobita na kavi, in ona prižge cigaret. Zdej, imaš dve možnosti:

1. Poveš ji, naj stvar momentalno ugasne in si gre umit roke, ker ob sebi ne misliš trpeti ženske, ki kadi. Čeprav je njeno življenje, se te njena dejanja tičejo in te motijo.

2. Ker je pač njen lajf, naj kadi, ti pa se boš privadil na smrad.

Ji boš prepovedal kajenje, v kolikor hoče bit v zvezi s tabo, ali bo lahko kadila in s tem ne ogrožala vajine zveze?

Tisto kaj lahko prepovem in kaj ne se pa nanaša na to, da se mi zdi neumno tipu prepovedati npr piva s prijatelji, ker me direktno ne prizadane. V nasprotju z vsakodnevnim popivanjem, ki bi prej ali slej vplivalo na moje zdravje, pa čeprav gre za njegovo življenje.

------------------------------------------------------------------------------

Edit: dodatek k avtoriteti

Horus napisal/-a:Stvari, ki jih lahko, in stvari, ki jih ne smeš prepovedat? Če imaš dovolj avtoritete nad njim, mu lahko prepoveš takorekoč karkoli, pa bo ubogal, če nimaš, pa se ne bo držal niti najblažje prepovedi, tako da ne vem, če je to smiselno.

Ni stvar v avtoriteti. Če mi tip prepove v javnosti kazati lase, bo odpisan, ker bom to vzela kot omejevanje. Nisem pripravljena hoditi zakrita in se veza ne bo razvijala naprej (razen če umakne prepoved). Za razliko od kakšne druge, ki ji zakritost ne predstavlja problem, in se bo z veseljem zakrila.
Če pa mi isti tip prepove npr flirtanje z njegovimi prijatelji, ker se ob tem počuti nelagodno, bom pa prepoved brez skrbi sprejela. Konec koncev to ni neka stvar, brez katere ne bi šlo. In ne bom flirtala z njegovimi prijatelji.

torej bom odločitev sprejela neodvisno od avtoritete in odvisno od narave prepovedi :wink:
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 06. Sep. 2010 13:14

julija in horus.
mene vajina debata močno spominja na tisto o "lažeh". ne vem točno v kateri temi smo o tem debatirali.
če jaz rečem:"fajn, fajn." ko srečam znanko v trgovini in me vpraša kako sem pa mi ni njej za govorit o moji driski, sem se ji praktično zlagala.
isto kot: "imava tradicionalno zvezo." to je prepoved varanja pa kakorkoli se obrne.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Sep. 2010 13:48

Se strinjam.
Če ne poveš resnice, lažeš.
Če nekomu (v bilo kakšni obliki) sporočiš, da bo v primeru njegovega ravnanja A sledila sankcija B, je to prepovedna norma.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 15:02

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Sep. 2010 15:18

Saj ni nobena punca napisala, da je fantu varanje prepovedala na tak način, kot ga ti tu opisuješ. Vsaj jaz tega nisem zasledila.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 15:56

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Sep. 2010 16:19

Ja, nas je pa nekaj, ki smo napisale, da je v naših zvezah varanje prepovedano. In ti si skočil v luft, kako si drznemo fantu nekaj prepovedat ter pri tem celo situacijo opisal nekako v stilu gestapovskega filma.
Zakaj se pa potem sploh že 10 strani zgražaš nad takim stilom prepovedi, če se v resnici zavedaš, da me s stavkom "tega pa jaz ne dovolim" ne mislimo takšnega terorja?
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 16:21

Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Sep. 2010 16:44

Ja, ob omembi prepovedi si skočil v zrak kot panična srna :P
In kljub temu, da se moja in Barbijina definicija prepovedi ne razlikuje prav bistveno od tvojega opisa dogovora, se ti prepoved zdi nekaj nezaslišanega. Pa je praktično isto!!
Samo da ti ne preneseš, da bi te zveza v čem omejevala in da bi ti ženska karkoli prepovedala. Oziroma, lahko ti, samo mora to tako zakamuflirat, da tega ne boš vedel. A to je pa kao enakopraven odnos, da ženska manipulira s tabo kot z marioneto? Važno, da se smejčka in trepeta s trepalnicami in ne omeni besede prepoved.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 06. Sep. 2010 19:17

Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 06. Sep. 2010 20:16

^^in ker ona tega ne bi vedla, zanjo ne bi obstajalo in bi bla srečna - kein problem.

On a lighter note..
Horus napisal/-a:In jaz konkretno sem obvestil Tanando, da ima pravico, da mi tekom življenja 3x primaže klofuto. Pač se zavedam, da imam kdaj res kakšn ubertečen dan, pri katerem se zdi povprečen ženski PMS kot blagoslov (ok, res da se meni tak dan zgodi recimo 1x na par let), in takrat pač toleriram, da me okol ušes. So pa pravila kot npr. obvezno odprta dlan, brez prstanov ipd. 3x ne nardim nič. 4. vrnem in grem. Dogovor see?
Ne valja, ker to ni tvoja fora. :P
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 06. Sep. 2010 20:24

ha ha ha ha, slapsgiving much?

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov