Kaj je za vas prevara?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Alwaleed
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 1. 2005
- Kraj: Teksas, ZDA
Varanje je za lastno korist izdati partnerjevo zaupanje v nečem, kar veš, da mu je bistveno.
Varanje je lahko, da se z nekom poročiš zaradi denarja, medtem ko se on s tabo poroči iz ljubezni, misleč, da enako čutiš tudi ti.
Varanje je lahko, da naskrivaj kadiš, ko je partnerki izredno pomembno, da ne bi kadil, ker je njen oče umrl zaradi raka od kajenja.
Varanje je lahko, da vzameš denar s skupnega računa in ga investiraš v stanovanje pri svojih starših, čeprav veš, da je partnerju bistveno, da bi živela kjerkoli drugje.
Za večino ljudi je ena od bistvenih stvari, ki jih želijo partnerju omejiti, fizični stik z nasprotnim spolom. Ampak to je samo ena od možnih oblik izdajstva zaupanja, in ni nujno, da je ta prepoved prisotna pri vsakem paru.
Varanje je lahko, da se z nekom poročiš zaradi denarja, medtem ko se on s tabo poroči iz ljubezni, misleč, da enako čutiš tudi ti.
Varanje je lahko, da naskrivaj kadiš, ko je partnerki izredno pomembno, da ne bi kadil, ker je njen oče umrl zaradi raka od kajenja.
Varanje je lahko, da vzameš denar s skupnega računa in ga investiraš v stanovanje pri svojih starših, čeprav veš, da je partnerju bistveno, da bi živela kjerkoli drugje.
Za večino ljudi je ena od bistvenih stvari, ki jih želijo partnerju omejiti, fizični stik z nasprotnim spolom. Ampak to je samo ena od možnih oblik izdajstva zaupanja, in ni nujno, da je ta prepoved prisotna pri vsakem paru.
- lunek
- Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 12. 2008
Varanje se zame začne pri telesnih dotikih po intimnih predelih, poljubljanju...Neko razmišljanje o nekom drugem, sama želja po seksu z drugim, mogoče tudi neka čvusta do nekoga drugega kot do partnerja, zame še ne pomenijo varanja. Res pa je, da bi me to prizadelo, v kolikor bi zvedela, da fant resno sanjari o drugi, ga vzburja misel nanjo, čeprav tega kot varanje ne dojemam. Samo se po drugi strani zavedam, da so take misli in čustva normalna in da se po moje vsak še kdaj zaljubi v življenju tudi v koga drugega, čeprav ima resnega partnerja. Pomembno je potem, kaj s temi čustvi dela in ali jih tudi udejani v fizični obliki ter s tem preide na varanje.
No, kot sem rekla, sanjarjenja in čustev ne prištevam k varanju, bi me pa vseeno prizadelo, če bi take stvari zvedla. Zato te zadeve nekako prištevam k področju, ki ga s partnerjem pač ne deliš (če pač nimaš dogovora o taki svobodni zvezi) in se hkrati tudi ne obremenjuješ s tem, da pa vedno obstaja možnost, da si on trenutno bolj želi kako drugo...
Mogoče komu nelogično, ampak tu bi se pridružla temu "česar ne veš, ne boli", pač iz razloga, ker te zadeve razumsko štejem kot normalne in naravne (in torej ne kot varanje), ki pa bi hkrati vseeno vsaj pri meni osebno (tudi za svojega partnerja lahko tako zatrdim), na čustvenem področju vzbudile negativne občutke, v kolikor bi zanje konkretno izvedela.
No, kot sem rekla, sanjarjenja in čustev ne prištevam k varanju, bi me pa vseeno prizadelo, če bi take stvari zvedla. Zato te zadeve nekako prištevam k področju, ki ga s partnerjem pač ne deliš (če pač nimaš dogovora o taki svobodni zvezi) in se hkrati tudi ne obremenjuješ s tem, da pa vedno obstaja možnost, da si on trenutno bolj želi kako drugo...
Mogoče komu nelogično, ampak tu bi se pridružla temu "česar ne veš, ne boli", pač iz razloga, ker te zadeve razumsko štejem kot normalne in naravne (in torej ne kot varanje), ki pa bi hkrati vseeno vsaj pri meni osebno (tudi za svojega partnerja lahko tako zatrdim), na čustvenem področju vzbudile negativne občutke, v kolikor bi zanje konkretno izvedela.
-
Roberta R. - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 9. 2007
lunek napisal/-a:No, kot sem rekla, sanjarjenja in čustev ne prištevam k varanju, bi me pa vseeno prizadelo, če bi take stvari zvedla. Zato te zadeve nekako prištevam k področju, ki ga s partnerjem pač ne deliš (če pač nimaš dogovora o taki svobodni zvezi) in se hkrati tudi ne obremenjuješ s tem, da pa vedno obstaja možnost, da si on trenutno bolj želi kako drugo...
I agree =)
ful dobro povedano..
Me pa tko ful zanima, kaj pa bi želele/li da partner naredi, če do prevare (konkretno do seksa ali poljubljanja pride)? Enkrat, in kaj če večkrat?
Ker je taka ful zanimiva tema, sm že enkrat nekje brala, da je nekomu prevara celo izboljšala zvezo (ostala je pa skrivnost itak)..
(__/)
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
( o.O)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 23:25, skupaj popravljeno 1 krat.
-
emanuela - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2005
Hm, brez heca, raje sem samska, kot pa da mora moj tip seksat z drugimi, da se zave kaj ima oz da bo mu najina veza spet važna v smislu, da se bo držal monogamije.
Kakšen je človek, ki vara in ima čisto vest glede tega-ne prizna itd?
Sama svojemu fantu po varanju še v oči ne bi upala pogledati.
Kakšen je človek, ki vara in ima čisto vest glede tega-ne prizna itd?
Sama svojemu fantu po varanju še v oči ne bi upala pogledati.
The world is as you are.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Care to explain?Horus napisal/-a:Seveda lahko varanje izboljsa zvezo, pod pogojem, da partner za to nikoli ne izve. Lahko jo tudi resi, ne samo izboljsa.
- Horus
-
purple_rain - Cosmopsiho
Če tako, bi blo verjetno spet neko strašno napletanje, česar si niti ne želimo pretirano, I dare say v množini,Horus napisal/-a:Feeling too lazy to write dissertations
zanimala bi me kvečjem ena kratka obrazložitev kako bi lahko varanje doprineslo k blagostanju neke zveze - 'cause I don't see any pros.
- Horus
-
purple_rain - Cosmopsiho
V takem primeru rajši končat zvezo kot pa varat. Razen če se punca strinja s takim početjem, kar pa potem ni varanje.
- Horus
-
purple_rain - Cosmopsiho
^^men se to ne sliši kot "sicer super zveza".
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov