Finančna in materialna stabilnost moškega

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

browneyes
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 410
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 26. Avg. 2012 16:58

Džeki napisal/-a:Bolonjski "magisterij" je enakovreden stari diplomi. Prva bolonjska stopnja je bolj malo vredna, tako da, bolonjc je študij podaljšal, ne pa ga skrajšal.


no meni se zdi folk na ef ful bolj zagnan kot starejše generacije. skoraj noben si po prvih treh letih študija ne vzame absolventa in pri 24ih vsi že pišejo magistrske. in ne, to ni isto kot stara diploma.
manj je žurov po domovih oz. jih skoraj ni, sosedov se ne pozna, v domu ne moreš več bit kot absolvent. praktično noben več ne zabušava in glumi študenta do 30ega.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2046
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 26. Avg. 2012 17:54

maniac: Ne poudarjam svoje superiornosti na večih področjih. To je prvo. Ostalo je enostavno moje mnenje. Če tebi ustreza imet tipa, ki pri 28 živi z mamico in atkom - izvoli. In ja, meni se zdi bolj zrelo, da pri teh letih živiš na svojem in si samostojen.
Ampak kot vidim, je ta tvoj bivši živel s svojimi starši, ampak se je sam preživljal in plačeval svoje stroške. Kar je povsem drugače, kot da bi živel v svoji otroški sobi, jedel mamin makaronflajš in delal drugi študij. In bil brez službe. Tako da pravzaprav sploh ne razumem te tvoje povezave. ;) (Morda sem še premlada.)

browneyes: Najprej naj ti prijazno pojasnim, da se gladko motiš. Stara diploma je enakovredna bolonjski drugi stopnji (torej magisteriju), kot je napisal že Džeki. Tule je dokaz: http://www.arhiv.mvzt.gov.si/indexe600.html?id=11789

Kar se tiče ostalega: Ja, stara sem 22 let, ampak dobro leto in pol že živim s svojim fantom, moje predstave o partnerskih odnosih pa temeljijo na predpostavki, da gre za skupnost dveh enakopravnih, odraslih ljudi. Infantilnih idej o tem, da bi me moral nekdo preživljat ali bog ne daj - o tem, da bi osebo ocenjevala po dolžini njegovega penisa, ali pa da so vsi moški enaki, da vse moške opredeljuje njihov izgled, da mora biti ženska podrejena itd. nimam. Nisem samska pri skoraj 30, zamorjena in frigidna, ampak mlada (!), na dobri poti do tega, da bom uspešna in v funkcionalni zvezi. Požri se, izvoli. (Pa tudi jaz, čeprav sem še tako izjemno mlada, se še spomim tvojega starega profila. ;))
maniac
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 187
Na forumu od: 15. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a maniac » 26. Avg. 2012 19:06

ful me spominjaš name, ko sem bila tvojih let, abby :D zato komentar o tvojih občutkih večvrednosti (lahko rečeš karkoli, ampak se vidi iz tvojih postov, da se imaš za pametnejšo in boljšo od ostalih) in mladosti, ampak v končni fazi mi je vseeno, name to nima vpliva.

s primerom bivšega sem ti pa hotela povedat, da ni vse tako, kot se zdi na prvi pogled. tale kohant je sicer brez službe, avta in ostalih materialnih dobrin, pa v poznih 20ih zaključuje študij, ampak mi pojma nimamo, kaj je za tem, razumeš?
Zadnjič spremenil maniac, dne 26. Avg. 2012 19:08, skupaj popravljeno 1 krat.
browneyes
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 410
Na forumu od: 1. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a browneyes » 26. Avg. 2012 19:07

ne bom se kregala z otrokom, res ne.
ti želim da tvoje življenje ostane tako idealno kot je.
ker če se kaj zalomi, boš imela resne probleme.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 26. Avg. 2012 19:31

^^ Ah dej, pa sej tudi ti nisi stara, sej je med vama itak samo par let, 4 al kako že o.O :lol: Pa tudi če bi bila res že skor 30, je tudi to mlada ženska, sej nismo v Ugandi :)


Kohant napisal/-a:Sem že naletel na sledeč oglas: 29-letnik želim spoznati dekle za resno zvezo. Imam avto, stanovanje in službo.

Tukaj se mi poraja dvoje misli:
- da je ta tip napisal oglas na podlagi izkušenj ter s tem potrdil dejstvo, da ženske dejansko iščejo neko materialno in finančno varnost pri tipu oz. drugače povedano, da tip daje ženskam vedet da je situiran in bi si s tem povečal možnosti glede odziva
- da je ta tip pusta oseba, ki ne ve kaj lahko ženski ponudi, pa zato potem omenja avto, službo in stanovanje


To je pač najbolj klasičen in osnoven oglas za spoznavanje potencialnih partnerk. In ja, verjetno predvsem prvo, pa niti ne nujno na podlagi svojih izkušenj, ampak je to že stoletja klasika pri parjenju, očitno bo kar ostalo... Pa tudi drugo ni izključeno, odvisno od konkretnega posameznika :D Ti pa drugače odsvetujem take oglase, ponavadi je bolje bolj spontano navezat stik (če imaš težave v živo, pač lahko tudi preko neta, samo bolje ne v tematskih zbiralnicah takih iskalcev, pomoje tisto preveč prisiljeno in nesproščeno izpade vse skupaj... vsaj jaz si ne predstavljam, da bi tako iskala partnerja v omejenem 'bazenčku' prijavljenih na silo :? ).
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 27. Avg. 2012 7:03

dot napisal/-a:In ja, verjetno predvsem prvo, pa niti ne nujno na podlagi svojih izkušenj, ampak je to že stoletja klasika pri parjenju, očitno bo kar ostalo.

Fora je v tem, da jaz v tem trenutku pač ne morem na koncu oglasa napisati, da imam službo, avto in lastno streho nad glavo. Bi jaz že napisal oglas če bi hotel, toda kaj pa potem ko bi ona hotela vedet, ali sem že na svojem ipd. Če mi bo rekla: "Ej sori, ampak kje pa bova seksala?... Nč, več sreče prihodnjič, adijo."?
Toda po drugi strani pa spet, če je tip že na svojem, s službo in avtom, zakaj mu potem to (če velja druga točka) ne pomaga pri ženskah? Morda pa le ni vse na tem?
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2076
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 27. Avg. 2012 8:05

^^ Logično, da ni :) Saj smo že večkrat poudarili, da smo si ljudje različni in dajemo poudarek povsem različnim stvarem (večini žensk pač to ne bi zadostovalo, ker jim je pomembna predvsem osebnost moškega in kemija, nekatere so bolj materialistične in bi jih že zgolj tele zadeve privabile, če bi bile na visokem nivoju, tretje gledajo druge stvari...) . Meni na primer sploh za kripo na kolesih povsem dol visi, se mi zdi sploh smešno to omenjat pri takih stvareh, kot bi se nekdo skušal prodat z rezervno opremo... Saj imaš naokoli tudi precej ljudi, ki nimajo avta ali celo vozniškega izpita (tudi znani Slovenci, igralci itd., pa so kul in zanimive osebe in celo poročeni). Sicer pa, če praviš, da delaš na vsem tem, in če se boš bolje počutil potem, ko to dosežeš, lepo nadaljuj z načrtom. Ampak seveda predvsem zase, ne da boš s tem samice privabljal :) Čeprav možno, da če boš potem bolj samozavesten in zadovoljen, bo tudi to za sabo potegnilo :P
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Prispevkov: 416
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 27. Avg. 2012 8:17

Kohant napisal/-a:Sem že naletel na sledeč oglas: 29-letnik želim spoznati dekle za resno zvezo. Imam avto, stanovanje in službo.

Tukaj se mi poraja dvoje misli:
- da je ta tip napisal oglas na podlagi izkušenj ter s tem potrdil dejstvo, da ženske dejansko iščejo neko materialno in finančno varnost pri tipu oz. drugače povedano, da tip daje ženskam vedet da je situiran in bi si s tem povečal možnosti glede odziva
- da je ta tip pusta oseba, ki ne ve kaj lahko ženski ponudi, pa zato potem omenja avto, službo in stanovanje


Tu je pač potem dobro ugotovit - na katero točko točno cilja zainteresirana ženska :D ..Ene iščejo vse možne variante, da bi same sebe čisto razbremenile in bile brez obv., še preden bi sploh mignile s prstom. Medtem ko pa nekatere, glede na to, da imajo same zaposlitev in želijo v življenju nekaj doseči - to prav tako pričakujejo od "potencialnega" partnerja.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5285
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 27. Avg. 2012 17:25

Meni se pa sploh ne zdi neumno, da nekdo poudari, da ima pri 29ih službo, flat in avto. Konec koncev danes marsikdo pri teh letih ničesar od navedenega nima. Pa gre za dokaj bistvene stvari, bolj neumno je v oglas pisat, kaj si po horoskopu, recimo (če že spregledamo dejstvo, da so zasebni oglasi sami po sebi trapasti).
Uporabniški avatar
Quanesha
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 34
Na forumu od: 21. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Quanesha » 28. Avg. 2012 10:40

Ni neumno, da pove kaj vse ima samo bo dobu pa večuno take ženske k bi ga izkoriščale. Seveda pa je lepo vedt, da je nekdo pri teh letih sposoben bit samostojn in met vse to. To pokaže tut neko zrelost (čeprou ne v vseh primerih). Je pa tut res da živimo v takih časih ko večina nima ničesar oz. ima zelo malo. Samo mislim, da bi moral vsak prvo zase poskrbet in ne bit odvisen od koga (če je le možno). Lahko dobiš takega tipa, ki ima vse...ampak te ta tip lahko tudi po 1mesecu pusti in si spet na začetku. Ampak dobr vsak ima svoje razmišlanje in vsak po svoje naredi kar se njemu zdi prav. :)
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 760
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 28. Avg. 2012 20:26

meni se zdi to kohantovo travmiranje čudno. kar ljudje pičejo v te oglase mi je pa tako vseeno, da manj bi mi blo res težko.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 29. Avg. 2012 7:45

Na drugem forumu sem zasledil skoraj identično pisanje, tip si želi iti na svoje ker meni, da bo tako lažje našel partnerico. Očitno le ne gre za travmiranje, še manj da bi bilo čudno.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 29. Avg. 2012 9:37

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 714
Na forumu od: 8. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a haylee » 29. Avg. 2012 9:43

Mene ne bi motil, če tip nebi imel službe ali stanovanja, če bi vidla, da je ful motiviran in aktivno dela na tem, da bo to kdaj meu (npr. pridno študira, voluntira kot pripravnik, aktivno išče službo...). Men je druga skrajnost podn - nekdo, ki mu je padl use z neba (ker let's face it - če ma tip pri 25ih stanovanje, avto in podobno ga ma zato, ker mu ga je kupu fotr) in zdej gleda v luft, živi od družinskih prilivov ali od kvazislužbe, k mu jo je zrihtu fotrov bratranc na lepe oči in misl d je car. Baaaa :wall:
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 29. Avg. 2012 13:31

sirova štručka napisal/-a:Največji problem si si ti sam.

Pa ravno ti imaš največ za povedat čez mene, pa obenem me še stalkaš :lol:

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]