Finančna in materialna stabilnost moškega

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 14:00

claire napisal/-a:najhitrejši vlak iz mojega konca pripelje na bled v petih urah. recimo. in nazaj?

Če si od Bleda oddaljena 5 ur z vlakom, si potem nekje s Štajerske, Dolenjske ali Primorske? Ni tam bližje nobenih destinacij za izlet? Kopanje na Kolpi, Podčetrtek, Obala itd...

claire napisal/-a:a se bom pol dneva vozila, kot da grem v prago?

Veš, ko sem spoznal prvo punco, sem vstal ob 3 zjutraj da bi ujel prvi jutranji vlak in se odpeljal k njej, pa sem se 3 ure vozil v eno smer.

claire napisal/-a:a sposoditi si ga pa ne moreš? od nikogar?

Ne, od nikogar si ga ne morem izposodit. Ne bi zdaj šel v podrobnosti, zakaj ne.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Avg. 2012 14:07

dobro. ja, so druge destinacije. pa sploh ne gre za bled, bohinj, kolpo, nadižo ali mlin na muri. gre za grozno počasnost in redkost javnih prevozov. omejenost z njimi. ne moreš se ustavit na polju za en hiter sex, ne moreš zavit in it po lepši poljski cesti, ne moreš na benzi kupit liter rdečega in čikov, ne moreš vržz dekce na prvi jasi,... ne vem, meni so takšne dogovdivščine blazno všeč. bolj od vseh sveč in kosil. ne znam drugače razložit "nujnosti" avta.

ja, lepo da si vstal ob treh. ampak dejstvo je, da z resno punco zmenkov z vlaki in busi ne moreš furati.

pa ne zdaj obupovat in blabla... punco bi pa že lahko razumela, da si brez avto začasno, da boš kupil ko bo priložnost. razumem, da če ne gre, ne gre. samo ne si mislit, da zdaj te pa nobena ne bo hotla ker nimaš avta. LOL. moj tip je mel eno dobesedno kripo ko sva se spoznala. marsikatera se še vsest ne bi upala k njemu. hočem reči - zlo zlajnano - če bo prava, bo razumela.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 14:24

claire napisal/-a:dejstvo je, da z resno punco zmenkov z vlaki in busi ne moreš furati.

Dejstvo? Tebi se dejansko zdi nemogoče imeti zvezo, če si brez avta? Po tej logiki jaz doslej ne bi imel oz. ne bi mogel imeti niti ene zveze.

claire napisal/-a:punca bi pa že lahko razumela, da si brez avto začasno, da boš kupil ko bo priložnost.

če bo prava, bo razumela.

Ok, si pač ena tistih ki ne razume da sem zaenkrat brez avta in da take kot si ti, niso prave zame.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka
Prispevkov: 272
Na forumu od: 19. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a lovefrance » 20. Avg. 2012 14:33

če si samo ti brez avta, še gre. Če pa ga tudi punca ne bi imela oz. ne bi imela možnosti za izposojo, potem je težava. Žal dandanes brez avta ne prideš daleč.
Drugače pa bi dodala subjektivno mnenje: mene to ne bi motilo, ker lahko doma kadar koli dobim avto (nimamo samo enega) in mi ne predstavlja problema, da grem po fanta in se kam peljeva.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Avg. 2012 14:57

Kohant napisal/-a: Tebi se dejansko zdi nemogoče imeti zvezo, če si brez avta?



za par, ki koraka proti 30im, absolutno. nismo več 15 letniki, da bi se v parku lizali.


Kohant napisal/-a: Po tej logiki jaz doslej ne bi imel oz. ne bi mogel imeti niti ene zveze.


in koliko resnih (nad 2 leti) po 20em si imel? in kaj sta počela?


Kohant napisal/-a: Ok, si pač ena tistih ki ne razume da sem zaenkrat brez avta in da take kot si ti, niso prave zame.


jaz pravim, da se avto potrebuje. ni na tebi, da ga imaš. tudi punca je človek in lahko ima avto (lahko ga imata skupaj!). brez avta pa na daljši rok žal ne gre- da to pri tebi ne bo daljši rok sva že razčistila. hecno, kako se čutiš užaljenega. jah, jebiga. torej, jaz nisem zate, ti pa zame tudi vsekakor ne. ker toliko aktivnosti kot jih jaz izvajam še človek z avtom težko dohaja. ;) in ja, je big deal, če ne morem s fantom na en sexi izlet, če ne morem v 30 km oddaljeno mesto na koncert, ker ni busa, ja, je problem it tudi na kolpo, če nisi lih kolesar in zdržiš 2 uri kolesarjenja ene 20 na uro, ja je problem, da v fakinf terme moraš rajmat prtljago na bus in pazit, da ne boš zadnjega busa ob 6ih zamudil.

saj pravim. nismo več otroci, da bi nam bli trije mopedi dovolj da se nas 18 zapelje na jezero pit.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 15:13

claire napisal/-a:in koliko resnih (nad 2 leti) po 20em si imel?

Zakaj je pa to pomembno? Sem imel resne zveze pri 20+ letih, sicer niso trajale 2 leti, toda vzrok za prekinitev ni bil v tem, ker jaz ali ona ne bi imela avta.

claire napisal/-a:da to pri tebi ne bo daljši rok sva že razčistila.

Kakšen daljši rok? Kako pa ti veš, da pri meni ne bo daljši rok, karkoli naj bi to že pomenilo?

claire napisal/-a:hecno, kako se čutiš užaljenega.

To ni bila užaljenost, temveč sarkazem.

Ja, očitno se mi slabo piše če bom želel spoznati žensko za zvezo, pa mi ne bo dala šanse ker nimam avta oz. bo sledil kensl ko bo izvedela, da sem brez avta :roll: Namreč po vsem napisanem imam občutek, da tako kot ti, claire, razmišlja 90% žensk.

V razmislek zapis z enega drugega foruma:
Moj fant je imel prek 26 let, ko sem ga spoznala. Diplomiral, brez službe, živel doma pri starših in kar je najpomembneje v tej temi: BREZ AVTA! Si moreš mislit kakšna groza?? Prav nikamor me ni mogel zapeljati. OJOJ!
Ampak kljub vsemu mi čisto nič ne manjka in verjameš ali ne, na morje sva odšla 6x tisto leto in še marsikam drugam. Greva pač na vlak ali na štop. Je prav avanturistično takšno potovanje in ga ne zamenjam za nič na svetu. Drugače se naokoli voziva s kolesi in je prav fino.
Fantje, ki sem jih imela pred njim so imeli vsi izpite in avte, ampak so bili dolgočasni za umret. Misliš, da me je kdo od njih popeljal na morje ali kam drugam? Prav nobeden nikamor... Vsi so bili lene riti, ki bi samo doma ležali. Še na sprehod ali v kino se jim ni ljubilo iti.
Pri sedanjem fantu avta še niti 1x nisem pogrešala, ker midva vedno najdeva drug način, kako urediti stvari. Tako vsaj še kaj premisliva, planirava in je zabavno.
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1633
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 20. Avg. 2012 15:24

^ meni ni jasno, kaj se tako razburjaš.
si bil zavrnjen ker nimaš avta? jah, she was just not that into you. zdaj pa lahko kupiš avto, da boš dobil take babnce, lahk pa najdeš kako, ki ima svoj avto in ji ni odveč tebe vozit okoli ali pa tako, ki ima rada kolesa/motorje/javni prevoz. vsak sam pri sebi ve, koliko mu je lasten avto v njegovih življenjskih okoliščinah potreben.
Vsak raj ima svojo kačo.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Avg. 2012 15:25

Midva prve pol leta nisva imela avta, pa sva šla glih tako marsikam. prevozi. org, vlak, za kake žure in podobno naju je pa že kdo peljal.

Ampak je varianta javnega prevoza 5krat dražja in 100krat bolj počasna. Js nimam 3 dni časa za it na tortico na morje. Komot je, da se lahko z avtom odpeljem in pridem nazaj.

+ meni je blazno lepo se vozit z avtom. roadtrip po starih cestah, fotkanje skozi okno in spanje v najbolj poceni kampih. 1500km znese za benz glih tok kot da gresta dva z vlakom iz ljubljen do kopra in nazaj. žal.

sej nič ni nujno potrebno. brez avta se komot shaja. na enojni postli se komot spi. s cimro se komot zmeniš kera bo kdaj kje spala, da lahko seksaš. ampak z leti se ljudje pač razvadimo in se nam malček ne da tega špilat. sej se da, ampak raje ne bi :)

kar se finančne preskrbljenosti tiče, se mi zdijo ambicije bolj pomembne od trenutne finančne preskrbljenosti. raje kot tipa z redno službo, avtom in brez ambicij imam dečka, ki dela stvari, ki ga veselijo, je inovativen, širokogleden, z vizijo, čeprav sva pol oba broke.

ampak to tudi, ker sama raje delam stvari, ki so mi bolj všeč za manj denarja, kot da bi za solidno plačo delala neko mukotrpno delo vsak dan 8 ur. v šparanje pa ne verjamem preveč, edino če gre za zlato ali nepremičnine, evro se mi trenutno zdi nestabilna valuta, ki se je ne splača šparat.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 20. Avg. 2012 15:30

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 9:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 3646
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 20. Avg. 2012 15:32

Kohant napisal/-a: vzrok za prekinitev ni bil v tem, ker jaz ali ona ne bi imela avta.


in zakaj bi zdaj kar naenkrat bil? saj ti to izpostavljaš kot problem.

Kohant napisal/-a: Kakšen daljši rok? Kako pa ti veš, da pri meni ne bo daljši rok, karkoli naj bi to že pomenilo?


ok, paRdon me. sem te razumela, da boš nabavil avto kakor hitro boš lahko, le da ne moreš reči, da bo to ful hitro = ne bo na dolg ro. (dolg rok= več kot eno leto, zame v takem primeru).


Kohant napisal/-a:Ja, očitno se mi slabo piše če bom želel spoznati žensko za zvezo, pa mi ne bo dala šanse ker nimam avta oz. bo sledil kensl ko bo izvedela, da sem brez avta :roll: Namreč po vsem napisanem imam občutek, da tako kot ti, claire, razmišlja 90% žensk.


no še 1x. pri nobeni punci ni bil to problem, zdaj je pa naenkrat kar tak velik problem, da travmiraš da punce ne boš dobil

in ja, sigurno vsaj 90% punc pričakuje, da se lahko kdaj kam zapeljeta (s tvojim ALI njenim avtom- zakaj to ignoriraš, da lahko ima tudi punca avto in jokaš kako te nobena ne bo hotla, čeprav te vse do zdaj so? res, folk WTF? fant, zberi se.)
karkoli tu žvrgolijo, verjemi, brez avta ne vem... no - pravim ti - in kaj si počel s puncami? nekaj že. brez avta. pa počni to še naprej. in vso srečo pri najdbi punce, ki rada štopa. (jaz ful rada štopam. jaz vse ful rada. celo srednjo sem preštopala, štopala v zagreb, v portorož na pag... pa si vseeno ne predstavljam, da bi zdaj pri 26ih moj edini transport do morja bil na štop.)

in vse citirano lahko par počne tudi če ima avto. :D
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 15:34

s0nckic4 napisal/-a:^ meni ni jasno, kaj se tako razburjaš.

Se ne razburjam, gre za to da dobim nek uvid, kaj lahko pričakujem če bom želel spoznati dekle za zvezo glede na to da imam že 25+ let, pa nisem "preskrbljen" kot večina tipov mojih let.

floribunda napisal/-a:Ampak je varianta javnega prevoza 5krat dražja

Kam se pa ti to voziš? Namreč moja kolegica pravi, da jo pot od doma do kraja študija z vlakom stane 30 evrov, medtem ko jo bencin stane 70 evrov.

floribunda napisal/-a:Js nimam 3 dni časa za it na tortico na morje.

Pretiravat pa res ni treba.
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 15:37

claire napisal/-a:ok, paRdon me. sem te razumela, da boš nabavil avto kakor hitro boš lahko, le da ne moreš reči, da bo to ful hitro = ne bo na dolg ro. (dolg rok= več kot eno leto, zame v takem primeru).

Aha, zdaj mi je jasno. Nisem sprva razumel, kaj si hotela s tem povedat. :wink:

claire napisal/-a:
Kohant napisal/-a:Ja, očitno se mi slabo piše če bom želel spoznati žensko za zvezo, pa mi ne bo dala šanse ker nimam avta oz. bo sledil kensl ko bo izvedela, da sem brez avta :roll: Namreč po vsem napisanem imam občutek, da tako kot ti, claire, razmišlja 90% žensk.


no še 1x. pri nobeni punci ni bil to problem, zdaj je pa naenkrat kar tak velik problem, da travmiraš da punce ne boš dobil

Sarkazem, claire, to je bil sarkazem.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Avg. 2012 15:42

Enosmerna vozovnica iz ljubljane na obalo stane 11€. To pomeni 44€ za dva človeka. S 100€ (ali celo 80) benza sva šla midva lani na trip do tater na slovaškem, pa čez pol slovaške in ob balatonu nazaj v ljubljano.

ne pretiravam, pri nas je javni prevoz nesramno drag in počasen. kar poglej si kake primerjave z ostalimi evropskimi mesti.

js sm načeloma zagovornik javnega prevoza. totalno. ampak z glavo skozi zid pa ne mislim rinit.

in ne, dejansko se mi ne da 5 ur sedet na vlaku, samo zato da bi šla na morje se vrečt v vodo. js v temu ne vidim neke romantike. meni se zdi to ful potrata časa.

ampak vsakemu svoje. nihče ne pravi, da si more človek zdej avto ubost, če se mu zdi bolj pametno vozit z vlakom. meni se to ne zdi ekonomično. tako tudi ne grem čez pol evrope z avtom, če me letalo stane malo nič.

čas je tudi denar :)

ne vem pa zakaj bi se sekiral, ker si brez avta. pač dokler je človek brez avta, se znajde drugače. sej so včasih tudi peš daleč prišli, potem ko maš avto greš pač z avtom.

ne verjamem, da bi ga midva mela, če nama ne bil bil tako rekoč podarjen.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4757
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 20. Avg. 2012 16:11

Se strinjam s claire-pomembno je imet vsaj ambicije in želje.
kar se pa tiče avta pa..ni šans, avto je praktično obveza. Če moj nebi imel avta ali pa ga jaz nebi imela..Ma pekel. Super idealno je, če maš tipa v isti vasi ali si iz bežigrada on pa v centru pa mata šestke na vsakih pet minut, ma vse druge razdalje in lokacije so v dobesednem sranju, kar se tiče prevoza. Kaj šele vse to kar omenjajo punce, izleti, potovanja, morje, random odločitev, da greš v tri pm..Avtobus in vlak sta čist ubijalca spontanosti, če ju res nimaš pred nosom. Si ne predstavljam, da bi jaz, ki živim v kreni vasi praktično brez avtobusne povezave (še manj pa vlak), brez avta dobr funkcionirala..Ni šans.
It was forever..but it didnt last long..
Kohant
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 41
Na forumu od: 20. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Kohant » 20. Avg. 2012 16:27

..Evelyn.. napisal/-a:kar se pa tiče avta pa..ni šans, avto je praktično obveza. Če moj nebi imel avta ali pa ga jaz nebi imela..Ma pekel. Super idealno je, če maš tipa v isti vasi ali si iz bežigrada on pa v centru pa mata šestke na vsakih pet minut, ma vse druge razdalje in lokacije so v dobesednem sranju, kar se tiče prevoza. Kaj šele vse to kar omenjajo punce, izleti, potovanja, morje, random odločitev, da greš v tri pm..Avtobus in vlak sta čist ubijalca spontanosti, če ju res nimaš pred nosom. Si ne predstavljam, da bi jaz, ki živim v kreni vasi praktično brez avtobusne povezave (še manj pa vlak), brez avta dobr funkcionirala..Ni šans.

Dobro, saj takoj vidiš od kod nekdo prihaja in če se zdi, da zaradi lokacije zadeva ne bo šla skozi, se pač ne zapletaš.

Temo sem odprl zato, ker me skrbi reakcija žensk, ko bi izvedele da pač nimam še urejenih zadev, za katere se večini ženskam zdi samoumevno da nekdo med 25 in 30. letom te zadeve že ima urejene.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov