Fantje in poroka
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Horus
Uživajte še naprej Lep pozdrav od Horusa
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:40, skupaj popravljeno 1 krat.
- dečva
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 6. 2007
Uf pa se je razvila orng debata... Uglavnem jest sem pa malo prespala vse skup. Sploh glede poroke sem si malo premisnla. Res, da je cerkvena poroka nekej lepga in da bi si jo želela, samo če pa pogledam iz druge strani je pa bolj pomembna, če se že poročiš, civilna poroka. Saj s to poroko lahko tudi povsod dokažeš, da si res poročen. Tako, da glede poroke ne mislm nič več težit. Če bo on pač se hotel poročiti cerkveno bom zelo vesela, če pa ne bom pa tud preživela
Glede stanovanja se pa ne bom tako hitro sprjaznla. Ker vem, da bi se zelo nelagodno počutla, če bi hotu on vse sam plačat. Glih tko bi izpadla, kot da čakam, da on vse nardi pol pridem pa tja živet. Hočem, da se vsaj nekej stroškov deli.
Drugače pa mislm, da s skupnim življenjem ne bova imela problemov. Ker sva iz kar oddaljenih krajev preživiva cele vikende pa tudi večino počitnic skupaj. Do sedaj sva kar vredu funkcionirala. Vem, da ni isto kot skupno življenje samo mislim, da bi nama kar šlo. Imava pa vseeno v planu prej naredit stanovanje, se skupaj preselit potem pa bo pršla na vrsto poroka (če bo).
Aja pa še glede stanovanja pri starših, ker ste eni skeptični. Pri fantu bi imela celo nadstropje za sebe, imela bi tudi svoj vhod. Tko, da bi bilo vse ločeno. Njegova starša sta tudi zelo vredu in se ne vtikujeta v druge. Ker vem, da če bi hotela imeti nekaj oz. nekoga pod kontrolo bi bil moj fant prvi, ki bi hotel čim dalj stran od njih. Vem, da do kakšnega konflikta bo prišlo, samo mislim, da ne bi smelo biti nič hujšega, ker v 5ih letih, kar sva skupaj, bi se pa tud že kaj pokazalo.
Mogoče sem izpadla zelo naivno, sam taka sem, razmišlam pozitivno
Glede stanovanja se pa ne bom tako hitro sprjaznla. Ker vem, da bi se zelo nelagodno počutla, če bi hotu on vse sam plačat. Glih tko bi izpadla, kot da čakam, da on vse nardi pol pridem pa tja živet. Hočem, da se vsaj nekej stroškov deli.
Drugače pa mislm, da s skupnim življenjem ne bova imela problemov. Ker sva iz kar oddaljenih krajev preživiva cele vikende pa tudi večino počitnic skupaj. Do sedaj sva kar vredu funkcionirala. Vem, da ni isto kot skupno življenje samo mislim, da bi nama kar šlo. Imava pa vseeno v planu prej naredit stanovanje, se skupaj preselit potem pa bo pršla na vrsto poroka (če bo).
Aja pa še glede stanovanja pri starših, ker ste eni skeptični. Pri fantu bi imela celo nadstropje za sebe, imela bi tudi svoj vhod. Tko, da bi bilo vse ločeno. Njegova starša sta tudi zelo vredu in se ne vtikujeta v druge. Ker vem, da če bi hotela imeti nekaj oz. nekoga pod kontrolo bi bil moj fant prvi, ki bi hotel čim dalj stran od njih. Vem, da do kakšnega konflikta bo prišlo, samo mislim, da ne bi smelo biti nič hujšega, ker v 5ih letih, kar sva skupaj, bi se pa tud že kaj pokazalo.
Mogoče sem izpadla zelo naivno, sam taka sem, razmišlam pozitivno
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
dečva napisal/-a:Aja pa še glede stanovanja pri starših, ker ste eni skeptični. Pri fantu bi imela celo nadstropje za sebe, imela bi tudi svoj vhod. Tko, da bi bilo vse ločeno. Njegova starša sta tudi zelo vredu in se ne vtikujeta v druge. Ker vem, da če bi hotela imeti nekaj oz. nekoga pod kontrolo bi bil moj fant prvi, ki bi hotel čim dalj stran od njih. Vem, da do kakšnega konflikta bo prišlo, samo mislim, da ne bi smelo biti nič hujšega, ker v 5ih letih, kar sva skupaj, bi se pa tud že kaj pokazalo.
Brez zamere, amapk ja, tole je naivno. Tudi midva bi imela enako ločeno kot ti, samo nima veze. Slej ko prej kaj pride, pa se super razumemo. Imate ločeno kurjavo, vodo, sta glasna, so oni, je vrt skupen, vsak bi kaj drugega pri hiši naredil, vidva manj pospravljata ali pa bolj, imata slab dan, se vtikata v vzgojo otrok (to je že nezavedno, verjemi), so vedno prisotni, vidijo kaj delata, kdo pride, ipd.
Samo toliko v razmislek. Saj vem, da so starši krasni, ampak stari in mladi se ne mešajo dobro. Boš videla sama. Najbolje se boste razumeli, ko boste vsak na svojem. Pa ne čez cesto:)
- dečva
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 6. 2007
UG84 napisal/-a:dečva napisal/-a:Aja pa še glede stanovanja pri starših, ker ste eni skeptični. Pri fantu bi imela celo nadstropje za sebe, imela bi tudi svoj vhod. Tko, da bi bilo vse ločeno. Njegova starša sta tudi zelo vredu in se ne vtikujeta v druge. Ker vem, da če bi hotela imeti nekaj oz. nekoga pod kontrolo bi bil moj fant prvi, ki bi hotel čim dalj stran od njih. Vem, da do kakšnega konflikta bo prišlo, samo mislim, da ne bi smelo biti nič hujšega, ker v 5ih letih, kar sva skupaj, bi se pa tud že kaj pokazalo.
Brez zamere, amapk ja, tole je naivno. Tudi midva bi imela enako ločeno kot ti, samo nima veze. Slej ko prej kaj pride, pa se super razumemo. Imate ločeno kurjavo, vodo, sta glasna, so oni, je vrt skupen, vsak bi kaj drugega pri hiši naredil, vidva manj pospravljata ali pa bolj, imata slab dan, se vtikata v vzgojo otrok (to je že nezavedno, verjemi), so vedno prisotni, vidijo kaj delata, kdo pride, ipd.
Samo toliko v razmislek. Saj vem, da so starši krasni, ampak stari in mladi se ne mešajo dobro. Boš videla sama. Najbolje se boste razumeli, ko boste vsak na svojem. Pa ne čez cesto:)
Razumem, da zna pridt do vseh možnih konfliktov. Samo vsaj začasno se mi zdi to najboljša rešitev. Da bi najela stanovanje v nekem bloku, si niti predstavljava ne. Saj oba prihajava iz podeželja, živiva v hiši. Že samo če greva na obisk k prijateljem v stanovanje v blok se nelagodno počutim. Vse je tako stisnjeno, ropot zgoraj, spodaj, ves čas ljudje na hodniku. Sploh pa rada živim na podeželju.
Obstaja možnost... nekoč..., da bi imela svojo hiško. Samo to je pa vse povezano z ogromnimi stroški. Tega si pa vsaj zaenkrat še ne moreva privoščit.
-
UG84 - Cosmo moderatorka
- Na forumu od: 18. 2. 2009
Se razume, saj sem že na začetku rekla, če nimata drugih možnosti, je pač to tud ena izmed rešitev. Bosta sama videla kako bo šlo. Samo tolko sem ti povedala, ker marsikdo je že mislil, da saj bo partner potegnil z mano, pa se je vse prej kot to zgodilo.
Ti samo glej, da bosta imela vidva med sabo poštimano in da boste si na jasnem kaj si želita, pa bo.
Ti samo glej, da bosta imela vidva med sabo poštimano in da boste si na jasnem kaj si želita, pa bo.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
jullia_ napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Nisem rekel da ni nic vredno, rekel sem da ni "toliko" vredno. Poleg tega, kot sem rekel, moski nic ne dobi za delo doma.jullia_ napisal/-a:Mahagonij, jaz se s tabo sicer strinjam glede tega, da je v družinskem pravu ženska v mnogo boljšem položaju, ne pa tudi glede tega, da delo doma ni vredno nič in da se naj ne upošteva kot prispevek k družinskemu proračunu.
A pa si že razmišljal o tem, da bi ti postal "stay at home mom"?
Najbrž ne, ker ta opcija sploh ni tako privlačna, kot se na prvi pogled zdi. Sploh potem, ko otroci enkrat odrastejo.
Dobra opcija, ampak kdo bo pa denar zasluzil? Ona? Vecina zensk nima niti poklica za kaj takega niti karakterja.
No sej to je to kar smo ze govorili....da sploh ni vazn ce si porocen al ne...ce si z nekom nekaj casa v zvezi je ta odlocitev narejena za tebe.jullia_ napisal/-a:Tako da je pač treba preudarno izbrat moža/ženo, ne pa računat na kakšno pomoč pravnikov.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Mahagonij napisal/-a:Dobra opcija, ampak kdo bo pa denar zasluzil? Ona? Vecina zensk nima niti poklica za kaj takega niti karakterja.
Upam, da se hecaš. Če se ne, potem je pa moj komentar na tole, samo in . Eni so pa res še 100 let za časom.
- Horus
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:40, skupaj popravljeno 1 krat.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Hkrati ste pa slabši v tem, da bi bilo treba kariero pustit in ostat doma, ker to smatrate kot neke vrste kastracijo. Torej je splošno gledano bolj optimalna opcija, da doma ostane ženska, ker bo v splošnem gledano to lažje prenesla in kljub vsemu jamrala manj, kot bi tip
Ampak splošna pravila nimajo baš neke hude veze s konkretnimi primeri. Moje vprašanje pa ostaja. Ali bi bila pripravljena (Horus in Mahagonij) ostati doma in furati gospodinjstvo, pod predpostavko, da bi ženska nosila domov dovolj denarja (kar kljub vsemu ni tako nemogoče, kot sta vidva predstavila, ker ni treba delat ravno na naftni ploščadi)?
Ampak splošna pravila nimajo baš neke hude veze s konkretnimi primeri. Moje vprašanje pa ostaja. Ali bi bila pripravljena (Horus in Mahagonij) ostati doma in furati gospodinjstvo, pod predpostavko, da bi ženska nosila domov dovolj denarja (kar kljub vsemu ni tako nemogoče, kot sta vidva predstavila, ker ni treba delat ravno na naftni ploščadi)?
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Horus napisal/-a:lorelaj napisal/-a:Mahagonij napisal/-a:Dobra opcija, ampak kdo bo pa denar zasluzil? Ona? Vecina zensk nima niti poklica za kaj takega niti karakterja.
Upam, da se hecaš. Če se ne, potem je pa moj komentar na tole, samo in . Eni so pa res še 100 let za časom.
Kok zensk poznas, ki na mesec domov prinesejo 2000€ neto? In kok tipov? Kok zensk poznas, ki dejansko postavijo svojo firmo in jo laufajo, in kok tipov? Itd.
V teoriji je za casom, v praksi se zmeraj drzi. Moski so preprosto boljsi, ko je treba zasluzit vecje vsote denarja. Pa ne zato, ker bi bili inherentno boljsi v cemerkoli, ampak zato, ker nas prej privlacijo visoko placani poklici in ker smo manj ziheraski. (In ne, vzgojiteljica si ne zasluzi toliko denarja, kot delavec na naftni ploscadi, pa ce dela s froci ali ne).
Vem, da v praksi ženske težje pridejo na položaj in da v povprečju zaslužijo manj. Moj odgovor je letel izključno na mahagonijev komentar, ki se je glasil, da ženske nimajo POKLICA in pravega KARAKTERJA. Še bolj pa me je presenetilo vprašanje, kdo drug bo nosil domov denar, če pa ne moški. Ma da se moj tip take znebi, ga sploh ne pogedam več.
Drugače pa, če mi verjameš ali ne, v naši družini se ženske kar dobro držijo in kar nekaj jih zasluži več od svojih partnerjev. Sicer pa to sploh ni bistveno. Nekateri očitno še vedno mislite, da so ženske za to da kuhajo, moški pa so mačoti, ki služijo denar.
Pa še nekaj bi te vprašala, kaj če je moški po poklicu vzgojitelj, žena pa npr. zdravnica? Naj torej ona ostane doma, kljub temu, da bi služila večje vsote denarja kot mož?
No, sedaj sem pa pripravljena, da me popljuvate in ozmerjate z babo, ki pojma nima ...
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ja ja to bo krivo, tezko pridejo na polozaj.lorelaj napisal/-a:Vem, da v praksi ženske težje pridejo na položaj in da v povprečju zaslužijo manj.
Seveda ne. Saj sem ravno razlog denarja navedel, a ni potem jasno kaksno je moje mnenje, ce situacijo obrnes?lorelaj napisal/-a:Moj odgovor je letel izključno na mahagonijev komentar, ki se je glasil, da ženske nimajo POKLICA in pravega KARAKTERJA. Še bolj pa me je presenetilo vprašanje, kdo drug bo nosil domov denar, če pa ne moški. Ma da se moj tip take znebi, ga sploh ne pogedam več.
Drugače pa, če mi verjameš ali ne, v naši družini se ženske kar dobro držijo in kar nekaj jih zasluži več od svojih partnerjev. Sicer pa to sploh ni bistveno. Nekateri očitno še vedno mislite, da so ženske za to da kuhajo, moški pa so mačoti, ki služijo denar.
Pa še nekaj bi te vprašala, kaj če je moški po poklicu vzgojitelj, žena pa npr. zdravnica? Naj torej ona ostane doma, kljub temu, da bi služila večje vsote denarja kot mož?
Ampak v vecini primerov je ravno obratno. V moji generaciji poznam kar nekaj moskih, ki so izjemno zagreti za svoj posel in imajo nekateri ze svoj biznis, pri 25. Ne poznam niti ene take zenske. Niti ene. In tudi vsi pari, ki jih poznam je povsod, ampak res povsod tako, da je moski vedno bolj zainteresiran za karierno pot, kot njegova partnerica, pogosto(ne pa vedno) je zenski sluzba tisto "pod nujno" ker pac mora nekaj delat in je sluzba cisto samo da se denar dobi. Tudi pri nekaterih moskih je tako, a dosti redkeje.
Kar se pa same visine place tice, je pa vcasih tudi tako, da zena malo vec zasluzi. V nasi familiji mat enako zasluzi kot fotr, ker je fotr v drzavni sluzbi, ona pa v firmi. Ampak razlika je v tem, da je fotr do mesta sefa prisel, mat pa nima prav nobenih ambicij po tem, in tudi nikoli ne bo sefica, ker ji je sluzba povsem odvec, muka.
Neka raziskava v angliji to potrjuje, v njej je vec kot polovica zensk rekla, da bi takoj ostale doma, ce bi imele moznost, ce bi moz dovolj zasluzil, ker jim dol maha za kariero.
Tko da krizajte me, ker se mi zdi logicno, da bo kariero delal tisti, ki si tega bolj zeli. Ce je to slucajno zenska pol nej se pa tko zmenita.
Jst bi bil brez problema pripravljen to pocet. Mislis, da je tezje bit doma, kot siht delat? Ne me smejat.jullia_ napisal/-a:Ali bi bila pripravljena (Horus in Mahagonij) ostati doma in furati gospodinjstvo, pod predpostavko, da bi ženska nosila domov dovolj denarja (kar kljub vsemu ni tako nemogoče, kot sta vidva predstavila, ker ni treba delat ravno na naftni ploščadi)?
V vsakem primeru je to brezplodna debata, ker morata, da bi imela dober standard itak oba delat.
Pravi problem tukaj je druzinsko pravo, ki diskriminira proti moskim, problem je v tem, da vsaka daljsa zveza izjemen riziko za moskega, za zensko pa prakticno nikoli ni(razen mogoce za Madonno). In pol majo upravicevalci take zakonodaje se jajca, da govorijo o tem, kako je zena mozu podarila leta, in da mora bit zdej financno podprta in ne sme doziveti padca standarda. Od moza leta so pa zastonj, in on ocitno lahko dela 8 ur na dan od tega 4 zastonj.
Valda, da se ob cem takem sam jst razburjam, vam pa dol maha, ker ste pac zenske.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Mahagonij napisal/-a:Jst bi bil brez problema pripravljen to pocet. Mislis, da je tezje bit doma, kot siht delat? Ne me smejat.
Potem se pa lahko midva kaj zmeniva Bom jaz pridno še naprej študirala in prilezla do 2k plače, potem me pa zasnubi
Ok, resen odgovor. Jaz tega ne bi bila pripravljena narest (sicer nikoli ne reci nikoli, ampak tu sem res skoraj ziher). Preveč se matram na faksu, preveč si želim ustvarit kariero, biti poznana na svojem področju,... da bi se bila pripravljena temu odpovedat.
Aja, pa da te potolažim, preživnine zakonca po ločitvi v Sloveniji so kratkotrajnega tipa. Ne gre za alimente do smrti, ampak zgolj za prehodno ureditev, dokler si zakonec (politično korektno pišem, ker je tako tudi v zakonu ) ne priskrbi lastnih sredstev za preživljanje.
In tudi tendenca je, da preživnina ne ohranja standarda, ampak gre za manjšo vsoto, ker drugače žena ne bi imela prav nobenih ambicij po iskanju službe.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Mahagonij napisal/-a:Ce si moski najebes tako ali drugace, ce gres z zensko narazen. Pa tudi ce sta sla zato ker je ona varala, pa tudi ce ni vlozila niti centa v nic, ce si vse placal. Nenadoma je upravicena do celega kupa denarja.
Jah, prej bi mislil, s kako se je zapletel. Pametna bejba - njegov problem. Cisto resno pa - to je seveda obojestransko. Ce bi posplosila kot ti, bi lahko rekla, da se (premozne) zenske redko neumno in naglo porocijo. Cesar pa za (premozne) moske, ki si "ljubezen kupijo" v obliki mlade in seksi bejbe, pac ne bi mogli rect.
Izjeme seveda potrjujejo pravilo: Britney je kar posteno placala svojo locitev, un njen tip pa bolj malo - pa najbrz tudi ni nic naredil, sam dvakrat ni kondomov kupil. Ali pa Madonna in njen bivsi, mislim, da sta cisto sporazumno se razsla brez prevelikih vsot (noben od njiju ni ravno revez) - sicer pa je ziher ona placala in ne on.
Sicer ne vem, kaka je situacija pri tebi doma, ampak ce imas moznost vprasaj svojo mamo, ali bi se ti rodil v kolikor bi se ona odlocila, da bo imela visjo placo / kariero kot tvoj oce - pa njega tudi. Mogoce pa je hvale vredno, da je nekdo sprejel take kompromise, kot jih je. Ali je pac to vseeno zlobni plan vseh zensk, ki si v resnici zelimo zasuznjiti moskega, da nam kupuje parfumcke? Mame ziher vejo.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
- Horus
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]