Fantje in poroka

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
lei
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a lei » 13. Avg. 2007 11:41

1.) potvat ne bosta mogla skupej (vsaj ne tolk kot on hoce, ampak samo kksn dopustek) ker je ona zdej praktikantka s kadrovsko stipendijo in ma vsaj 5-letno pogodbo za sluzbo s tako mastno placo, da bi jo edin DEBIL zavrnil.

2.) tut js ga ne razumem CIST nc, sm mislla, da se bo kaksn fant oglasu in ga podpru al whatever :D kao da je to samo predporocna panika. js nikol nebi sla v poroko po 2 letnih. sm ze bla tolk casa s fantom k sm ga mela rada kot svojo druzino, pa se ne pomen, da se morva porocit. za moje pojme, morta bit dva skupej mal vec kot 2 leti, mal potvat, mal skupej zivet ipd. predn se porocita (pa ne me zdej klincat, to je moje osebno mnenje)

ah... pustmo, sam je zmeden :S
There are easier things in life than trying to find a nice guy...like nailing jelly to a tree for example.
Uporabniški avatar
tani24
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a tani24 » 13. Avg. 2007 11:42

ja mene je bol zmotl to da on hoče druge kot pa počakat s poroko. pr men vem da če mi tip prbije zdele, k tud približn še nisva pred poroko pa sva že več k dve let skp, da bi rad meu še kkšno punco v prihodnosti oz. da bi se rad znoru ga pustim ker kaj nej delam s fantom k me že zdej pripravlja na to da me bo nekoč pustu in da najina zveza nima nobene prihodnosti, če bi hotla neki tazga pol se nebi šla resne zveze. tle je jasno napisala v prvem postu da bi se on rad znoru tko da res ne vidm razloga da ostaneta skp.
Kilemal
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kilemal » 13. Avg. 2007 11:57

Sj se strinjam s tabo! Jst tud ne bi rad mel negotove punce... Sam problem je tu ta, da je tip to odg. ob forsiranju na poroko!? Se motim? Vprašanje kaj je s tem fant mislu (oz. kako resno je to mislu) in vprašanje kako jima drugače laufa zveza! Mogoče se je sam prestrašu neke resnosti (kar se navadn zgodi že po prvih par mesecih zveze), mogoče ga grabi panika pred poroko...ne vem...sicr iz povedanega tud jst lahk sklepam, da ne bo dolg...who knows! Samo on in ona vesta kako...če pa ne pa obstaja rešitev, pogovor in sklepanje odločitev na podlagi tega! Ne pa mnenja drugih, kar upam, da ni bil razlog za post... Mal drgač pa je, če ti tip to prijavi ob kakem drugem vprašanju oz. priliki...in that case "cya":)
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 13. Avg. 2007 12:00

lei napisal/-a:1.) potvat ne bosta mogla skupej (vsaj ne tolk kot on hoce, ampak samo kksn dopustek) ker je ona zdej praktikantka s kadrovsko stipendijo in ma vsaj 5-letno pogodbo za sluzbo s tako mastno placo, da bi jo edin DEBIL zavrnil.

2.) tut js ga ne razumem CIST nc, sm mislla, da se bo kaksn fant oglasu in ga podpru al whatever :D kao da je to samo predporocna panika. js nikol nebi sla v poroko po 2 letnih. sm ze bla tolk casa s fantom k sm ga mela rada kot svojo druzino, pa se ne pomen, da se morva porocit. za moje pojme, morta bit dva skupej mal vec kot 2 leti, mal potvat, mal skupej zivet ipd. predn se porocita (pa ne me zdej klincat, to je moje osebno mnenje)

ah... pustmo, sam je zmeden :S

pa ej, kaj je tle sploh še za razmišljat..kot je že julija povedala, model je reku da hoče še kšno drugo psokust in to je zadosten in prekleto utemeljen razlog da si ona zbriše tisto poroko iz misli stran, spoka kufre in odpeketa stran od njega...mislm nevem kakšna ženska je to, ampak očitno ji odgovarja monogamija s partnerjeve strani :roll:

Lei, poroka je korak ki te ne odreže od ničesar če ti tega nočeš.ahko potuješ, lahko žuraš, lahko delaš kar ti paše...je pač samo en star obred kjer si obljubiš večno zvestobo pred ljudmi in čist nč druzga.
in on ni samo zmeden, jasno je da nje nima rad, ker če bi jo imel nebi izjavljal takih bedarij in nebi razmišljal tako kot zdej razmišlja.
jst bi svetovala, da punci poveš naj spoka kufre stran od njega, ker njuna zveza res nima prihodnosti.
Uporabniški avatar
lei
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 9. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a lei » 13. Avg. 2007 12:29

*purple* se cist strinjam s tabo in z vsemi tukej na forumu. Ni pa on njej povedal, da bi bil se z drugimi, ampak samo meni. On je moj kolega, nje ne poznam. Zdej koleba med tem, al bi ostal z njo (in mel drugace lepo prihodnost) al pa bi bil se samski. Cist je zmede, ampak js mu vsak dan recem: pust jo. On pa: ni to tko izi?!?! Dej stari ne seri. Sej jo ma rad in bo tole ful tezko narest, ampak najmanj kar pa hocem, je pa to, da se poroci in pol to obzaluje. Ni pa FUL samozavesten in ga pomojem skrbi, da ne bo dobil vec tko 'kvalitetne' punce. Kar je pa tut bullshit, ce mene vprasas.

aja pa se to, k si rekla (in se ful strinjam) : ''Lei, poroka je korak ki te ne odreže od ničesar če ti tega nočeš.ahko potuješ, lahko žuraš, lahko delaš kar ti paše...je pač samo en star obred kjer si obljubiš večno zvestobo pred ljudmi in čist nč druzga.'' Tukej je se en problem, da sta iz razlicnih drzav in po logiki in tradiciji njene narodnosti je ze kr mal cudna, da se ni porocila. FAK kaj njemu ni jasn! :D Ah... najbolj da ga pustim pri miru, sam kaj, ko mi je tezko gledat enga fanta, k si jeba lajf :S
There are easier things in life than trying to find a nice guy...like nailing jelly to a tree for example.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 4. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a punkie_ » 13. Avg. 2007 13:43

[/quote] Tukej je se en problem, da sta iz razlicnih drzav in po logiki in tradiciji njene narodnosti je ze kr mal cudna, da se ni porocila.[quote]

okej, zdej razumem zakaj tko močno hoče to poroko. ampak tale dva se občutno premal časa poznata da bi se kr poročila, sploh če si želita res zakon v pravem pomenu besede. če pa želita samo papir in to da ona ne bo več čudna ker ni poročena... potem pa kar. in dejstvo da sta iz različnih držav sam še poslabša situacijo. jst mam fanta 3 leta, zdej med počitncam sva skup po več dni in šele tko spoznaš človeka in ugotoviš če je to dejansko material za poroko.
sej poroka zna bit zlo lepa stvar za nekoga, ki je tako vzgojen in ki verjame v iskreno, čisto, večno ljubezen. včasih sem kr mal fouš ljudem, ki v to dejansko verjamejo. jst pa mam doma pač bolj ponesrečen zgled zakona pri mojih starših in nikakor si ne želim sama doživet istega. če bo šlo v zvezi kaj narobe, želim popokat kufre brez da dajem pol premoženja mojemu možu. neporočene matere dobivajo tud od države denar za otroka in so tud številne druge ugodnosti. v sloveniji je pač tako, da je večini ljudi treba za denar močno garat in jst bom izkoristla vsako možnost d dobim še kj dodatnega keša od te usrane države.
dečva
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a dečva » 13. Apr. 2009 17:14

Ne bom odpirala nove teme, ker moja težava kar paše pod ta naslov. Dones sva s fantom prvič bolj resno spregovorila o poroki, skupnem življenju in podobnih stvareh. Saj sva se tudi že prej kdaj pogovarjala in prišla do zaključkov, da si nekoč oba želiva poroko, dva otroka in skupno stanovanje. Naj še povem, da bo naslednji mesec minilo 5 let odkar sva skupaj.
Dones pa sva spet govorila glede poroke in me je kar šokiralo, ker bi kar na lepem on želel samo civilno poroko, cerkvene pa ne. Jaz sem si pa vedno predstavljala, pač če se že poročiš, da se poročiš in cerkveno in civilno. Res, da nisem nevem koliko verna (opravljene imam tiste "obvezne" zakramente in to je to), samo vedno pa sem si želela poroke v cerkvi, ker mislim, da potem je pač to to. Na nek način mi več pomeni cerkvena poroka kot civilna. Fant ima tudi opravljene zakramente in zelo verne sorodnike, zato sem predvidevala, da se bo strinjal tudi s cerkveno poroko. Nikoli pa tudi ni imel nič proti cerkvi in tem zadevam. Dones pa izvem od njega, da se mu zdi cerkvena poroka čista bedarija... Čisto me je šokiral s to izjavo :( Ne vem zdej ali bi se rad uprl staršem in sorodnikom ali zakaj ma zdej toliko proti cerkveni poroki?
Druga stvar je pa bila skupno stanovanje. Ker pač pri meni doma ni možno, bi živela pri njegovih starših, vendar v svojem stanovanju. Ker sva se o tem že prej pogovarjala, sva se nekako dogovorila, da bi on plačal fiksne stvari (tla, napeljava, stene) jaz oz. skupaj pa bi dala potem za pohištvo. Dones pa mi pove, da bo on kar sam vse skupaj naredil pa tudi plačal jaz pa bom vseeno lahko pri njemu živela. Vem, da bi jest najboljše skozi prišla, saj nebi plačala nič. Samo vseeno mi pa to ni prav, saj mislim, da če se par odloči skupaj delat oz. opremljat stanovanje si stroške delita med sabo. Ali kako vi mislte? Na koncu mi je potem rekel, da se mu zdi to najbolj varna varianta, da vse sam plača, ker nikoli ne veš kdaj greva narazen?!? Sedaj sem pa čisto zmedena in nevem a on čisto nič ne zaupa v najino zvezo, da si niti malo ne upa tvegat al kako? Res je, da so v zadnjih mesecih trije njegovi prijatelji končali zveze po več letih. Ne razumem, a se je res tolk ustrašu zdej vsega skup in kar misli, da bo pri njemu isto kot pri njih... :(

Se opravičujem za tolk dolg post, samo nekako sem mogla spravit iz sebe te stvari...[/code]
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 18. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a UG84 » 13. Apr. 2009 18:17

Ti lahko odgovorim iz prve roke - sem se poročila cerkveno pa nisem verna ne jaz ne moj. Taka je bila želja staršev. In po dooooolgem pregovarjanju in prošnji sva se le uklonila želji. Bilo pa je fajn, ampak je bil tud župnik tak, da takšnih pa res ni veliko - moderen, skuliran, če ne bi bili v cerkvi sploh ne bi imel občutek, da je obred verski.

Ampak jaz ti lepo polagam na srce, da ga ne siliš. Če tudi tebi poroka v cerkvi nepomeni nič globjega, on pa se sploh ne želi cerkveno poročit, zakaj bi ga silila? Dobil bo odpor. Lahko se lepo pomeniš z njim, ampak če mu boš ti kot argument dala samo to, da teb pač to lepo izgleda, nisi pa verna al pa kaj globega, je to - brez zamere - zelo slab argument. Nikar pa mu ne mahaj pod nosom z njegovo verno družino - poročta se tak kot si vi2 želita. Nama se je sicer lepo izteklo, na lep način smo se pol zmenili, ampak so bili dnevi ko sem vse skupaj že preklela naj se nehajo vmešavat.

Urejanje skupnega domovanja je stvar obeh. Tu sploh ni kaj dodat. Oba prispevata, oba urejata. Če se želi on zavarovat že sedaj pred stvarmi, ki bi morda nekoč lahko prišle med vama je brez veze da o nadaljnem koraku sploh razmišljata, saj je zaupanja v vajino vezo z njegove strani absolutno premalo. Kaj pa če sploh začneta popolnoma na svojem? Z najemnino? Namreč, živeti pri starših....ne gelde na to, kako dobro se razumete sedaj, VEDNO bo prišlo do kratkega stika. Če mislita it v prenovo stanovanja ter poroko, pač predvidevam, da imata stalen dohodek, zato sem omenila najemnino. Če to ni možnost, pač to odpade.

Skratka - dajta se usest pa pogovorit. Pa ne najprej s poroko. Najprej si razčistita če si to sploh želi(ta). V vsakem primeru pa ti jaz močno močno svetujem, da najprej začneta živeti skupaj. Po enem letu naprimer bosta bolje vedela ali sta za skupno življenje ali ne. Midva sva se poročila po 7 letih zmenkarij in nato še enem letu skupnega bivanja. Nekateri so srečno poročeni po enem letu poznanstva. Vsak po svoje.

Bosta s pogovorom več razčistila, očitno se še ne poznata tako kot bi se morala.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Apr. 2009 18:57

Moje mnenje je, da je že tako grozno težko živet pri starših, če te pa tip že v izhodišču postavi v položaj nekoga, ki živi PRI njem in ne Z njim, je pa to sploh recept za katastrofo.
On bi moral biti tvoj največji zaveznik, ki bi dal staršem ob vsakem konfliktu jasno vedet, da si ti tudi zdaj tam doma, ne pa, da te še sam tretira kot "pritepenko".
Uporabniški avatar
Leyla_
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Leyla_ » 13. Apr. 2009 19:55

dečva

a si ga vprašala zakaj se mu zdi cerkvena poroka čista bedarija? ne poznam njegovih razlogov, ti pa lahko povem svoje. s fantom sva imela isto dilemo, s tem, da sem bila jaz proti, on za. ne, ker bi bil noro veren, ampak ker je zanj cerkvena poroka tak obred, kjer svečano obljubiš vse tiste lepe stvari in ima posledično večjo vrednost.
moji doma so verni in njegovi tudi. midva nisva. pa ne zato, da bi kontrirala komu, ampak enostavno ne verjamem. mi je pa vseeno kaj so drugi po veroizpovedi in nimam nič proti. zdi se mi enostavno ne fer, da bi obljubljala vse te stvari pred nekom, v koga ne verjamem. da ne govorim o vseh ostalih stvareh, v katere bi morala verjeti. prav tako ne mislim otrokov krstiti ali kar koli. če bodo hoteli, lahko nadoknadijo, nimam nič proti. ne mislim jim pa nekaj vsiljevati. pri cerkveni poroki pa med drugim obljubiš tudi, da boš otroke krščansko vzgajal. in če tako pogledamo. obljubim, da mu bom zvesta v dobrem in slabem. obljubim tudi, da bom otroke krščansko vzgajala. če eno prekršim, drugo sploh še velja? to je samo en primer..
moj odgovor fantu je bil, da ni problema, lahko napiševa svoje zaobljube in jih poveva pri matičarju. itak je pomembno kaj je v naših srcih, ne pa kaj, kje in pred kom rečemo. pa tudi sam "obred" si lahko prirediš posvoje. lahko je res lepo.
glede stanovanja pa res stvar dogovora. če gre res kdaj kaj narobe, je najlaže tako. in s tem, ko je previden, dvomim, da vaju že vidi narazen. samo strah ga je in se bi rad zavaroval. konec koncev nikoli ne veš. če imaš nekoga še tako rad se ti lahko zgodi. midva se odpravljava kupiti stanovanje in sva se tudi pogovarjala kaj v primeru, da bo vse šlo nekam. pa ne, ker se ne vidiva skupaj, niti zdaleč. mislim, da je vredu, da se prej dogovoriš o takšnih stvareh.
jaz bi se na tvojem mestu pogovorila, ga poslušala. verjetno ima neke razloge za takšno razmišljanje. ko boš enkrat slišala zakaj tako hoče, boš razumela. obema bo laže :)
in kot je rekla UG84 - kakšno leto v skupnem stanovanju pred poroko je dobra vaja. res ugotoviš, če ti oseba ustreza ali ne.
"Jag är ingen bott Jag är en väldigt, väldigt vacker tjej"
*srčica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 22. 10. 2005
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a *srčica* » 13. Apr. 2009 21:08

glede stanovanja ti ne priporočam da živita pri njegovih starših, če le finance dovoljujejo.
glede tega, da bi on sam vse nardil, da mu ti v primeru ločitve nebi mogla preveč vzet, ga pa delno razumem. nekateri smo skeptiki, glede prihodnosti, kaj bo, kako in to pomoje ne pomeni da ne verjame v vezo, ampak se hoče zasigurat. po drugi strani pa to sploh ni fer do tebe, ker če bosta skupi živela, boš verjetno tudi ti vlagala v stanovanje in če se kdaj razideta ti ostaneš skor brez vsega.
Če ne drugače, si daj na stran ta dnar ki si ga hotla dat za skupno stanovanje, v primeru da se kdaj kej zalomi.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Apr. 2009 21:18

Sicer je s stvarjo tako, da se bo vse, kar bo on tekom zakonske zveze vložil v stanovanje, štelo za skupno vlaganje in s tem za skupno premoženje, torej bo ona ravno tako upravičena do polovice, čeprav bo šlo vse iz njegove plače. Predvidevam pa, da s skupnim življenjem ne bosta čakala, dokler ne bo še zadnja polica namontirana.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 13. Apr. 2009 23:43

Ce si moski najebes tako ali drugace, ce gres z zensko narazen. Pa tudi ce sta sla zato ker je ona varala, pa tudi ce ni vlozila niti centa v nic, ce si vse placal. Nenadoma je upravicena do celega kupa denarja.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 14. Apr. 2009 0:04

Zvoncica napisal/-a:Mene je drugače bolj kot to, da hoče hoditi po svetu, zmotilo to, da hoče biti še z drugimi puncami. :?

Mene isto...
In kaj si ta tvoj kolega predstavlja pod "materijal za poroko"?
Ne vem mal mi je čudno to, da kao ful bi bil z njo pa poročil bi se čez nekaj let z njo ampak bi se najprej še mal kurbaril okol...
Ta tvoj kolega mislm da sploh nima težke odločitve...nej se gre kurbarit, tisto punco nej pa pusti, da si bo lahko najdla tipa k mu bo ona več pomenila kot pa kurbarjenje pri 27. letih.
Horus

Neprebrana objavaNapisal/-a Horus » 14. Apr. 2009 4:56

Uživajte še naprej :) Lep pozdrav od Horusa :schreiben:
Zadnjič spremenil Horus, dne 12. Okt. 2010 22:39, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov