Darila

Vse, kar nas zanima in še ne vemo o NJEM.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

AtomicKitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a AtomicKitty » 11. Avg. 2006 10:41

danes je moj dan za odpiranje novih tem, sem dobila navdih :D
zej upam, da se tema ne ponavlja, vprašanje pa je sledeče:

kakšna darila ti podarja tvoj fant in v kakšni meri mu jih vračaš...ali se dogaja kateri, da mu vrne v manjši vrednosti kot je kupil fant njej?

to se namreč dogaja meni...fant mi je recimo kupil za rojstni dan radio....in jaz njemu sem kupila nekaj kar je takrat potreboval, je pa bilo v pol manjši vrednosti radia in sem imela občutek krivde :oops:
pri naju je problem ker je on zaposlen jaz pa študentka...da ne boste narobe razumele, nikoli mi ni reku da mu sploh moram kaj kupit in vedno mi pravi naj šparam soldke samo jaz ne morem kr tko sprejemat takih daril brez da mu kaj vrnem...al pa recimo zadnjič mi je kar tako kupil ključ za računalnik za 10.000 sit... :oops: full mi je nerodn ker mi namenja taka darila...saj vem da me ljubi iz vsega srca samo sem mu že rekla da so njegova darila preveč vredna... :?
a ima katera punca podobno situacijo? lp
Uporabniški avatar
dd666
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 7. 2005
Kraj: koper-ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a dd666 » 11. Avg. 2006 11:02

midva si pa ne dajeva daril v vrednosti XXXXXXSIT.Ampak tisto kar neki pomeni...jst sm mu dala knjigo Moj prijatelj Piki Jakob(pač ena najina fora :lol: ),on mi je naredu CD-gor so pa pesmice,ob katerih se spomne name,pa še posnel se je pa povedal zakaj kira...in mi dosti več pomeni tisti CD(jokala sm ko dež vsaj pol ure :cry: ),kot pa da bi mi kupu radio al pa nevem kaj.
Samo moje mnenje...
''Ti si mi Arhimedova točka...
Mogoče res ne pašeš v moj svet, ampak jst te hocem v njem...''
Uporabniški avatar
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 1. 2005
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...

Neprebrana objavaNapisal/-a Tigi » 11. Avg. 2006 11:03

Ja meni je prejšnji fant kupil za rojstni dan zapestnico in verižico in srebra... je bil tudi že zaposlen...

Jaz pa njemu en lep puloverček...jah sej vem ja :oops: zelo skromno darilo ampak nemorem p0omagat mi smo študentkje in dijaki drugače je če si zaposlen...

Čeprav mu poveš, da ne takih daril jih bo vedno kupoval...ker bi zate vse naredu in ga zastopm ane...
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 11. Avg. 2006 11:03

Meni se je zgodilo, da je on mel rojstni dan pred mano pa sem mu pač par stvarc kupla, nič kaj dragega, takrat sma bla komaj kak mesec skup. Pol je prišel pa božič pa sem mu jaz eno malenkost kupla, tak za spomin, on pa meni ful ker sem pač jaz njemu za rojstni dan tud. In mi je blo pol ful grozno, da jaz njemu sam eno majceno malenkot za spomin prinesem, on pa meni svašta. Sam saj veš, važen je namen, pa nekaterim tud ni pomembno kaj vse jim daš pa kolko to stane. Važno je da se spomniš.
Moj je bil srečn ker sma takrat ful lep večer preživela in mu je blo to bolj važno kot pa kaj mu kupim. je pa nerodno ja, tud če se ti pri kaki kolegici to zgodi.

drugač pa sma si z mojim na začetku podarjala take malenkosti, za spomin, pa tak. Zdaj ko se pa že bolj poznama pa vem kaj je komu všeč pa kaj kdo rabi je pa lažje.
Uporabniški avatar
ribicaX
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 2. 2005
Kraj: Prelepa Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a ribicaX » 11. Avg. 2006 11:21

meni je moj za rojstni dan kupu računalnik, dva zlata prstana pa še pa malenkosti. vem da so to ful dragocena darila, sicer si jih pa on tud lahko prvošč, ker je zaposlen. jst sm mu pa v primerjavi z njim kupovala malenkosti. recimo srebrno ful debelo verižico (to je bla tud edina taka večja stvar, ki je stala malo več). žal, sej bi mu jst tud kej bolj dragocenga kupila, sam na žalost si ne morem prvoščit, ker sm še študentka. sej sva se o tem tud pogovarjala že in je reku, da čist razume. sicer pa njemu več pomenijo dejanja, malenkosti, narejena iz ljubezni, kot pa neka fancy in draga darila.
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 11. Avg. 2006 11:28

Imava nekako podobne prihodke, zato si kupujeva približno enaka darila. Včasih jaz njega bolj razvajam, včasih on mene.

Se mi je že zgodilo, da je tip več podarjal kot jaz in res ni blo fino, ker sem stalno mela občutek, da ne dajem dovolj....
En drugi, pa sploh ni nič kupoval, kar tusi ni blo glih najlepše (Sory, sam rožca ukradena na vrtu od sosede nič ne stane.. pa še tega se ni spomnil)...

Mislim pa, da smo z "vrednostjo" daril bolj obremenjene tiste, ki moramo pazit na denar (in zato tudi takoj opazimo, da smo sobile več kot smo dale).
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
bad_girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 9. 2004
Kraj: Domžale

Neprebrana objavaNapisal/-a bad_girl » 11. Avg. 2006 11:49

Jst mu največ kupujem kaka oblačila & kozmetiko, ker ful sovraži nakupovanje...in če vidm kej lepega & poceni (v akciji) pa da imam denar, mu kar kupim :) Seveda v njegovem stilu...da ne bo kera mislila, da ga s svojim stilom posiljujem :D Drugač pa kako čokoladko al pa kako tako sladko malenkost, ker je ful čokoholik...

...on men niti ne kupuje ful pogosto, ampak kadar mi pol dobim kar drago darilo...vsaj za moj "okus"...(zimska jakna čez 10 tisočakov, parfum J'adore npr...). Drugač ma pa ful stil za rimo in pisanje in mi kaka kratka sporočilca/rime na listke piše, pa kdaj kako rožico prinese... :knuddel:

Darila so itak namenjena, da nekoga pocrkljaš in to narediš brez muke...in če mu lahko kaj kupim, to naredim z veseljem...in brez slabega občutka tudi prejmem darilo. Konec koncev - če mi noče nič kupovat, naj mi ne...ima svobodno izbiro ;)
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 11. Avg. 2006 12:38

bad_girl napisal/-a: in brez slabega občutka tudi prejmem darilo.
Konec koncev - če mi noče nič kupovat, naj mi ne...ima svobodno izbiro ;)

Tudi jaz tako mislim, in nimam neke slabe vesti oz. mi ni nerodno, če dobim kaj vrednjšega od tipa. On že ve, koliko si lahko privošči, jaz sem pa seveda vesela vsakega darila.
Od bivšega (ki je bil že zaposlen) sem enkrat za novo leto dobila J'Adore in zlat prstan in čez nekaj časa sem slučajno našla račun od tega nakupa (30k),
takat sm bla res mal šokirana, :eek: ampak še toliko bolj ganjena, ko sm vidla, kolk je pač namenil zame. Večje darilo je bla tud ura Fossil za rojstni dan pred leti.
Jst mu tega nisem mogla vračat, je pa res, da sm mu tudi jaz, podobno kot bad_girl večkrat sproti kupovala kaj za oblečt, pa kozmetiko ipd... :wink:
Moj sedanji fant pa mi je recimo zrihtal cel računalnik :) , za kar sem mu tud fuul hvaležna, saj si sama tega takrat ne bi mogla privoščit, on pa si je očitno lahko, pa tud sam si je ful želel, da sva preko MSN-ja čimveč na vezi.
Ne vem no, jaz nimam slabe vesti zaradi sprejemanja vrednejših daril. :oops:
Frenkie
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 4. 2. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Frenkie » 11. Avg. 2006 13:14

Jst pa vedno gledam, da enakomerno vrnem.

Se pravi, če mi tip kupi darilo v vrednosti 20.000 sit, mu tud jst kupim darilo, ki je podobne vrednosti. Ne gre se za denar in niti za vrednost darila, gre se za pozornost in princip. Men je to grd način da nekomu kr neki kupiš, medtem kot on zate cel kup denarja zapravi.

Druga je stvar če si nekdo ne more privoščiti dragih daril. Jst bi v takem primeru rekla tipu, naj mi ne kupuje dragih daril, ker mu jst ne morem enako vrniti.

Jst bi mela zelo slabo vest če mu nebi v enaki meri vrnila darila.
Uporabniški avatar
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a tiana1 » 11. Avg. 2006 13:29

pr nama je pa mal obrnena situacija..js ful rada kupujem darila ker obožujem tiste face na človeku k dobi neki kar mu je všeč tko da se za fanta zmer ful potrudm, pa čeprov nimam velik denarja delam prek študenca in študeram tko da so moja darila pč manjših denarnih vrednosti sam mu pa kupm pč več stvari. on pa očitno ful ne mara kupovat darila, do zdej sm še za vsako stvar dobila pliškota (sej jih mam rada sam tok pa spet ne no..mam filing k da me ma za otroka), pa zgleda res nima nobenih pametnejših idej. pa še za vsako stvar sm pomoje js dala več za dariu pa on dela in ma 10krat večjo plačo od mene. edin za rojstn dan mi je kupu zlat obesk srčka pa spet pliškota..to je biu edin mal bl vreden dariu, sam pol spet za njegov rojstn dan sm pa js nemu kupla original dres od acroni jesenic in sm dala skor 10 čukov sam za to+ dodatki. nevem sej men se ni šlo nikol za denar, zmer če sm mela sm ga z veselem z drugim delila, pa mi je vseen kok dam za dariu sam da nekoga razveselim sam včasih k dobim enga pliškota za 500 tolarjev k sm ga vidla v mercatorju..js pa nemu za 10 čukov kupm mi je pa mal bedn no :(
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 11. 2004
Kraj: heaven

Neprebrana objavaNapisal/-a bubbles » 11. Avg. 2006 13:39

tiana1: pa še ti njemu začni pliške kupovat :D

drugač pa pri naju s fantom si mende približno podobno finančno vrednost daril podarjava. nekak je itak bistveno, kaj darilo je, ne kolk je vredno, ampak če bi on men podarjal stvari, k do FUL več vredne, bi se počutla blazno zoprno...
...just breathe...
Uporabniški avatar
blue eye
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 8. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a blue eye » 11. Avg. 2006 13:39

Jah jest pr prejšnmu sm dobivala res taka draga darila, k če zdej nazaj pomislm sploh ne vem če so mi kaj pomenila..tko mam zdej edina dva draga prfumčka k jih sama ne bi nikol kupila, ker so res predraga. Mi je pa skoz hotu neki kupovat (v emporiumu), pa sm rekla ne al pa da mi ni nč ušeč-ker bi potem mela slabo vest, kej ful drazga mu pa ne bi mogla vrnt nazaj-študentska leta pač :D

Drgač pa zdej z mojmu lubijem si pa sploh ne podarjava daril..za rojstn dan sva se zmenila koko pa kaj, on je mene vprašal kaj bi rada in jest nega-tko da je nekako približno v enaki vrednosti. Bolš mi je všeč, če je darilo iz srca, kokr pa da je kej vrednga :razz:
Za dežjem vedno posije sonce!!
Uporabniški avatar
punchka
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a punchka » 11. Avg. 2006 13:46

jst pa velik večkrat mojmu kaka darila nosim...ker tko večkrat kam grem brez njega, pa mu kaj kupim, on je men do zdej samo enga medija prnesu za valentinovo.
to infinity and beyond!
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 11. Avg. 2006 14:07

No, men pa se ne zdi, da je fora obdaritve to, da si vračaš enakovredno, ampak v tem, da ti pač nekdo nekaj ŽELI podariti drugemu (kar si tudi ta oseba želi), pa zaradi mene v taki vrednosti, kot pač hoče in lahko privošči.

Se mi zdi lepše, če recimo nekaj časa malo bolj poslušam tipa, kaj si želi oz. o čem govori, da bi rad imel in ga potem presentim s tem, pa čeprav je lahko malenkostne vrednosti.
Uporabniški avatar
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 30. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a renatka_ » 11. Avg. 2006 14:10

Midva mava čist tko.. Učasih jz njemu več, on meni manj al pa nič.. Pol pa je kdaj tut obratno. Pač.. Nevem no :) Mi je kupu že parfum za 10 al pa 15 tisoč, pol ene zoknčke take mrežaste kombinirane z pink svileno za 4000 pa tko no.. Sam ni zdej da bi mi usak tedn neki kupu. Pač kdaj pa kdaj. Pa če kam gre mi kako malenkost prnese, isto jz njemu. Ko hodim kdaj po trgovinah pa vidim, da je kej uredu mu pač uzamem. Ni važno a je kaka taka priložnost al pač mu kr tko dam. Brezveze mi je za usak praznik se neki naprenjat pa posilem kupvat neki, takrat rajš kako kjutkano stvarco uzamem, kako bol tako stvar pa uzamem, takrat ko jo vidim, se spounim, pa vem, da jo rabi.
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.

Vrni se na O moških

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]