What NOT to wear
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
Glej, debelost predvsem ni zdrava in tisto, kar je napisala Struca, ni nobeno sovrastvo ali karkoli.
Tocno, debelost prinese visok holesterol, visok sladkor v krvi, se pokvarijo sklepe in hrbtenico, posledicno hitreje zbolijo za krvnozilnimi bolezni in so bolj nagnjeni k infarktu.
Zakaj punce z visoko tezo grejo resevat videz z dragimi oblekami, vmes da zapravijo tisti denar za kaksno terapijo in vadbo? To je Struca hotla povedat.
Saj ni problema, vsak zaradi osebnega pocutja, se lahko oblece kakor mu zapase, ima pravico se pocutiti lepo in sexy in verjeti da zgleda lepo in sexy, ampak to je sam lazenje samemu sebe, na taksen nacin se ne resujejo probleme.
Jaz povem, da zmeraj na vajah kadar je prisol pacient z visoko tezo, mu je bilo direktno povedano, brez nobenih zadrzkov, naj shujsa, predvsem zaradi zdravstvenih razlogov.
Kar se tice tezave s scitnico in posledicno visoko tezo, tudi to se zna regulirat z zdravili in z redno vadbo in gibanje.
Tocno, debelost prinese visok holesterol, visok sladkor v krvi, se pokvarijo sklepe in hrbtenico, posledicno hitreje zbolijo za krvnozilnimi bolezni in so bolj nagnjeni k infarktu.
Zakaj punce z visoko tezo grejo resevat videz z dragimi oblekami, vmes da zapravijo tisti denar za kaksno terapijo in vadbo? To je Struca hotla povedat.
Saj ni problema, vsak zaradi osebnega pocutja, se lahko oblece kakor mu zapase, ima pravico se pocutiti lepo in sexy in verjeti da zgleda lepo in sexy, ampak to je sam lazenje samemu sebe, na taksen nacin se ne resujejo probleme.
Jaz povem, da zmeraj na vajah kadar je prisol pacient z visoko tezo, mu je bilo direktno povedano, brez nobenih zadrzkov, naj shujsa, predvsem zaradi zdravstvenih razlogov.
Kar se tice tezave s scitnico in posledicno visoko tezo, tudi to se zna regulirat z zdravili in z redno vadbo in gibanje.
-
Doutzen - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 3. 2011
sirova štručka napisal/-a:
Ko kdo kej reče je takoj hudobn in zlobn in sovražno nastrojen proti debeluškam, ker so mu te enkrat neki grdga napravle...
Ampak js sploh nikogar ne sovražim itd., me pa moti, da se komu ne da zase potrudit in si tako zvišat kvalitete življenja.
Se strinjam z napisanim. Zadnjič sem preko kolega na enem žuru spoznala punco (no, v bistvu je že ženska in mamica, a mi je na oko izgledala par let mlajša), ki je bila res zajetna, majhna pa nekje toliko kot jaz - 160 cm. Me osebno nič ne moti, če je takšna in če si je takšna dejansko všeč, kar težko verjamem še tako samozavestnim okroglim puncam. Me je pa zmotilo, da mi je proti jutru po par preveč spitih kozarčkih začela jamrat kako je nezadovoljna s sabo, ko se pogleda v ogledalo oz. le kaj si drugi mislimo o njej, in me pogleda češ itak nimaš pojma o čem govorim. Hja, res ne, je pa res, da ne sedim doma pred tv-jem ali računalnikom po ure in ure, jem brez da bi gledala KAJ in KOLIKO dam vase in ne bi naredila popolnoma nič zase (rekreacija). Enostavno - če nisi zadovoljen s sabo, delaj na tem, da to spremeniš, ker me nihče ne bo prepričal, da ni mogoče. JE, je pa pri prekomerni teži, kjer je človekovo zdravje že pod vprašajem, toliko težje začeti in vztrajati, ker pot zahteva več časa in discipline. Bolezen lahko vpliva na težo do določene mere, ostali del pa človek lahko reši sam, a le če želi. Če pa človek ne misli ničesar spremenit, pa se nima kaj pritoževat in poskušat suhcenim vcepit občutek nekakšne krivde.
No, če se vrnemo na temo in smo ravno pri debelosti - pajkice okroglim postavam res ne delajo usluge.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
Še enkrat: zakaj *tebe* moti? Razen če pač nisi v položaju, ko ti 15x dnevno debeli jamrajo kako jim je hudo, pa ničesar ne naredijo (kar dvomim, da si).sirova štručka napisal/-a:me pa moti, da se komu ne da zase potrudit in si tako zvišat kvalitete življenja.
Razumem, ko gre za res hude primere debelosti, ampak v tej temi se pogosto omenja kilažo npr. okoli 70 kg, na kakšni 160/170 cm punci in se že zgraža, kar se pa meni ne zdi (še) pretirano. Ne, ni fajn, valda, lahko bi blo bolše, ampak...Akvamarin napisal/-a:Jaz povem, da zmeraj na vajah kadar je prisol pacient z visoko tezo, mu je bilo direktno povedano, brez nobenih zadrzkov, naj shujsa, predvsem zaradi zdravstvenih razlogov.
"Srečen je tisti, ki zna uporabiti kar ima" al kako že gre - in jz res verjamem, da so lahko zadovoljivo samozavestne in srečne/uspešne/lepe/ponosne nase, kljub vsemu.
(čeprav Doutzen zdej podira to mojo idejo , ampak to je pač en primer - zihr pa ne osamljen).
Obrambni mehanizem, ne? Pa še "I laugh at my own jokes", pa mi je lažje; nočem si predstavljat kako bi se počutila, če bi vsako opazko (o kom drugem) vzela osebno.. (seveda so to samo izgovori za mojo lenobo, ane )sirova štručka napisal/-a:Še vedno pa se raj iz sebe "ponorčuješ", kot da bi naredla kej, da temu ne bi blo tako.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
purple_rain napisal/-a:Še enkrat: zakaj *tebe* moti? Razen če pač nisi v položaju, ko ti 15x dnevno debeli jamrajo kako jim je hudo, pa ničesar ne naredijo (kar dvomim, da si).sirova štručka napisal/-a:me pa moti, da se komu ne da zase potrudit in si tako zvišat kvalitete življenja.
sem vedla, da se boš v tale moti vpiknla pač ni mi všeč, da se ljudem ne da nič dat nase. Take tud manj spoštujem kot tiste, ki se trudjo in delajo na tem, da bi bli boljši.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Če takole tipiziramo po teži, dajmo pa še po inteligenci (ali čem drugem) narest paralelo. Vsi, ki ne ustrezajo družbeni normi se ne potrudijo, nič ne naredijo zase in niso spoštovanja vredni. Torej je fuj in fej vsak, ki nima univerzitetne diplome v žepu? Ali pa recimo vsak, ki si ne postavi nove hiše, če govorimo o denarju? Vsak, ki nima 2,5 otrok, če govorimo o družini? Še dobro, da smo si različni...
Jasno mi je, da bi se lahko pri teži bolj potrudila, več športala, manj jedla... Ampak ponavadi mi pač zmanjka časa, ker mi to ni takšna prioriteta, kot je nekomu drugemu, ki ves svoj prosti čas nameni hujšanju. Pa kaj! Ponavadi so najbolj glasni itak tisti, ki jim je vitka linija že tako in tako v zibelko položena in se niso nikoli rabili ukvarjati s tem, kako izgubiti tiste odvečne kg.
Jasno mi je, da bi se lahko pri teži bolj potrudila, več športala, manj jedla... Ampak ponavadi mi pač zmanjka časa, ker mi to ni takšna prioriteta, kot je nekomu drugemu, ki ves svoj prosti čas nameni hujšanju. Pa kaj! Ponavadi so najbolj glasni itak tisti, ki jim je vitka linija že tako in tako v zibelko položena in se niso nikoli rabili ukvarjati s tem, kako izgubiti tiste odvečne kg.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
*SunFlower* - Kofetarica
- Na forumu od: 20. 5. 2009
sirova štručka napisal/-a:-seveda, debelost ni nujno posledica malomarnosti, če pa bi manj jedle, bi pa vse shujšale, to je čudn. Tistih primerov, ko je kdo debel zaradi bolezni, je tok mal, da sploh niso omembe vredni, se je pa res najlažje na njih izgovarjat.
Se strinjam, da je bolezen za dosti ljudi izgovor, ampak ni pa stvar tako redka, kot ti misliš. Že porušeno hormonsko ravnovesje je dovolj, da se ne nehaš rediti (ali pa vsaj ne moreš shujšati), prav tako lahko tabletke kar konkretno vplivajo na to.
Pa spet: zakaj bi morale shujšati, če nočejo? Mogoče so si všeč, mogoče so si pa samo 'kar ok', ampak v vsakem primeru se jim očitno hujšanje ne zdi vredno. Razumem še, da se to reče debeluškam, ki tarnajo o svoji teži, namesto da bi kaj storile. Ampak res ne vem, zakaj bi bilo treba puncam, ki ne stokajo glede svoje teže, morit, naj shujšajo.
sirova štručka napisal/-a:debele niso zarad ene čokolade, pa daj eno leto njihov živlenjski stil furat, potem pa se prid pokazat
Jaz furam 'njihov' življenski stil že celo življenje. Telovadim bolj malo, enkrat na teden, če že; rada jem sladkarije, dneve presedim za računalnikom ali na faksu. Pa se mi nikjer ne pozna, prav tako nisem edina - imam vsaj dve znanki, ki ogromno pojesta in nič ne telovadita, ampak sta obe zelo suhi. Tako da ponavljam vprašanje: a za nas je to ok, ker izgledamo bolj estetsko? Ali se boš tolažila s tem, da bo tudi nas enkrat zadelo, če ne prej, pa pri šestdesetih?
sirova štručka napisal/-a:Ja in ta celulit in strije imajo zaradi super ljubečih staršev, ki so jih vzpodbujali, da so vsakič spraznile krožnik, za nagrado pa dobile še tortico. Sej otrok ni sam kriv, to so starši malomarni, ampak za celo življenje bo pa otrok nastradal.
In da js v vsakem primeru ne bom vidla tega celulita in strij, pomeni, da jih bodo mogle boge reve celo živlenje skrivati pod oblačili.
Kaj pa, če ti hitro zrastejo prsi in dobiš strije na njih? Kaj pa po nosečnosti? A se ti res zdijo strije in celulit taka katastrofa, da se jih označi kot nekaj, zaradi česar 'nastradaš za celo življenje'? In če ja, zakaj? Saj strije in celulit niso nevarni za zdravje, ampak so samo estetska zadeva. A tudi vsem normalno težkim, ampak ne preveč lepim ljudem rečeš, da naj si grejo naredit kako lepotno operacijo?
sirova štručka napisal/-a:Ja res so take srčkane bombice buc buc, urejene, moderne bombice, čez 30 let bodo pa imele sam eno nogo, ker drugo, jim bodo pa zarad sladkorne mogl odrezat, ampak važn, da se bodo še takrat znale okusno oblečt.
Ja, in ta cela tvoja tirada je bila samo zato, ker te skrbi za zdravstveno stanje ubogih revic, ne pa zato, ker se ti debelost gnusi oz. so ti punce grde za pogledat? I call bullshit. Čez 30 let tudi ti ne boš več v najboljšem stanju, telovadba gor ali dol. Kaj pa če ti odrežejo nogo, ker jo izgubiš v prometni nesreči? Se boš ubila, ker ne boš več lepa?
Uporabljat skrb za zdravje kot izgovor za splošno zaničevanje debelih ljudi je pa samo to - izgovor. Ja, dobro bi bilo za njih, da shujšajo - kar pa definitivno ne pomeni, da imaš ti prav, ko pišeš, da lažejo same sebi, ker si debele res ne morejo biti všeč, in da nima smisla, da se moderno oblačijo, ker so itak debele in grde.
Every rose has its thorn
- sirova štručka
- Cosmopsiho
Maychy napisal/-a:Jasno mi je, da bi se lahko pri teži bolj potrudila, več športala, manj jedla... Ampak ponavadi mi pač zmanjka časa, ker mi to ni takšna prioriteta, kot je nekomu drugemu, ki ves svoj prosti čas nameni hujšanju. Pa kaj!
Sej ne rabiš svojega prostega časa namenjat hujšanju. Loh svoje življenje napraviš aktivno. Če ti primanjkuje časa za hujšanje pa poskus tak, da greš prej od mize (prihraniš čas, pa še manj poješ ), po stanovanju/hiši se ni treba sprejahat, ampak mal hitreje stopiš (spet bo prihranjen čas), po stopnicah lahko tečeš (prihranjen čas), pred tv lahko telovadiš (pa narediš toplih del in prihraniš čas). Sploh pa ne gre samo za hujšanje, tud kondicijo loh pridobiš in boš tako lažje funckionirala v vsakdanjem stresnem življenju.
*SunFlower* napisal/-a:Tako da ponavljam vprašanje: a za nas je to ok, ker izgledamo bolj estetsko? Ali se boš tolažila s tem, da bo tudi nas enkrat zadelo, če ne prej, pa pri šestdesetih
Men se ne zdi ok, če živiš nezdravo, četudi se ti na zunanjosti ne pozna, se ti pa verjetno v notranjosti... ampak to sem sam js, če bi vsi razmišljali tko kot js, bi npr. tobačna ind. propadla, kokakola pa bi obstajala samo še, če bi jo kdo uporabljal za čiščenje vodnega kamna.
*SunFlower* napisal/-a:Kaj pa, če ti hitro zrastejo prsi in dobiš strije na njih? Kaj pa po nosečnosti? A se ti res zdijo strije in celulit taka katastrofa, da se jih označi kot nekaj, zaradi česar 'nastradaš za celo življenje'? In če ja, zakaj? Saj strije in celulit niso nevarni za zdravje, ampak so samo estetska zadeva. A tudi vsem normalno težkim, ampak ne preveč lepim ljudem rečeš, da naj si grejo naredit kako lepotno operacijo?
Ne gre samo za strije in celulit (je še cel kup drugih stvari, ki so posledica prekomerne teže), je pa res, da je to nekaj, česar si verjetno nobena ne želi in ena, ki je že pri desetih letih debela, sploh še ne ve kaj je to in sploh še ne ve, da si bo pri dvajsetih letih želela, da jih ne bi imela ali, da bi jih imela manj (če bi ji nastale npr. zaradi hitre rasti, na kar ne moreš vplivat, na debelost pa lahko) in to bi mogoče lahko njeni starši preprečili, če bi skrbeli, da bi ji že v otroštvu razvili zdrave prehranjevalne navade in način življenja.
Glej, shujšat se da, tud drugi posegi na telesu se dandanes dajo narest, ampak eno se da po naravni poti, drugo ne in v tem je razlika.
*SunFlower* napisal/-a:Ja, in ta cela tvoja tirada je bila samo zato, ker te skrbi za zdravstveno stanje ubogih revic, ne pa zato, ker se ti debelost gnusi oz. so ti punce grde za pogledat? I call bullshit. Čez 30 let tudi ti ne boš več v najboljšem stanju, telovadba gor ali dol. Kaj pa če ti odrežejo nogo, ker jo izgubiš v prometni nesreči? Se boš ubila, ker ne boš več lepa?
Js za človeka ne bom rekla, da je grd in men se ljudje ne gnusjo. Se mi pa smiljo al pa jih občudujem in raje vidim, da jih lahko občudujem.
Npr. Angelco Likovič občudujem, ker je pri svojih letih tok fit baba
Ne vem kaka bi bla moja reakcija ob morebitni izgubi noge zarad prometne nesreče, ampak, ne bom pa po avtocesti slaloma vozla in izzivala nesreče.
*SunFlower* napisal/-a:Uporabljat skrb za zdravje kot izgovor za splošno zaničevanje debelih ljudi je pa samo to - izgovor. Ja, dobro bi bilo za njih, da shujšajo - kar pa definitivno ne pomeni, da imaš ti prav, ko pišeš, da lažejo same sebi, ker si debele res ne morejo biti všeč, in da nima smisla, da se moderno oblačijo, ker so itak debele in grde.
Ne zaničujem jih, škoda mi jih je, loh verjameš?
Glede tega kako lažejo same sebi... npr. akvamarin to razume (se vidi, da študira v tej smeri )
Js verjamem, da obstaja nek razlog za določeno mišljenje. Če bi se s kako zadovoljno debeluško pogovarjala, bi ga verjetno tud hitro našla in bi verjetno celo ona prišla do tega odkritja, da pa mogoče le ni tko zadovoljna. Tko js mislim, ti misliš drugače, loh najdeš prostovoljke, pa bomo ugotovil psihološki profil vsake in ugotovil ktera od naju ima prav, ampak to je mal težko izvedljivo, tko da mislim, da bova ostali vsaka v svojem prepričanju.
-
*SunFlower* - Kofetarica
sirova štručka napisal/-a:Men se ne zdi ok, če živiš nezdravo, četudi se ti na zunanjosti ne pozna, se ti pa verjetno v notranjosti...
No, ampak če bi me videla na cesti, me ne bi štela med debeluške, ne? Zakaj torej vsem ljudem ne rečeš, naj se ne oblačijo okusno, dokler ne začnejo zdravo živeti? Že pri tem se vidi, da gre pri tvojem argumentu v resnici za estetski in ne zdravstveni vidik.
sirova štručka napisal/-a:Ne gre samo za strije in celulit (je še cel kup drugih stvari, ki so posledica prekomerne teže)
Res je. Ampak ti v svojem postu nisi izpostavila visokega holesterola ali večje dovzetnosti za bolezni srca in ožilja, napisala si:
sirova štručka napisal/-a:ne vem kak so jim starši kazal kak jih majo radi [...], da se one tok bolj perfektno počutijo v svojo koži verjetno polni celulita in strij, pa tud notranji organi in sklepi verjetno niso v najboljšem stanju
Notranji organi in sklepi so tu očitno na drugem mestu, tvoj poudarek je pa na 'koži, polni celulita in strij'. S tem ti sporočaš, da se po tvojem mnenju nobena ženska ne more počutiti dobro, če ima celulit in strije. A veš, kakšen ogromen % ženske populacije to predstavlja? S tem praktično rečeš, da se nobena ženska, ki je že rodila, ne more počutiti dobro v svoji koži, ker je grda (oz. ker ne ustreza nekim estetskim standardom, kar pomeni približno isto, samo z lepšimi besedami).
sirova štručka napisal/-a:Js za človeka ne bom rekla, da je grd
sirova štručka napisal/-a:Toleje men grdo in ne bom rekla vau, ko jih bom vidla
...
sirova štručka napisal/-a:Ne zaničujem jih, škoda mi jih je, loh verjameš?
Glede tega kako lažejo same sebi... npr. akvamarin to razume (se vidi, da študira v tej smeri ) Js verjamem, da obstaja nek razlog za določeno mišljenje. Če bi se s kako zadovoljno debeluško pogovarjala, bi ga verjetno tud hitro našla in bi verjetno celo ona prišla do tega odkritja, da pa mogoče le ni tko zadovoljna.
No, zdaj pa vstavi v svoj tekst namesto besede 'debeluška' besedo 'nevernica', 'mesojedka' ali pa 'punca, ki ne živi samo od herbalifa' in nenadoma se stvar bere kot propaganda kake zmešane sekte. Zanimivo mi je, koliko je bilo vika in krika, da so herbalifovci vsiljivi in zmešani, ampak tale debata je praktično ista - 'moj življenski stil je boljši za moje mentalno in fizično zdravje, me smo bolj srečne kot one, uboge one, gremo jih razsvetlit, če pa ne bodo hotele poslušat, se pa dajmo pritoževat čez njih.'
Moj point je: debelušk ti je lahko škoda na vse pretege, ampak nimaš jim kaj govorit, da morajo shujšat (in celo, da bi bilo to 'družbeno koristno'), samo zato ker TI tako misliš. Sploh ne na ta način, ko je očitno estetski (in ne zdravstveni) vidik pol problema. S tem izpadeš samo vsiljiva, verjetno pa tudi malce zoprna in ignorantska. Live and let live, pa to. Pa nihče me ne bo prepričal, da so vse te fore izključno dobronamerne. Ljudje po naravi nismo neki hudi altruisti in dvomim, da si ti kaka izjema. Zakaj te potem tako aktivno skrbi za debeluške?
Every rose has its thorn
- sirova štručka
- Cosmopsiho
*SunFlower* napisal/-a:No, ampak če bi me videla na cesti, me ne bi štela med debeluške, ne? Zakaj torej vsem ljudem ne rečeš, naj se ne oblačijo okusno, dokler ne začnejo zdravo živeti? Že pri tem se vidi, da gre pri tvojem argumentu v resnici za estetski in ne zdravstveni vidik.
pa lej, ne verjamem, da žreš in nič ne delaš in živiš tako kot te in ješ tako kot te in da se ti nikjer ne pozna, drgač pa lucky you.
*SunFlower* napisal/-a:...Res je. Ampak ti v svojem postu nisi izpostavila visokega holesterola ali večje dovzetnosti za bolezni srca in ožilja, napisala si:sirova štručka napisal/-a:ne vem kak so jim starši kazal kak jih majo radi [...], da se one tok bolj perfektno počutijo v svojo koži verjetno polni celulita in strij, pa tud notranji organi in sklepi verjetno niso v najboljšem stanju
Notranji organi in sklepi so tu očitno na drugem mestu, tvoj poudarek je pa na 'koži, polni celulita in strij'. S tem ti sporočaš, da se po tvojem mnenju nobena ženska ne more počutiti dobro, če ima celulit in strije. A veš, kakšen ogromen % ženske populacije to predstavlja? S tem praktično rečeš, da se nobena ženska, ki je že rodila, ne more počutiti dobro v svoji koži, ker je grda (oz. ker ne ustreza nekim estetskim standardom, kar pomeni približno isto, samo z lepšimi besedami).
Napisala sem za to, kar vem, ne poglabljam se tok v te stvari, da bi loh napisala vse stranske učinke prekomerne teže, je blo pa bistvo napisanega to, da hvala lepa za take ljubeznive starše, zaradi kateri bom lahko potem js celo življenje imela probleme s prekomerno težo in vsem kar ta prinese zraven.
*SunFlower* napisal/-a:sirova štručka napisal/-a:Js za človeka ne bom rekla, da je grdsirova štručka napisal/-a:Toleje men grdo in ne bom rekla vau, ko jih bom vidla
Js še vedno ne bi tega dvojega enačla, ok ista beseda uporabljena, ampak sem napisala tole je men grdo, ne pa da so te men grde. Postava taka mi res ni všeč, če ti nekaj ni všeč se loh temu reče, da ti je grdo, še vedno pa ne pravim za njih da so grde. Sej sem napisala, da so take luštne bombice
*SunFlower* napisal/-a:No, zdaj pa vstavi v svoj tekst namesto besede 'debeluška' besedo 'nevernica', 'mesojedka' ali pa 'punca, ki ne živi samo od herbalifa' in nenadoma se stvar bere kot propaganda kake zmešane sekte. Zanimivo mi je, koliko je bilo vika in krika, da so herbalifovci vsiljivi in zmešani, ampak tale debata je praktično ista - 'moj življenski stil je boljši za moje mentalno in fizično zdravje, me smo bolj srečne kot one, uboge one, gremo jih razsvetlit, če pa ne bodo hotele poslušat, se pa dajmo pritoževat čez njih.'
Moj point je: debelušk ti je lahko škoda na vse pretege, ampak nimaš jim kaj govorit, da morajo shujšat (in celo, da bi bilo to 'družbeno koristno'), samo zato ker TI tako misliš. Sploh ne na ta način, ko je očitno estetski (in ne zdravstveni) vidik pol problema. S tem izpadeš samo vsiljiva, verjetno pa tudi malce zoprna in ignorantska. Live and let live, pa to. Pa nihče me ne bo prepričal, da so vse te fore izključno dobronamerne. Ljudje po naravi nismo neki hudi altruisti in dvomim, da si ti kaka izjema. Zakaj te potem tako aktivno skrbi za debeluške?
Tist, ki se rodi mentalno moten, si ne more pomagat, tist ki v prometni nesreči izgubi nogo, lahko obupa, lahko pa vseeno vztraja in se trudi brez ene noge živeti kolk se pač da normalno življenje, tist ki je pa debel, pa dejansko lahko nekaj spremeni, pa se mu preprosto ne da in se raje sprijazni z debelostjo in to mi je žalostno.
Čudno, da ste eni uporabnici, ki je shujšala vse čestitale za tok močno voljo in kolk dobr zdej zgleda, nobena ji pa ni rekla, zakaj je šla hujšat, da naj bi raje ohranjala močnejšo postavo in tako podprla vse debeluške tega sveta.
da ne bom samo OT
-
Doutzen - Komunikatorka
- Na forumu od: 5. 3. 2011
Konkubina* napisal/-a:^^
Še suhice ne boš našla takšne
Govora je bilo o postavi, kar pa suha ženska ne more jamrat, da ni zadovoljna s svojo. Če jamra, dela to zato, da bi izpostavila svojo že tako suho postavo, češ joj še kg ali dva moram shujšat, pa potem itak nima namena hujšat (pač kar nekaj žensk to prakticira, sploh takrat, ko ne ve kaj bi rekla, če njena močnejša kolegica pojamra, da mora shujšat). Drugi primer pa so ženske, ki se bolestno ukvarjajo s kg oz. grami. Normalna suha ženska pač ne more jamrat, da ni zadovoljna s svojo postavo. Debela vsaka tarna, če ne, pa to drži v sebi. To se opazi na določenih komentarih (ton govora) v pogovoru, pogledih, ki jih izdajajo ipd.
-
*SunFlower* - Kofetarica
Sirova, vse lepo in prav, ampak nekako mi še vedno nisi odgovorila na 2 stvari, ki sem jih izpostavila:
-da se tebi debelost zdi sporna z estetskega vidika, kar je razvidno iz tvojih prejšnjih postov
-zakaj se počutiš poslano, da rešuješ problem tuje debelosti
Res, če te tako skrbi za debeluške, zakaj nisi postala nutricionistka ali kaj podobnega? In zakaj te skrbi samo za debeluške, ne pa tudi za vse ostale (kadilce, jedce junk fooda ...), ki nezdravo živijo?
Res?
Si še vedno sigurna, da ne praviš, da so debeluške grde? A si tudi to mislila kako drugače? Pa ne mi prodajat, da je bilo tisto o srčkanih bombicah kar koli drugega kot sarkazem.
-da se tebi debelost zdi sporna z estetskega vidika, kar je razvidno iz tvojih prejšnjih postov
Res, če te tako skrbi za debeluške, zakaj nisi postala nutricionistka ali kaj podobnega? In zakaj te skrbi samo za debeluške, ne pa tudi za vse ostale (kadilce, jedce junk fooda ...), ki nezdravo živijo?
sirova štručka napisal/-a:ok ista beseda uporabljena, ampak sem napisala tole je men grdo, ne pa da so te men grde. Postava taka mi res ni všeč, če ti nekaj ni všeč se loh temu reče, da ti je grdo, še vedno pa ne pravim za njih da so grde.
Res?
sirova štručka napisal/-a:Ja res so take srčkane bombice buc buc, urejene, moderne bombice, čez 30 let bodo pa imele sam eno nogo
sirova štručka napisal/-a:In potem se oblečejo mal bolj "moderno" in se počutijo "lepe" in ne morm čestitat nekomu, ki še samemu sebi laže
Si še vedno sigurna, da ne praviš, da so debeluške grde? A si tudi to mislila kako drugače? Pa ne mi prodajat, da je bilo tisto o srčkanih bombicah kar koli drugega kot sarkazem.
Every rose has its thorn
- sirova štručka
- Cosmopsiho
*SunFlower* napisal/-a:Sirova, vse lepo in prav, ampak nekako mi še vedno nisi odgovorila na 2 stvari, ki sem jih izpostavila:
Sej me tud za ostale, ampak nimam namena nikomur težit oz. "težim" sam tistim, ki mi mal več pomenjo
Glede tistega o grdem.. Glih zadnjič sem spoznala eno punco, ki je bla sicer luštna ampak tud precej okrogla in mi je res škoda, da postava "kazi" (dajem v narekovaje! ) njen videz, ko pa bi loh bla, če bi se mal v roke vzela, res huda in ktera si ne želi bit?
Tud moja stara mama je predebela in ne bom rekla, da je grda in je zaradi teže ne sovražim, ampak jo mam (ne boš verjela) zelo rada, mi je pa žal zaradi njene prevelke telesne teže, posledično je tud vsej enkrat na mesec pri zdravniku, enkrat zarad pritiska, drugič sklepi, tretjič migrene... in ni mi vseen za njo. Njena mama (moja prababica) je vedno pravla, da je treba vse pojest, da more bit ženska taka, da je kej za prjet, tud men je pravla (aja pozabla sem povedat, da sem tud njo navkljub temu imela rada, zdej je žal že preminula), da morm fajn jest, da bom debela in fajn baba in mi šinfala moje teto, ki je suha, da je bla enkrat v eni črni obleki videt kot smrt
Pač s tem hočem povedat, da je bla stara mama tako vzgajana, češ da je debelost neki kul in da ji danes to ravno ne koristi. In tud js ne bom govorila, da je debelost kul in simpatična, zato da bi povečala prodajo sirovih štručk med debeluškami, ampak pač povem, da se da potrudit, da si boš s tem zgolj uslugo naredil in da je žalostno, da se nekaterim ne da.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov