What NOT to wear
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
barbie_girl_85 - Cosmofrik
- Na forumu od: 15. 1. 2010
Potem pa citiraj, kaj te je pripeljalo na podatek,
-da ima punca v pajkicah izkrivljeno percepcijo (definicijo najdeš na netu)
- da je "pretirano samozavestna" oziroma narcisoidna
------------------------------------------------------------------
Bom tvegala dopust v termah in nadaljevala........o študijskih deformacijah. Ne bom rekla poklicnih, ker to videvam predvsem pri študentih medicine, manj pri zdravnikih.
Omenjaš izkrivljeno percepcijo kilogramov in telesne oblike - ki je kolikor vem kognitivna motnja, ter "pretirano samozavest", ki lahko vodi v motnjo osebnosti. Vse, kar pa veš o dekletu, je to, da je imelo oblečene pajkice, da je pretežka in da ima celulit. ??? Kako torej si prišla do diagnoze? Ne bi bilo bolje sklepati, da je človek brez znakov in simptomov bolezni zdrav, namesto bolan? Ali si mogoče kje videla znake in simptome, pa jih jst, kot laik, ne vidim? Je to, da ima predebel človek oblečeno oprijeto oblačilo res lahko podlaga za to, da "psihiater" poda tako diagnozo? Imajo torej vse debele ženske v pajkicah kognitivno ali osebnostno motnjo, ali samo tale revica?
Ključno vprašanje: bi poslala omenjano dekle na zdravljenje ali ne? Katero terapijo bi dobila? Bog nam pomagaj, morali bomo začeti graditi psihiatrične klinike, ker pri takih psihiatrih, ki tako radodarno delijo diagnoze, bi jih bilo tudi 100 premalo.
No, mogoče sem pa samo jst čudna, ampak res ne dojemam, zakaj meniš, da ima dekle zdravstvene težave ...
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
^^Mislim, da si me narobe razumela in si malo sla v drugi smeri.
Kot prvo nikjer nisem pisala o bolezni in nikjer nisem pisala o motenosti ali karkoli, in nisem omenjala, da kdo ima zdravstvenih tezav.
Kar sem hotla povedat je, da ene ljudlje percepirajo same sebe bolj realno, drugi manj, spet eni se percepirajo pretirano kriticno, drugi premalo kriticno, pa ne samo glede vizualnosti.
Primer>V primeru, da jaz imam celulitast rit in noge, ne bom sla nosit miniko, ker se vidim v ogledalu in sprejemem samo sebe, da ne zgledam skupaj s celulitom glih lepo v miniki, ne bom sla se prijavit na audicijo za manekenko, ker se vidim v ogledalu, da nisem glih za manekenko, ne bom nosila bele prozorne pajkice, da se mi cel celulitast rit pozna itn. Pac bom nosila bolj ustrezna oblacila, ki bodo zakrila dolocenih telesnih pomankljivosti, ker se zavedam, da jih imam. Pac to so sam primeri.
Najtezja clovekova naloga je, da si ustvari realno sliko o sebi in o tem kako deluje in zgleda v prostoru, pac eni so bolj sposobni drugi manj, pac ljudje, ki so sposobni tega, jih prav obcudujem. Pac je zelo zazeljeno, da te tudi najbljizji opozorijo, v primeru ce ti nekaj glih ne pase ali ce nekaj ravnas narobe.
To je bilo to!
Kot prvo nikjer nisem pisala o bolezni in nikjer nisem pisala o motenosti ali karkoli, in nisem omenjala, da kdo ima zdravstvenih tezav.
Kar sem hotla povedat je, da ene ljudlje percepirajo same sebe bolj realno, drugi manj, spet eni se percepirajo pretirano kriticno, drugi premalo kriticno, pa ne samo glede vizualnosti.
Primer>V primeru, da jaz imam celulitast rit in noge, ne bom sla nosit miniko, ker se vidim v ogledalu in sprejemem samo sebe, da ne zgledam skupaj s celulitom glih lepo v miniki, ne bom sla se prijavit na audicijo za manekenko, ker se vidim v ogledalu, da nisem glih za manekenko, ne bom nosila bele prozorne pajkice, da se mi cel celulitast rit pozna itn. Pac bom nosila bolj ustrezna oblacila, ki bodo zakrila dolocenih telesnih pomankljivosti, ker se zavedam, da jih imam. Pac to so sam primeri.
Najtezja clovekova naloga je, da si ustvari realno sliko o sebi in o tem kako deluje in zgleda v prostoru, pac eni so bolj sposobni drugi manj, pac ljudje, ki so sposobni tega, jih prav obcudujem. Pac je zelo zazeljeno, da te tudi najbljizji opozorijo, v primeru ce ti nekaj glih ne pase ali ce nekaj ravnas narobe.
To je bilo to!
- lia7bibi
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 9. 2007
pač ni vse za vsakogar.
tud jz ne nosim modrca velikosti D, če pa nimam tako velikih jošk da bi šle notr. enostavno tako je, če želiš zgledati dostojno se moraš obleči sebi primerno, če ne pa se sprijazni s tem, da boš zapažen (negativno) in bodo ljudje na vsakem koraku buljili vate. svet je krut in vsakemu nekaj manjka, tko pač je
tud jz ne nosim modrca velikosti D, če pa nimam tako velikih jošk da bi šle notr. enostavno tako je, če želiš zgledati dostojno se moraš obleči sebi primerno, če ne pa se sprijazni s tem, da boš zapažen (negativno) in bodo ljudje na vsakem koraku buljili vate. svet je krut in vsakemu nekaj manjka, tko pač je
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Akvamarin, ti govoriš o realnem pogledu s perspektive družbe. Realnost je lahko za vsakega drugačna, drugačne percepcije. Samo zato, ker ne jemlješ realnosti družbe za svojo realnost, nimaš izkrivljene percepcije. Imaš svojo percepcijo. Realno je, kar vidim. Lahko pa vidim stvari drugače od tebe(in družbe).
It was forever..but it didnt last long..
-
Tananda - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 5. 2010
Tole zgoraj o osebni realnosti, ki se lahko razlikuje od realnosti drugih, je moja življenjska teorija in jo uporabljam povsod. Torej, v moji realnosti je grdo videti debelo žensko v oprijetih pajkicah. Ker je v moji realnosti lepo telo v bistvu telo normalne teže brez celulita.
Zato so ZAME (in očitno Nesanico) not to wear oprijete in prekratke stvari na debelo postavo. Ne gre se zaradi tega norčevati iz ljudi, ker se zavedaš, da je njihova realnost morda drugačna.
Izkrivljena percepcija po tej teoriji ne ostaja, ker je realnosti nešteto, kako bomo določili "srednjo percepcijo", da bi potem lahko definirali "izkrivljeno"?
Realnost omenjene bejbe je pač taka, da rada obleče oprijete pajkice na debelo postavo. Njena stvar.
Govoriti o nekih "normah" je brezpredmetno, ker so relativne. (izvzamimo zakonske norme, ki so dejansko sprejeti normativi in za kršitev katerih te čaka kazen. o normah v odnosih, preferenci barv, udobju in lastnem dojemanju pa ne moremo govoriti)
Seveda se pogleda. Ampak ker tebi ni všeč, ne pomeni, da tudi drugim ni. Če vidiš nekaj, kar se te ne tiče in ti ni všeč, pogledaš stran, ni treba buljiti v debele riti (js vem, da ne bi, ker mi pokvarijo par minut, ko jih ne morem ibrisati spred oči).
Bolje se počuti tisti, ki dojame, da nimajo vsi enakega mnenja kot on. Živi in pusti živeti.
Zato so ZAME (in očitno Nesanico) not to wear oprijete in prekratke stvari na debelo postavo. Ne gre se zaradi tega norčevati iz ljudi, ker se zavedaš, da je njihova realnost morda drugačna.
Izkrivljena percepcija po tej teoriji ne ostaja, ker je realnosti nešteto, kako bomo določili "srednjo percepcijo", da bi potem lahko definirali "izkrivljeno"?
Realnost omenjene bejbe je pač taka, da rada obleče oprijete pajkice na debelo postavo. Njena stvar.
Govoriti o nekih "normah" je brezpredmetno, ker so relativne. (izvzamimo zakonske norme, ki so dejansko sprejeti normativi in za kršitev katerih te čaka kazen. o normah v odnosih, preferenci barv, udobju in lastnem dojemanju pa ne moremo govoriti)
Nesanica napisal/-a:a se folk res ne pogleda v ogedalo preden gre v javmost.
Seveda se pogleda. Ampak ker tebi ni všeč, ne pomeni, da tudi drugim ni. Če vidiš nekaj, kar se te ne tiče in ti ni všeč, pogledaš stran, ni treba buljiti v debele riti (js vem, da ne bi, ker mi pokvarijo par minut, ko jih ne morem ibrisati spred oči).
barbie_girl_85 napisal/-a:Pa še nekaj......kdo misliš, da je na boljšem? Ona, ki upa obleči, kar ji paše, ne glede na ozire ljudi ali ti, ki kaj takega ne bi nikoli upala dati nase? Ona, ki ni buljila v tvojo popolno zadnjico in je ni zanimala, ali ti, ki si svoje oči pustila na debeli celulitasti riti? Kdo tukaj komu zavida?
Bolje se počuti tisti, ki dojame, da nimajo vsi enakega mnenja kot on. Živi in pusti živeti.
Because I can.
-
Akvamarin - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 9. 2010
lia7bibi napisal/-a:pač ni vse za vsakogar.
tud jz ne nosim modrca velikosti D, če pa nimam tako velikih jošk da bi šle notr. enostavno tako je, če želiš zgledati dostojno se moraš obleči sebi primerno
Tocno tko! To je bil moj point
Vidim, da gor ste se zadebatirali o osebni realnosti pa druzbeni realnosti...
Tocno, vsak si ustvarja svojo realnost in sliko o sebi, ampak je vprasanje, kolk je ta podoba o sebi, ki si jo vsak ustvarja v mozganih deljansko resnicna? Pa pustimo druzbo tukaj!
Zelo enostaven primer je napisan gor, se pravi ce jaz zaznavam, da imam majhne joske, ne morem nositi modrca D.
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
To je manj pomembno (kolk je resnična), men se zdi, da ima večji pomen kako se oseba zares počuti - če verjame, da je kul/lepa taka kot je, thumbs up zanjo.Akvamarin napisal/-a:Tocno, vsak si ustvarja svojo realnost in sliko o sebi, ampak je vprasanje, kolk je ta podoba o sebi, ki si jo vsak ustvarja v mozganih deljansko resnicna?
-
..Evelyn.. - Cosmopsiho
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Saj nihče ne more določiti, če je podoba resnična ali ne, ravno to je point. Resnična je tistemu, ki jo dojema, ne moreš ti svoje resničnosti vsiljevati drugemu in trditi, da je njegova napačna.
Sploh pa. Najbolj neumno je rečt "ne more tega nosit". Ja, jaz lahko nosim modrc velikosti E, pač ne bom napolnila košarice, visel bo na meni, ampak hej, nosim ga, če je meni všeč, who the fuck cares, ali tebi je ali ni, lahko ga nosim.
Sploh pa. Najbolj neumno je rečt "ne more tega nosit". Ja, jaz lahko nosim modrc velikosti E, pač ne bom napolnila košarice, visel bo na meni, ampak hej, nosim ga, če je meni všeč, who the fuck cares, ali tebi je ali ni, lahko ga nosim.
It was forever..but it didnt last long..
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
To je težk zdej kej rečt, ko si že takoj zlobn (celo zavisten ), če proti takim kej rečeš...
Toleje men grdo in ne bom rekla vau, ko jih bom vidla, ampak se mi zasmiljo in ne vem kak so jim starši kazal kak jih majo radi, če so dovolil, da skoz jejo preveč in nezdravo, po možnosti še pohvalili njihov tek in obilnost al kaj, da se one tok bolj perfektno počutijo v svojo koži verjetno polni celulita in strij, pa tud notranji organi in sklepi verjetno niso v najboljšem stanju, hvala lepa za take starše.
In potem se oblečejo mal bolj "moderno" in se počutijo "lepe" in ne morm čestitat nekomu, ki še samemu sebi laže in po moje, če bi dobile možnost ostati takšne kot so al pa se preprosto zbudit 20+ kg lažje, sem sigurna, da bi vse (ok večina) izbrale slednje. Je pa res, da je lažje čokolado pojest, kot dejansko kej narest za svoje telo in zdravje, v kar je pa že treba mal več truda vložt in je enostavneje pač kupit številko večjo obleko.
Še mal bom zlobna, bodte usmiljene
Js bi ukinla velike številke oblačil, debeluške naj se spravjo hujšat, bojo več družbeno koristnega naredle in se tud bolš počutle v svoji koži, kot pa da se "pritožujejo" kako nimajo kakega oblačila v njihovi velikost.
Ok zdej sem pa že res grozna in nesramna in nehumana in pričakujem nč lepga in bežim iz te teme
Toleje men grdo in ne bom rekla vau, ko jih bom vidla, ampak se mi zasmiljo in ne vem kak so jim starši kazal kak jih majo radi, če so dovolil, da skoz jejo preveč in nezdravo, po možnosti še pohvalili njihov tek in obilnost al kaj, da se one tok bolj perfektno počutijo v svojo koži verjetno polni celulita in strij, pa tud notranji organi in sklepi verjetno niso v najboljšem stanju, hvala lepa za take starše.
In potem se oblečejo mal bolj "moderno" in se počutijo "lepe" in ne morm čestitat nekomu, ki še samemu sebi laže in po moje, če bi dobile možnost ostati takšne kot so al pa se preprosto zbudit 20+ kg lažje, sem sigurna, da bi vse (ok večina) izbrale slednje. Je pa res, da je lažje čokolado pojest, kot dejansko kej narest za svoje telo in zdravje, v kar je pa že treba mal več truda vložt in je enostavneje pač kupit številko večjo obleko.
Še mal bom zlobna, bodte usmiljene
Js bi ukinla velike številke oblačil, debeluške naj se spravjo hujšat, bojo več družbeno koristnega naredle in se tud bolš počutle v svoji koži, kot pa da se "pritožujejo" kako nimajo kakega oblačila v njihovi velikost.
Ok zdej sem pa že res grozna in nesramna in nehumana in pričakujem nč lepga in bežim iz te teme
-
nanamiša - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 12. 2009
- Kraj: ljubljana
Iskala sem prave besede, da ne bi bila preveč nesramna ampak je štručka napisala ravno to, kar sem imela v mislih, tko da ja...se strinjam
Fantje ne pozabite, ženske so nemočne le tako dolgo, dokler se jim ne posuši lak za nohte.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
A ste opazili v koliko temah se sirova strinja z Nesanico?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov