Sončna očala

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
bubble*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a bubble* » 27. Jul. 2008 18:13

mogoče veste, kakšna očala bi kaj pristajala bolj okroglemu obrazu? meni se zdi, da mi nobena ne pristajajo. :?
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ryu » 27. Jul. 2008 19:23

bol kvadratne oblike pašejo okroglmu obrazu... z okroglimi očali boš obliko sam še bl poudarla...
Uporabniški avatar
_ninchyka_
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 7. 2008
Kraj: *paradiž*

Neprebrana objavaNapisal/-a _ninchyka_ » 27. Jul. 2008 19:25

Js mam sončna očala Dior in so mi res noro huda :D :spot:
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 28. Jul. 2008 8:36

[vanessa] napisal/-a:sej zdej je zmeri več tistih cheap očal k majo UV zaščito, tko da še malo pa res nbo več tolko razlike..

Majo zaščito ja. Ampak samo kake 40%. Sm jih kupila lani za 10€ in me je pol skoz glava bolela. Pa še za uporabnike lečk je ful bl pomembno baje, da čim več uporabljajo sončna očala - kvalitetna seveda.

V petek sm šla z mami na ogled in sm opazila Bolejeve črne, mal večje... Za 80€. Kot ulite, ljubezen na prvi pogled. Pomoje da jih bom kr vzela ... za tako ceno...?? Sej sploh ne vem, kolk so zdej očala kej tko da mislm, da bi bil tole kr uredu nakup.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 28. Jul. 2008 16:17

Ja, to je biu definitivno dobr nakup, ker pod 100 jih zlo tezko dobis, ze 100-130 jih ni dost ...
Uporabniški avatar
FreakyGirl7
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 14. 12. 2007
Kraj: somewhere...

Neprebrana objavaNapisal/-a FreakyGirl7 » 28. Jul. 2008 18:55

Js pa sm pred kratkim kupla sončna očala Furla :) sem pa mela kar malo težau z izbiro saj imam bolj droben nosek pa mi ne ležijo prou. S temi sem kar zadovolna :P
Uporabniški avatar
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a gaby_ » 29. Jul. 2008 10:41

legally blonde napisal/-a:Ja, to je biu definitivno dobr nakup, ker pod 100 jih zlo tezko dobis, ze 100-130 jih ni dost ...

to je res. cene očal se gibljejo oktog 200€ (največ). dobijo se cenejša, ampak seveda ne neke velike prestižne znamke.
pod 100€ pa je res že težko dobiti kvalitetna očala (v optiki).
sarita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sarita » 29. Jul. 2008 11:11

Jst mam pa že par let take podobne (črne): :cool:

klik

Adidas firma mi je na splošno všeč.
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 29. Jul. 2008 12:35

gaby_ napisal/-a:
legally blonde napisal/-a:Ja, to je biu definitivno dobr nakup, ker pod 100 jih zlo tezko dobis, ze 100-130 jih ni dost ...

to je res. cene očal se gibljejo oktog 200€ (največ). dobijo se cenejša, ampak seveda ne neke velike prestižne znamke.
pod 100€ pa je res že težko dobiti kvalitetna očala (v optiki).

Pol mam pa res srečo :razz:

Drugač sm pa vidla včeri v drugi optiki ene zlo podobne tem izbranim Bollejevim, in sicer firmo Max&Co. Za 88€. Mi je razložu, da so v bistvu lih tko kvalitetne k Max Mara, sam da pr Max Mari dejansko plačaš znamko, kar te pa pride 159€! Točn sm si zapovnla cene k se mi res smešn zdi - čist enaki špegli za 70€ več zarad znamke.

No, pol so bli pa v igri tud še Ray banovi črni okvirji za 105€. Torej že troje okol 100€.
Sam glede na to, da so vse skor enake špegle in da so Bollejeve najcenejše, bom tiste vzela.

Kar se pa kvalitete tiče - jz sm mislla, da je to ful neki v šipah razlika, pa mi je razložu včeri pol optik, da je v bistvu res razlika firma in pol al se da v serijska očala dat polarizacijske šipe not (npr. Ray ban ma to opcijo, da ti pol ni treba ekstra naročit špeglov in da sam poveš, da bi rad take šipe in ti jih dajo not). Vse pa majo UVA in UVB zaščito.
Pol dejansko vidiš, da se ti ne splača zelo dragih kupovat, ker si popolnoma isto zaščiten tud z "ne-diorjevimi al pa ne-gucciji".

Če bo kateri kej v pomoč pri izbiri...

LP
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2008
Kraj: far away

Neprebrana objavaNapisal/-a black_bird » 29. Jul. 2008 12:51

Poleti so super sončna očala.Lahko sediš na sončku pa neopazno opazuješ okolico :cool: Drugače pa že 3-je leto zapored Christian Dior.40 € na črnem trgu, ampak original :D :D :D
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 29. Jul. 2008 15:25

[/quote Kar se pa kvalitete tiče - jz sm mislla, da je to ful neki v šipah razlika, pa mi je razložu včeri pol optik, da je v bistvu res razlika firma in pol al se da v serijska očala dat polarizacijske šipe not (npr. Ray ban ma to opcijo, da ti pol ni treba ekstra naročit špeglov in da sam poveš, da bi rad take šipe in ti jih dajo not). Vse pa majo UVA in UVB zaščito.
Pol dejansko vidiš, da se ti ne splača zelo dragih kupovat, ker si popolnoma isto zaščiten tud z "ne-diorjevimi al pa ne-gucciji".

LP[/quote]

a ve kera al se da v vseh sončnih očalih (ki jih kupiš v optiki) zamenjat stekla na polarizacijska oz. jih "pretvorit" v takšna (nimam pojma kak to delajo)?
Uporabniški avatar
trepalnica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 18. 7. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a trepalnica » 29. Jul. 2008 15:30

jaz pa nimam soncnih ocal, ker je ze tako premalo soncnih dni v letu, tako da bi mi bilo skoda takrat imeti ocala... :)
Uporabniški avatar
inchy84
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 10. 11. 2004
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a inchy84 » 29. Jul. 2008 15:35

Moja nova očala, z razliko, da je okvir bel

Slika
Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Uporabniški avatar
Kaychee
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Kaychee » 29. Jul. 2008 16:49

HuDoBa napisal/-a:[/quote Kar se pa kvalitete tiče - jz sm mislla, da je to ful neki v šipah razlika, pa mi je razložu včeri pol optik, da je v bistvu res razlika firma in pol al se da v serijska očala dat polarizacijske šipe not (npr. Ray ban ma to opcijo, da ti pol ni treba ekstra naročit špeglov in da sam poveš, da bi rad take šipe in ti jih dajo not). Vse pa majo UVA in UVB zaščito.

LP

a ve kera al se da v vseh sončnih očalih (ki jih kupiš v optiki) zamenjat stekla na polarizacijska oz. jih "pretvorit" v takšna (nimam pojma kak to delajo)?[/quote]

Men je optik v KR reku v tem stilu, da so Ray banke zato dražje, ker majo vse njihove špegle možnost, da se samo šipe zamenjajo.
Pri drugih očalih - jz npr sm gledala še MaxMara in Max&Co morš pa prov posebi naročit take špegle oz okvirje k jih hočeš in zravn polarizacijske šipe. Kolk in če pa to draži pride pa ne vem, ker jih ne rabim. Polarizcijske so namreč 100% zatemnjene, kar pride v poštev pri ekstremnem odbijanju sonca - visoki hribi.
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 29. Jul. 2008 20:46

@Kaychee: kje si pa kupla Bollejeve pa gledala Max Mara pa Max&co.?

inchy84 napisal/-a:Moja nova očala, z razliko, da je okvir bel

Slika

A to si jih kupla u Roxy oz. Quiksilverju al jih majo se kje drgje? Kok si pa dala, ce ni skrivnost? :)

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov