Sončna očala

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Apr. 2009 13:47

Temu se reče astigmatizem strokovno in glede na to, da je glih tako lahko v minus ali v plus, je očitno možno oboje:

"Astigmatizem je posebna oblika motnje vida kjer se vpadni žarki predmeta iz okolice na poti skozi optične medije (roženica,leča) ne lomijo pravilno. Del slike se izostri na mrežnici del slike pa pred ali virtualno za mrežnico.
Zato vedno vidimo deloma ali pa precej megleno . Na astigmatizem se lahko navadimo oz. s povečano napetostjo vek izboljšamo ostrino. Zamenjujemo podobne oblike: število 9 ali 6, črko a ali e, itd.
Astigmatizem je lahko kratkovidnostni, daljnovidnostni ali mešan. Motnjo odpravimo z cilindrično lečo, ki lomi svetlobo le v eni osi, ter izostri megleni del slike na mrežnici."
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 12. 2007
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 12. Apr. 2009 13:51

Js pa bi vam vsem povedala kako je s tem, ker vidim,da mešate dioptrijo,cilindre, trde leče,enotno ceno ipd.
Sama imam dioptrijo -7,25 ter na drugi očki -6,25,imam cilindre in astigmatizem...to pomeni najbolj komplicirano od zakompliciranega:)
Zaradi visoke dioptrije razmišljam o operaciji,ampak za zdaj morem še počakat. Kar se tiče sončnih očal. Js sm naročila sončna očala s polarizacijskimi stekelci...to pomeni,da ti stekla izničijo bleščavost. Sama stekla UV pa tega nimajo. Za stekla moje dioptrije sm dala 210€ ter za okvir 150€. Vendar za tako visoko dioptrijo in kot js ozko zenično razdaljo, ne moreš izbrat ogromna očala, zaradi vidnega polja.Zato sm izbrala neko srednjo velikost. Tko da sončna očala kot taka me pridejo 360€.

Cena od dioptrije do dioptrije absolutno ni enotna ker ne more bit...že zaradi debeline stekelc, cilindrov, astigmatizma. Js imam stekla Essilor iz Avstrije,katera so med vodilnimi na trgu.,ampak se glede na kvaliteto oz. ceno ne razlikujejo veliko od stekel Zeiss.
Drugače pa imam za svojo dioptrijo mehke letne leče,ki stanejo 360€. Leče itak potrebujem za šport itd. ampak kvalitetna sončna očala so danes okoli 250€ in čez...tko,da je vse to skupaj res drago. Js imam osebno očala za doma z nižjo dioptrijo za pc in branje, močna korekcijska za vozit, sončna z dioptrijo/polarizacija, leče, ter kvalitetna sončna očala brez dioptrije.Če vse to skupaj seštejem dejansko bankrotiram.Vendar oči so samo ene in dokler jih imam bom vedno dala..čakam in zbiram dinarčke za operacijo. :roll:
Uporabniški avatar
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ŽuŽa » 12. Apr. 2009 13:53

^^Hvala Mimi_M. ja jst na levo oko vidim v avtu tako megleno...res ne razločim nič. Pa mam na enmu očesu 1, na drugmu pa 0,5, sam ne vem al - al +; sliš se mal, sam je taka razlika ko dam očala gor,da ne motm vrjet :D .

Zdele v začetku tedna se bom šla mal pozanimat po optikah, pa da vidmo kok bi me prbližn pršlo.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Apr. 2009 13:58

No, jst imam tud dost veliko dioptrijo (-5, 50 in -3, 50) pa cilinder na obeh očesih in se mi to ne zdi neki ful kompliciranega :wink: , tko da ne vem, zakaj misliš, da je tvoj primer neki blazno posebnega? Samo zaradi višine dioptrije al kako?

Nosim le ena očala vedno, leč nimam, ker me očala ne motijo (tudi moja zdravnica, h kateri hodim na redne letne preglede, je rekla, naj se nikar ne forsiram s kakimi lečami, če me očala ne motijo) od lani pa imam še sončna z dioptrijo.
In če ti rečem, da so mi v optiki povedali, da naj si izberem le okvir, ker je cena za "sončne" leče enotna - 80 €, a boš rekla, da lažem?
Res pa je, da nisem ziher, če mam polarizacijska stekla, najbrž ne, ker se ne spomnim, da bi kaj govorili o tem; čeprav blešči se mi pa tud ne...

Žuža, ti pa kar v optiko, še bolje je, da povprašaš vsaj v dveh optikah, da vidiš morebitne razlike v ceni.
Še prej pa mogoče na pregled, da ti ponovno preverijo dioptrijo in cilindre :)
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 12. Apr. 2009 14:07

Mimi_M
Sploh nisem rekla,da je moj primer neki posebnega, zato mi ne rabiš dajat kontra, ampak je res, da če imaš cilindre in astigmatizem je bol komplicirano tko za stekla, sončna in leče. Npr. ne moreš imet 14dnevne leče ker ne obstajajo,..obstajajo le s tako močno dioptrijo s posebnimi cilindri pa ne,..zato morem imet js in tudi ti če bi jih imela letne leče. Za sočna,kot sem že povedala zaradi zenične razdalje npr. ne moreš izbrat katerokoli velikost stekel..ipd.Zato se mi zdi to malo komplicirano.

Kar se tiče enotne cene...za korekcijska očala absolutno ne drži(to sem mislila da si rekla).Za UV možno da je 80€, za polarizacijo je 210€.
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 12. Apr. 2009 14:11

efekt polarizacije,...

http://www.essilor.si/b2c/polarizacija.html

UV stekla,pa ti sliko zatemnijo za temnejši odtenek.
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 12. Apr. 2009 14:13

Ja za korekcijska je seveda drugač... jst ravno čakam, da jih v optiki dobijo in grem potem menjat, pa me pride 55 € eno steklo :? , 3x stanjšano, plus delo 18 €, mi pa nekaj letos pripada od zavarovalnice - 44 € na recept.
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 12. Apr. 2009 14:15

Jap,to pa ja.mene tudi pridejo dosti.ampak.,tko je :)
Uporabniški avatar
Balenciaga
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Balenciaga » 12. Apr. 2009 16:39

js bi mela pa Ray Ban Clubmasterje pa od Sonie Rykiel une okrogle s perlami.. aaaaammmpak je šlo v zadnjem letu že mal preveč za sončne špegle :-P
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>

<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
lia7bibi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a lia7bibi » 12. Apr. 2009 17:27

*hox* napisal/-a:
lia7bibi napisal/-a:
ŽuŽa napisal/-a:^^ja sam kot sm jst seznanjena za cilindre obstajajo sma trde pa pol trde leče :? . Pa tud ne bi mela leč.

jz mam cilinder in to močan(-1.75) pa imam mehke,14-dnevne leče :wink:

Kakšn imam pol js cilinder, ki je -4? Nenormalno močn? :lach: Glede na tako, da imaš lahko mehke leče, tvoj cilinder ni močn. ;)

o džizs si me napadla,jz sm sam punci hotla povedat da se da met tud mehke leče s cilindrom :)
in če glih vprašaš,ja maš ful močan cilinder :wink: že jz s skupno dioptrijo -3 na enem očesu ne vidm brez leč/očal skoraj nič.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 12. Apr. 2009 20:49

^^ Am.. Nisem te hotla "napadt". :P

Mimi .. Ti si pa to res poceni dobila, če imaš tako dioptrijo in cilinder. Js sem spraševala in bi me prišlo okrog 100 € (to mi je rekla bolj na pamet, naj bi pa to bilo za prbl. -5). A recept kej velja pri sončnih očalih?
Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 13. Apr. 2009 18:39

Ja, velja. :wink:
lutkica*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lutkica* » 13. Apr. 2009 18:54

uf caly, teb bi se pa dejansko res bolj splačal it na operacijo. mislim, da je cena 1050 e na eno oko.

btw: mam zelo podobno dioptrijo kot ti, plus ogromne cilindre, plus astigmatizem. drugače non stop nosim leče, naslednje leto grem pa v tujino, in se bom počas mogla odpravit po nova očala... mi je že zdaj jasno, da me bo to precej drago prišlo :?
Uporabniški avatar
caly
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a caly » 14. Apr. 2009 10:21

lutkica*
sm bla že v optiki Vid na pregledu za operacijo,vendar mi oko še raste oz. se še razvija in morem počakat na stabilno dioptrijo(zdej jo mam nekako) in pa primerno starost...Leče pa mi je skoraj prepovedal nosit..lahko jih mam samo za šport.ker oči ne dobijo dovol kisika..in se kao že s tem pripravljam na optimalni rezultat pri operaciji.tko da...morem prvo končat šolo,potem dobit službo,zaslužit denar in potem pride na vrsto operacija.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 14. Apr. 2009 12:14

Jaz sem si pozimi kupila v Humanicu Espritova sončna očala, drugače pa nosim še druga, ki jih imam doma. Verjetno bo za letos konec z iskanjem še kakšnega modela očal. :D

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov