Naj parfum

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7523
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Feb. 2022 20:34

Ja lepo. Ja Diptique poznam iz parfumskih yterk, jih nisem še vohala. Imajo Diptiq v tisti parfumeriji v Trstu, v Sloveniji ga pa ni. Sem si zapomnila samo, da so bili Diptique pred veliko leti znani kot izdelovalci stekla/steklenih embalaž. :D

Ma saj jaz tudi bolj redko zdaj hodim vohat parfume, sem. Takrat čist slučajno naletela na eno parfumerijo v Trstu, ravno ob tistem kanalu znanem.

Trenutno prodajam par mojih dizajnerskih parfumov. 2 sem že, ter del enega potovalnega seta. 4 pa še imam za prodat.
Pri meni je pa tako obstojen en parfum, ki sem ga testirala v Trstu Oz mi ga je kar prodajalka poskropila - Erba Pura Xerjoff, da se zdaj tako izrazito diši, bolj od mojih domačih Chanelv, ko si dam zjutraj dva spricana zapestje, se vedno najbolj voham tist parfum na bundi iz Trsta.
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Prispevkov: 7041
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Feb. 2022 20:45

Mene je pa po Chanel No. 5 L'eau začela boleti glava. Zdaj ko so se začeli topli dnevi sem ga poskušala, ampak ne gre več in sem ga podarila mami. Sestrin komentar nanj-penzija. Nemška. Pa merđo v garaži.
Sem pa zdaj 2x v drogeriji preizkusila Gucci- Flora (Gorgeous gardenia) in glede na to, da ni glavobola mislim, da bo moj. Meni res lep vonj, direkt za pomlad.
The world is as you are.
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7523
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 23. Feb. 2022 20:54

Aha, ja js imam pa od Chanel no. 5 tisti No. 5 edt iz leta 1921, ta je še malo bolj vintage, ker L' Eau je bil pozneje narejen, je lahko malenkost bolj moderniziran.

Meni je tak eleganten, samo za določene situacije, ko grem s prijatelji kam zvečer na bolj sprosceno pijačo ali izlet, mi je pa tak malo premalo mladosten ali preresen, odvisno od situacije, za službo mi kdaj kar paše..

Drugače mi pa dišijo bolj staromodno tisti tipični over the top začimbnI parfumi iz 80ih kot je Coco ali originalni Opium kot ta aldehidni no. 5. Iz 1921.

Čeprav, ko sem nazadnje testirala Coco mi je bil zelo lep. Samo sem imela vmesno obdobje, ko mi je bil no. 5 ok, Coco pa premočan, zdaj sta mi pa oba všeč. Čisto na začetku, sta mi bila pa oba premočna, skupaj s Shalimarjem..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7523
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Mar. 2022 20:03

hayley napisal/-a:Sem si zapomnila samo, da so bili Diptique pred veliko leti znani kot izdelovalci stekla/steklenih embalaž.

Pomešala imena, Lalique je ta, znan po steklenih embalažah.

Sem imela še 2. rundo prodajanja parfumov, prodala:
- Nomade Chloe edt
- Chanel Coco mademoiselle intense
- Amo Ferragamo per lei
- D&g Light blue
- Armani Si


Upam, da ne bom katerega pogrešala, še najbolj je riskantno, da bi Coco mademoiselle intense. Samo kolikor sem zdaj preizskušala, mi je bolj všeč navadna Coco mademoiselle in Coco noir, čeprav na fragrantici ima intense daleč najvišjo oceno, ne bi vedla zakaj.
Chloe Nomade edt sem tudi kupila na letališču preden sem šla v Romunijo in ga nosila v Romuniji, me malo spominja na tisti izlet, sam jbg, sem obdržala samo enega bolj ženstvenega, za vsak dan, to je Gucci Flora edt.

Me mika kupit še eno tako lahkotno svežo dišavo za vsak dan za službo, da nimam nekih premočnih parfumov. In sicer sem razmišljala o kolonjski Jo malone, da bi vzela eno tamanjšo embalažo, eno tako bolj svežo dišavo, jih bom šla še malo sprobat. Mogoče kar kak Orange blossom al kaj podobnega...
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 7523
Na forumu od: 31. 8. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a hayley » 03. Apr. 2022 10:30

So na moji wish listi še vedno:

- Kilian - Good girl gone bad (osmanthus :hearts: )
- Kilian - Intoxicated
- Kilian - Love, dont be shy
- Kilian - Rolling in love
- Silky Woods Goldfield & Banks Australia

- stestirala bi še enkrat Xerjoff - Dama bianca, Kilian - Moonlight in Heaven, Kilian - Voulez-vous coucher avec Moi, Kilian - Back to black, M. Micaleff - Mon parfum



Sem na zadnje prodala JPG - La belle, nekako nimam za kam nosit, ker je to za moj okus bolj samo nočni parfum, zelo sladek, gurmanski z noto usnja nekje odspodaj, ali pa za kak prosti čas, dnevno pijačo in teh priložnosti je tako malo, da nikoli ne pride na vrsto.
Kar se bolj nočnih/ going out dizajnerskih parfumov tiče mi bolj ustreza oz. je še najljubši Carolina Herrera - Good girl, hkrati mi je pa bolj primerna tako za dan in večer, tega JPG- La belle pa vidim bolj kot samo večernega, ali pa res za neke neslužbene, prosti čas, dnevne posebne priložnosti..
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov