Modni blogi

Novosti, trendi...

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Maj. 2012 9:05

ja sej če živiš pri starših in delaš, lahko ves svoj dnar zmečeš za cunje in za kave v bikofeju, LPju in podobnih ljubljanskih IN kafičih. je pa še odstotek otrok, ki ima v ljubljani precej premožne starše ;)

spet sem malček pogledala to temo in morem rečt, da je tisti blog, ki ga je prilepla claire, najboljši približek tega kako nej bi zgledal en modni blog. stil mi je sicer nagrowžen, js sm pač pristašica bolj izčiščenega stila, ampak je pa punca kreativna, inovativna, stilska podoba bloga malo šepa (ampak to so pač tej zastojnski lejouti), predvsem pa ni totalno podrejena nekim prevladujočim modnim znmakam in smernicam. enostavno je v chanelu zledat fabolous, precej težje nardit kulske DIY hlače s pikami :)
fashfrik
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 5. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a fashfrik » 22. Maj. 2012 9:47

floribunda napisal/-a:ja sej če živiš pri starših in delaš, lahko ves svoj dnar zmečeš za cunje in za kave v bikofeju, LPju in podobnih ljubljanskih IN kafičih. je pa še odstotek otrok, ki ima v ljubljani precej premožne starše ;)

spet sem malček pogledala to temo in morem rečt, da je tisti blog, ki ga je prilepla claire, najboljši približek tega kako nej bi zgledal en modni blog. stil mi je sicer nagrowžen, js sm pač pristašica bolj izčiščenega stila, ampak je pa punca kreativna, inovativna, stilska podoba bloga malo šepa (ampak to so pač tej zastojnski lejouti), predvsem pa ni totalno podrejena nekim prevladujočim modnim znmakam in smernicam. enostavno je v chanelu zledat fabolous, precej težje nardit kulske DIY hlače s pikami :)

To je stvar vsakega posameznika za kaj se odloci zapravit denar. Eni dajo pac v avto drugi v obleke tretji sparajo itd... ZAKAJ tak krik in oh in joj ce ma punca par znamk ? pa kaj res nemorete iz svoje koze in pogledat sirse ?
Pomembna je celota in cetudi imas znamko se ne pomeni da si super oblecen.
Za moje pojme je blog
http://www.on-my-skin.com/2012/05/floral_20.html popolna mesanca cenovno dostopnih in dizajnerskih dodatkov. car je da znas tko skombinirat stvari da zgledajo wow in bodimo postene ter pustimo zavist pri strani (mislim nasplosno in to ne leti dobesedno nate)....
cetudi NE BI IMELA CHANEL BROSKE ALI UHANOV bi bil njen outfit se vedno videti prefinjen in dobro skombiniran + kolkor vidim so druge stvari predvsem zarine in h&m. Pohvalno je da lahko ustvaris hud outfit iz kosov, ki so dostopni usem in sm jih vidla na veliko puncah pa na nobeni niso bli tko skombinirani.

LP
lp
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Maj. 2012 10:12

mhm. ampak meni se zdi pač bolj inovativno kombiniranje v stilu klik, kot pa ta dečva o kateri je zdaj govora. stila mi pa oba nista nevemkaj. osebna preferenca pač.

in kdo govori o kaki zavisti in nevemkaj :D callilove se čudi, da je punca stara šele 18, js sm pa razložila, da ni treba met hude službe, da lahko z delom v srednji šoli (ob predpostavki, da živiš doma) ali s premožnejšimi starši kupiš marsikatero dizajnersko coto.

js pač mesečne plače za torbico ne bi dala, to je moja osebna stvar. zaradi mene, pa lahko folk s svojim denarjem dela karkoli hoče. še za nobeno z LV torbico nisem laufala po ulici, da bi jo nadrla, da bi lahko ta keš boljše zapravila.

so, where's the problem? matr, sej ni treba takoj vseh možnih obramnih sistemov vklopit.

glede na to, da je to forum, ima vsak pravico do izražanja svojega mnenja. tako lahko nekdo napiše, da je ravnokar dal 700€ za torbico, drugi pa, da se mu to zdi odločna potrata denarja. brez užaljenosti.

moja frendica tudi kupuje drage cote, in js ji rečem, da je fuknjena ker je dala tolko keša za hlače. in tu se stvar zaključi. ona si bo še vedno kupovala drage cote. ne bo užaljena. ne bo me označila za zavistno. zakaj zavist? js posedujem enako količino denarja, ga pač porabim za druge stvari. ni tle nobene zavisti.
fashfrik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a fashfrik » 22. Maj. 2012 10:23

floribunda napisal/-a:mhm. ampak meni se zdi pač bolj inovativno kombiniranje v stilu klik, kot pa ta dečva o kateri je zdaj govora. stila mi pa oba nista nevemkaj. osebna preferenca pač.

in kdo govori o kaki zavisti in nevemkaj :D callilove se čudi, da je punca stara šele 18, js sm pa razložila, da ni treba met hude službe, da lahko z delom v srednji šoli (ob predpostavki, da živiš doma) ali s premožnejšimi starši kupiš marsikatero dizajnersko coto.

js pač mesečne plače za torbico ne bi dala, to je moja osebna stvar. zaradi mene, pa lahko folk s svojim denarjem dela karkoli hoče. še za nobeno z LV torbico nisem laufala po ulici, da bi jo nadrla, da bi lahko ta keš boljše zapravila.

so, where's the problem? matr, sej ni treba takoj vseh možnih obramnih sistemov vklopit.

glede na to, da je to forum, ima vsak pravico do izražanja svojega mnenja. tako lahko nekdo napiše, da je ravnokar dal 700€ za torbico, drugi pa, da se mu to zdi odločna potrata denarja. brez užaljenosti.

moja frendica tudi kupuje drage cote, in js ji rečem, da je fuknjena ker je dala tolko keša za hlače. in tu se stvar zaključi. ona si bo še vedno kupovala drage cote. ne bo užaljena. ne bo me označila za zavistno. zakaj zavist? js posedujem enako količino denarja, ga pač porabim za druge stvari. ni tle nobene zavisti.

Oprosti ce si razumla da je tole letelo nate ker ni (sem tudi napisala) in nisem vklopila nobenih obrambnih sistemov ker jih pac nimam niti zakaj ker punce sploh ne poznam izviram le iz sebe. Se mi zdi da je v slo. se vedno prevec: "ja a je sploh cudno da je hudo oblecena ce pa ma znamko"
Sploh se ne strinjam. Poznam veliko ljudi ki si misli da ce ima znamko je to to in da so super obleceni.
Hotela sem samo izraziti mnenje o punci ki me je pritegnila ker roko na srce kot sem ze prej povedala : cetudi ne bi imela chanel dodatkov bi mi bila vecina outfitov se vedno hudih.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Maj. 2012 10:44

meni je pa glih njena chanel broška najbolj všeč :D
fashfrik
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a fashfrik » 22. Maj. 2012 10:53

floribunda napisal/-a:meni je pa glih njena chanel broška najbolj všeč :D

No potem smo zadovoljne obe :bia:
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Maj. 2012 10:58

CaliLove* napisal/-a:
desigual napisal/-a:meni je tale všeč: http://www.on-my-skin.com/

po vzoru tujih blogerk
Hm, jap. Je nekdo na "deklica.si" strani lepo povzel moje misli:
"samosvoj modni slog", seriously? jaz vidim samo kopičenje trendov in znamk...
Ful mi je zabavno, kako podobno oblečene punce govorijo o svojem stilu kot *ful (p)osebnem*
(ne, nočem zdej slišat odzivov ala "pa potem ti pokaži svojo "samosvojost"" - nop, ker tega o sebi pač ne trdim, torej nič posebnega tuki).
Komentarja o cenah/kako do dragih oblačil se bom vzdržala :D

Aja, slike mi pa niso všeč, a-a, tale zamegljenost (zakaj je to tolk priljubljeno?).
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 22. Maj. 2012 11:26

da dobiš kao filing globinske neostrine, za kar drugače rabiš malo boljši fotkič, al pa vsaj malo boljše sposobnosti slikanja. da maš focus point v focusu :) kao. pa da zabrišeš kake detajle, ki mogoče ne sodijov sliko.

s tem da ta zablurana sfotošopirana neostrina zgleda grozno, ker je povečini čisto napačno uporabljena.

isti šmorn kot fotke narejene s telefonom in vržene v hipstagram zgledajo boljše kot navadne fotke s telefonom. nabiti kontrasti, vignetting ipd.

morem pa rečt, da se je na slavnem ninčinem blogu kvaliteta fotografij močno izboljšala, prav tako cot.
:cheer:
Uporabniški avatar
Ninča
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 23. 1. 2011
Kraj: Šalovci

Neprebrana objavaNapisal/-a Ninča » 22. Maj. 2012 11:34

sama sem enkrat ali dvakrat tudi poskusila tole zamegljenost, pa mi ni izpadlo fajn. Nikoli več :) Tudi na drugih mi ne zgleda posebej fajn. Moje mnenje je, da si raje najdem eno belo steno in se tam poslikam. Lepše izpade po moje.

floribunda, hvala. Se trudim izboljšati se. :D

xoxo
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 22. Maj. 2012 11:54

@purple rain: Jp, jaz sem tudi tisti komentar videla, se kar strinjam :) Mislim tisto, da naj bi bila nekaj blazno posebnega zato, ker ima kakšne take kose... ok, za slovenske najstnice že mogoče, ker pri nas tako pogosto, pa še tega vsak dan več vidim pri nas. Je pa meni njen 'stil' (kolikor sem pač lahko videla skozi par slik) všeč, medtem ko od kakšnih drugih tujih ali naših blogerk mi pa ni, pa čeprav v istih trgovinah nakupujejo :D Se pravi, zdi se mi lušten stil, ni pa nevemkako blazno samosvoj in poseben sam po sebi, ampak pač v stilu s trenutnimi razširjenimi trendi (kar ni nujno slabo, kakšne odštekane maškare niso po moje okusu) :)

Tisto glede znanih znamk je pa tudi pri nas razširjeno čudno mišljenje, da naj bi bilo potem avtomatično vse lepo ali več vredno, ja :D Meni npr. to sploh ne drži, vidiš na ulici kakšne čudne pobeljene babe, ki se nosijo, kot da so nevemkaj, ker imajo v roki LV ali Guccijevo boršo s samimi logotipi (pa po možnosti jim vzorec še všeč ni, samo hočejo pač biti 'in'), za vratom šal z LV logotipi, na kavbojkah pas z Gucci ogromno šnolo, na hrbtu svoje jeans jakne pa ogromen zlat napis Galliano :? :D (videla na Čopovi na lastne oči). No, to zame nikakor ni dodelan, originalen stil, ampak zlaganje logotipov skupaj. Khm, samo če je lastnici všeč, je itak kul, v bistvu je samo to pomembno.

Kar se tele blogerke tiče, ona se mi pa ne zdi taka, ima luštne kose, tako dizajnerske kot nedizajnerske :) (so tudi meni tele znamke pri srcu, medtem ko kakšnega Versaceja, Galliana, Cavallija ne maram; kot pri vseh stvareh izbereš tiste stile in znamke, ki ti ustrezajo, ne kot zgoraj opisano besno kopičenje vsega, kar diši po firmi; jaz te stvari jemljem kot vsak drug kos iz katerekoli trgovine, ne kot nek statusni simbol). Pa tudi strinjam se, da bi bil tisti outfit simpatičen tudi brez logotipne broške (to je itak zgolj klasični znak, ki se ga je Lagerfeld izmislil, ni kakšne posebne spremembe na outfitu, razen seveda imena), sem že včeraj to pomislila. Meni so všeč taki ovratniki in uhančki, pa tista oprijeta oblekca je lepa.. :gut:

Glede tiste Bebe pa ne vem, ni ravno po mojem okusu, prav tako je oblika bloga res zastarela (pa ste na začetku Ninčo kregali, tole je še huje), glede DIY stvari pa tudi mislim, da niso nujne na modnem blogu... na oblikovalskem blogu že, pri običajnih pa ne vem, zakaj bi bile :) Ampak še enkrat čestitam Ninči, da je sama sešila tuniko, hehe.
Uporabniški avatar
pyr kitty
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 4. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a pyr kitty » 22. Maj. 2012 13:05

Bols dizajnerski kosi kakor new yorker in podobno :D
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 31. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a CaliLove* » 22. Maj. 2012 17:19

Boljse lepo skombinirana oblacila (katerekoli znamke in cenovnega razreda), kot pa dizajnerji nametani skupaj samo zaradi imena in razkazovanja :D Tudi iz NY in podobnih trgovin se dajo stvari cisto lepo skombinirat, ce imas okus. Ce ga pa nimas, si pa tudi z Valentinom, McQueenom, YSL in podobnimi ne delas usluge.

Drugace je pa v zadnjem casu res ena velika poplava teh fashion blogov in vsaka druga je ze samooklicana fashionista z unikatnim stilom :D Malokatera res izstopa v mnozici (pa ne zaradi posedovanja dizajnerskih kosov). Vecina bloggerk ima zelo podoben stil, podobne poze, boyfrienda za fotografa, "fabulous" lifestyle itd. (malo heca, da ne bo spet kdo uzaljen) :)
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
she-devil
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a she-devil » 22. Maj. 2012 17:19

Sem na hitro pogledala tole on my skin punco. Kolikor sem videla ni na njenih slikah nikakršna globinska ostrina ampak kvečjemu neko čaranje v Photoshopu z blur toolom. Globinska ostrina dosežena s fotoaparatom bistveno lepše izpade. Drugače pa ima meni lep stil, par outfitov bi še celo sama oblekla.
Breakfast is my religion! (The Mask)
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 22. Maj. 2012 21:26

CaliLove* napisal/-a:Drugace je pa v zadnjem casu res ena velika poplava teh fashion blogov in vsaka druga je ze samooklicana fashionista z unikatnim stilom :D Malokatera res izstopa v mnozici (pa ne zaradi posedovanja dizajnerskih kosov). Vecina bloggerk ima zelo podoben stil, podobne poze, boyfrienda za fotografa, "fabulous" lifestyle itd. (malo heca, da ne bo spet kdo uzaljen) :)
Pozabila si še: in zabluranimi fotkami
:P
Ja ja, sej razumem - ampak mi še vedno ni všeč; damn hipsters :lach: Hitro je lahko "preveč". In zgleda mi kot (mogoče je res?) kamufliranje dejstva, da imajo slabše fotoaparate, ki ne zmorejo kvalitetnih slikc - ni za zamert, valda, ampak resno..a res mora bit že vsaka druga oseba bloger; da niti ne začnem o "kreativcih" :lach:

OK, grem svojo zafrustriranost drugam stresat :D
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka
Na forumu od: 28. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a emanuela » 23. Maj. 2012 18:01

^^meni je ta blog res luštn, pa res ne izstopa, ima čiste slike in je res casual tip blogerke (no, meni je sicer všeč ravno zato, ker se rada podobno oblečem).
The world is as you are.

Vrni se na Moda

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov